Begüm Minkis

Aşkın ve zevklerin gezegeni Venüs 7 Mayıs 2023’de İstanbul’a göre 17:24’de 0° Yengeç burcuna geçiş yaparak 5 Haziran’a kadar hareket edecek. İlişkilerde beslenme saatinin zilleri adeta çalıyor. Venüs ve Satürn uyumlu açı desteğiyle başlayan transit aile hayatı, duygusal yaşam ve evlilik konularında önümüze serilecek iyileşmelerle özlem gidermemize yardımcı olabilir. İç uyum, sadakat ve empati pek çok alanda görünür olabilir. Maddi konularda da yeni lezzetler tatmanın peşinden koşabiliriz. Bu transitin gölge tarafı tutkunun geri plana atılması, mıçmıç ilişkiler, özel hayata sızmak, üzerimize düşmeyen duygusal yüklerle ilgilenmek ve alınganlık gibi davranışlar olabilir. Kendi kabuğumuza çekilmeden önce ilişkilerin en az iki kişilik olduğunu unutmadan neyi beslediğimize dikkat etmek gerekiyor. Etkilendiğimiz konulara göre farkındalıkla hareket edersek zenginliğe, şifaya ve huzura kavuşabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs Yengeç transitinde aradığımız bolluk, bereket ve huzuru bulmamıza yardımcı olabilir. Venüs dişil bir gezegendir. Maddi avantajlar, verimlilik, sosyal ilişkiler, özdeğer konularını temsil etmektedir. Yine dişil enerjiyi yansıtan Ay yönetiminde olan Yengeç burcunda potansiyelini rahat ortaya çıkarabilir. Çocuk sahibi olmak, kadınlardan gelecek destekleri değerlendirmek, aile bağlarını kuvvetlendirmek, vatansever davranmak, güvenliği sağlamak, huzur yaratmak, hem çevremizi hem kendimizi beslemek ve empati kurmak isteyebiliriz.

Aşkta da pek çok kişi güzel gelişmelerle karşılaşabilir. Havai, korkak ve çapkın tutumlardan ziyade ciddi uzun vadeli beraberlikler kurmak, var olan ilişkileri evliliğe taşımak veya aileleri tanıştırmak adına müsait etkiler olacaktır. Doğurganlığı arttıracak bu süreç pek çok kişinin çocuk yapma kararı alabileceğini veya hamile kalabileceğini göstermektedir. Bir diğer destekleyici alanlar ev/emlak, miras, tapu, peyzaj, bahçe ve gıda işleriyle ilgilenerek geciken işleri toparlamak olabilecek.

Transitin olumsuz yönü duygusal tepkileri abartmak, istifçilik, yetişkin davranamamak, geçmişe çok takılı kalmak, sürekli alıcı konumda bulunmak, üçlü ilişkilere girmek, gizli olaylara bulaşmak, saygınlığı sarsan davranışlarda bulunmak, sürekli birinin bizi yönlendirmesini beklemek olabilir. Bireysel gücün ve alanın farkına vararak üzerimize düşünen sorumluluklardan kaçmamak önemli gözüküyor. Doğru ve dürüst eylemler sergilemek gerekecektir. Aksi takdirde 25 Mayıs 2023’de kesinleşecek Venüs ve Kiron karesi ilişki ve maddi konularda başka kişiler sebebiyle yara aldırabilir, zararlı çıkmaya sebep olabilir.

Venüs giriş anı haritasında ilerleme ve vizyonu temsil eden 9.evde, Venüs-Ay düğümleri ve Venüs-Satürn uyumlu açılarıyla beraber girmesi verilen emeklerinin karşılığının alınması, kadersel hak edişleri desteklemektedir. Öte yandan dağılan enerji varsa toparlamak, yapıcı ve kontrollü ilerleyebilmek, özel hayatımızı düzenlemek, sağlıklı bir yaşam tarzı inşa etmek, yeni hedeflere adanmak açısından destekleyici olabileceğini göstermektedir.

Türkiye’nin doğum haritasında birinci evinde hareket edecek olması ülkenin fiziki varlığı, verimliliği, koşulları, varoluş amacı ve dış ilişkilerde olumlu geri dönüşleri olacak başlangıçlara kendini açması mümkün. Venüs Yengeç transitinden bilhassa Yengeç, Akrep ve Balıklar açısal olarak rahat etki altında olacakları için potansiyellerini gösterebilirler.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile ilişkileriniz sevgi dolu, besleyici ve yardımlaşma içerisinde ilerleyebilir. Bir borcun veya ilişki krizinin bitmesiyle kendinizi mental olarak daha rahat ve huzurlu hissedebilirsiniz. Taşınma, miras ve ev/emlak konularıyla ilişkili taleplerinizin kabul olması, arzularınızın yerine gelmesi mümkün gözüküyor. Evinize dekoratif eşyalar satın alabilirsiniz. Doğurganlığınızın artabileceği, evliyseniz çocuk sahibi olmaya karar verebileceğiniz bir zaman içerisine giriyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Ticari hayatınız, eğitimler ve kısa seyahatleriniz uyumlu ve başarılı ilerleyebilir. Sosyal medya üzerinden biriyle flört etmeye başlayabilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşularınızla uyumlu ilişkiler kurabilirsiniz. Araç kiralamak, aracınızın muayenesini, kaskosunu vs yaptırmak için destekleyici etkiler altında olacaksınız. İnternet üzerinden para kazanmak, ilan vermek, web sitesi kurmak, kullanmadığınız eşyaları satmak için de uygun etkiler olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Parasal kazançlarınız artarken harcamalarınız da yükseleceği için aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. İşe girebilir veya zam alabilirsiniz. Ev dekor ürünleri, kozmetik ve modanıza daha çok ehemmiyet gösterebilirsiniz. Çevrenizden hediyeler alacağınız ve değer görüp sevildiğinizi hissedeceğiniz bir süreç olabilir. Sağlıklı ilişkiler evlilik yolunda gelişebilir. Ailelerinizi tanıştırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda hareket edecek Venüs hayatınızın her alanında dengeye oturmanıza yardımcı olabilir. Korunduğunuzu hissedebilir, güvenlik alanlarınızı güçlendirebilirsiniz. Ön plana çıkarak ilişkilere liderlik etmek isteyebilirsiniz. İlişki başlatmak, var olan beraberlikleri ileriye taşımak, yürümeyen ilişkileri de bitirmek için kendinize olan güveniniz artabilir gözüküyor. Estetik yaptırmak isteyebilir, dış görüntünüze, kıyafetlerinize önem verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Masraflarınızın artabileceği, maddi kayıplar yaşayabileceğiniz bir sürece girmektesiniz. Paranıza mukayyet olmanız ve abartılardan kaçınmanız gerekebilir. Kadın figürlerinden düşmanlık görebilir siz de bazı aile üyelerinizden gizli işler çevirebilirsiniz. Uzak yerlere yapacağınız yolcuklardan çok keyif alabilirsiniz. Sağlık sorunlarınız varsa eğer iyileşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Eski dostlarınızdan haberler alabilir, özlem giderebilir, organizasyonlara dahil olabilirsiniz. Yeni sosyal bağlantılar kurmak, işinizi büyütmek ve kazançlarınızı arttırmak için iyi zamanlardan geçebilirsiniz. Aile üyeleriniz sayesinde arzularınız yerine gelebilir. Geleceğinize dair korkularınızı yenerek daha ılımlı bakmaya başlayabilirsiniz. Büyük hedeflere ulaşmak için farklı düşünmeye, yeniliklere açık olmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sosyal mevkiniz, tanınırlığınız ve itibarınızı ilgilendiren olumlu gelişmeler olabilir. Terfi alabilirsiniz. Aile üyelerinizle uyumlu ilişkiler kurabilirsiniz ve istediğiniz desteği alabilirsiniz. Önemli biriyle ortaklığa veya ilişkiye başlamak, evlilik kararı vermek ve çocuk yapmak için de destekleyici bir zaman olabilir. Kendinize olan güveniniz artarken insanlara da cömert ve ılımlı yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Uzak yolculuklar ve yurt dışı konularında destekleyici gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. İyimserliğiniz, hoşgörünüz bu süreçte yükselebilir. İş hayatınız reklam çalışmaları, yabancılar, uluslararası ticaret, medya yoluyla ilerleme kat edebilir. Vizyonunuz büyürken önceden hiç görmediğiniz yerleri keşfedebilir, yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Hukuksal yolla miras ve emlak konularında haklarınızı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Finansal olarak ortak girişimde bulunduğunuz işlerde yardım görebilirsiniz. Güçlü kişiler sayesinde desteklenebilirsiniz. Endişelerinizi geride bırakarak duygusal aile bütünlüğünüzü koruyabilirsiniz. Aşk hayatınızda gizli olaylar, saklanan durumlar varsa eğer gün yüzüne çıkabilir. Banka işleriniz yolunda ilerleyebilir, yatırımlarınızdan kazanabilirsiniz. Miras hakkınız varsa özellikle alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Hem aile hem özel ilişkilerinizi düzene sokmak için desteklendiğiniz bir süreçten geçebilirsiniz. Değer verdiğiniz insanlar yoluyla kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Sağlıklı beraberlikler evlilik yolunda ilerleyebilir. Hayatınıza, ailenize yeni insanlar katılabilir. Çok hızlı samimiyet kurabilirsiniz. Sevdiğiniz insanları evinize davet edebilir ve hoş zamanlar geçirebilirsiniz. Yer değiştirmek, taşınmak için şartlar uygun olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İşe girebilirsiniz, çalışma ortamınıza yeni insanlar katılabilir, yardımcılarınızla dengeli ilişkiler kurablirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız eğer çalışma kapasiteniz artabilir. Evinizi kiraya verebilir, tadilattan geçirebilirsiniz. Beslenmenizde olumlu değişiklikler yapabilirsiniz. Tatlı tüketimine özellikle aşırıya kaçmadan dikkat etmeniz iyi olabilir gözükmektedir. Aksi takdirde kilo alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aşk yaşamınız, yaratıcılığınızı, hobilerinizle sıklıkla ilgilenebileceğiniz bir zaman. Riskli yatırım ve işlerden maddi fayda sağlayabilirsiniz. Kendinizi daha çok sevebilir, şanslı hissedebilir, yaşam motivasyonunuzu arttırabilirsiniz. Sportif faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Özel besinler tüketmek isteyebilir, tatmadığınız ürünleri tadabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, tanınırlığınızı arttırmak için uygun bir zaman olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis