Merve Çubuktepe

Hafta boyunca oldukça enerjik ve güçlü açı kalıplarının etkisini hissedeceğiz. 11 Mayıs 2017’de gerçekleşecek Akrep dolunayı da son derece yüksek tesirlere sahip. Dolunay ve burçlar üzerindeki etkiyi çarşamba günü detaylı olarak belirteceğim. En önemli özetinin kısır döngüye girmiş, bir türlü çözümlenemeyen konulara dair artık netleşme, karar alma ve yeni yol çizmek olduğunu söyleyebiliriz. Burada tabii ki karar öncelikle bize düşüyor, memnun olmadığımız durumlara karşı bir şey yapmadan sineye çekerek beklemek mi; yoksa bir şekilde harekete geçerek, belki önce zorluklarla yüzleşip akabinde hayrınıza olacak yeni bir dönem başlatmak mı? Şimdi bu haftanın önemli diğer etkilerine geçelim.

Hafta boyunca Güneş-Plüton arasındaki olumlu açı özellikle kararlılık temasına dikkat çekiyor. Artık Merkür gerilemesinin de bitişi ile harekete geçmek, bir etki yaratmak ve özellikle otorite/üst makamlarla ilgili sorunları çözme adına güzel bir etki yaratıyor. İyi planlanmış ve disiplin hareketler sonucunda başarı kazanmak mümkündür.

İleri hareket itibariyle Merkür-Uranüs ile tekrar kavuşum açısı yapacak. Bu yaratıcılık, dinamizm ve enerjiyi yükselten bir etkileşimdir. Yeni fikirler, zorlu konulara dair çözümler bulmak, aynı zamanda farklılığınızı ortaya koymanız mümkündür. Ancak aynı zamanda Mars-Neptün arasındaki gergin açı kalıbı özellikle işin içerisine maddi konular girdiği zaman yanılma ve dolandırıcılığa açık bir etki yaratıyor, dikkat. Bu açının en zorlayıcı sınavı önünü görmeden ya da karşı taraftan emin olmadan alınan aksiyonların yanılgı ile sonuçlanma riskidir, ondan ötürü tüm detaylara hakim olmak ve her şeyi olduğu gibi kabullenerek harekete geçmek mühim görünüyor.

Son olarak yazıyı iyi haberlerle bitirelim Merkür-Satürn ve Mars-Jüpiter olumlu açıları bu haftanın en güzel etkileri. Merkür-Satürn açısı kararlılık ve emekle atılan adımların meyvesini toplamak, özellikle iş görüşmeleri ve maddi girişimler açısından destekleyici bir etkiye sahip. Aynı zamanda Mars-Jüpiter olumlu açısı da özellikle sözlü ve yazılı ifadeler kullanarak istediğimiz konularda zafer kazanma, uzlaşma ve karşıtları orta noktaya getirme adına çok güzel bir etkiye sahip. Sadece Mars-Merkür arasındaki karşılıklı ağırlama agresyondan ve fevri konuşmalardan kaçınmamız; diplomatik olmanın faydasını vurguluyor.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 08.05.2017: Haftaya Ay Terazi burcunda, Jüpiter ile kavuşumuyla başlıyoruz. Bu oldukça şanslı ve güzel bir etki, özellikle diplomasi ve tatlı dil kullanarak sorunları çözme ve fayda kazanma ile alakalı bir etki. Özellikle ateş ve hava grubu burçları; Terazi, İkizler, Kova, Aslan, Koç ve Yay burçları bu etkiden olumlu faydalanabilir. Bir yandan da Ay; Plüton ile gergin akşam saatlerine doğru Merkür ile karşıt açıya geçecek. Bu özellikle duygusal açıdan gerilim, ikili iletişimde kavga ve anlaşmazlık riskine işaret ediyor. Bu dikkat edilmesi gereken bir etki, anlık öfke ile söylenen sözlerin nereye gideceğinin düşünülmesinde fayda var. Öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçları bu konuda temkinli olmalı.

Salı 09.05.2017: Ay 01:59-08:01 aralığında boşlukta olacak akabinde Akrep burcuna geçiş yapıyor. Güne Ay-Satürn olumlu açısı ile başlıyoruz ve gün içerisinde Güneş-Plüton olumlu açısı kesinleşiyor. Bunlar oldukça güzel etkiler, ve işin içerisinde özellikle iş görüşmeleri, kariyer planları ve maddi konuda girişimler varsa harekete geçerek etkili biçimde değerlendirme fırsatı mevcut. Saygılı, ağırbaşlı ve kararlı bir tavır sergileyerek başarı kazanmak ve aynı zamanda takdir toplamak mümkündür. Su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Oğlak ve Başak burçları bu etkiden en iyicil şekilde faydalanabilirler.

Çarşamba 10.05.2017: Merkür ile Uranüs kavuşum açısına geçiyor. Çok canlandırıcı, yaratıcılığa açık ve heyecan uyandıran bir etki. Aynı zamanda harita destekliyorsa duygusal anlamda da beklenmedik güzel gelişmelere vesile olabilir. Koç, Yay, Aslan, Kova ve İkizler burçları için çok güzel bir etki. Ancak yazının başında belirttiğim gibi bu açının dinamizmi agresyon da getirebilir, laf dalaşlarına ve kırıcı sözlere özellikle dikkat etmekte fayda var. Aynı zamanda Ay önce Neptün sonra Plüton ile olumlu açı yapacak. Yardımseverlik, şefkat ve anlayış etkisinin yanı sıra kararlılık ve azim duygusu ile dolunaya hazırlanıyoruz. Bu etkileşim aynı zamanda ruhsal açıdan da etkilidir, ruhsal ve uhrevi çalışmalar yapmak adına da uygundur. Rüyalar size çok şey anlatabilir. Bu etkilerden su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Oğlak ve Başak en iyi şekilde faydalanabilir.

Perşembe 11.05.2017: Akrep dolunayı gece yarısı itibariyle gerçekleşiyor. Etkilerinden hafta içerisinde detaylı olarak bahsedeceğiz. Pek yumuşak etkili bir dolunay değil, ancak tıkalı konuların açılması, menfi ya da müspet artık bir şeylerin hayata geçmesi ve en önemlisi de artık sizi bunaltan belirsiz konuların netleşmesi adına çok güçlü etkilere sahip. Dolunaydan sonra 00:43-20:00 arasında Ay boşlukta kalacak, akşam saatlerinde Yay burcuna geçiş yapacak. Dolunay özellikle 15-25 derecede sabit burçlar Akrep, Kova, Aslan ve Boğa’da Güneş, yükselen ya da kişisel gezegenleri olan kişileri özellikle etkileyecektir. Haritanın durumuna göre etkileri yoğun ve biraz sarsıcı olabilir. Aynı zamanda yine bu derece aralığında Yengeç, Balık, Başak ve Oğlak burcunda gezegenleri olanlar da olumlu etkilerinden faydalanabilecektir.

Cuma 12.05.2017: Perşembe günü kesinleşen Merkür-Satürn açısının etkileri sürüyor. Özellikle bir mücadele söz konusu ise en rasyonel, aklı ve mantığını kullanan kazanacak diyebiliriz. Aynı zamanda yine iş ve maddiyat konuları adına da faydalı bir etki söz konusu. Gün içerisinde Mars-Jüpiter olumlu açısı da iyice bu güzel etkiyi arttıyor, harekete geçme zamanı. Cömertlik, birlikte hareket etmek, fayda ve bereket yaratmak adına son derece faydalı bir tesir mevcut. Aynı zamanda Ay-Venüs ile akşam saatlerine doğru kesinleşen açı duygusal konularda da çok güzel bir enerji yaratıyor, yeni aşklara dair çekim, ya da mevcut bir ilişkide sorunların çözülmesi adına bir destek sağlamakta. Ateş ve hava grubu burçları Yay, Koç, Aslan, İkizler, Kova ve Terazi burçları bu açılardan en iyi şekilde yararlanabilecek.

Cumartesi 13.05.2017: Haftasonu öğlen saatlerine kadar Ay-Mars gergin açısının etkileri sürecek; bundan ötürü çözümsüz ya da gerilimli konular mevcutsa en azından öğlen saatlerine kadar yangına körükle gitmemek önemli görünüyor. Değişken burçlar Başak, İkizler, Yay ve Balık burçları dikkat. Öğleden sonra Ay, Uranüs ile olumlu açı yapmaya başlayarak bu zorlu etkileşimi ortadan kaldırıyor. Sonra da Ay-Satürn kavuşumu gerçekleşiyor. Yapmak istediğiniz girişimler, yeni fikirler adına özellikle güven duyduğunuz sizden yaşça büyük kişilerden fikir ve destek alabilir, eylem planlarınızı daha da etkili hale getirebilirsiniz. Özellikle Yay, Aslan, Koç, Kova, Terazi ve İkizler burçları bu anlamda en şanslı burçlar diyebiliriz.

Pazar 14.05.2017: Ay 05:15-08:38 aralığında boşlukta, akabinde Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bugün çok hareketli değil, zira Ay’ın akşam saatlerine doğru Venüs ile gergin açı yapması dışında özel bir açı kalıbı mevcut değil. Ciddiyet, disiplin ve sabırlı olma teması özellikle dikkat çekiyor; bir süredir üşenip başımıza artık bela olan ya da geciken işleri odaklanarak tamamlama fırsatı bulmak mümkündür. Kesinleşen Ay-Venüs gergin açısı duygusal konular adına biraz risk taşıyan bir etki, kırgınlık ve yanlış anlaşmalara açık. Özellikle öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçları işin içerisinde sevdikleri insanlar varsa biraz daha sabırlı ve anlayışlı olabilirler. Tabii herkesin hak ettiği kadar olması koşuluyla, zira gökyüzündeki etkileşimler bastırılan pasif agresif duyguların sonrasında ani ve sert bir şekilde dışavurumuna müsait bir ortam yaratıyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta geçirmenizi dileriz,

Merve Dirağ