Merve Çubuktepe

Venüs sonunda burç değiştirdi, daha rahat edeceği keyifli, egzotik ve biraz da uçarı formu olan Yay burcuna 7 Ocak 2019’da geçiş yaptı ve bu burçta 4 Şubat 2019’a kadar kalacak. Malumunuz Venüs uzun zamandır Akrep burcunda bir ileri bir geri ve sonra tekrar ileri derken uzun zamandır orada duruyordu. Bu durum zaman zaman kendi ilişkinizde de aynı döngüyle çakışmış olabilir. Venüs Akrep burcunda tutkulu ama saplantılı ve depresiftir, bu da takılmış plak gibi aynı konuya sürekli saplanmayı getirebilir. Venüs Yay burcunda bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor ve çok da iyi ediyor, çünkü herkesin biraz nefes almaya ve değişikliğe ihtiyacı var.

Venüs Yay burcunda durmadan hesap kitap yapmaz, bir detaya takılıp saatlerce düşünmez ya da değiştiremeyeceği bir şey için yüzlerce kere uğraşmaz. Tripler, küslüklerin yerini rahatlama alır, “Bırak dağınık kalsın” duygusu baskın çıkar. Aşk konusunda merak, yeniliğe açıklık ve heyecan söz konusudur. Risk alma kapasitesi artar, hem de nasıl artar… Burada bir uyarı olarak sonradan pişman olunabilecek şeylere de hevesi yükselteceğini söylemem lazım. Özellikle de Venüs Yay formu çapkınlığa zemin oluşturabilir çünkü biraz leyla biraz da çiçekten çiçeğe uçan arı hissiyatı vardır. Ancak “Nasılsa bir şey olmaz” diyenlerin hiç ummadığı anda yakalanıp rezil olabileceğini de hatırlatırım.

Venüs Akrepteyken “Senin için ölürüm, seni masamdaki çiçekten bile kıskanıyorum, sana güveniyorum ama çevreye güvenmediğimden günde 33 kere arıyorum” gibi ifadeler tolere edilebilirken Venüs Yay burcundayken böyle bir durum yoktur. Bilakis bu tür yaklaşımlar abartılı ve rahatsız edici gelebilir. İlişkilerde özgürlük ihtiyacı artacağından ötürü iki tarafın da birbirini boğmaması, nefes alması için alan bırakması çok önemlidir. Zira Venüs Yay transitlerinde ilişki kazaları genelde taraflardan birinin diğerini kısıtlaması sonucunda gerçekleşir. Bu transit tam da tutulmalar dönemine denk geldiğinden bu tür davranışlar ilişkiye kalıcı olarak zarar verebilir ve telafisi olmayabilir.

Venüs ayrıca maddiyatla ve harcama alışkanlıklarıyla da alakalıdır. Mevzu bahis Venüs Yay olunca kesenin ağzı açılıyor tabii. Fütursuzca para harcayabilir, içinizden ne geldiyse onu alabilir, online alışveriş sitelerinde kaybolabilir ve hatta en iyi müşteri plaketi dahi alabilirsiniz. :) Venüs’ün bu formunda para konusunda hesabı kitabı yoktur. Ancak ilerleyen dönemde üzülmemek adına maddi akışınızı iyi ayarlamanızda fayda var, zira sonradan bu maddi yük başınızı ağrıtabilir. Aynı zamanda hobiler ve merak ettiğiniz konulara dair de harcama getirebilir bu transit, bundan bir sorun yok ancak on beş gün önce merak saldığınız dikiş nakış konusu için bir anda dünyanın en teknolojik ve pahalı dikiş makinesini almanız gerekmiyor mesela. :) Belki hevesiniz azalacak, belki de o dönem bunu almanıza gerek olmayacak. Bundan ötürü bu tür alışverişlerde o dönemdeki bilgi seviyesine göre seçim yapmak, bu ilgi alanının kalıcılığını görmek adına da kendinize zaman vermenizde fayda var.

Ve son olarak 22 Ocak 2019’da Venüs-Jüpiter ikili Yay burcunda yılın en güzel açılarından birini oluşturmak üzere kavuşum yapacaklar. Bu açı ± 5 gün boyunca özellikle etkili olacak. Yeni bir ilişki başlaması, evlilik teklifleri, nişan ve düğünler için harika bir zaman.

Kışın soğuk ve bazen iç karartan etkisine rağmen Venüs Yay burcunda adeta sıcak yaz güneşini tekrar kalplerimize getiriyor. Eve kapanmak, depresife bağlamak, eski ve umutsuz bir kişi için karalar bağlamak yerine sosyalleşme, hayata karışma ve canlanma vaktidir. Ayrıca renkli, çarpıcı şeyler giymek, saçınıza değişik bir renk denemek için de harika etki. Yay burcu denemek demektir, o halde uygulamanın tam zamanı. :)

Venüs Yay transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Transitin olumlu etkisi vesilesi ile bir kursa başlamak, kendinizi geliştirmek adına avantajlı durumdasınız. Sadece bu isteğin gelip geçici olup olmadığını sorgulamakta fayda var. Tatile özellikle de yurtdışına çıkmak için harika bir zaman. Seyahatlerde aşk gündeme gelebilir veya yabancı uyruklu, farklı bir kültürde yetişmiş bir kişiden çok etkilenebilirsiniz. Yayıncılık, hukuki konular, bir web sitesi açmak gibi konularda oldukça destekleyici tesirler de cabası. Yurtdışına yerleşmek ve iş mülakalatları adına da pozitif etkiler devrede. Bu dönem gaza gelip dövme yaptırmayın sonra pişman olabilirsiniz. :) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Eş/ortağınızın maddi durumunda gelişim görülebilir, bir süredir darboğazda olan maddi bir konuyla alakalı güzel haber alabilir ve hep beraber sevinebilirsiniz. Yatırım yapmak için çok uygun bir zaman; aynı zamanda kredi, burs, nafaka ve prim gibi konularda da şans sizinle görünüyor. Ancak para geldiği gibi gidebileceğinden durum ne kadar iyi olursa olsun biraz tasarruf etmenizde fayda var. Ruhsal açıdan depresif etki yerine tekrar içinizde çiçeklerin açtığını hissetmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Zaten Jüpiter ilişkiler evinizdeydi şimdi Venüs de onun yanına geliyor. İki iyicil güçlerini birleştirerek ilişkiler evinizde müthiş bir sinerji oluşturacaklar. Kalbi boş olanlar için büyük aşkların zamanı olabilir, ayaklarınız yerden kesilebilir. İlişkisi olanlar için aşk tazeleme, tutku ve eğlenceyi bir arada yaşama fırsatı söz konusu. İlişki güçlüyse evlilik kararı da gelebilir. Sadece bu dönemde tüm insan ilişkilerinde aşırı iddialı olmak ve tutamayacağınız büyük sözler vermekten lütfen kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş ortamında içinizi kıyan insanlar varsa şayet bulutlar dağılmaya başlıyor. Bu dönemde çalışma ortamınızda konforunuz artabilir, birlikte çalıştığınız kişilerle bazı sorunlar varsa çözülerek geride kalabilir. İş başvuruları, görev değişimi talepleri için de uygun bir zaman. Sağlık adına son derece güzel etkiler altındasınız, bir rahatsızlık varsa teşhis veya iyileşme de gündeme gelebilir. Spora, özellikle de pilates ve koşuya başlamak için harika bir dönem. Oburluk görülebilir, beslenmeye dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Transitin olumlu etkisi ile aşk hayatınızda renkli parlak çiçekler açıyor adeta. Bu dönemde hiç beklenmedik anda tutku kıvılcımları havada uçuşabilir ve ayaklarınız yerden kesilebilir. Bir anda aşık olup hayatınızın aşkını bulabilirsiniz ya da bulmuşsunuz gibi gelir. İşte bu durumun gerçekten ne olduğunu zaman gösterecek. İlişkilerde hemen ciddileşmek yerine biraz akışa bırakma zamanı. Mevcut ilişkisi olanlar heyecanı tekrar hissedebilirler. Çocuk sahibi olmak adına da harika bir evre. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Mal mülk almak, satmak özellikle de yabancılarla bu konularda iş yapmak adına şanslı bir dönemdesiniz. Taşınma, yurtdışında yatırım düşünenler için de uygun bir zaman. Bu dönem kalabalık aile organizasyonları için çok uygundur, özellikle bir süredir uzak kaldıysanız arayı kapatmak adına harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ailede herkesi sevindirecek güzel haberler gündeme gelebilir. Ebeveynlerinizle sorunlar varsa şayet buzları eritip sulh olmak adına tüm destekler mevcut. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu dönem biraz çeneniz düşebilir, ancak bu keyifli bir düşüş. :) Bol bol konuşacağınız, sosyalleşeceğiniz bu keyifli evrede sadece iş ve hayat sorumluluklarınızı aksatmamaya dikkat etmelisiniz. Kardeş, yakın çevre ve akrabalarla kaynaşabileceğiniz karşılıklı destek bulaşabileceğiniz bir evre sizleri bekliyor. Kısa ama sık yolculuklar yapabilir, evinizde az zaman geçirebilirsiniz. Bu yararlı bir tempo ancak yine de vücudunuzu çok zorlamamaya dikkat edin; kendinize özen gösterin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Finansal konular adına yılın en verimli zamanlarından birini geçirebilirsiniz. Bu dönemde bereket sizi gelip bulabilir, geliriniz artabilir ve doğru yatırımlarla bunu çoğaltabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu transit insanı aşırı bonkör ve müsrif de yapabilir. Gereksiz alışverişten uzak durmalı çok özel durumlar olmadığı sürece maddi dengenizi bozacak maddi desteklerden uzak durmalısınız. Kendinizle daha çok barışıp bu içsel huzuru herkese yayabileceğiniz parlak bir dönem sizi bekliyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda seyredecek olan Venüs yine burcunuzda seyreden Jüpiter ile kavuşacak. İki iyicilin yan yana geleceği bu dönemde şans sizden yana görünüyor. Çok dikkat çekeceğiniz, ön planda olabileceğiniz ve istediğinize daha kolayca ulaşabileceğiniz bir dönem. Bu evre bir konuda adım atmak, bir projeyi hayata geçirmek adına çok uygundur. Finans ve kariyer adına da fırsat zamanıdır. Bu dönemde canlı, fırlama ve keyifli enerjiniz herkesi etkileyebilir. İmaj değişimi, estetik operasyon ve yenilenme adına olabilecek en iyi dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulma etkisi ile biraz sarsılmış ve dengenizi bulmakta zorlanırken bulabilirsiniz kendinizi. Bu transit öncelikle zihninizin derinliklerinden iyileştirmeye başlıyor. Bu dönem ruhsal şifa çalışmaları için biçilmiş kaftan durumda. Özünüze dönerek kendinizi bulabileceğiniz ve daha da güçlenebileceğiniz bir döngüdesiniz. Bu süreçte fazlalıklardan kurtulmak, sadelik ve sadece gerekli olan insanlarla muhatap olmak size iyi gelecektir. Çevresine kaotik ve depresif etki yaratan insanlardan uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bu dönem bol bol gezmenin, dostlarla eğlenmenin ve yeni insanlarla tanışmanın dönemi olacak ve hayatınızda kös kös oturmanın yeri yok. İnsanlarla tanışma, bir cemiyete dahil olma adına daha ideal bir zaman olamaz. Kalbiniz boşsa bu sosyalleşme süreci beklenmedik ve heyecanlı bir aşk gündeme getirebilir. Son derece arkadaşça görünen bir ilişki bir anda flörte dönebilir. İş çevrenizden destek alabileceğiniz, referanslar sayesinde fayda sağlayabileceğiniz kazançlı etkiler de cabası. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyer adına tam bir fırsat dönemindesiniz. İlk Merkür retrosu burcunuzda olacak, bundan dolayı öncesinde bu transit terfi, iş/görev değişikliği ve tayin gibi konular adına son derece destekleyici durumda. Mülakatlar için de son derece dinamik ve çarpıcı bir enerji yakalayabilirsiniz, ancak konu ne olursa olsun ona çok sıkı ve detaylı bir şekilde hazırlanmış olmanız büyük önem taşıyor. Bu dönem sadece rehavete kapılmaktan ve her şeyi son ana bırakmaktan mutlaka kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ