Begüm Minkis

07 Eylül 2021 İstanbul saatine göre 03:51’de 14 derece Başak burcunda Uranüsyen bir yeniay gerçekleşecek. Sonbaharın yaklaştığını haber veren yeniay bizim de havamızı değiştiriyor. Adli tatilin bitmesi, eğitim sezonunun açılması, yaz turizmin yavaştan geride kalmasıyla şimdi önümüzde değerlendirilmesi gereken daha ciddi bir süreçle karşılaşabiliriz. Hasat zamanı da denilen bu dönemde organizasyon, ticaret ve muhasebe içeren konular ön plana çıkacaktır. Yeniay geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Güneş tutulmasını da tetikleyeceğinden iz bırakacak tesirleri barındırıyor. İlişkiler cephesinde ise olumlu gelişmeler beklenebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Hayatın stres yaratan koşulları ile ilgilenmemiz gereken bu süreçte ufak sorunları dahi büyütmeye eğilimli olabiliriz. Güneş ve Ay Başak burcunda ikinci evde kavuşarak yeniayı meydana getiriyor. Mars’ın da Başak burcunda yeniaya eşlik etmesi ise harekete geçilmesi gereken bir zamanı işaret ediyor ki yeterli bedensel gücü de bulabileceğiz. Maddi ve manevi değerler için hızlı yenilikler yapabiliriz. Oğlak’taki Plüton ve Boğa’daki Uranüs, yeniay derecesi ile üçgen uyumlu açıda bulunuyor. Böylece büyük toprak üçgeni haritada vurgulanmaktadır. Tutarlı davranmak istiyor kalıcı ve sağlam değişimler de gerçekleştirmek istiyor olabiliriz.

Amma velakin yanılsamaları gösteren Neptün gezegeni Güneş, Ay ve Mars kavuşumu ile karşıt açı içerisinde konumlanmış. Bu kombinasyon sınırsızlık, yaramaz bir çocuk gibi düşünmeden atılganlık ve ilkel davranışları da gösterebilir. Yanlış algılara kapılarak haksız eleştirilerde bulunabiliriz. Üstelik çok iyi planladığımızı düşündüğümüz işler tahmin etmediğimiz hatalarla dolu olabilir. Kafa karışıklıklarına açık bir süreç. Bu karmaşa ise dalgınlıktan ziyade göz yanılsamalarına, fazla odaklanmanın getirdiği çarpık görüşü tetikleyebilir. Bu sebeple kendimizi salmakla çok fazla takıntı geliştirme arasında orta nokta bir yerde bulunmamız gerekiyor.

Değişim gezegeni Uranüs an haritasının tepe noktasında güçlü (onuncu ev) yerleşimde bulunarak yeniay derecesi ile partil bağlantı kuruyor olması şartlarımızı büyük ölçekte değiştirecek yenilikleri ifade ediyor. Yükselen an haritasında İstanbul’a göre 11 derece Aslan burcu. Uranüs gezegeni yükselen derecesi ile kare açıda. İlişkilere revizyon gelecektir. Aslan burcu aşk, yaratıcılık, çocuklar, eğlence ve sahne konularını temsil ettiğinden bu konuları içerisine alan birtakım düzenlemeler çok iyi gelebilir.

İlişkilerle ilgili müjdeler gelebilir. Jüpiter ve Venüs üçgen açısı yeniay anında etkin olacak. Üstelik Venüs şans getiren Arcturus ve Spica sabit yıldızları ile etkileşimde gözüküyor. Venüs ve Plüton karesi eskinin yıkılması, yeni düzene geçişi ifade ederken diğer olumlu açılarla beraber romantik yaşamda ve sosyal hayatta iyi bağlantılar kurmak, başarılı hissetmek ve popülerlik kazanmak mümkün olabilecek. Reklam işleri, iş alımları ve anlaşmalar bu süreçte yapılabilir. Merkür de Terazi burcunda olduğundan empati, nezaket, dinleme ve anlama açısından verim getirmekte. Ticaret, eğitim, el ve zihinsel beceriler dış dünyada sergilenebilir.

Covid 19 süreci çerçevesinde özellikle aşılar ve hizmet sektörü ilgili gelişmeler yaşanabilir. Yasak gelebileceği yönünde etkileşimler yoğun gözükmüyor ancak kişisel yaşamımızda da bağışıklığımızı güçlendirmek, fazla kilolardan kurtulmak, toksin, ödemlerden arınmak için sağlıklıklı alışkanlıklar geliştirebiliriz. Bağırsaklarımız bu süreç hassaslaşabileceğinden yediğimiz içtiğimize dikkat etmek gerekiyor.

Zehirlenmeler, gaz kaçakları veya patlamalarına, sulardan gelecek zararlara karşı dikkat etmek gerekebilir. Yağışlar gelebileceğinden aniden yağmura yakalanmamak, çamura batmamak için temkinli kıyafetler giymeliyiz. Global anlamda sel ve heyelan felaketlerine dair ciddi haberler görmemiz mümkün.

Başak yeniayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Nelerle vaktinizi harcadığınız, nasıl şartlarda çalıştığınız ve sağlığınızı düşünerek hayatınızda yeni düzenlemeler yapmak isteyebilirsiniz. Sosyal medya, internet üzerinden işinizi büyütmek için etkili bir dönem. Kimileriniz ofis, dükkan değişimi yaparak genel düzeninizde değişimler gerçekleştirebilirsiniz. Akrabalarınızla daha sık iletişim kurmanız gereken koşullar dikkat çekebilir. Önceden denemediğiniz tarzda ve alanda hizmet alabilirsiniz. Zararlı alışkanlıkları bırakmak, kişisel bakım ürünlerine yönelmek, egzersize başlamak için de uygun bir süreç sizi bekliyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeteneklerinizi geliştirmek, kendinizi her alanda ifade etmek ve hobiyi işe çevirmek adına şartlar uygun gözüküyor. Sportif faaliyetler, yaratıcılık veya çocuklarla ilgili meslek yaşantınız var ise daha çok para kazanabilirsiniz. Girişimlerin karşılıksız kalmayacağı ve size kazanç sağlayacağı bir zaman. Aşkta da riskli adımlar atmanız, beraberlikte yeni aşamaya geçmeniz söz konusu olabilir. Yatırım yapmak, spekülatif kazançlar ile ilgilenmek için daha istekli olmanız mümkün. Bu konularda hızlı adımlar atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile hayatı ve ilişkilere eğiliminizin arttığı bir süreç. Ebeveynlerinizden kendinizle ilgili önemli konularda fikir alabilirsiniz. Eğitim, iş, evlilik sebepli taşınmalar gündeme gelebileceği gibi evinizin ihtiyaçları için alışveriş yapmak, tadilat/tamirat işleri veya detaylıca hesaplamalar gerektiren konulara kafa yorabilirsiniz. Aile bireylerinizin sağlığı ile ilgilenmek veya ev içerisinde egzersiz alanı oluşturmak için de verimli etkiler almanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İletişim, medya, reklam ve eğitim konularından herhangi birini mercek altına alabilirsiniz. Plan programlama, raporlama, evrak süreçleri, başvurular gündemde olabilir. Çocukluk ve mahalle arkadaşları, kardeşler, kuzenlerle irtibat kurarak hal hatır sorabilir birlikte kısa gezilere çıkabilirsiniz. Elektronik araç gereçleri yenilemek, satış ve pazarlama, sosyal medya çalışmaları için de gayet uygun bir zaman. Kullandığınız kelimeler ve sloganlar yankı uyandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yeni bir gelir kapısı açılabilir. Mevcut işinizi de büyütebileceğiniz gibi önceden denemediğiniz alanlar, özellikle internet ortamları size çok cazip gelebilir. Uzaktan serbest stil çalışmayı düşünebilirsiniz. Kendinizi değerli hissedeceğiniz insanlarla iletişim kurma, ilişkilerde kalma isteğinizin artması mümkün. Harcamalarınızı kontrol altında tutarak bütçeleme yapabilirsiniz. Zira bazı ödemeler ve gereksiz harcamalar gözünüze batmaya başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sizi doğrudan ilgilendiren yeni gelişmeler ve başlangıçlar olabilir. Bu başlangıçlar ise özellikle yeni bir iş kurma veya mevcut işinizde üstleneceğiniz yeni görevler çerçevesinde cereyan edebilir. Kimileriniz evlenmek için hazırlık yapabilir. Arkadaşlardan destek almak için de ideal etkiler hakim. Yeni insanlarla dostluk kurabilirsiniz. Sağlık konuları da öne çıkıyor. Kendinizle yakından ilgilenebilirsiniz. Fiziken farklı stile geçmek, estetik yaptırmak ve spora başlamak için de uygun etkiler olacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İnzivaya çekilme ihtiyacınızın arttığı ve sorunlardan kaçmak isteyeceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Bilinçaltınız, rüyalarınız, sezgileriniz, yaratıcılığınızın önem kazanacağı etkiler söz konusu. Sağlık sektöründe çalışıyorsanız yeni düzenlemeler, görevleriniz olabilir. Doktor kontrolleri ve tahlillerinizle ilgilenebilirsiniz. Detoks ve meditasyon gibi arınma çalışmaları için gayet uygun gözüküyor. Yardımlaşma, gönüllü olarak bir yerde çalışma ve fedakarlık gerektiren konular öne çıkabilir. Gizli düşmanlarınızı fark edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Hayallerinize bir adım daha yaklaşıyorsunuz. Her şeyi inceden planladıysanız arzularınız gerçekleşebilir. Network oluşturmak için çeşitli ortamlara girebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız kutlamalar, planlar ve etkinlikler sizi memnun edebilir. Görüntünüzle ilgili bir değişiklik yapmak için karar verebilirsiniz. Kalabalık ortamlar, grup aktivitelerini yönetmek gibi planlama yapmanız gereken durumlar ile uğraşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyer planlaması yapmak ve yeni olasılıkları değerlendirmek adına verimli bir dönemdesiniz. Görevleriniz ve işinizin niteliğinde değişimler olabilir. Kendi işinizi kurmak isteyebilirsiniz, ortaklıklar ve işbirlikleri gündemde olabilir. Kimileriniz ise evlenerek hayatında yeni bir sayfa açabilir. Bununla birlikte evliyseniz de çocuk yapmayı planlayabilirsiniz. Sonuç olarak kimliğiniz, yetenekleriniz, unvanlarınıza bir yenisi eklenebilir bu dönemde. Nerede başarılı olmak istiyorsanız o alana hedef belirleyerek adım atmak için uygun zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Hayata bakış açınızı değiştirecek sanatsal yaratıcılığınızı sergileyeceğiniz hobilerinizle bağlantılı eğitimlere katılabilir veya kendinizi geliştirebilirsiniz. Mevcutta varsa yargı süreçlerine dair pozitif hızlı gelişmeler mümkün. Yurt dışı veya uzak konumlara keşfetme odaklı seyahat planları yapabilirsiniz. Taşınma, nakliye süreçleri ile de ilgilenmeniz mümkün. Şartlar çok değişken olabilir bu dönemde. İnsanlarla gerçekleştirdiğiniz konuşmalara, verdiğiniz detay bilgilere dikkat etmeniz gerekebilir. Zira ağzınızdan laf almak isteyen insanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kredi başvuruları, miras hakedişleri, vergi, sigortalara dair yeni girişimler dikkat çekebilir. Yatırımlar, eş ve ortaklık yoluyla elde ettiğiniz değerler, ek işlerden edinilen kazançlarda artış, verimlilik dikkat çekebilir. Hayatınızda geride bırakmak istediğiniz, size hizmet etmeyen olguları fark ederek temizlenme ve arınma dönemi geçirebilirsiniz. Akademik araştırmalar, psikoloji alanında ve okült çalışmalarınız var ise kendinizi odaklayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yeni ilişki başlatmak ve evlilik kararı vermek için şartlar olgunlaşabilir. Aile içerisinde danıştığınız, önem verdiğiniz kişilerle dayanışma hali öne çıkabilir. Danışmanlık almak, işbirliği ve ortaklık kurmak için uygun bir zaman. Yalnız görüşmelerinizde, fikir alışverişlerde ayrılıklar, çatışmalar da sıklıkla görülebilir. Kendinizi insanlar yoluyla tekrardan tanımlayabilir ve eksik yönlerinizi görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis