Merve Çubuktepe

Bu hafta 9 Ekim 2018’de Terazi burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Doğası gereği özellikle dışardan tetiklendiğinde harekete geçme durumunu temsil ediyor. Olaylar değişir, zaman zaman karmaşıklaşırken dengeyi bulmaya çalışacağız. Güç mücadelelerine girmemiz gerekebilir. Özellikle “Aman üzerime sıçramasın”, “Olmasa da olur” dediğimiz ve pasif durduğumuz bazı konularda, oluşan bir rekabet ya da bir çatışma sonucunda bu geri planda kalma durumu yerine harekete geçebiliriz. Aşırı kavgacı ve uyumsuz insanlara rağmen inadına barış inadına huzur anlayışı geliştirebiliriz.

Hafta içerisinde gerilimli açı kalıpları baskın durumda olacak. 10 Ekim 2018’de Merkür-Uranüs karşıtlığı ilişkilerde tam olarak “bir köprüde iki inatçı keçi” metaforunu çağrıştırıyor. İki fikrin büyük bir inatla çarpışması, kimsenin esnememesi ve sonuçta kimsenin bir arpa boyu yol alamaması… Bu duruma gerçekten gerek yok, farkındalığı olanın egosuna yenilmeyip yapıcı bir adım atması çok çok önemli. Bu açının olumlu kullanımında ise kimsenin düşünemediği yaratıcı ve uçarı fikirler bulabilirsiniz.

10 Ekim 2018’de Merkür Akrep burcuna geçerken gökyüzündeki Akrep vurgusunu bir kat daha yükseltecek. Fevri değil gözlemleyen, doğru zamanda doğru adımı atan kişinin kazanacağı bir süreç bizi bekliyor.

11 Ekim 2018’de Venüs-Mars karesi kesinleşiyor. Zaten malum Venüs retrosu başladı, Mars ile yapacağı açı da ilişkilerde kontrolü sağlamakta zorlanacağımızı göstermekte. Özellikle bir konuda dolmuşsak, öfkeyi içimizde hapsediyorsak bu hafta onu tutmakta gerçekten zorlanacağız.

12 Ekim 2018’de Güneş-Plüton karesi kesinleşirken haftanın dokusuna uygun olarak bir kişi ya da topluluk üzerinde etkili olmak, manipülasyon konuları önem kazanıyor. Aşırı hırs ve saplantı yapmamaya dikkat edin.

12 Ekim 2018’de Merkür-Satürn olumlu açısı da kesinleşecek. Kısa vadeli ancak olumlu olan bu açı en azından ayakları yere basan, sağlam ve mantıklı diyaloglar kurmamız konusunda destekleyici. İş planı yapmak ve ticari adımları belirlemek adına da oldukça olumlu.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.10.2018: Ay saat 04:09’a kadar boşlukta akabinde Terazi burcuna geçiş yapıyor. Kafamızın şişmesini istemediğimiz, huzuru aradığımız bir gündeyiz. Bugün gürültücü, sürekli bir şey isteyen ya da kaba saba insanlar aşırı rahatsız edici gelebilir. 09:47’de Ay-Satürn karesi de kesinleştiğinden günün ilk yarısında işler yavaş gidebilir, sizi engelleyen ya da gereksiz prosedürlere takılan tiplerle muhattap olabilirsiniz. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Akşam saatlerinde ise hava değişiyor, 19:34’te Ay-Mars olumlu açısı kesinleşiyor. Yaşam enerjisi ve motivasyonu yükselten bir açı. Efor gerektiren işler, spor ve cesareti toplamak adına güzel bir etki söz konusu. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için etkili.

Salı – 09.10.2018: Terazi burcunda 06:47’de bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay özünde Ay ve Güneş’in kavuşumudur. Bu yeniay sırasında Güneş, Ceres isimli bir asteroid ile kavuşum yapacak. Güvenli sevgi ve bağlanmayı arayan Ceres vesilesi ile hayatımızdaki güvensiz ilişkilere son vererek, sağlam yeni ilişkilere başlangıç yapabiliriz. Aynı zamanda sessiz durduğumuz bazı konularda olaylar artık sesimizi duyuracağımız ve elimizi taşın altına koymamız gereken noktalara gelebilir. Yeniaydan sonra Ay Terazi burcunda 11:50’de Plüton ile sert kare açı yapacak ve akabinde tüm gün boşlukta kalacak. Öfke kontrolü kolay olmayabilir, sürekli biriyle didişme, tırnakları geçirme arzusu hissedebilirsiniz. Lütfen bu duyguya kapılmamaya; müzik ve sanatsal faaliyetlere odaklanmaya çalışın. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba – 10.10.2018: Merkür Akrep burcuna geçiş yapıyor ve ay sonuna kadar bu burçta kalacak. Herkesin içindeki dedektif dışarı çıkacağından, bu dönemde gizli işler peşindeyseniz çok dikkatli olun; kimsenin aklına gelmeyecek detaylar gayet de fark edilebilir olabilir. Merkür Akrep aynı zamanda fevri olmayan, önce izleyen, doğru zamanı bekleyen stratejist ve sezgisel yönü de güçlü zekayı temsil eder. Bu geçişten hemen sonra da Merkür-Uranüs karşıtlığı kesinleşeceğinden epey inatçı doğada bir gün bizi bekler. Adeta meşhur Adile Naşit-Münir Özkul’un turşu suyu kavgasına dönebilir ortalık. Limonlu mu yoksa sirkeli mi hangisi daha iyi siz karar verin. :) Yine de bu kadar inatlaşma herkese zarar, özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Ay 07:09’da boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiyor, 07:35’te Merkür ile kavuşuyor. 09:35’te ise Merkür-Uranüs karşıtını tetikliyor. Gündemi sarsacak olaylar, büyük rezillikler ve bazı sırlar açığa çıkabilir. Açı gün boyu aktif. Saat 13:11 itibariyle Ay-Satürn olumlu açısı kesinleştiğinden günün ikinci yarısı çok daha olumlu durumda; ciddi ve kararlı olan kazanabilir, ayrıca kalıcı işler yapmak, önemli bir adım atmak adına da bu etki uygundur. Bu açıdan özellikle Yengeç, Balık, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ancak bugün klasik bir kara Çarşamba değil, alıştığımız standarda göre çok daha normal durumda. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.10.2018: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, 08:11’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşecek. Sabah saatleri ruhsal konular, şifa çalışmaları ve niyetler adına oldukça uygun. İçinizdeki ilham ve sezgisel güç yükselebilir. 16:23’te ise Ay-Plüton olumlu açısı da kesinleşerek pozitif etkiyi yükseltiyor. Bugün özellikle barışma, helalleşme, buzları eritme ve bir kişiye olumlu intiba bırakma adına son derece güzel bir etkileşim mevcut. Özellikle Yengeç, Balık, Başak ve Oğlaklar burçları için. Sadece Venüs-Mars karesi de etkin olduğundan duygusal konularda kolay sinirlenme, baskı altında kaçıp gitme ya da özgürlük kısıtlanırsa agresifleşme görülebilir. Ay’ın açıları olumlu ancak “Bu ilişki nereye gidiyor?” muhabbeti için pek de uygun bir gün değil. Daha sosyal düzlemde kalmakta fayda var. Finansal risklerin alınmaması gereken bir gün. Bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cuma – 12.10.2018: Ay saat 02:12-12:52 arasında boşlukta akabinde Yay burcuna geçiş yapacak. Sabah saatlerinde Güneş-Plüton karesi kesinleştiğinden ötürü hem boşluk hem de sert açı sebebiyle günün ilk yarısında daha bir “Patron kim?” mücadelesi temaları baskın durumda. Özellikle sınırları zorlayan, aşırı iddiacı ya da baskıcı tiplere haddini bildirmek isteyebilirsiniz. “Bir hadsize haddini bildirmek bir fakiri doyurmak kadar sevaptır” demişler doğru bir söz ama kendinizi de kaybedebilirsiniz; yani sınırları aşmamaya dikkat edin. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar. Neyse ki öğlen saati gelirken Merkür-Satürn olumlu açısı kesinleşiyor; hava değişmeye başlıyor. Ay’ın da Yay burcu olması ile iyimserlik artışı ve enerjimiz yükseliyor. Merkür-Satürn’ün iyicil açısı mülakatlar, iş anlaşmaları, evrak işleri ve her türlü iletişim faaliyeti adına çok uygun durumda. Ticari girişimler adına günün ikincisi yarısı değerlendirilebilir. Bu etkileşimden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 13.10.2018: Ay Yay burcunda, 10:05’te Mars ile olumlu açı yapacak. Yay zaten açıkhava sporları ile doğrudan alakalıdır. Yani haftasonuna başlarken çok sportif ve enerji dolu bir sabah bizi bekliyor. Spora başlamak için çok güzel bir zaman, hazır Ay da büyümeye başlamışken… İlla düzenli spor yapmayacaksanız bile en azından açıkhavada olun, bacaklar çalışsın. :) Bu capcanlı etkiden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Öğle itibariyle akşama kadar biraz daha dikkatimizi kuvvetli tutmak önemli. 15:32’de Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Odaklanmakta zorluk görülebilir, olaylar yansıtıldığı gibi olmayabilir. Her şeyi sorgulayıp enine boyuna düşünmek lazım. Bazen merhamet maraz getirebilir! Bundan dolayı değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Pazar – 14.10.2018: Ay Yay burcunda sabaha karşı 03:58’de boşluğa giriyor ve 22:16’ya kadar bu şekilde kalacak. Yani aheste, çok da detayları takmayacağımız, biraz da işleri iyi yönünden ele alacağımız bir gün. Lazım da sanki… Ev dışında hareketli aktiviteler, sportif faaliyetler ve yeni bir yerler keşfetmek adına uygun bir etkileşim. Bugün günlük hayat endişesini bir kenara bırakın ve içinizden gelene odaklanın. Eve kapanıp depresyon hırkası giymek yok, haydi dışarı. :) Özellikle de siz ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar. Saat 22:17 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçiyor ve yeni haftaya hazırlanıyoruz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ