Begüm Minkis

7 Ocak 2023’de İstanbul’a göre 02:07’de 16° Yengeç burcunda mikro dolunay gerçekleşecek. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübe ve bilgeliği arkamıza alarak kendimize yeni bir yuva inşa etmek isteyebiliriz. Kendimizi tam olarak ait hissetmediğimiz kişi veya mekanla aramıza mesafe koyabiliriz. Yengeç dolunayıyla beraber kendimize yeni değerler katmamız, bize zarar veren bağımlılık, takıntı, intikam ve kin duygularının zarar verici sonuçlarını törpülememiz gerekebilir. Aile ilişkileri ve evliliklerde kişisel özgürlükler sürpriz biçimde tekrardan kazanılıyor ve haklar dağıtılıyor. Bugüne kadar her ihtiyacımızı rahatlıkla karşıladığmız konfor alanından uzaklaşmanın verdiği heyecan ve kaygı iç içe geçebilir. Ancak tüm bu sınavlar hayatta kalma becerisini geliştirmek, insanlık mertebesinde bir üst aşamaya taşınmamız için gerekli olan aşamanın sadece biri olacak. (Burç yorumları yazının devamındadır)

Yengeç burcu 4.evle temsil edilen kökler, soy, aile bağları, çocukluk dönemleri, baba evindeki deneyimlerimiz, travmalar, bilinçaltı konularıyla ilişkilidir. 16° Yengeç’teki dolunayıyla bu konular üzerinden yanlış ve düzeltilmesi gereken konular yüzeye çıkabilir. Yengeç yeniayı anında Terazi burcu yükseliyor olması aile ve akrabalar arasında uyum, denge, diplomasi, adalet ve barışma çözülmesi gereken konulara vurgu yapmaktadır. Uzun süredir devam eden miras, borç ve boşanma davaları tamamlanabilir.

İnsanlara ve canlılara duyulan şefkatte artış yaşanacağı için çatışmalar minimuma inebilir. Bu süreçte çoğunlukla gizli anlaşmalar, sinsi olaylar ve aldatılmalar yüzeye çıkması olasıdır. Aşırı sahiplenici ve kısıtlayıcı sevgi kaybetmeye neden olabilir. Evham, koruma içgüdüsü veya kıskançlık duyguları ilişkileri zedeleyebilir. İnsanları kendi kıskacımıza almaya, kontrol etmeye çalışmaktansa anlayışla özgür bırakmayı başarırsak işte o zaman gerçek bir aile olabiliriz.

Dolunay bir yandan gereğini yapanlar için şanslı, ödüller dağıtıcı bir potansiyelde gözükmektedir. Ay’ın dolunay anında büyük bereket, güç ve kuvvet getiren Varuna asteroitiyle paralel konumda olması hızlı ve ani gelişen skandallara ve sürpriz gelişmelere vurgu yapıyor. Diğer yandan** Mars ve Merkür retro etkisinde** gerçekleşecek dolunay kader planında karmik hak ediş ve bitişleri vurguluyor. Yılan hikayesine dönmüş durumların da nihai sonucunu ortaya dökebilir.

Dolunay anında Güneş’in karizma, bilgi ilim sevgisi, başarı getiren Vega ile, Ay’ın kötü koşulları iyiye çeviren, farklı bir aleme erişimle ilişkili Canopus sabit yıldızı’nın etkileşimde olması dolunay takibindeki haftalarda yaşanabilecek önemli değişim ve dönüşümü ifade etmektedir.

Dolunay anında Venüs – Retro Mars üçgen açısı transformasyona uğramış biçimde dönen veya giden insanlara vurgu yapıyor. Bir insana farklı açıyla bakmak, uç fikirlere yönelmek zor olmayacaktır. Pek çok açıdan bırakma ve vazgeçme cesareti verdirecek bir dolunayla karşı karşıyayız.

Türkiye haritasının 1.evinde yükselen burcunda gerçekleşen dolunay ülkemizdeki işçiler, hizmet sektörüne dair alınacak olumlu yenilikleri göstermektedir. Halkın genel refahı, ekonomik durumunu iyileştirici adımlar atılabilir. Güvenliğimiz önem teşkil edebilir. İşçilerle ilişkili geçmişten getirilen davalarda çözümlenme yaşanabilir. Mecliste muhalefetin sesi eleştirilerle tartışmalarla yükselebilir gözükmektedir.

Yengeç burcu göğüsler, yumurtalıklar, rahim ve mideyle ilişkili olduğu için bu bölgelerde hassasiyetlerimiz, ağrılarımız olabilir. Eskiden yaşanmış hastalıklar ve kanser türevleri nüksedebileceğinden şüphelendiğimiz noktada doktora gitmekten çekinmemek gerekiyor.

Yengeç dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile ilişkileriniz ve akrabalarınız arasında yardımlaşma, koruma duyguları ön plana çıkabilir. Evinizde daha çok vakit geçirebilir hatta çalışmaya başlayabilirsiniz. Diğer yandan ailenizin ruhsal sorunlarıyla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Sorunlar varsa yapıcı girişimleriniz ve istekli duruşunuz sayesinde problemler kökten çözümlenebilir. Emlaktan sürpriz bir kazanç elde edebilirsiniz. Miras ve evlilikle ilişkili sorumluluklarınızı başarıyla tamamlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kardeş, kuzenleriniz ve çocukluk arkadaşlarınızla ilişkinizi duygusal açıdan gözden geçirebilirsiniz. Birbirinize yardım edebilir, koruyabilir, sorunlarınızı çözebilir ve empati duygusunu arttırabilirsiniz. Şairane, naif ve edebi iletişim tarzınızla insanları kolaylıkla etki altına alabilirsiniz. Ailenizle kısa seyahate çıkabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Uzun süredir devam eden araç alma/satma niyetiniz, eğitim işleriniz başarıyla tamamlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Terfi alabilir, önemli iş anlaşmaları yapabilir veya evinizi/arabanızı yüksek fiyata satabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızla duygusal ilişki kurmaya açıksınız. Elinizdeki değerleri aşırı sahiplenebilirsiniz ancak mecburi masraflar ve kaçamayacağınız sorumlulukları kabullenmeniz gerekiyor. Ev ve ailenizle değerlerinizi paylaşabilir gerçek değeri maneviyatta bulmaya başlayabilirsiniz. Huzurunuzu kaçıran insanlarla aranıza mesafe koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay sizi her bakımdan başrole taşıyor. Dış görüntünüz, sağlığınız, tutum ve davranışlarınız mercek altına girebilir. Duygusal dakikalar yaşayabilirsiniz. Bitirmeniz gereken sağlıksız ilişki ve ortaklıklarla hesaplar kapanabilir. Başka insanların acımasız davranışları sizi incinmeye açık bırakabilir. Bir yandan aileniz ve duygusal bağlarınızın olduğu kişilere karşı sorumluluklarınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aile hayatınızda arkadan dönen durumlar varsa ortaya çıkabilir. Ev ve ailenizle ilişkili kontrol dışı kayıplarla yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Hırsız ve dolandırıcılara karşı dikkat etmeli, önemli sırları birileriyle paylaşırken seçici olmalısınız. Terapi almak, ruhsal çalışmalar yapmak ve doktor kontrolleri için destekleyici bir zaman olacaktır. Şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyebilir ve tatil organize edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Geleceğe dair korkularınızı aşıyor elde ettiğiniz başarılar sayesinde kendinize daha çok güvenmeye başlıyorsunuz. Kariyerinize, statünüze dair verdiğiniz emeklerin karşılığını alabilirsiniz. Aile içinde saygınlığınız ve güvenilirliğiniz artabilir. Sosyal açıdan aktif bir zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Sevdiğiniz dostlarınızdan güzel davet ve teklifler alabilirsiniz. Grup çalışmalarına ve iş organizasyonlarında başarı sağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile içi gelişmeler ve toplumsal prestij arasında bir denge kurma çabasında olabilirsiniz. İş, eğitim ve evlilik sebebiyle aileden ayrılabilirsiniz. Sizi sevenler duygusal olarak destekleyebilir. Bu süreçte uzak bir ülkeye ve şehre taşınmayı düşünebilirsiniz. Patronlarınızla, otorite figürleriyle iyi anlaşabileceğiniz, taleplerinizi karşılıklı empati ve anlayışla kabul ettirebileceğiniz bir zaman olarak gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kötümser taraflarınız törpülenmeye başlıyor. Maddi ve manevi davalarda hak yerini bulabilir. Terfi alabilir, önemli müşteriler edinebilir veya işe girebilirsiniz. Ailenizle ve duygusal bağlarınızın olduğu kişilerle ortak noktada buluşmanız kolaylaşabilir. Farklı inanç ve kültürel değerlere mensup insanlarla yakınlaşabilirsiniz. Dışarıdan eleştiriye maruz kalan eksik taraflarınızı fark ederek kendinize çeki düzen verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ruhsal ve bedensel dönüşümden geçerek daha iyi bir hayat inşa edebilirsiniz. Huzur veren bir düzen kurmak için gerekirse kaosun içerisine girmekten kaçınmayabilirsiniz. Borçlarınızı kapatabilir ve zor meselelerinize dair destekçi bulabilirsiniz. Finansal koşullarınızı dengelemek için ortaklıklara ihtiyacınız olabilir. Terapi almak ve spiritüel çalışmalar yapmak için destekleyici enerjiler olacaktır. Aile içi sırlar varsa ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tüm ilişkilerinizde alma verme dengesini kurmanız gerekebilir. Aşırı sömürüye uğruyorsanız artık dur diyebilir veya fazla bencil davranıyorsanız değerlerinizi, duygularınızı başkalarıyla paylaşmaya karar verebilirsiniz. Taşınma, emlak ve hisse satışları gerçekleştirebilirsiniz. Eski duygusal durumunuz, davranışlarınız ve ihtiyaçlarınızdan eser kalmayabilir. Toksik ve geriye çeken yaşam tarzına veda edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Eski çalışma tekniklerine veya saatlerine geçebilir, üzerinde uzun süredir çalıştığınız projeyi tamamlayabilir ve eski çalışma arkadaşlarınızla tekrardan bağlantı kurabilirsiniz. Bir diğer gündemde olan konu sizin ve ailenizin sağlığı olacaktır. Ailecek geniş bir check-upa yazılabilir veya birbirinizin bilinçaltı problemlerini çözmeye çalışabilirsiniz. Rutinlerinizde beslenmenize ekstra özen gösterebilir ve diyet yapmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aşk hayatınız ve yaratıcı konulara dair coşkulu hissedebilirsiniz. Bekar günlerinize veda edebilirsiniz. Hayatınızda biri yoksa evlenmeyi düşünebileceğiniz biri hayatınıza girebilir. Zevkli uğraşılar, keyifli aktiviteler ve hobilerinizle ilgilenebilirsiniz. Beklediğiniz yüklü miktarda bir para varsa gelebilir. Talihiniz yükselebilir ve terfi edebilirsiniz. Aile ilişkileriniz iyileşebilir. Çalışma ortamınızda neşe ve uyum hakim olabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis