Merve Çubuktepe

nisan ayının en önemli astrolojik olaylarından biri şüphesiz ki 7 nisan 2016’da saat 13:23’te 18 derece koç burcunda gerçekleşecek olan yeniay olacak. bu oluşum sırasında ay ani değişimlerin, yeniliklerin ve devrimlerin sembolü uranüs ile kavuşum halinde. yani doğum haritamızın hangi evine koç burcu 18 derece düşüyorsa bu alanda beklenmedik gelişmeler olabilir. uzun zamandır sürüncemede olan artık beklemekten pes ettiğiniz konular birden nihayete erebilir.

uranüs her zaman devrimler, yenilikler ve kalıp dışı fikirlerle ilişkilendirilmiştir. başlangıçların, inisiyatifin, fethetmenin burcu koç ile birleşince aslında o kadar da memnun olmasak da bir şekilde idare ediyoruz dediğimiz güvenli limanlardan uzaklaşma vaktinin geldiğine işaret ediyor. uzun zamandır tekdüze giden sorunlu bir ilişki, mutsuz olduğunuz ama bir türlü ayrılmaya cesaret edemediğiniz işiniz, ya da nezaketen konuşmaya çalıştığınız ama sizi rahatsız eden insanlarla ilgili nihayete erme zamanı gelmiş olabilir.

ancak unutmamak lazım ki bu yeniay aynı zamanda 2012’den beri dönem dönem aktifleşen uranüs-plüton karesini de etkinleştirecek. plüton oğlak burcunda otoriteyi, yerleşik düzeni ve geleneksel yapıları temsil ederken uranüs koç ise bireysel özgürlüğün, kendi yolunu çizmeyi hatta kimi zaman isyanı simgeliyor. bu iki kavramın çatışması yeniay etkisi ile daha da sertleşecek. yani dikkat etmemiz gereken davranışımızın temelinde gerçekten bizi yoran, zarar veren bir konuyu bitirip kendi yolumuza uygun bir rota çizme isteği mi yoksa bireysel öfkelerimizden gelen bir duygusal tepki mi yatıyor. bunun muhakemesini sağlıklı bir şekilde yaparsak bu dinamik, canlandırıcı ve bizi hareketlendirecek yeniay’ı en etkin şekilde kullanabiliriz. özellikle bu süreçte koç, yengeç, oğlak ve terazi burçları ekstra dikkatli olmalı. hava ve ateş grupları bu etkiden en olumlu faydalanacak burçlar.

yeniay’ın yöneticisi mars gezegeni olması hareketliliği daha da arttırıyor. kabımıza sığamayabiliriz, aşırı enerjik davranabiliriz. bu anlamda enerjimizi hızla tüketmemek de faydalı olur. yeniay esnasında ay’ın mars ve satürnle olumlu kontağı azimli ancak dersimize iyi çalışmış ağırbaşlı bir şekilde ilerlediğimizde istediğimizi başarabileceğimizi işaret ediyor. ancak bir yandan da ay’ın plüton ile kare açısı var yani bir konuyu zorlarken dozu kaçırmamak ya da bir kriz anında sükuneti korumak çok önemli.

genel olarak hayatımıza hareket getirebilecek dinamik bir etkileşim yaşayacağız, yeniay’ın olumlu etkiler getirmesi dileğiyle.

yükselen burçlar bazında bu dönemde olumlu ve şanslı gelişmelerin olabileceği konular:

koç: kişisel konular, kişisel iletişim, ilişkiler, baş ile ilgili konular ve tedaviler
boğa: finansal konular, maddi kaynaklar, kişisel değerler, kişisel eşyalar
ikizler```: iletişim, kısa yolculuklar, haberleşme, yakın çevre, kardeşleryengeç: ev, evdeki eşyalar, tadilat, taşınma, erkek için anne, kadın için babaaslan: aşk, flört, hobiler, çocuklar, borsa, ekstrem sporlarbaşak: sağlık, diyet, iş ortamı, rutin işler, evcil hayvanlarterazi: partner, evlilik, ortaklık, sosyal çevreakrep: krediler, miras, borçlar, partnerin maddi kaynakları, ortakların kaynaklarıyay: hukuki konular, yüksek öğretim, uluslararası ticaret, uzun yolculuklaroğlak: iş, patronlar, kariyer ve toplumsal statü, erkek için baba kadın için annekova: arkadaşlar, birlikte iş yapılan kimseler, sosyal çevre ve organizasyonlarbalık`: geçmişten gelen konular, psikolojik etkiler, beklenmedik olaylar, ruhsal çalışmalar