Begüm Minkis

Aşk ve estetik gezegeni Venüs 7 Şubat itibariyle Koç burcuna geçiş yapıyor. 5 Mart’a kadar sürecek dönemin mottosu “Kendini sevmeyen bir başkasını sevemez.” olacaktır. Önce ben diyerek harekete geçebilir hedefleriniz uğruna gözü kara davranışlar sergileyebilirsiniz. Tutulmaların da bu transit ile tetiklenmeye başlaması hızlı aşkların başlatırken heyecan ve tutku dolu deneyimleri yaşatacak. Venüs Koç transiti yaşantımıza büyük bir dinamizmi de beraberinde getirebilir. Hayatınızın her alanında kolaylıkla motivasyonu bulabilirsiniz. Fiziksel olarak tüm gücünüzü ortaya koyarsanız şans sizi daha fazla bulacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mars yönetimindeki Koç burcu savaşmayı ve mücadeleyi anlatır. Venüs Koç burcunda düşer. Burada adeta ‘’savaşarak sevmek’’ teması hakimdir. Bize ve enerjimize yetişecek bir partner arayışında olabiliriz. Bedensel çekim, tutku ve macera arayışı ilişkilerin temel bileşeni olabilir. Bu evrede partneri elde tutmak zorlaşabilir. Eğer gerçek bir ilişki içerisinde değilseniz partnerin gözü dışarı kayabilir. Sadakat sorunları hevesin bitmesiyle baş gösterir. Karşı tarafın beklentileri haricinde bizim isteklerimiz de önemlidir. Kendimize benzeyen ve egomuzu besleyen bir ilişki isteyebiliriz. Öte yandan ya seviyoruzdur ya sevmiyoruzdur. Gizli saklı hiçbir şey kalmadan içimiz ortaya dökülebilir.

Yeni ilişkilere gelirsek hızlı, enerjik ve çoşkulu şekillerde başlayacaktır. Sosyal yaşam adına da keza iyi bir etkileşimdir. Riskli sporlara yazılabilir, bol adrenalin salgılayabilir ve kimsenin yapamadığı bir ilki başarmak için tüm becerilerinizi ortaya dökebilirsiniz. Öte yandan tüm bunları yaparken içimizdeki çocuğu keşfe çıkacağız. Adeta “daha iyisini yapabilirim” diye kendinizle yarışabilirsiniz.

Venüs Koç transitinin gökyüzündeki etkileşimlerine bakarsak eğer Oğlak burcundaki gezegen toplaşması halen etkisini sürdürüyor. Bu transit ile birlikte gökyüzünde öncü nitelikte tekrar bir artış yaşanacak. Mars da 16 Şubat itibariyle Oğlak burcuna geçerek ortam gerçekten büyük bir şenliğe dönüşecek. Bir işi veya ilişkiyi başlatmaya oldukça gönüllüyüz fakat 17 Şubat itibariyle Merkür retro konuma geçiyor. Yani transitin ilk haftası daha fazla kullanılmaya değer bir pozisyonda olacak. Retro sürecinde ise ilişkilerde geçmişten gelen ego problemleri ve güç savaşlarına karşı temkinli olmak gerekebilir. Tek gecelik macera arayışlarının sonu kötü bitebilir. Eski dostlar, tanıdıklar ve sevgililer aniden karşınızda belirerek geçmiş sorunlarınızı tekrardan size hatırlatabilir.

9 Şubat Venüs-Kiron kavuşumu ilişkilerle ilgili özgüven sorunlarını aşmak gerektiğine işaret ediyor. Uzun zamandır karşı tarafa dair biriktirdiğiniz olumlu veya olumsuz yoğun duygular yüksek voltaja dönüşebilir. Düşünceleri ifade ederken bu nedenle fazla benmerkezci yaklaşmadan olabildiğince empati kurabilmek gerekecektir. Yalnızlar ise duygusal şifalanma arayışında olabilir. Dert dinlemek veya bir kadından yardım istemek bu zamanlarda mümkün olabilir.

Transitin bir diğer şenlikli kısmı ise 23 Şubat Balık yeniayı ile başlıyor. 23 Şubat Venüs-Jüpiter, 29 Şubat Venüs-Plüton, 3 Mart Venüs-Satürn kareleri ardı ardına gökyüzünde bir blokaj oluşturacak. Kare açılar yüksek konsantrasyon ve mücadele gerektirir. Potansiyelleri gerçekleştirmek adına pürüzlerin varlığına işaret ederken Oğlak burcunun sorumluluk vurgusu burada artık tam anlamıyla gerçeğe dönüşecek. Elini taşın altına koyan sınavını verecektir. Bu süreçte yüksek bir görevin tahsis edilmesi gibi inisiyatif almanız gereken olaylarla karşılaşabilirsiniz. Güçlü bir irade ve kararlılık yüksek başarılar kazandırabilir.

Venüs Koç transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Burcunuzda etkili olacak transit sizi daha çoşkulu bir ruh haline sokacaktır. Kendinizi daha fazla değer vererek keyif verici aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Fiziksel görüntünüzde değişikliklere gitmeniz mümkün. Kılık kıyafet alışverişleri de yapabilirsiniz. Çekiciliğinizde artış yaşayabilirsiniz. Hayatınıza aşkı daha kolay çekme olasılığınız güçlü. Var olan birlikteliklerde ise karşılıklı sorumluluklar daha çok gündeme gelebilir. İş hayatınızda da bir ortaklık ve proje çalışmaları gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bilinçaltınızla ilgili olumlamalar, yoga, regresyon terapileri ve ibadet yerlerine geziler vb. sizi rahatlatacak ve zihinsel özgürlüğe kavuşturacak faaliyetlere çekilebilirsiniz. Spiritüel uğraşlardan daha verimli sonuçlar alabilirsiniz. Arka planda yeni bir iş için hazırlık yapmanız da mümkündür. İnsan içinde olmaktansa içinize dönerek kendinizi dinlemek isteyeceksiniz. Hastalıklara karşı bünyeniz daha güçlü bir kalkan oluşturabilir. Konforunuza yönelik harcamaları çekinmeden yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal çevrenize ne kadar uyum göstereceğiniz önem kazanıyor. Arkadaşlarınızla daha çok bir araya gelebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız gelirlerinizi arttırmak yolunda fırsatlar gelse de sorumluluk almanız gerekebilir. Geleceğiniz adına bir şeyleri başarmak uğruna harekete geçebilirsiniz. Yakın bir arkadaşınız vesilesiyle aşk hayatınızda canlanma mümkün. Sosyal medya ve klüplerden de para kazanımlarınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Toplum önündeki başarılarınız daha fazla dikkat çekmeye başlıyor. Evlilik veya ayrılık kararınızı çevreye duyurabilirsiniz. Evlilik nedeniyle iş veya ev değişimleri yaşayabilirsiniz. Patronlarınızla aranızdaki ilişki pozitif ilerleyebilir ve aradığınız hakları daha kolay alabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız da keza tanınırlık adına olumlu bir zamandasınız. Yeni bir iş girişimi gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İş veya gezi maksatlı seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Mesleki anlamda bir eğitime yazılmak için de güzel etkiler alacaksınız. İçinizde yaşadığınız duygusal krizler yerini daha pozitif düşüncelere bırakabilir. Bildiklerinizi başkalarına da ilham olması amacıyla dürüst bir şekilde ortaya dökmeniz de mümkün olacaktır. Uzak akrabalarla ilgili yeni haberler sizi de heyecanlandırabilir. Üniversite hayatında olanlar içinde keyifli zamanlar mümkün hatta buradan yeni bir aşk ilişkisi doğabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Parasal açıdan sizi destekleyecek güzel bir zamana giriş yapıyorsunuz. Ödemelerinizi daha kolay tamamlayabilir kredi çekmek için daha uygun şartlara sahip olabilirsiniz. Miras, borç ve eş/ortak parasından yana da olumlu haberler alabilirsiniz. Yalnız çocuklar, tatil ve eğlence yaşamı nedeniyle fazladan masraf yapmaya açık olabilirsiniz. Takıntı ve yaşama dair tutkularınızı boşvererek daha özgürce davranmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Karşıt burcunuzda ilerleyecek transit boyunca ilişkilerde dengeyi bulmak önem arz edecektir. Yeni beraberlikler hızlı şekillerde kurulurken var olanlarda boyut atlama görülebilir. Ortaklık ilişkilerinde hayırlı kararlar, proje ve ikili çalışmalarınızda da verimli sonuçlar alabilmeniz mümkün olacaktır. Avukatlar ve danışmanlıklar da sizi meşgul eden bir diğer konulardan olabilir. Sorunlarınıza dair yardımcı bir eli bu süreçte daha kolay bulabileceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İş koşullarınız, sorumluluklarınız ve ekip arkadaşlarınızla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. İlişkiler daha uyumlu seyredebilir. Mesleğinizden daha fazla keyif almanız da mümkün. Kendi işinizi yapıyorsanız yeni müşteriler kazanabilirsiniz. Sağlığınıza verdiğiniz önemin artmasıyla spor ve pilates gibi aktivitelere yazılabilirsiniz. Doktor kontrolleri yaptırmak için de keza iyi bir süreç olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk yaşantınız canlanıyor. Yeni bir ilişki başlatabilir veya kadersel rastlantılar vasıtasıyla aniden aşık olabilirsiniz. Kendinizi daha yaratıcı şekillere ifade edebileceksiniz. Mali açıdan hobilerinize harcamalar yapabilirsiniz. Eğlenebilir ve bol mizah içeren ortamlarda bulunabilirsiniz. Risk alarak korkusuzca bir tatil macera arayışında da olmanız mümkün. Hatta kayak, buz pateni gibi sporlara merak salabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aile ve ev hayatınızda normalden daha fazla hareketli gelişmeleriniz olacaktır. Uzun süreli misafir, taşınma telaşesi veya yuva kurma hazırlıklarında olabilirsiniz. Akrabalardan gelecek haberler de görülebilir. Ev ortamınıza yeni bir düzen kurmak isteyebilirsiniz. İş ortamınızı evinize taşımanızda mümkün. Yakınlarınızla aranızda bir anlaşmazlık var ise daha huzurlu şekillerde çözülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İletişim alanınızda yaşayacağınız bu transit önemli görüşmeler deneyimlemenizi sağlayabilir. Mesleki bir sınava girebilir veya iş başvuruları yapabilirsiniz. Eğitim yaşantınız devam ediyorsa başarı sağlayabilirsiniz. Arabanızı satarak nakite çevirebilirsiniz. Kitap yazıyorsanız tamamlamak için harika zamanlar olacaktır. Pazarlama, reklam ve tanıtım gibi adımlar atabilirsiniz. Kalabalık bir gruba seminer verebilirsiniz. Sosyal medya postlarınızda daha çok ilgi görebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Mali açıdan olumlu gelişmeler deneyimleyebilirsiniz. İşinizden terfi alabilir, beklediğiniz paraları temin edebilirsiniz. Harcamalarınızda hızlı şekillerde gelişeceğinden cebinizde para kalmayabilir. Değerli eşyalar satın veya hediye alabilirsiniz. Yeteneklerinizi ve ortaya koyabileceklerinizi bu evrede daha çok keşfedebilirsiniz. Size güven veren bir aşk ilişkisine başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis