Begüm Minkis

7 Mart 2023’de 15:40’da 16° Başak’ta Altair sabit yıldızı etkisinde son derece kuvvetli bir dolunay meydana gelecek. Dolunayda Ay’ın fazlasıyla açısal bağlantıda olduğunu görüyoruz. Çok yönü olan, karmaşık ve belirsiz durumları organize biçimde yönetmek önemli görünmekte. Üstelik Satürn ve Plüton gezegenleri burç değiştirmeden hemen önce an haritasında anaretik 29° de olacak. İstifalar, yetkilerin bitmesi, iflas ve ayrılıklar sebebiyle düzen değişebilir. Yanlış kararların düzeltilmesi, zararlı alışkanlıkların bırakılmasıyla feraha çıkaracak gelişmeler olabilir. Sırtımızda artık taşımaktan yorulduğumuz yüklerden kurtulabiliriz. Beraat etsek de ne kadar kendimizi geliştirdiğimiz, hazırlık yaptığımız çok önemli olacaktır. Geleceğe dair henüz yeni sınırların belirlenmemiş olması bizi engin denizleri keşfe çıkarabilir fakat kaybolmamak ve fırtınalardan korunmak için yavaş ve sağ duyulu olmaya özen göstermeliyiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Başak ve Balık aksında dolunay’ın ışığı üzerimize yansırken ince detaylar gözümüze takılabilir. Satürn dolunaydan yaklaşık 54 dakika sonra Balık burcuna geçecek. Bu manidar zamanlama yeni sınavlara mı yoksa sorumluluklara mı merhaba diyeceğimizi bu dolunayla beraber fark edeceğimizi gösteriyor. Başak dolunayı anında Aslan burcu yükseliyor. Kara Ay Lilith’in de kavuşumda olduğunu görüyoruz. Liderler, patronlar ve otorite sahipleri kişilerin kibirli, cömert ve stratejik çıkışları olabilir.

Hem manevi yönden güçlü olanın hem de sorumluluk alanın yaşamda ivme kazanacağı zamanlar başlıyor. Satürn Balık ilahi düzeni komple değiştirebilir. Gariban insanların daha çok görülmesi ve sesinin çıkması bizleri daha önce düşünmediğimiz farkındalıklara itebilir. Alt bantta perde arkasında çalışanların önemi artabilir. Bulunduğumuz konumu ne kadar hak edip etmediğimizi eksi ve artılarla beraber sorgulamaya başlayabiliriz. Yüksek hırs ve ihtiraslarla yapılan ne idüğü belirsiz eylemlerin cezalandırılacağı bir zamana giriyoruz. Şükretmeyi bilen, vefalı, sabırlı, tutarlı, sözünü tutan olan kişilerin daha rahat ilerlediğini ve hayatın asıl zenginliklerine nail olduğunu gözlemleyebiliriz.

Bu sebepledir ki fazla iddialı olunan, kontrolü elimizde olduğunu düşündüğümüz değerlerin dolunayla hep beraber yıkılışına şahit olabiliriz. Özel kurumlarda sırtında yükler bulunan alt - orta çalışan kesimin, sadık hizmetkarların, dürüstçe kendisini bir ideale adayan insanların şartlarının iyi hale getirilmesi, ödüllendirilmesi söz konusu olabilir gözükmektedir.

16° Başak’ın sabian sembolü: Püsküren bir volkan. Gerilimin, sıcaklığın, seslerin, heyecanın ve şiddetin yükseleceği günlere gireceğimizi gösteriyor. Ancak pek çoğu Güneş – Neptün karşıtlığı sebebiyle sonuçsuz kalacaktır. Mars’ın retrosunun artık bitmiş olması, yeterince hızlanması durağanlığın tamamen biterek yaşam trafiğin hızlanacağını göstermektedir. Güçlü sabit yıldızlar dolunay anında vurgulanması daha güçlü gelişmeleri gösteriyor. Bunları incelediğimizde Ay Altair sabit yıldızıyla etkileşimde ani sürpriz başarı, ilerleme getirebilir. Fırsatlar çok ertelenmeden sorumluluk alarak geliştirilmelidir.

Jüpiter Menkar sabit yıldızıyla paralel konumda global çapta yıkım, hastalık, haksız düşmanlıklar ve doğal afetler sebebiyle yaşanan zorlukların düzeltilmesini, şifalanmasını sağlayabilir. Jüpiter yüksek yargıyla ilişkili olduğu için herkes hak ettiğini bulabilir.
Mars dolunay 21° İkizler burcunda apex (tepe) konumda, arabacı takımyıldızının parlak üyesi Capella sabit yıldızıyla etkileşimde gözükmektedir. Hızlılık, canlılık, aşırı meraklılık, öğrenme aşkı, entelektüelite, özgür ilişkiler, evlilik, ortaklık ve girişimcilik getiren bir yıldızdır. Müjdeli haberler ve neşe getiren, gurur duyulmaya, büyüklerden takdir ve onay almaya, desteklenmeye yardım eden bir yıldızdır. Bu sebeple 21°22° İkizler/Terazi/Kova burçlarında gezegenleri, önemli noktaları olan kişilerin hayırlı gelişmelerle karşılaşması söz konusu olabilir.

Lilith’in Aslan’da dolunayda hem yükselen hem Ay ile kurduğu açısal bağlantılar düşükler, çocuk kayıpları, kadınlarla ilişkili cinayet vakaları, intikam, skandallar, üçlü ilişkiler gibi temaları da maalesef gündeme taşıyabilir.

Türkiye haritasının 4/10 aksında gerçekleşecek dolunay ekonomik düzlemde olumsuz etkileyebilir. Altın ve değerli madenlerde yükselme olabilir. Piyasalarda sürpriz dalgalanmalar görebiliriz. Su kaynaklarıyla ilişkili problemler ve doğal afetlere dair önlemler alınması gerekebilir. Gıda fiyatlarının pahalanması, tarım ve çiftçilerle ilişkili sorunların artması da mümkün. Bir diğer gündem muhalefetin mecliste güç kullanması, eleştirilerin artması, aklın ve bilimin yolunu izleyerek fark yaratacak eylemler içerisine girmesi olabilir.

İktidarla ilişkili problemler, baskılar artabilir. Mars transit olarak ülke haritasının Ayına kavuşuma doğru ilerlemesi halkı huzursuzlaştırarak, tepki vermesine neden olabilir. Sosyal medya yasakları, habercilik sistemiyle ilişkili kısıtlamalar, gazetecilerle ilişkili soruşturmalar olabilir. Sağlık ve sıhhat konularıyla yakından ilişkili bir dolunay olacaktır. Sportif faaliyetler, dengeli beslenme, gezi ve yürüyüşleri destekleyen bir süreç olacaktır.

Kas ve sinir sistemi, ince bağırsaklar, diyafram, apandist, akciğerler, alerjiler, soluk borusu, el-kol-omuzlar bu dolunayla dengeyi yitirebilir ve kazalara açık hale gelebilir. Bedensel ve ruhsal şifamızı arayabiliriz.

Başak Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İşe girmek/çıkmak, hak ettiğiniz görevlerin başına getirilmek, dağınık işleri toparlamak, evcil hayvanınızın şifalanması ve sağlık sıhhatinize kavuşmak için güzel destekler alabilirsiniz. Motivasyonlu ve neşeli hissedebilirsiniz. Kilo almaya, tatlı karbonhidrat odaklı dengesiz beslenmeye yatkın olabileceğinizden sağlığınıza dair aşırılara kaçmamanız gerekebilir. Yeni faydalı alışkanlıklara niyet ederek uygulamaya koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Çalışmaktan, sevdiğiniz insanlar için faydalı işler yapmaktan zevk duyabilirsiniz. İş vasıtasıyla tanıştığınız biriyle flört etmeye başlayabilirsiniz. Gönül ilişkilerinde arzularınız yerine gelebilir ve çocuklarınızla iletişiminiz başarılı biçimde ilerleyebilir. Riskli yatırımlarınız sizi kazançlı kılabilir. Evliyseniz doğurganlığınız artabilir ve hamile kalabilirsiniz. Yaratıcılığınız, organize olmanız ve çalışkanlığınızla göz doldurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Eviniz ve aile bireylerinizle ilişkili görev paylaşımları, sorumluluklar önem arz edebilir. Özgür ve başına buyruk davranışlarınız varsa ilişkilerde çatışma yaşamaya müsait olabilirsiniz. Tepkilerinizi kontrol altına almaya özen göstermeli ve kelimelerinizi dikkatli biçimde seçmelisiniz. Taşınmaya veya ayrı eve çıkmaya karar verebilirsiniz. Yolunda gitmeyen evlilik veya ortaklıklarınız varsa eğer yollarınızı ayırabilirsiniz. Dış görüntünüzdeki değişiklik beğenilebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Eğitim, iletişim, seyahat ve ticari aktivitelerde yeni sorumluluklar alabilirsiniz. Öğrenme ve araştırma aşkınız nüksedebilir. Kuzen, kardeş ve arkadaşlarınızla birbirinize yardım edebilirsiniz. Ateşli hastalıklar ve enfeksiyonlara karşı daha hassas olabilirsiniz. Duygusal patlamalar, kontrolsüz davranışlar, aşırı iyimserlik sebebiyle başınıza bela alabileceğinizden dikkat etmelisiniz. Araç alımı/bakımı, teknoloji, satış ve internet odaklı vs işlerle ilgilenebilirsiniz. Bir ortaklık, ilişki veya evliliği sonlandırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi gücünüzü, yeteneklerinizi ve potansiyelinizi tartmanıza olanak tanıyacak gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Terfi almak, işe girmek, değerli mal/eşyalara sahip olmak, evlenmek veya çocuk sahibi olmak için önünüz açılabilir. Memnun olmadığınız işinizden ayrılarak yeni fırsatlara gözünüzü dikebilirsiniz. Evlilik hayatınızda, ilişkilerde üzerinizde baskı yaratan kısıtlamalar bitebilir. Ayrılmak istiyorsanız bitebilir veya sorunun kaynağına ulaşarak artık çözümleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hünerleriniz, dış görüntünüz ve kararlarınız bu süreçte çok konuşulabilir. İşe girebilir, terfi edebilirsiniz. Birlikte çalıştığınız, yaşadığınız kişiler ve görevlerinizde ayıklamalar yapabilirsiniz. Aşk hayatınız, çocuğunuzla ilişkiniz ve yatırımlarınızla ilişkili krizli meseleler belli bir doygunluğa ulaşması sebebiyle sizi mecburi yönden büyük bir değişikliğe itebilir. Sağlığınızla ilişkili uzun zamandır uyguladığınız bir tedavi varsa bitebilir veya kısıtlamalar sonlanmaya başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İşinize, sağlık kontrollerinize, evcil hayvanlarınıza, iş seyahatlerinize, kariyer hedeflerinize ve aile üyelerinize yüksek masraflar yapabilirsiniz. E – ticaretten para kazanabilirsiniz. Yurt dışından ve yabancılar sayesinde iş imkanlarınız gelişebilir. Çalışma arkadaşlarınız ve akrabalardan gizli düşmanlık görebilirsiniz. Ruh ve beden sağlık dengenizi daha iyi kurmanız gerekebilir. Aşırı rehavet veya çalışkanlık arasında gidip giderek kendinizi zorlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Arkadaşlarınız, akrabalarınız ve çalışma ekibinizin desteğiyle arzularınız yerine gelebilir. İş toplantıları, grup organizasyonları ve davetlerde yer alabilirsiniz. Görev paylaşımı yaptığınız kişileri yönetmeniz gerekebilir. Mesleki gelirleri arttırabilir, emlaktan veya aileniz sayesinde gelir elde edebilir veya iş projelerinizi de başarıyla tamamlayabilirsiniz. Sürpriz diyebileceğimiz olumlu haberler ve gelişmeler hem siz de hem çevrenizde görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kendi işinizi kurmak, terfi etmek için önünüz açık ancak maddi imkanlarınızı daha sağlıklı biçimde yönetmeniz ve yatırımlarınızı da ona göre yapmanız gerekebilir. Gelirleriniz olsa da aynı oranda kontrolsüz harcamalar nedeniyle maddi yönden verim alamayabilirsiniz. İşinizden istifa edebilir, aile bireylerinizle yaşadığınız maddi anlaşmazlık varsa kesin biçimde çözebilirsiniz. Miras, emlaktan gelir elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Hayatınızda bir dönem kapanabilir, emekli olabilir, dış görüntünüzü değiştirebilir, işinizi kapatabilir veya uzak bir şehre yerleşme kararı alabilirsiniz. Yüklerinizi ve yalnızlığınızı artık daha fazla göğüslemek yerine birileriyle paylaşmak isteyebilirsiniz. Ortaklık veya evlilik kararı alabilirsiniz. Sağlığınız, ailenizin sorumluluklarıyla ilişkili sizi yıpratan zorlu koşullar varsa eğer tamamlanmaya başlayabilir. Uzun süredir süregelen resmi ve özel davalar sonuçlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ortaklı finansal koşullar, miras, yatırım ve eşin parasıyla ilişkili yeni düzenlemeler olabilir. Cerrahi operasyonunuz varsa başarıyla sonuçlanabilir. Cinsel hayatınıza dair istekleriniz düşünceleriniz düzeniniz değişebilir. Psikolojik olarak yenilenebilir, terapiler, spiritüel uygulamalardan verim görebilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız, sağlık sorunlarınızla ilişkili sırlar varsa ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kendinizi ilişkiler vesilesiyle daha çok göstereceğiniz ve dikkat toplayacağınız bir süreç geçirebilirsiniz. Size maddi yönden büyük katkıları olacak evlilik veya ortaklık kararı alabilirsiniz. Ancak bazı arkadaşlıklarınız, büyük kardeşiniz, ait olduğunuz gruplardan ötürü rekabet ve açık düşmanlıklara maruz kalabilirsiniz. Evinizde tansiyon yükselebilir. Misafirler veya taşınma süreçleriyle daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis