Merve Çubuktepe

Kasım 2018 gündemiyle gerçekten özel bir ay olacağa benzer. Ve bu özel aya özel bir giriş yapmak adına 7 Kasım 2018 saat 19:02’de 15 derece Akrep burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında sadece dış gezegenler sahnede, bundan ötürü ruhsal ve kolektif etkisinin daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Yeniayın Neptün ve Plüton ile olumlu açıları, Akrep burcunda gerçekleşmesi dönüşüm temasına işaret ediyor. Ancak bunu yıkıcı ve olumsuz bir süreç olarak algılamamak gerekir. Kimi yaşadığı ağır tecrübeler sonucunda özüne döner, tekrar gücüne kavuşur. Artık gerçek bir hedefi vardır ve kararlıdır. Kimi ise adeta kendine format atar ve yeniden başlayacak gücü bulur.

Hayatta kısılı kaldığımız ve sürekli aynı yerde döndüğümüz anlar olabilir. Aynı olayı tekrar tekrar yaşar, ya da bir konu kapansa dahi bittiğini kabul etmeyiz. Yeniay bu farkındalığı yaşamak adına da etkili. Zira insan bir kısırdöngüye sıkışmışken zaman uçup gidiyor ve çevresindeki asıl dünyayı unutuyor. Bundan ötürü de hayatımızda bize yük olan, enerjimizi çeken olay, insan her ne varsa o fazlalıklardan da kurtulabiliriz bu vesile ile.

İnsan kimi zaman değişimi başlatmaktan korkar, çünkü her değişim ve ilerleme esasen geride bir şeylerin kalabileceğini gösterir. Kaybetme korkusu ile bağımlı olan bünye özünü ve nihai amacını unutup korku hükmünde yaşamaya başlar. Korku bir insanın özgürlüğünü elinden alan en büyük güçtür. İşte bu sebeple yeniay ruhumuzun çevresindeki zincirleri kırarak yeni bir şafağa umut ve kararlılıkla yürümemiz sağlayabilir.

Bir not olarak yeniayda anın yöneticisi Merkür, Neptün ile kare açıda olacak. Bu da çevrenizde gerçekleri çarpıtan ya da kendi menfaati için değiştirebilen insanların olabileceği, aynı zamanda olaylara etkilenip objektif yaklaşmakta zorlanabileceğinizi gösteriyor. Kafa karışıklıkları ve şüpheler olabilecektir. Neptün ve Plüton etkisi ile sezgilerinizin ve gerçekten iç sesinizin rehberliğini almaya gayret edin. Olaylara uzun vadeli bakmaya ve “Benim için hayırlı olan nedir” diye sormaya çalışın.

Yeniayın burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Maddi gidişatınızla alakalı yeni ve kesin kararlar alabilirsiniz. Uzun bir süredir maddi dalgalanma yaşıyorsanız artık toparlanmanın tam zamanı. Partnerinizle para ve kariyer konusunda sıkıntı var, ancak çözüm gelmiyorsa sert bir yüzleşme yaşanabilir. Kariyerinizde belirsizlik ve umutsuzluk hakimse kara bulutlar dağılabilir. Ruhsal açıdan çok daha rahatlamış ve üzerinizden büyük bir yük kalkmış gibi hissedebilirsiniz. Nafaka, kredi, burs vb gibi konularda beklentiniz varsa olumlu haber gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tüm ümitler tükenmiş gibi hissederken hayatınıza kalbinizi on ikiden vuracak bir kişi girebilir. Çok yoğun, tutkulu, biraz belirsiz gibi görünen ama işaretleri okuyunca çok şey anlatan bir ilişki oluşması mümkün. Bu dönemde hayatınıza yeni giren herkesi merceğe alın, çünkü boşuna burada değiller ve size bir mesaj vermeye çalışıyorlar. Mevcut ilişkinizin temeli sağlamsa boyut atlayabilir. Bir eğitim almaya başlayarak yepyeni insanlarla tanışabilirsiniz ve sosyal dünyanız zenginleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Uzun süredir işle ilgili beklentileriniz gerçekleşmemişse eğer, umutsuzluğunuzu ortadan kaldırabilecek tesirler devrede. Çalışma koşullarınız iyileşebilir ve sizi geliştirecek farklı bir göreve geçiş yapabilirsiniz. İş ortamınız krizlerle doluysa eğer bu karmaşa yerini yavaş yavaş uyuma bırakabilir, çürük yumurtalar elenebilir. Bir sağlık sorununuz varsa teşhis konarak çözülmesi adına ilk adım atılabilir. Depresif hissediyorsanız eğer kara bulutlar dağılmaya ve yüzünüz gülmeye başlıyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ne olduğunu anlamadan aşk kapıyı çalabilir ve içinizde havai fişek gösterisi başlayabilir. İlişkinin doğasında bol bol tutku ve cinsellik hâkim. Eğer ilk başta adımlarınızı doğru atarsanız ilişkinin gelecek odaklı olma şansı artacaktır. Çocuğunuzla alakalı olumlu haber alabilir, aynı zamanda hayatında fark yaratacak yeni bir adım atabilirsiniz. İlişkiniz büyük bir krizin içerisindeyse eğer suların durulması ve hatalı davranın özür dileyerek orta yolu bulması mümkün. Mutlaka bir hobiye başlayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yeniay özellikle evinizi bir düzene sokmak, fazlalıkları atmak adına güçlü bir etkide. Ev, apartmanla alakalı bir altyapı sorunu varsa çözülebilir. Yeni bir ev, tarla vb mülk almak ve işletmek adına destekleyici etkiler de söz konusu. Hane içerisinde çıkan krizlerin çözülmesi ve orta yolun bulunması adına siz de çaba gösterebilirsiniz. Özellikle para ve kariyer odaklı sorunlarla ilgili sonunda hayırlı bir haber gelebilir. Geçmişin yüklerinden sıyrılıp ileriye bakabileceğiniz bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yeniayın olumlu etkisi ile hayatınız bir süredir durmuş ya da hep aynı gibi geliyorsa tekrar hareketlilik başlayabilecektir. Bir sürü plan, program, eski ve yeni yüzler… Kendi kabuğunuzu kırıp adeta yeniden doğuyorsunuz. Mevcut ilişkinizde sorunlar varsa çözülebilir, sevdiğiniz insandan önemli bir destek alabilirsiniz. Bu destek sevdiğiniz kişinin gözünüzdeki konumunu da yükseltebilir. Kardeş, yakın akraba ve arkadaşlarla var olan sorunları masaya yatırırsanız çözebilirsiniz, kaçmak yok. :) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Venüs retrosu maddiyat ve kişisel istekler adına zorladı durdu, eğer gerek harcama gerek de masraflar coşmuşsa şayet yeniay bu maddi karmaşayı düzenlemek adına gerçekleşiyor. Vay benim halime demek yerine soğukkanlı olup maddi bir plan oluşturmak ve dört elle işinize sarılmak önemli. Ailenizden de maddi ve manevi güçlü destekler alabilirsiniz. Ek gelir elde etme fırsatı, maaş artışı ya da yeni müşteriler gündeme gelebilir. Size düşen tamamen bu konulara odaklanıp başarmak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yeniayın başrolü olarak tabii ki en yoğun etkiyi siz alıyorsunuz. Hayatınızda “bilgisayarı yeniden başlat” dönemine girmektesiniz. Korkularınızın üzerine cesaretle gidin ve asıl isteklerinizin sesini dinleyin. Hayatınızda sizi yoran, ayak bağı olan ve enerjinizi düşüren insanlardan uzaklaşma kararı alabilirsiniz. Bu yenilenme ve kararlılık içinizdeki solmuş gibi duran ateşin tekrar harlı bir şekilde yanmasına ve hayallerinizin peşinden koşmanıza vesile olabilir. Hayatınızda kadersel “ilklere” hazır olun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ruhsal açıdan çok yıprandıysanız eğer yeniayın güçlü karmik enerjisi şifalandırıcı bir etki getirebilir. Bu dönem iç sesiniz ve rüyalarınızın rehberliğine izin verin derim. Gerçekten çok şey anlatabilirler. Hane içi ve maddiyatla alakalı krizler tatlıya bağlanabilir, aynı zamanda bu konularla ilgili asıl suçlunun kendini gizleyen sinsi ama çok yakın bir insan olduğunu fark edebilirsiniz. Her türlü duygusal, ailevi de dostluk ilişkilerinde bu dönemde ani patlamalar yapmak yerine bekleyip, izleyip öyle hareket edin derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yeniayın olumlu etkisi ile gücünüz, kararlılığınız ve de iddianız artıyor. Herkesin dona kaldığı bir anda bir krizi çözerek herkesin saygı ve takdirini toplayabilirsiniz. Özellikle kariyer alanında çekingen olmayın ve elinizi taşın altına koyun derim. Yeni, gizemli ve size ruhsal açıdan iyi gelecek insanlarla tanışabilirsiniz, bu kişilerden biri sizin için zamanla çok özel bir kişi olabilir. Maddi açıdan ilerleyen dönemde devreye girecek olumlu bir anlaşma yapabilir ya da önemli bir söz alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeniaydan sonra iş başvuruları yapmak, mülakatlara girmek ve mevcut iş yerinde kariyer taleplerinizi dile getirmek adına harika bir fırsat. Tam sıkışmış ve ne yapacağınızı bilmezken hiç beklenmedik bir zaman ve kişiden bir yardım görebilirsiniz. Bu tür konulara gözünüz kapalı olmasın, dostlarınızı unutmayın bu dönemde. Hayatınızda bitişlerden anlam çıkarıp kurban olmak yerine güç toplayıp kendinizi yeniden doğuracağınız özel bir döneme giriş yapıyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatınızda bu dönem sığ insanlara tahammül etmeniz gerçekten zor. Çünkü çok farklı bir ruhsal boyut ve derinlikte olacaksınız. Bu dönemde bilginizi yükseltmek isteyebilir ve özel bir eğitim almaya karar verebilirsiniz. Hayatın ve varoluşun anlamını sorgulayabilirsiniz. Derinlikli insanlarla birlikte olmak önemli, çünkü ruhsal durumunuza uygun bir kişi ile derin ve anlamlı bir ilişkinin ilk adımı atılabilir. Bu dönemde seçimlerinizde iç sesinizi dinlemeyi unutmayın, çünkü kalpten geliyorlar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ