Merve Çubuktepe

Bu hafta Satürn etkili bir Kova dolunayı deneyimleyeceğiz. Geçtiğimiz hafta kesinleşen Mars-Satürn karesinin de etkileri sürüyor. Bu yüzden de hafta boyunca engeller, blokajlı konular daha fazla gündeme gelebilir. Özellikle de yaşça büyük eril, otoritesi bizden üstün kişilerle çatışma eğiliminde olabiliriz. Kova burcunun sembolizmi özgürlük ile doğrudan alakalıdır, bu sebeple baskı artıyor gibi görünse de bir yandan çıkacağımız yolculuk asıl gerçek özgür doğamızı bulmakla sonuçlanabilir. Unutmayalım ki büyük olaylar için büyük fedakarlıklar ve bedeller gerekebiliyor.

12 Ağustos 2022 04:35’te 19 derece Kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay özgürlük ve zincirleri kırma temasıyla doğrudan ilgili. Ancak bunu epik bir filmin son sahnesinde mutlu bir özgürlük hali olarak görmemek gerekli. Bir konuda özgürleşmek için de kişinin bedel ödemesi gerekiyor ve bu yol ayrımı da Ağustos ayının önemli bir teması. “Özgürlüğün bedeli nedir?” Bazı şeyleri düzenlememiz, geride bırakmamız ve en önemlisi kararsızlıkları bırakıp hayati seçimler yapmamız gerekebilir.

Dolunay anında Merkür ve Venüs, Zosma yıldızı ile birleştiği için zaman zaman “kaderim buymuş” diyerek kurban psikolojisine girebiliriz. Ancak sonbahar tutulmaları öncesinde 2023’e gerçek bir değişim ve güçlenme ile girmek isteyenlerin bu psikoloji ile savaşması ve ayağa kalkması kritik önem arz etmekte. Dolunay anında Ay-Satürn kavuşumu kaçınılmaz blokaj ve engelleri gösteriyor. Bazı engelleri aşmak gerekmez veya aşsak da bize zararı faydasından az olur. Bu muhasebeyi de iyi yapmakta fayda var.

Bu dolunayda ülkemizin haritası da oldukça sert açılar alıyor. Kurlar, paranın değer kaybetmesi, artan enflasyon ve düşen alım gücü gibi konuların etkisi daha da büyüyecek gibi görünüyor. Bir yandan da Kova burcu özgürleşmekle alakalı olduğu için mevcut düzenle alakalı ciddi eleştiri ve tepkisel yaklaşımları da gözlemleyebiliriz hafta boyunca. Dolunay tesiri +-7 gün sürecek.

11 Ağustos 2022’de Venüs Aslan burcuna geçiş yapacak. Venüs Yengeç transitinin romantik ve duygusal etkileri geride kalırken daha güçlü, çarpıcı ve iddialı bir enerjiye geçiyoruz. Bu evre özellikle imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Aşkta mütevazilik değil coşku ön plandadır ve “Bana sevgini göster” teması ön plana çıkar. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet duygumuz da artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, müsriflik, sahip olunanlarla hava atma, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya “ispat” etme isteği görülebilir.

Bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek ve eğlenceli şeyler yapmak enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Son not olarak Venüs Aslan ilgi sever, beklediği ilgi gelmeyince de tersleşebilir. Bu sebepten dolayı da hafta hatta transit boyunca daha fazla görülmek, ilgilenilmek ve sevilmek isteyebiliriz. Ancak bu konuda beklentilerimiz karşılanmadığında hemen ego yapmak yerine yetişkin gibi düşünmek gerekiyorsa da sıkıntımızı drama yapmadan, tepkiselleşmeden mantıklı ifade etmek önemli olacaktır. Kıskançlık krizleri, aşırı sahiplenme ve hırs gibi duygulara çok dikkat. Venüs bu burçta 5 Eylül 2022’ye kadar kalacak.

Haftanın sonuna gelirken asıl gücümüzü toplamaya ve dolunayın yorucu tesirlerinden uzaklaşmaya başlayacağız. Zira 14 Ağustos 2022’de Mars-Plüton üçgeni kesinleşecek. Haftanın hatta ayın en uzun soluklu en güzel açı kalıplarından biri ve oldukça sert başlayan Ağustos ayını düzenlemeye başlayan bir tesir. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Yani önümüzdeki hafta da bu açının destek ve gücünü hissedeceğiz.

Haftanın önemli astrolojik etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.08.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Yay burcunda başlıyoruz. Günün ilk yarısı sakin ve dingin. Ancak saat 13:29’da Ay-Neptün karesi kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Ay saat 12:29-21:28 aralığında uzun bir süre boşlukta kalacak. Bu sebeple her türlü önemli işimizi günün ilk yarısında halledip günün geri kalanını rölantide ve mevcut başlanmış işlerle geçirmekte fayda var. Özellikle saat 11:29-15:29 arasında hayati kararlar almamanızı önemle öneririm zira kafa karışıklığı ve hatalı muhakeme görülebilir. Günün ikinci yarısında bir şeylere odaklanmak ve yol almakta zorlanabiliriz, bu sebeple kendimizi de çok zorlamadan akışta kalmak en güzeli. Ay saat 21:29’da boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve topraklanmaya başlıyoruz. Ve saat 23:00’te Güneş-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Özellikle saat 22:00-23:59 aralığını her türlü ruhsal çalışma için değerlendirebilirsiniz. Saat 23:44’te Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 09.08.2022: Haftanın en gergin ve tutkulu günündeyiz. Saat 08:17’de Venüs-Plüton karşıtı kesinleşecek. Aşkta kılıçların çekildiği, sert açı kalıplarının da etkisiyle duygularda patlamaların yaşanabileceği bir dönem. Kıskançlık, sahiplenme, hırs gibi konular ön plana çıkabilir. Ayrıca duygusal takıntılar ve bir hisse saplanma haline de dikkat. Öfkemizi kontrol edemezsek haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Kova dolunayı öncesi dikkatli olmakta fayda var zira abartılı bir hareket veya bir blöf beklenmedik şekilde geri tepebilir. Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 10:50’de Merkür ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 08:50-12:50 arası her türlü imza, başvuru, mülakat, önemli görüşme konuşma için ideal durumda. Sadece saat 11:24’te Ay-Jüpiter karesi kesinleşeceği için hiçbir konuyu abartmamalıyız. Özellikle de harcama, yeme, içme ve masraflara dikkat. Gece 23:49’da Ay-Chiron karesi kesinleşiyor, bu sebeple yazının başında belirttiğim gibi bugün özellikle duygusal patlamalar ve tepkileri çok iyi kontrol etmek önemli zira beklenmedik yaralanmamalar ve duygusal kazalar meydana getirebiliriz, çok dikkat. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 10.08.2022: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 03:47’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Uyanıksanız üretkenliğiniz tavan yapabilir, bir soruna çözüm bulabilirsiniz. Veya size çözüm sunan anlamlı rüyalar da görebilirsiniz. Saat 12:12’de Mars ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 10:12-14:12 arası son derece verimli, üretken ve enerji dolu. Önemli işleriniz varsa bu alana denk getirebilirsiniz. Ayrıca bu zaman aralığı spora başlamak, üşendiğiniz bir konuyu ele almak için de idealdir. Saat 16:44’te Ay-Plüton kavuşumu kesinleşirken biraz frene basıyoruz zira çok çabuk dolabilir ve tepkiselleşebiliriz. Çatışmalara açık bu saatlerde zor insanları aklımız ve mantığımızla yenebiliriz. Saat 19:27’de Güneş, Ay Düğümleri ile kare sert açı yapıyor ve Ay da 19:36’da Venüs ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek. Akşam saatleri duygusal açıdan çalkantılı olabilir, krizli konuları ele almak yerine bir sonraki güne ertelemekte fayda var. Ay saat 19:37-21:44 arasında boşlukta kalacak, önemli işlerimizi bu evreye denk getirmemek daha iyi olabilir. Saat 21:45 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapıyor ve önümüzdeki iki gün yaklaşan Kova dolunayının tesirini yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.08.2022: Ay Kova burcunda ve saat 11:08’de Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yapacak. Günün ilk yarısı her türlü resmi, finansal işlem, vize, başvuru konuları için ideal durumda. Ancak ikinci yarıda biraz daha temkinli olmamızda fayda var. Zira 15:53’te Güneş-Uranüs karesi kesinleşecek. Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 21:29’da Venüs burç değiştirerek Aslan burcuna geçiş yapıyor. Venüs Yengeç transitinin romantik ve duygusal etkileri geride kalırken daha güçlü, çarpıcı ve iddialı bir enerjiye geçiyoruz. Bu evre özellikle imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Aşkta mütevazilik değil coşku ön plandadır ve “Bana sevgini göster” teması ön plana çıkar. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet duygumuz da artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, müsriflik, sahip olunanlarla hava atma, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya “ispat” etme isteği görülebilir. Bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek ve eğlenceli şeyler yapmak enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Venüs bu burçta 5 Eylül 2022’ye kadar kalacak. Saat 23:32’de Ay-Chiron altmışlığı etkin. 22:32-00:32 arası her türlü ruhsal çalışma için çok uygun durumda. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 12.08.2022: Haftanın en iyicil açı kalıplarından Mars-Neptün altmışlığı saat 00:43’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ilham ve kararlılıkla, eğer çaba gösterirsek hayatımız getirebileceğimiz güzellikler ve ruhaniyeti gösterir. Eğer illüzyonlarımızdan sıyrılıp gerçekleri görerek doğru kararlar alırsak yeni ve güzel bir hikâyeyi yazabiliriz. Sezgi ve iç güdülerimiz doğru olanı yapma konusunda bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Dolunay gününe geldiğimiz için bu açı kalıbının gücü çok daha önemli, engellere ve blokajlara rağmen içimizdeki ruhsal savaşçıyı ortaya çıkarırsak eğer hem bu engelleri aşabilir hem de şu an bilmediğimiz çok daha iyi yollara girebiliriz. Dolunay anında Merkür ve Venüs, Zosma yıldızı ile birleştiği için zaman zaman “kaderim buymuş” diyerek kurban psikolojisine girebiliriz. Ancak sonbahar tutulmaları öncesinde 2023’e gerçek bir değişim ve güçlenme ile girmek isteyenlerin bu psikoloji ile savaşması ve ayağa kalkması kritik önem arz etmekte. Dolunay anında Ay-Satürn kavuşumu kaçınılmaz blokaj ve engelleri gösteriyor. Bazı engelleri aşmak gerekmez veya aşsak da bize zararı faydasından az olur. Bu muhasebeyi de iyi yapmakta fayda var. Bu dolunayda ülkemizin haritası da oldukça sert açılar alıyor. Kurlar, paranın değer kaybetmesi, artan enflansyon ve düşen alım gücü gibi konuların etkisi daha da büyüyecek gibi görünüyor. Bir yandan da Kova burcu özgürleşmekle alakalı olduğu için mevcut düzenle alakalı ciddi eleştiri ve tepkisel yaklaşımları da gözlemleyebiliriz hafta boyunca. Dolunay tesiri +-7 gün sürecek. Dolunaydan hemen sonra 08:58’de Satürn ile kavuşup, 14:07’de Mars ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 21:44’e kadar uzun bir süre boşlukta. Açıkçası bugün çok sert tesirlere sahip ve hayati olmadıkça önemli olayları hemen ele almak yerine gözlemlemekte fayda var. Ay saat 21:45’te boşluktan çıkıp Balık burcuna geçecek. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 13.08.2022: Herkese iyi hafta sonları! Dolunayın güçlü etkisinden sonra sakin bir gökyüzü bizlere beklemekte. Gece saat 01:08’de Ay-Vesta kavuşumu kesinleşecek. Meditasyon, ibadet ve ruhsal çalışmalar için 00:08-02:08 arası oldukça güçlü tesirler içermekte. Uyuyorsanız eğer size yol gösterebilecek anlamlı rüyalar da görebilirsiniz. Güne başladığımızda ise Ay Balık burcunda yolculuğunda devam ediyor ve akşam saatlerine kadar olaysız bir şekilde yolculuğunda devam edecek. Dolunay günü ve öncesinde yaşananları değerlendirerek nasıl bir yol izleyeceğimizi bulmak adına bugünü değerlendirebiliriz. Özellikle önemli konuşma ve yazışmaları günün ilk yarısına denk getirmek daha verimli olabilir. Saat 22:01’de Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşiyor. Bu sebepten ötürü 20:01-00:01 arası çok önemli görüşme, yazışma, imza ve işlemlerin bu aralığa denk gelmesi önermem. Meseleleri konuşup yol almakta bir miktar zorlanabiliriz veya iç dünyamızla mantık çatışması söz konusu olabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 14.08.2022: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 04:49’da Uranüs ile olumlu altmışlık ve saat 14:47’de Neptün ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Gün boyunca sezgilerimiz çok güçlü olabilir, işaretleri iyi okumakta fayda var. Bugün içimizdeki ruhsal ve sanatsal yönlere daha fazla temas edebilir, yaratıcılığımızı körükleyebiliriz. Özellikle saat 12:47-16:47 arası her türlü ruhsal ve sanatsal faaliyet için çok uygun durumda. Sadece zaman zaman enerji düşüklüğü, ödem, uyku hali görülebilir. Neyse ki saat 17:52’de Ay-Mars altmışlığı kesinleşirken enerjimiz tekrar yükseliyor. Ay saat 18:10’da Plütonla da altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Günün en verimli saatleri 15:52-18:09 arası diyebiliriz, önemli tüm işlerinizi bu zaman aralığına denk getirebilirsiniz. Saat 20:10’da frene basıyoruz zira Güneş-Satürn karşıtlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle eril ve otorite figürleriyle çatışma, blokaj ve anlaşma zorluğu getirebilir. Duygularımızı yansıtmakta zorlanabilir, aynı zamanda karşımızdaki kişilerden de beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Özdeğerde dalgalanmalar olabilir ancak kendimizi hırpalamak ve kusur bulmak yerine sakinliği ve gerekirse biraz içimize dönmeyi seçebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 18:11-23:42 arasında boşlukta kalacak ve 23:43’te Koç burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresinde kesinleşen Güneş-Satürn karşıtı sebebiyle de kariyer, patronlar, ebeveyn ve önemli kişilerle olan sıkıntılı konuları bu aşamada çok zorlamamakta fayda var. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe