Merve Çubuktepe

Ruhsal enerjisi oldukça yüksek bir haftaya giriş yapacağız. En önemlisi 13 Mart 2021 saat 13:21’de Balık burcunda 23 derecede bir yeniay meydana gelecek. Bizi bekleyen yeniay 23 derece Balık burcunda ve akabinde Neptün - Venüs kavuşumlu. Yılın en romantik etkilerinden biri diyebiliriz. Yeni aşklar, duyguların dile gelmesi, barışma ve affetme adına çok güzel tesirler taşıyor. Ruhsal anlamda son derece güçlü bu tesir aynı zamanda hayır işleri ve ruhsal çalışmalar adına çok uygundur. Yeniayın tesir ettiği alanda ruhsal aydınlanmalar ve yeni farkındalıklar yaşayabiliriz. Hafta boyunca biraz daha kendi içimize çekilerek sosyal medya detoksu, ruhsal çalışmalar, öze dönüş ve farkındalık gibi konulara yönelebiliriz. Esasen bu bir ruh detoksu süreci. Ayrıca hayır işleri, yardımlaşma, imece gibi konular için de harika. Bizi bekleyen süreçte sezgilerimiz bize çok şey anlatırken bir o kadar yol gösterici olabilir.

11 Mart 2021’de Güneş-Neptün Kavuşumu kesinleşecek. Yeniay tesirine ek olarak ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu ve güçlendirici açı kalıplarından biridir. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü tesirlerden biri Güneş-Neptün kavuşumlarıdır. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda özellikle destekleyicidir. Bu açı kişiyi aldanmaya açık hale getirebildiğinden gerçekçiliği elden bırakmamak çok önemlidir, illüzyonlara kapılmamak adına dikkatli olmak gerekir. Sanatsal duyarlılık ve ilham artar. Gerek yazı, resim, müzik; her türlü yaratıcı faaliyetlerde harikalar yaratmak mümkün. Bu hafta hayatımızın içine sevdiğimiz türden sanatsal faaliyetleri, renkler ve sesleri daha fazla sokabiliriz. Bu da ruhsal enerjimizi yükseltecektir.

14 Mart 2021’de Venüs-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Söz, nişan, evlilik tarihleri için çok uygundur. (11-15 Mart 2021 aralığı özellikle değerlendirilebilir) Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Ve bu açı aynı zamanda merhameti temsil ediyor. Venüs kadın kavramının sembolüdür. Bu hafta 8 Mart 2021’de yine çok buruk bir şekilde Kadınlar Gününü kutlayacağız. Empati, merhamet, destek ve anlayış gibi konulara bu dönemde her zamandan çok ihtiyacımız var.

Önümüzdeki hafta 16 Mart 2021’de Merkür Balık burcuna geçerek tüm bu tesirleri daha da yükseltecek. Biraz daha hayaller alemine dalıyoruz. Bu sebeple gerçek hayatın sorumluluk ve acı gerçeklerden kaçmak isteyebiliriz. Sıkıcı, rutin ve sorumluluk getiren işlerden kaytarma eğilimi olabilir. Daha duygusal, daha hayalci ve bir miktar daha kendi ruh dünyamıza çekiliyoruz. Bu sebeple her şeyi duymak ve görmek istemeyebiliriz. Ancak bir sonraki dönem Koç dönemi ve bunun kaçışı yok. Bu sebepten hayalleri yaşamak ve inşa etmek çok güzel olsa da, materyal dünya ve gerçeklikten bağımızı koparmamamız çok önemli.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.03.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda Venüs ile 04:28’de Venüs ile altmışlık iyicil açı yapacak. Gece saatlerinde uyanık olanlar için üretkenlik adına harika bir etki. Ve saat 13:14’te Ay-Güneş arasındaki iyicil altmışlık açı da kesinleşiyor. Özellikle günün ilk yarısı üretken ve canlılık dolu. Pazartesi sendromundan uzak haftaya daha rahat adapte olabilir, çok fazla işi halledebiliriz. İkili ilişkiler, ast-üst konularıyla alakalı da destekleyici bir tesirdir. Üzerine Ay-Neptün altmışlığı da 17.40’ta kesinleşiyor, özellikle +-2 saatlik süreç ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygundur. Ve bugün 8 Mart 2021 Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Bu satırları yazarken bir başka vahşetin etkisindeyim. Önceki gün de bir başkasının… Kutlu olsun, şöyle güzeliz, böyle süperiz yazamıyorum zira kanım donuyor. Ortada maalesef mutlulukla kutlanacak bir şey yok, ama yapılacak çok şey var. Kadın erkek omuz omuza ses duyurmak var, yapılan haksızlıklara karşı dilsiz kalmamak var. Evde, işte, okulda, her yerde üreten, emek veren, alın teri döken her kadının gününü tüm karanlığa rağmen tüm kalbimle kutlarım. Ancak 8 Mart küçük ev aletleri, mücevher satmak için seçilmiş bir gün değil. Bir ses, bin ses olabilir. Sesimizin, varlığımızın gücünü bilelim. Öyle bilelim ki bir gün sadece insanlık günü olsun, başka bir cinsiyet, yaş, ırkla alakalı ayrışmaya gerek kalmasın. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 09.03.2021: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son deminde saat 03:52’de Plüton ile kavuşarak boşluğa giriyor. Ay saat 03:53-10:41 arasında boşlukta kalacak. Uyku saatlerinde karışık ve rahatsız edici rüyalar görebiliriz. Öncesinde uyku hazırlığımızı güzel yapmakta fayda var. Bu saatlerde hiçbir ikiricikli konuyu da çok karıştırmamak önemli. Ay saat 10:42’de boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapacak, tekrar odaklanıyoruz. Ay Kova burcunda olduğundan aşırı mıçmıç davranışlara maruz kalmak itici gelebilir, kendimize alan açmak isteyebiliriz. Saat 16:22’de Ay-Mars üçgeni kesinleşirken günün en enerjik saatlerine giriş yapıyoruz. +-2 saatlik süreç spor, bedensel efor gerektiren işler için ideal. Üşendiğiniz konulara başlamak adına da çok uygun bir açı kalıbıdır. Ve saat 18:25’te Ay-Güneş arasında yarım kare 45’lik açı kesinleşirken Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu Ay fazı esasen bir şeyleri bırakmak, sonlandırmak, tatlıyı kesmek, zararlı alışkanlıkları geride bırakmak, affetmek, toksik bir bağı kesmek adına idealdir. Ruhsal açıdan da enerjisi oldukça güçlü bir fazdır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 10.03.2021: Ay Kova burcunda saat 01:06’da Uranüs ile kare sert açı yapacak. Bir gün önceden işlerimizi erken bitirip gece yarısından sonraya bırakmamakta fayda var. Beklenmedik aksilikler, özellikle teknolojik problemler, elektrik ve internet kesintisi gibi konular gündeme gelebilir. Ani çıkışlardan kaçınmakta da fayda var. Ay saat 03:44’te Satürn ile kavuşum yapıp, akabinde 05:55’te Güneş ile Novile açıya geçecek. Bugün karmik anlamda ödeşmeler gündeme gelebilir, özellikle hak yeme, hak talep etme gibi konularda. Beklenmedik katı veya disiplinli koşullarla çevrelenebiliriz. Akşam saatlerine doğru hava yumuşamaya başlıyor. Saat 20:57’de Ay-Jüpiter kavuşumu iyimser bir atmosferi güçlendirmekte. Önemli konuları konuşmak, destek bulmak, öğrenmek, öğretmek ve finansal planlarla alakalı konularda +-2 saat oldukça avantajlı. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Perşembe – 11.03.2021: Saat 03:00’te Güneş-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu ve güçlendirici açı kalıplarından biridir. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü tesirlerden biri Güneş-Neptün kavuşumlarıdır. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda özellikle destekleyicidir. Bu açı kişiyi aldanmaya açık hale getirebildiğinden gerçekçiliği elden bırakmamak çok önemlidir, illüzyonlara kapılmamak çok önemli. Sanatsal duyarlılık ve ilham artar. Gerek yazı, resim, müzik; her türlü yaratıcı faaliyetlerde harikalar yaratmak mümkün. Bu hafta hayatımızın içine sevdiğimiz türden sanatsal faaliyetleri, renkler ve sesleri daha fazla sokabiliriz. Bu da ruhsal enerjimizi yükseltecektir. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili. Ay saat 06:31’de Merkür ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 06:32-17:44 arasında uzun bir süre boşlukta olduğundan bugün bir konuya odaklanmak zor olabilir. Yeni başlangıçlar yerine daha rutin ve basit, önceden başlanmış işleri önceliğe almakta fayda var. Yaratıcı ama uygulanması zor konularla uğraşarak zaman kaybetmemeliyiz. Saat 17:44’te Ay boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiyor. Yeniay fazının olacağı burca girerken Balzamik Ay’ın en yoğun evrelerine adım atıyoruz. Ruhsal çalışmalar, bağ kesme, zararlı alışkanlık bırakma gibi konular için ideal zamanlar. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 12.03.2021: Ay Balık burcunda saat 02:15’te Mars ile kare sert açı yapıyor. +-2 saatlik süreçte kavga, agresif insanlardan uzak durmakta fayda var. Yazılı ve sözlü iletişimde de tartışmadan uzak durmak önemli. Ayrıca riskli hareketler ve ağır egzersizler önermem. Saay 08:49’da Ay-Uranüs altmışlığı devreye giriyor. Güne çok daha enerjik, üretken ve yeni fikirlere açık bir şekilde başlıyoruz. Özellikle günün ilk yarısını çok daha verimli ve keyifli geçirmemiz mümkün. İşbirliklerine, takım oyununa son derece açık bu evrede yardımlaşmaya ve birlikte başarmaya çok yakınız. Ay saat 21:14’te Ay Düğümlerine sert açı yapacağından akşam saatlerinde zihin biraz daha melankolik, olumsuz eski anılara doğru gidebiliriz. Yeniay arifesinde olduğumuz için zihin daha hassas ve sorgulamacı çalışabilir. Odağımızı özellikle müzik, renkler, sanatsal faaliyetlerle dağıtabiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 13.03.2021: Herkese iyi hafta sonları! Yeniay günündeyiz. Ay Balık burcunda ve saat 06:28’de önce Venüs, sonra 08:51’de Neptün ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Hafta sonuna oldukça pozitif, duygusal ve romantik tesirler altında başlıyoruz. Üzerine de saat 13:31’de 23 derece Balık burcunda Yeniay meydana gelecek. Yılın en romantik etkilerinden biri diyebiliriz. Yeni aşklar, duyguların dile gelmesi, barışma ve affetme adına çok güzel tesirler taşıyor. Zira bir gün sonrasında önceki paragrafta belirttiğim Venüs-Neptün kavuşumunu içeren bir yeniay. Ruhsal anlamda son derece güçlü bu tesir aynı zamanda hayır işleri ve ruhsal çalışmalar adına çok uygundur. Yeniayın tesir ettiği alanda ruhsal aydınlanmalar ve yeni farkındalıklar yaşayabiliriz. Hafta boyunca biraz daha kendi içimize çekilerek sosyal medya detoksu, ruhsal çalışmalar, öze dönüş ve farkındalık gibi konulara yönebiliriz. Esasen bu bir ruh detoksu süreci. Ayrıca hayır işleri, yardımlaşma, imece gibi konular için de. Sezgilerimiz bize çok şey anlatabiir ve yol gösterebilir. Yeniaydan sonra ay saat 19:38’de Plüton ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Akşam saatlerini daha rölantide, keyifli ve biraz da hülyalı geçirmemiz mümkün. Eski şarkılar, filmler çok keyif verebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 14.03.2021: Ay saat 02:44’e kadar boşlukta akabinde Koç burcuna geçiş yapıyor. Zodyakta bir tam turunu daha bitiren yaşlı dostumuz Ay yeni döngüsünde. Saat 07:07’de haftanın en güzel açısı Venüs-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Söz, nişan, evlilik tarihleri için çok uygundur. (11-15 Mart 2021 aralığı özellikle değerlendirilebilir) Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Ve bu açı aynı zamanda merhameti temsil ediyor. Yardımlaşmak ve paylaşmak adına çok güzel bir etkidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 10:34’te Mars ile önce Quintile sonra 14:28’de altmışlık olumlu açı yaparak güne daha fazla enerji, güç ve heves getirmekte. Egzersiz yapmak için de bu açı kalıbının etkin olduğu zaman aralığı özellikle değerlendirilebilir. Saat 18:18’de Ay-Chiron kavuşumu devrede, +-1 saatlik dönemde özellikle dil yaralarına dikkat etmeliyiz, daha kırıcı bir atmosfer oluşabilir. Saat 21:58’de Ay-Satürn altmışlığı dingin, sakin, rahat odaklanabileceğimiz huzurlu bir atmosfer vaat etmekte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe