Begüm Minkis

7 Mayıs 2020’de Akrep burcunun 17 derecesinde Merküryen doğada bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay yılın son Süper Ay’ı olma özelliğine sahip. Akrep Dolunayı elbette Dünya ve bizim üzerimize daha güçlü bir şekilde nüfuz ederken aynı zamanda bir yolun sonuna geldiğimizi ifade ediyor. Kadersel Ay Düğümleri burç değiştirmiş ve takibinde önemli gezegenlerin retroları da başlayacakken bu dolunay eskinin bitimi ve yeninin başlangıcı ile tam bir eşiği ifade ediyor. Pek tabii bunu yaparken dolunayla birlikte gereksiz yer kaplayan, zarar veren her şeyi Akrebin zehirli iğnesi ile yok edeceğiz. Dolunay içinde şifa enerjisini de barındırıyor ki deneyimlediğimiz bu kaotik süreçte önemli yol kat etmemizi sağlayacaktır. İlişkilerde gizli ve sır olan pek çok şey dolunayın parlak ışığı altında saklanamaz duruma gelebilir. Ezberlerin bozulması ve önyargıların kırılması ile psikolojik çerçevede bir dönüşüm geçirebiliriz. Dolunaya eşlik eden Merkür duygusal savrulmayı engelleyerek sezgi ve rasyonel aklı birleştiriyor. Böylece zarar veren yapıları daha kolay tespit ederek onlardan kurtulmamızı sağlıyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Uzun zamandır kaotik bir sürecin içerisindeyiz. Bireysel yaşamlarımızda olan biten küçük sorunlarımız ister istemez arka planda kalmaya başladı. Kolektifin ağır imtihanı içerisinde herkesin odağı tek bir noktaya sabitlenirken Kova burcu enerjisi ile de tanışmış olduk. Yani “bütünü düşünebilmek”. Şimdi Güneş ve Ay krizli bir evreyi bitirmek ve yeni bir başlangıç yapmamıza yardımcı olabilmek için karşı karşıya gelecek. Akrep burcu zodyakta sonlanma, bitiş ve ölümle temsil edilir. Bu nedenle ana temamız küllerimizden güçlenerek ve bilinçlenerek çıkmak olacaktır.

Bu süreçte dürtüsel tavırlardansa titizlik, plan ve düzen önem arz edecek. Bunu da dolunay anında 3 derece Başak burcunun yükselmesi ile anlıyoruz. Başak direkt sağlık sektörü, hijyen ve şifa ile bağlantılıdır. Bu noktada sağlık teması üzerinden ağır yaptırımların sonlanması, ilaç sektörü ile ilgili ilginç haberlerin olması, tıbbi çalışmaların önem kazanması mümkün olacaktır. Yalnız sosyal mesafenin tamamen bitmesi henüz söz konusu değil.

Dolunay ile birlikte Jüpiter, Satürn ve Venüs retro hareketine başlıyor. Böylece gökyüzünde Plüton ile birlikte dört gezegen gerilerken dengelerin değişim sürecini daha vurgulu biçimde gözlemleyebiliriz. Retro kısaca içe dönüş ve derinlerde yatan öze ulaşmakla ilgilidir. Bu nedenle viral yayılma yavaşlarken çalışmaların disiplinle devamı doğrultusunda alınacak sonuçlar yüzümüzü güldürmeye başlayabilir.

Venüs hayatımızın duygusal yönünde söz sahibi olan bir gezegen olduğundan günlük yaşamımızdaki etkileri daha da belirgin olacaktır. Dolunay anında da ilişkilerin gezegeni Retro Venüs ile hayaller gezegeni Neptün’ün karesi büyük resmi görmekte zorlanacağımızı, bir iltifat sonucunda koşa koşa gelinlik bakmaya gidebileceğimiz ve kendimizi olmaz bir umuda kaptırma riskimizi göstermektedir. Dolunayla birlikte gerçeklerle yüzleşebiliriz. Duygusal konulardaki inanç ve beklentilerimizi gözden geçirmek gerekebilir. Mevcut ilişkilerde aldatma nedeniyle sonlanmalar görülebilir bu dönemde. Özetle ilişkilerde dudak uçuklatan olaylara şahit olabiliriz. Magazin dünyasının çalkalandığını görürsek de şaşırmamak lazım.

Bir not olarak aşk ve flörtlerde hayal kırıklıkları içerisinde olsak da Neptün’ün yedinci evden dolunaya üçgen açı ile destek verdiğini söylemeliyim. Bilhassa köklü, sürüncemede kalmış, belki de ayrılmak isteyip ayrılamayan ilişkilerde/ortaklıklarda şifalanma ve isteklerin gerçekleşmesi söz konusu olabilir.

Merkür etkisi ve dolunayın üçüncü ev kaspında gerçekleşmesi iletişim, medya, eğitim, ticari faaliyetler, seyahatler ve ulaşım sektörüne vurgu yapıyor. Bu alanlarda gündem yoğun ve biraz da çalkantılı olabilir. Bu haber akışı daha mikro düzlemde, bireysel hayatlarımızda da varlığını gösterebilir, zira bu dolunay zihinsel aktifliği oldukça vurgulamakta. Dolunay anında ateş elementi eksikliği olması yangınlar, patlamalar ve benzer kaotik olaylarla ilgili global haberleri de işaret edebilir.

Sağlık açısından genital organlar, kolon, rektum, kuyruk sokumu bölgeleri hassas olabilir. Bu süreç epilasyon ve cilt bakımları için verimli olabilir. Ruhsal düzeyde okült konularla ilgilenmek, terapiler, psikologa gitmek için iyidir. Bir konuda araştırma yapmak ve delil bulmak için de olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Akrep dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Uzun zamandır çözümlenmesi beklenen bir parasal krizin içerisindeyseniz bu konuyla bağlantılı önemli haberler size ulaşabilir. Yatırım düşüncesi, bir borcun kapanması, miras veya dış kaynaklardan size ulaşacak paralarla ilgili bir tamamlanma yaşayabilirsiniz. Yeni para yolları bulmak ve belki bir ortaklık düşüncesine girmek açısından planlamalarınız olabilir. Ruhsal açıdan bakış açınızı kökten değişime uğratacak bir sır da aydınlığa çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunay dışa dönmenizi sağlayacak. Eşiniz, ortağınız, sevgiliniz ve yakın bir dostunuzla olan irtibatı arttırabilir hatta ilişkinizin akıbetini belirleyebilirsiniz. Bilmediğiniz bir sır kulağınıza gelebilir. Bu süreçte ummadığınız açık düşmanlıklar görmek veya karşıt fikirlerle baş etmeniz gerekebilir. Sağlık açısından da daha hassas olabileceğinizden bağışıklığı güçlendirici besinler tüketmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İş ortamı ve sorumluluklarınız öne çıkacak. Kendinizi bir anda yoğun bir temponun ortasında bulabilirsiniz. İş ortamınızda kullanacağınız yeni ürünler tedarik etmeniz için verimli etkiler altında olacaksınız. Sağlığınıza dair ertelediğiniz rutin kontrolleriniz var ise yaptırabilirsiniz. Akrabalarla olan iletişiminiz artabilir. Bir işi sonlandırarak yeni arayışlar içerisine de girebilirsiniz. Gündelik düzeninize hayat kalitenizi yükseltecek yeni alışkanlıklar katabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Romantik duyguların ve üretkenliğinizin yükseldiği bir süreçte olacaksınız. Bilhassa yaratıcı çalışmalarınız var ise önceden aklınıza gelmeyen yeni fikirler ses getirebilir. Borsa ve spekülatif yatırımlarla ilgili bir sonuç almanız beklenebilir. Yaşam enerjiniz yükselecektir ve sizi zorlayan psikolojik koşulları alt edebileceksiniz. Var olan ilişkinizde ise duygusal dönüşümler, güç mücadeleleri ve kıskançlıklar görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ev ve aile içerisinde yeni bir düzene geçebilirsiniz. Karar alınması gerekli konularda daha cesur davranışlar sergileyebilirsiniz. Yazlık-kışlık düzenlemeleri yapabilir, taşınacaksınız gerekli hazırlıklarınız tamamlanabilir veya tadilat/tamirat işleri görülebilir. Akrabalardan gelecek ses getirici bir gündem, hasret gidermek de bu sürecin bir diğer etkilerinden olabilir. İş yaşantısı nedeniyle ev koşullarını uygun şarta getirmek isteyebilirsiniz. Sağlık hassasiyetlerine dikkat etmek gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kardeşler başta olmak üzere yakın çevre ilişkileriniz gündeminizde yer edebilir. Seyahat planlarınızı ertelemek ya da yeni bir düzen oluşturmak isteyebilirsiniz. Ev ortamınıza teknolojik bir aleti satın almak, toplantılarınızı düzenlemek, ticari faaliyetlerinizi ve hesap kitap konularınızla ilgilenirken verim alabilirsiniz. Eleştirel ve sivri dilli ani çıkışlar yapma olasılınız var bu dönemde. Online eğitimlere katılmak ve özellikle yazılı içerik üretimi için bu süreci değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İş nedeniyle beklediğiniz bir para bu dönemde elinize ulaşabilir. Kendinize duyduğunuz güveni tekrardan sorgulayabilir, gerçekten yapabilecekleriniz doğrultusunda ilerleyebilirsiniz. Bir yeteneğinizle ses getirebilir, övgü toplayabilirsiniz. Alışveriş ve güzellik konuları nedeniyle hızlı bir para çıkışı yapmanız, gereken yerlere ödemelerinizi gerçekleştirmeniz de yine bu dönemin olası etkilerinden. Materyal değerlerle ilgili konular bu dönemin ana konusu olacağından ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzdaki dolunay kendinizle ilgili ciddi bir farkındalık yaşatabilir. Pek çok gizli konular da açığa çıkabilir. Sosyal çevrenizde kim dost kim düşman görebilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz insanlarla irtibata geçebilirsiniz bu dönemde. Fiziksel bir değişim gerçekleştirmek, tarzınızı farklı yansıtmak veya karar aldığınız bir girişimi duyurmanız yine bu sürece denk gelebilir. Sağlık açısından bakarsak bünyeniz biraz hassas olabilir, dikkat etmekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Masraflar ve kayıplar alanınızda yaşayacağınız dolunay ile büyük bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Görecekleriniz ve duyacaklarınız sizi normalde alışkın olmadığınız şekilde içe döndürebilir. Rüyalar, terapiler, meditasyonlar vb. ruhsal temalarla ilgilenebilirsiniz. Sezgilerinizin bu süreçte artması ile önceden bir problemi sorun oluşturmadan fark etmeniz de muhtemel. Yük olan ve size bir şey katmayan iş ya da bir alışkanlıktan vazgeçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mesleki ya da kişisel projeleriniz nedeniyle belli bir grup insan ile görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Büyük bir umudunuza doğru yol almak için son hazırlıkları yapabilirsiniz. Bu dönemde toplu bir para işini halledebilirsiniz. Uzak bir yere seyahat planlarınız, eğitim konularına dair alacağınız kararlarınız ve hocalarınızla olan ilişkileriniz sıklaşabilir. Arkadaş çevrenizde de liderlik yapabilir ve hatta bir arkadaşınıza profesyonel becerilerinizle yardımcı olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Toplumun gözü önünde olacağınız, yeni unvanlar kazanacağınız ve başarılarınızla ses getireceğiniz gelişmeler içerisine girebilirsiniz. Yeni bir işe geçmek, terfi almak, kendi işinizi kurmak gibi majör adımlar için ideal etkiler söz konusu. Aile ilişkileri ve ev düzeninizde yaşadığınız belirsizlikler söz konusuysa bitiş çizgisine ulaşabilir. Devlet ile olan ilişkiniz veya güçlü bir insandan beklediğiniz destekler var ise size ulaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dünya görüşünüz, inançlarınız ve doğrularınızın değişime uğrayacağı bir süreç deneyimlemeniz olası. Yaşamınızdaki en doğru yolu daha derinlere dalarak bulmaya çalışabilirsiniz. Uzak akrabalarınızla veya tanıdıklarınızla görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Seyahat veya taşınma planları tamamlanabilir. Yeni bir eğitime katılma kararı alabilir ya da hali hazırda bir öğrenim süreciniz varsa bunu tamamlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis