Begüm Minkis

Yeni haftaya girerken halen geçtiğimiz haftanın tesirlerini üzerimizde taşıyacağız. Zira tüm Haziran ayı boyunca hissedilecek ve bir süreci kapatan Yay burcunda Ay Tutulması gerçekleşti ve bu hafta da en keskin etkilerini görüyor olacağız. Bizi bekleyen haftada Mars savaştan dönmüş bir asker gibi kendini dinlenmeye alıyor. Neptün ise hafta genelinde kendini hissettirecek. 11 Haziran’da Güneş ve Neptün karesi ve 13 Haziran’da Mars ve Neptün’ün Balık burcundaki kavuşumu öne çıkıyor. Kavuşum Mars’ın saldırgan enerjisini biraz kıracak ve huzur arayışını arttıracak. Neptün etkisiyle duygusal isteklerimiz için mücadele edeceğiz lakin bu dönemde karşılaşılabilecek sonuç hayal kırıklığından ibaret olabilir. Ayrıca Merkür de gölgeli günlerine giriş yaparak tatile hazırlanıyor. Bu etkiler içe dönüşü, yanlış ve dağınık düşünceleri katlayabilir. Mikro açılar için hafta geneline baktığımızda karşıt ve kare açıların irtibatlarının azlığı dikkat çekiyor. Bu etkiler bizlere adeta sessizliğin sesini çağrıştırabilir. Pek tabii bazılarımız için ise fırtına öncesi sessizlik de olabilir.

Gökyüzünde değişken nitelikteki burçlar çok baskın olduğundan duygularımız, düşüncelerimiz ve ruhsal durumlarımız da gezegenlerin doğası ile uyumlu inişli çıkışlı olabilir. Ayrıca tutulma hattına girdik. Önümüzde bizi bekleyen iki adet tutulma ile tam anlamıyla alışılmışın dışında bir yılın ortasındayız. Düğümler birbirine girmiş ve hayatımıza dair pek çok alan tutulmalar ile tetikleniyor. Normalde bir yılda ortalama dört tutulma gerçekleşir fakat bu yıl altı adet tutulma ile unutulmaz olmaya devam edecek.

Haftanın ilk önemli açısı 11 Haziran’da Güneş ve Neptün karesi olacak. Yaşam enerjimizi sönükleşmiş hissedebiliriz. Görmek istediğimiz ve idealize ettiğimiz kişi veya olaylar çok başka bir formda karşımıza çıkabilir. Kandırılmalar, dolandırılmalar ve hırsızlıklara çok açık bir etki altında olacağız.

13 Haziran’da Balık burcundaki Mars ve Neptün kavuşumu gerçekleşecek. Savaş ve hayallerin gezegenleri birbiri ile kaynaşacak. Bu da ideallerimiz için mücadele vermemize, yaratıcı fikirler üretmemize ve iç sesimizi daha çok dinlememize yardımcı olacak. Pek tabii kavuşumlar her zaman nötrdür. Olumsuz doğası gereği büyük yanılgılar veya belirsizliklere çekilmeniz nedeniyle sinirlenmek mümkün olabilir. Bu hafta bir şey olsa da nasıl bir sonuca ulaşacağını henüz bilemeyebilirsiniz. Hatta bu etkileşim su grubundan olan Balıkta gerçekleşeceğinden gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız olayları da tetikleyebilir. Mutluluk veya öfke gözlerden akabilir. Yani biraz duygusal bir hafta olacaktır.

Kavuşumun kadersel düğümlerle etkileşimde olması ve hemen tutulma sonrası meydana gelmesi esasında tutulmayı da yüksek oranda tetikleyecek. İdeolojilerde ciddi çatışmalar olabilir. Virüsün yayılması için de riskli bir hafta olacağından vakaları doğru gözlemlemek önemli olacak. Sis, aniden bozan havalar, yağmur ve sularla ilgili yaşanacak problemler öne çıkabilir.

Bu dönemde uzak durulması gereken şey senaryoyu sadece kendi içinizde yazıp yönettiğiniz bir işe girişmek olacaktır. Çünkü planlar tutmayabilir. “acaba nerede yanılabilirim” düşüncesini mutlaka arkanıza alarak ilerleyin ve kararlar alın derim.

Ayrıca Merkür 17 Haziran’da Yengeç burcundaki geri hareketine başlayacağı için gölgeli günlerinde olacak. Yani hafta biraz köprüden önceki son çıkış etkili olacak. Kurban ve kurtarıcı rolleri önem kazanabilir.

Venüs bu hafta da İkizler burcundaki retro hareketine devam edecek fakat 11 Haziran’da Kiron ile altmışlık açı yapacağından destekleyen haritalarda bir tamir söz konusu olabilir. İletişimin gücü, ifade becerisi önemli olacak. Bu da haftanın en güzel ve sürpriz etkisi olabilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.06.2020: Herkese iyi haftalar. Ay tüm gün Oğlak burcunda seyahat edecek ve açılar gün içerisinde gayet olumlu gözüküyor. Sağlam ve önemli meselelerle ilgilenebiliriz. Çalışma dürtüsünün olması haftaya kolay adapte olabileceğimizi işaret ediyor. 05:06’da Ay-Mars altmışlığı dinamik ve hızlı bir başlangıç hissettirecektir. Pek çok soruna birden yetişecek gücü kendimizde bulabileceğiz. 11:25’te Ay-Neptün altmışlığı yaratıcılığımızı körüklüyor. Sezgilerimiz bize yol gösterebilir. Bir hayvana veya insana yardım edebilir, merhamet duyabiliriz. 18:00’de Ay Plüton, 21:05’te ise Ay-Jüpiter kavuşumları gerçekleşecek ve sonrasında Ay boşluğa girecek. Bizi derinden etkileyen güçlü gelişmeler yaşayabiliriz. Maddi ve manevi bolluğu kendimize çekebileceğimizden iş başvurularından olumlu dönüşler olabilir. Yalnız akşam saatlerinde yeni başlangıçlar yapmamalı, daha çok mevcut şartları iyileştirmeye çalışmalıyız. Günün olumlu etkilerinden su ve toprak elementinden Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir.

Salı – 09.06.2020: Enteresan gelişmeler ve ani sorumlulukların belirebileceği bir gün bizleri bekliyor. Güne ay boşlukta başlıyoruz fakat 03:53’te Ay Kova burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Sosyal ve toplumsal konular, arkadaşlık ve sürü psikolojisine dayalı konular öne çıkacaktır. 06:16’da Ay-Satürn kavuşumu gerçekçi bakmamız gereken işlerin ve olayların kendine özgü bir seyrinin olduğunu bizlere tekrar hatırlatabilir. Bağımsız davranmaktansa görev bilincini çalıştırmamız gerekebilir. 20:29’da Ay-Uranüs karesi akşam saatlerini bizler için hareketli kılacak. Beklenmedik haberler, müdahaleler ve tavırlar bizleri zorlayabilir. 20:30’da Ay-Kiron altmışlığı yaranın yanında şifayı da getireceğinden sizi üzen insanların yarasını kolaylıkla kapatacak başka bir güzellik belirebilir. 22:14’te Ay-Venüs üçgen açısı kesinleşiyor. Akşam saatleri daha keyifli ve dengeli geçebilir. İlişkilerde barış, sevgiyi hissederken, duygusal açıdan memnun kalacağımız gelişmeler deneyimleyebiliriz. Günün olumlu açılarından ateş ve hava grupları Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalar faydalanırken beklenmedik gelişmeler sabit nitelikteki Boğa, Aslan, Akrep, Kovalar için yine geçerli olacaktır.

Çarşamba – 10.06.2020: Tüm gün Ay Kova burcunda seyahat etmeye devam edecek. Bugün açı oranı düşük. Yalnızca 17:34’te Ay-Güneş üçgen açısı gerçekleşecek ve akabinde boşluğa giriyor. Yani akşam saatleri yaşam aksiyon almaktan ziyade gözlemlemek ve yeni girişimlerden kaçınılması gerekecektir. Açı öncesi akin, net ve kararlı, problemli ilişkilerde onarıma açık ve özel buluşmalar için destekleyici olacaktır. Eril ve dişil enerjiler birbirini dengeler. Sonlandırmak istediğiniz konuları da bu güne getirebilirsiniz zira kararlı tutumunuzu koruyabilirsiniz. Ayrıca insan ilişkilerinde ortak paydada buluşmak ve birlikte aynı istikamete ilerlemek kolaylaşabilir. Bugün ideallerinizi paylaşarak kendinizi özgür hissedebilirsiniz. Ay ise küçülen kambur fazında ilerliyor. Geçtiğimiz tutulmanın önümüze serdiği konuları sindirme evresindeyiz. Günün olumlu etkilerinden ateş ve hava elementinden Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalar daha çok faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.06.2020: Güne Ay Kova burcunda ve boşlukta başlıyoruz. 12:31’de Ay Balık burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Hayaller ve gerçekler arasında gidip gelebiliriz. Üzerimizde bir tembellik, esneklik ve umursamazlık olabilir. Kendimizi kreatif çalışmalar ve üretici faaliyetlere verirsek başarı oranı daha da yükselecektir. Duygusal sorunlarınızı da iki kelam sohbet ile paylaşarak rahatlayabilirsiniz. 12:37’de Güneş ve Neptün karesi de kesinleşiyor. Bugün en yoğun olmakla birlikte -+ 5 gün etkili açı; hayal kırıklıklarını vakum gibi çekmemize neden olabilir. Gerçekten neyi istediğinizi tekrardan sorgulamanız iyi olabilir. Belki de inandığınız değerler yalnızca kendinizi kandırmanızdan ibarettir. Bizi beslemeyecek ve geliştirmeyecek boş hayaller peşinde koşma konusunda uyarıcı bir açı kalıbıdır. Bol bol yargı dağıtan kişiler de gelişmeler ışığında her şeyi bilemeyeceklerini fark edebilirler. Ayrıca iyi niyetimiz yüzünden kandırılmalar, dolandırılmalar ve hırsızlıklara çok açık bir etki altında olabiliriz. Temkinli olmak şart. 13:49’da Venüs-Kiron altmışlığı da kesinleşecek. Sevgi ilişkilerinde duygusal şifalanmaya açık etkiler altında kalsak da tamamen kendimizi salmamamız gerektiğini de aklımızda bulundurmalıyız. Günün sert etkilerini değişken nitelikteki İkizler, Başak, Yay, Balıklar daha yoğun hissedebilir.

Cuma – 12.06.2020: Ay tüm gün Balık burcunda hareket edecek. Rüyalar ve sezgiler çok yükselirken aynı zamanda çok alıngan da olabiliriz. Pireyi deve yapmamız mümkün. 05:34’te Ay-Venüs karesi kesinleşeceğinden sabah saatleri isteksizlik ve keyifsizlik baş gösterebilir. Çalışmak istemeyebilirsiniz. Fazla müsrif, abartı ve gereksiz alışverişleri de gösteren bu açı mutsuzluğun acısını cebinizden çıkarabileceğinizi gösteriyor. 06:20’de Ay-Uranüs altmışlığı ile sabah saatlerinde daha yaratıcı enerjiler altındayız. Pozitif gelişmeler bir tık canlılığı arttırabilir. 15:06’da Ay-Merkür altmışlığı ile içteki düşüncelerin dışarıya yansıtmanın tam vaktinin geldiğini gösteriyor. Buluşma, görüşme, dilekler, olumlamalar, dini faaliyetler ve anlaşmalar için tercih edilebilir. Evrak ve imza işleri daha akıcı ilerleyebilir. Ayrıca bir ek bilgi olarak bugün Balık burcunda seyreden Ay geçtiğimiz tutulmayı tetiklemeye başlayacağından yaşamımızda daha keskin bitişler, sonlanmalar görülebilir. Günün abartı etkilerinden değişken nitelikteki İkizler, Başak, Yay, Balıklar daha çok etkilenebilir. Olumlu etkilerden ise toprak ve su elementine ait Boğa, Başak, Oğlaklar ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir.

Cumartesi – 13.06.2020: Herkese iyi haftasonları! Güne Ay Balık burcunda başlıyoruz ve haftanın en yoğun günündeyiz. 05:12’de Ay-Mars, 05:50’de Ay-Neptün kavuşumları sabah hızlı başlangıçlar yapabileceğimizi fakat bir randevu var ise ertelenme ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Evden çıkarken eşya unutmak veya eşya kayıpları olabilir. Gece saatlerinde görülen rüyaların derin anlamları olabileceğinden dikkate almak önemli olacaktır. 09:23’te Ay-Güneş karesi kesinleşirken Ay aynı zamanda son dördün fazına ulaşıyor. Tutulmanın etkilerinin ikinci eşiğine geçiyoruz böylece. Ay küçüleceğinden zararlı alışkanlıkları bırakmak, sağlığa daha fazla ehemmiyet göstermek gerekebilir. İlişkilerde çatışma ve kızgınlıklar görülebilir. Kontrol dışında kayıplara açık etkiler altında olabilirsiniz. 12:56’da Ay-Plüton, 15:44’te Ay-Jüpiter altmışlıkları gerçekleşecek ve Ay boşluğa girecek. Biriken enerjiyi doğru yönlendirebileceğimizi gösteriyor. Önemli projeler, fikirler ve haberler maddi manevi anlamda bizi geliştirebilir. Fakat Ay akşam saatlerinde boşlukta olacağından yeni adımları ertesi güne ertelemek daha faydalı olacaktır. 17:12’de ise Mars ve Neptün kavuşumu kesinleşecek. Savaş ve hayallerin gezegenleri birbiri ile kaynaşacak. Bu da ideallerimiz için mücadele vermemizi, yaratıcı fikirler üretmemizi ve iç sesimizi daha çok dinlememize yardımcı olacak. Pek tabii kavuşumlar her zaman nötrdür. Olumsuz doğası gereği büyük yanılgılar veya belirsizliklere çekilmeniz nedeniyle sinirlenmek mümkün olabilir. Bu hafta bir şey olsa da işlerin nereye varacağını henüz bilemeyebilirsiniz. Hatta bu etkileşim bir su grubu mensubu olan Balıkta gerçekleşeceğinden gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız olayları da tetikleyebilir. Mutluluk veya öfke gözlerden akabilir. Günün sert etkilerinden değişken nitelikteki İkizler, Başak, Yay, Balıklar daha çok etkilenebilir.

Pazar – 14.06.2020: Güne ilk girişimizle birlikte 00:02’de Ay Koç burcuna geçerek boşluktan çıkıyor. Tüm gün enerjik ve savaşçı ruh halinde olacağız. Hatta sabaha karşı saatlerde enerjimiz birden yükselebilir. Kolay uykuya dalamama ve heyecen görülebilir. 02:12’de Ay-Satürn altmışlığı ile sınavlara çalışanları, gece işçileri, projelere odaklananları destekleyecektir. 15:24’de Ay-Venüs altmışlığı keyifli ve eğlenceli programlara katılabileceğimizi söylüyor. Bugün pek evde durmak istemeyebilirsiniz. Bir anlık hevesle girişilen seçenekler bizi memnun edebilir. 18:27’de Ay-Kiron kavuşumu duygusal açıdan şifayı bulacağımızı, belki birinin sesimizi duyarak el uzatabileceğini gösteriyor lakin spor ve fiziksel aktivitelerle ilgileniyorsanız kazalara karşı dikkatli olmanız gerekebilir. Günün olumlu açılarından ateş ve hava elementi burçları Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalar daha çok faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis