Merve Çubuktepe

Bu hafta Merkür’ün açıları çok baskın ve hepsi de gerilimli doğada. Bu bağlamda iletişim, haberleşme, uzlaşma ve girişimlerle alakalı konularda pürüzler görülebilir. Bu sebeple hafta boyunca her konuda B, hatta C, D ve E planımız olsa iyi olur. Özellikle hafta genelini etkileyecek olan Merkür-Uranüs karşıtı bizi son dakika gollerine karşı uyarmakta. Beklenmedik olaylar, aksilikler, aniden doğaçlama yapmamız gereken konular gündeme gelebilir.

Haftanın en önemli açısı ise 11 Kasım 2021’de kesinleşecek olan Mars-Satürn karesi. İki zorlayıcı gezegenin sert açısı hafta geneline ciddi miktarda gerilim yaymakta. Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

Merkür açılarına göz atarsak eğer ilk olarak 10 Kasım 2021’de Merkür-Mars kavuşum açısı kesinleşecek. Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Yine 11 Kasım 2021’de Merkür-Satürn karesi kesinleşecek. Merkür bir sonraki gün kesinleşecek olan zorlu Mars-Satürn karesini çalıştırmakta. Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

Ve son Merkür açısı 13 Kasım 2021’de kesinleşecek olan Merkür-Uranüs karşıtı. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın tek güçlü ve olumlu açısı ise 12 Kasım 2021’de kesinleşecek Güneş-Neptün üçgeni olacak. Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü tesirlerden biri Güneş-Neptün kavuşumlarıdır. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Demek ki bu haftanın gergin, yorucu ve bir miktar da agresif etkilerinden sıyrılmanın yolu ruhsallıktan ve içimize dönmekten geçiyor.

Bir sonraki hafta 19 Kasım 2021’de Boğa burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu hafta tutulma öncesi son zamanlar ve Ay tutulmasının gerilimini önceden haber vermekte. Bu sebeple bu hafta uç davranışlar, duygusal iniş çıkışlar, karar değişiklikleri ve pişmanlıklara açıklık görülebilir. Bu sebeple de radikal kararlar, çıkışlar ve hareketleri açıkçası önermiyorum.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.11.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda ve saat 08:18’de Venüs ile kavuşum açısı yaparak günü başlatıyor. Öğlene kadar iyicil tesirler devrede olduğu için yeni haftaya son derece üretken, odaklı ve iyimser bir ruh haline girebiliriz. Tüm önemli görüşme ve konuşmaları öğlen saatlerine kadar tamamlamakta fayda var. Ay saat 10:12’de Merkür, 13:48’de Mars ile altmışlık olumlu yaparak bu iyicil atmosferi daha da güçlendirecek. Üşendiğiniz işleri çok daha hızlı ve rahatça bitirebilirsiniz bu süreçte. Saat 19:04’te Ay-Chiron karesi kesinleştiği için +-1 saatlik süreçte yaralanma ve kırgınlıklara açık olabiliriz, dikkat. Gece yarısına doğru Ay-Uranüs üçgeni yaklaşırken gece saatleri günün en yaratıcı ve üretken vakitleri olarak karşımıza çıkmakta. (Bir sonraki gün 00:47’de kesinleşecek) Ay Fazı: Hilal.

Salı – 09.11.2021: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 08:06’da Güneş ile altmışlık olumlu açı yapmakta. Akabinde Neptün ile saat 14:00’te yine altmışlık olumlu irtibat kuruyor. Bu bağlamda günün ilk yarısı bir önceki gibi gün gibi oldukça üretken ve destekleyici tesirler içermekte. Kâh sorunlarımızı çözebilir, kah içimizdeki ruhsal tarafla daha fazla bütünleşebiliriz. Önemli işlerimizi saat 15:59’a kadar tamamlamakta fayda var. Ay saat 20:51 itibariyle Plüton ile kavuşum yaparak günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Bu sebeple akşam saatleri itibariyle gerilimli konular daha da büyüyebilir ve en önemlisi ne kadar üzerine gidilirse gidilsin sonuç alınamayabilir. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 10.11.2021: 10 Kasım 1938. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad, mekanı cennet olsun. Kendisini sevgi ve hasretle anıyoruz. Ay saat 06:04’te boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapıyor. Saat 15:56’da haftanın önemli açılarından Merkür-Mars kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay bu açıdan sonra saat 18:54’te Mars, 19:07’de Merkür ile kare sert açılar yaparak açı kalıbını tekrar çalıştıracak ve 19:14’e Satürn ile kavuşacak. Bir de üzerine 20:03’te Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Merkür burada bir sonraki gün kesinleşecek olan zorlu Mars-Satürn karesini çalıştırmakta. Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Özetle haftanın en zorlu, gerilim ve problemlere açık günündeyiz. Çok çok dikkat! Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.11.2021: Saat 02:13’te haftanın en önemli ve zorlu açısı Mars-Satürn karesi kesinleşecek. İki zorlayıcı gezegenin sert açısı hafta geneline ciddi miktarda gerilim yaymakta. Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Bir önceki güne benzer şekilde bugün de Ay açıları oldukça gerilimli durumda. Ay saat 03:45’te Uranüs, 15:45’te Güneş ile kare açı yapacak. Yani Mars-Satürn karesinin zorlayıcı tesirleri özellikle öğleden sonraya kadar daha vurgulu durumda. 15:45 itibariyle İlk Dördün fazına geçeceğimiz için daha hırslı ve iddialı hissedebiliriz. Ay saat 22:52’de Jüpiter ile kavuşum yaparken hava bir miktar yumuşamaya başlıyor ve akabinde boşluğa giriyor. Ay günün geri kalanında boşlukta seyredecek. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 12.11.2021: Ay saat 10:54’e kadar boşlukta seyrederek akabinde Balık burcuna geçecek. Bu sebeple gece saatleri ve sabahın ilk yarısı daha aheste geçebilir, odaklanmakta zorlanabiliriz. Uyku saatine denk düşen kısımlarda garip ve gergin rüyalar görülebilir, ancak büyük anlamlar yüklememekte fayda var. Haftanın en iyicil açısı olan Güneş-Neptün üçgeni saat 19:23’te kesinleşiyor. Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biridir. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü tesirlerden biri Güneş-Neptün kavuşumlarıdır. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Demek ki bu haftanın gergin, yorucu ve bir miktar da agresif etkilerinden sıyrılmanın yolu ruhsallıktan ve içimize dönmekten geçiyor. Bu saatler itibariyle günün enerjisi canlanıyor ve saat 23:17’de Ay-Venüs altmışlığı kesinleşirken en güzel haline ulaşıyor. Akşam ve gece saatleri her türlü duygusal konu başta olmak üzere insan ilişkilerinde avantaj içermekte. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 13.11.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcunda ve 03:27’de Mars, 08:22’de Merkür ile üçgen olumlu açı yapıyor. Hafta sonuna son derece dinamik ve keyifli bir şekilde başlayabiliriz. Üzerine de 09:43’te kesinleşen Ay-Uranüs altmışlığı bu iyicil açıların dinamizm ve yaratıcılığını daha da arttırmakta. Günün ilk yarısı oldukça keyifli ve verimli; bu bağlamda önemli tüm işlerimizi günün ilk yarısında tamamlamakta fayda var. Bugün ayrıca ruhsal ve kolektif çalışmalar için de oldukça uygun durumda. Saat 18:56’da Merkür-Uranüs karşıtı kesinleşiyor. çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Hiçbir şeyi %100 haklı değilsek abartmayalım, kabartmayalım. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 14.11.2021: Haftanın son günlerine geldiğimizde Ay saat 03:18’de Güneş ile üçgen akabinde 08:39’da Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 08:41-18:48 arası boşlukta kalacak ve 18:49 itibariyle boşluktan çıkıp Koç burcuna geçecek. Haftanın en sakin ve olaysız günündeyiz. Bugün özellikle akşam saatlerine doğru daha dinç, zinde ve coşkulu hissedebiliriz. Hareket etmek, spor yapmak, efor gerektiren işleri halletmek veya zor görünen bir şeye cesaret toplayıp başlamak adına ideal etkiler devrede olacak. Saat 22:09’da Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu konuma geçerken +-2 saatlik evre her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygun durumda. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe