Merve Çubuktepe

Bu hafta malumunuz Türkiye tarihindeki en önemli haftalardan biri. Adeta bir sezon finali yaşıyoruz. Ay Tutulması ve Uranüs’ün de etkisiyle büyük bir dönüşüm ve değişim dalgasına giriyor ülkemiz. Aşikâr ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Seçim günü Merkür durağan konumda olacağı için aksamalar, yavaşlıklar, tekrar tekrar yapılan işlemler gibi şeyler görebiliriz. Ülkemiz için en hayırlısı ne ise onun olması dileğiyle. Genel olarak haftanın açıları olumlu tesirler altında ancak 9 Mayıs 2023’te kesinleşecek olan Güneş-Uranüs kavuşumu adeta beklenmeyeni bekleyin diyor hayatlarımıza. Bu hafta geçmişe dair birçok hesap görülerek bazı defterler nihai olarak kapatılabilir.

Haftanın en önemli konusu şüphesiz ki Merkür retrosunun son dönemecine giriyor oluşumuz. Merkür 14 Mayıs 2023 saat 06:17’de durağan konuma geçecek. Tam oy verme işlemi başlarken Merkür durağanda olduğu için çok fazla sürpriz, belirsizlik ve karmaşa olabilir. Usulsüzlüklere karşı herkes tetikte olmalı ve kesinlikle kimse provokasyona gelmemeli. Merkür durağan konumda olduğu için seçimin ikinci tura kalma ihtimali çok yüksek görünüyor. Tekrar eden sayımlar ve itirazlar da görülebilir. İlk turda bitme koşulu ise seçim sonuçlarının seçim günü, hatta belki ertesi gün bile netleşmeyerek anca Merkür direkt konuma geçince kesin sonuçların açıklanması gibi enteresan bir durum karşımıza çıkabilir. Sözün özü tüm taraflar için yorucu ve uzun bir süreç bekleyebiliriz.

Kişisel düzlemde ise Merkür durağan dönemleri ağzımızdan çıkanları iki kere düşünmemiz gereken kritik zamanlardır. Eğer yüzde yüz emin değilsek hayati kararlar vermemekte fayda vardır, zira bir meseleyi kurcalayıp daha da zorlayıcı hale getirme ihtimali söz konusudur. Bir söz kelebek etkisi misali çok şeyi değiştirebilir. Merkür 16 Mayıs 2023 saat 06:16’ya kadar durağan konumda kalacak ve Merkür retrosu sona erecek.

Belirttiğim gibi genel olarak olumlu açılar hafta boyunca baskın. Sırasıyla açıları inceleyelim:

8 Mayıs 2023’te Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Doğaçlama ve ani kararlar veya karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Tam anlamıyla beklenmeyeni bekleyin açısı. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

12 Mayıs 2023’te Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı disiplin ve kararlılıkla alakalıdır, odaklanmayı kolaylaştırır. Duygulardan ziyade mantıkla düşünmek önemlidir. Merkür retrosu sebebiyle yarım kalan, önceden başlanan konuları ciddiyetle ele alarak en iyi hale getirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Mayıs 2023’te Merkür-Venüs altmışlığı kesinleşecek. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Yarım kalan şeyleri tamamlamak ve öz eleştiri yapmak adına gücü kendimizde bulabiliriz. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Mayıs 2023’te Venüs-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.05.2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftayı Ay Yay burcunda açıyoruz ve saat 03:49’da Ay-Güneş 135’liği gerçekleşirken Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Saat 04:36’da Ay-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Sabahın erken saatleri ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Akşam saatlerine çok dikkat zira tutulmanın dumanı üzerindeyken Ay-Neptün karesi saat 20:22’de devrede. Yalan dolan, konuların çarpıtılması ve aldatmaca görülebilir, akşam ve gece saatleri Merkür retrosuyla inlerinden çıkan Love Bomber ve Gaslighterlardan gol yemeyelim lütfen. :) Ay saat 22:27’de Jüpiter ile üçgen yaparak boşluğa gidiyor bu saatten sonra sakinleşmekte fayda var. Günün Sabian Sembolü “Güneşli bir pencereden bir kadın keten bir çanta sarkıtıyor.” Bu sembol varlığın karanlık ve köhne yönlerine isyan halini temsil eder. Kişisel ve makro memnuniyetsizlik artık yaşamı etkilemektedir. Bu yüzden büyük değişim için kolları sıvama vakti gelmiş de çatmıştır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 09.05.2023: Ay saat 01:32’de boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Günün en verimli saatleri 09:38-13:38 arası Merkür retro olsa da önemli işlerinizi özellikle bu saatlere denk getirebilirsiniz. Bir diğer olumlu tesir de 11:27-15:27 arasında etkin olan Ay-Merkür üçgeni. Eğer yine işiniz retro dönemine kaldıysa önemli imzalar, işlem ve görüşmeler bu zaman dilimine denk getirilebilir. Saat 21:55’te haftanın önemli açılarından Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Doğaçlama ve ani kararlar veya karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Tam anlamıyla beklenmeyeni bekleyin açısı. Bazen kabuğu kırmak iyidir! Açı kalıbı+-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Okyanustan taze ve yeni bir kıta yükseliyor.” Bu sembol Atlantis’e vurgu yapar. Kendiliğinden bir yenilik, ahenk ve güzellik dalgası oluşmaktadır. Kişi özgünlükleri ve kişisel zenginliklerini saklamadan dışa vurmalıdır. Yeterince bekleyenler en sonunda ödüllerini alacaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 10.05.2023: Ay saat 09:32’de Uranüs, 10:19’da Güneş ile üçgen yaparak Güneş-Uranüs kavuşumunu tetikliyor. Günün neredeyse ilk yarısı özellikle de 07:32-12:19 arası günün en verimli ve olumlu zamanları. Bu saatlerde hiçbir önemli işiniz olmasa bile bir tane ezberinizi bozun derim, açının verimliliğinin çalışması adına faydalı olur. Akşam saatlerinde vites küçülmeye başlıyoruz zira 16:37-20:37 arasında Ay-Mars karşıtı devrede, bu açı kalıbı hırgür açısından etkilidir. Retro döneminde olduğumuz için eski defterler açılabilir, ufak bir mesele çok büyüyebilir ve “Sen zaten şunu yapmıştın şöyle demiştin” tipi diyaloglar görülebilir. Saat 23:03’te Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken kavga dövüş yerine bizi iç dünyamız ve ruhsallığa çağırıyor, günün son saatleri tüm ruhsal çalışmalar için çok uygun. Günün Sabian sembolü “Bulutlar adeta kanatlar gibi gökyüzünde uçuyor.” Bu sembol mistik arayışlar sonucunda anlam bulmayı simgeler ki günün son saatleri de sembolle çok paralel anlamlar içeriyor. Muhakkak bu saatleri ruhsal bir aktivite ile değerlendirmenizi öneririm. Sembol kişi içe döner, egodan arınarak ruhsal bir temizliğe girerse yeni bir boyun başlayacağını bize müjdeler. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.05.2023: Ay Oğlak burcunda ve saat 01:52-04:05 arasında boşlukta kaldıktan sonra 04:06’da Kova burcuna geçiş yapıyor. Bugün alayına isyan moduna girebilir, hoşlanmadığımız ir şeye normalden daha fazla gıcık olabiliriz. Olumlu yönüyle ise Ay Kova dönemleri bir şeylere farklı açıdan bakmanın tam zamanıdır. Ama bugün açıkçası biraz gergin, zira saat 12:44-16:44 arasında Ay-Merkür karesi etkin. Özellikle hiçbir önemli işlem, imza ve görüşmeyi bu saat dilimine denk getirmenizi önermem. Bu saatlerde iletişim zorlukları maksimuma çıkabilir ve özellikle bizim gibi düşünmeyen kişilerle daha sert çatışabiliriz. Günün Sabian sembolü “Bir kitaptaki önemli pasajları gösteren bir parmak.” Bu sembol güçlü hafıza sahibi olmanın getireceği büyük avantajlara işaret eder. Zihinsel egzersizler ihmal edilmemeli ve zihin bir kas gibi güçlendirilmelidir. Tekil değil çoğul ve açık görüşlü yaklaşımlar bizi zafere götürecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 12.05.2023: Haftanın en iyicil açılarından Merkür-Satürn altmışlığı saat 10:41’de kesinleşiyor. Bu açı disiplin ve kararlılıkla alakalıdır, odaklanmayı kolaylaştırır. Duygulardan ziyade mantıkla düşünmek önemlidir. Merkür retrosu sebebiyle yarım kalan, önceden başlanan konuları ciddiyetle ele alarak en iyi hale getirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor ve sırasıyla saat 12:12’de Uranüs ve 16:28’de Güneş ile kare sert açı yapıyor. Önemli işlerimizi özellikle günün ilk yarısında tamamlamamız faydalı olacaktır. Ay-Güneş karesi kesinleştiği için Son Dördün fazına geçiyoruz. Bu fazda iç muhasebe tavan yapar, duygu ve akıl ikileminde kalabiliriz, aman diyeyim retro dönem duygudan ziyade aklı kullanmak en doğrusu şu süreçte. Günün Sabian sembolü “Beyaz bir güvercin doğrudan fırtınalı suların üzerinden uçuyor.” Bu sembol savrulmak yerine gerçek bir amaç sahibi olmamızın önemini vurgular. Kişi bireysel kaoslarından sıyrılarak önüne bakmalı ve asıl amacına yürümelidir. Kişi en zor durumdan kendini kurtarmayı başardığı anda ivmesi hızla artan bir gelişim ve güçlenme süreci başlayacaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 13.05.2023: Herkese iyi hafta sonları! Bugün iki tane son derece olumlu açı kalıbı aynı anda kesinleşecek. Haftanın en güzel günü açık ara Cumartesi diyebilirim. Öncelikle Merkür-Venüs altmışlığı saat 04:43’te kesinleşiyor. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Yarım kalan şeyleri tamamlamak ve öz eleştiri yapmak adına gücü kendimizde bulabiliriz. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açıdan hemen sonra Ay saat 05:15-06:39 arasında boşlukta kaldıktan sonra Balık burcuna geçiş yapacak. Merkür retrosunun son demlerine gelmişken pek bir duygusal, nostaljik hatta drama modunda hissedebiliriz, çok da kapılmamak lazım. Saat 08:56’da haftanın en iyi açısı Venüs-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda retroya denk geliyorsa söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. (Retrodan 16 Mayıstan sonra yapılması daha iyi olur) Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 15:50-19:50 arasında Ay-Venüs üçgeni etkin olduğu için duygusal çözüm ve barışmalar açısından etkili. Günün Sabian sembolü “En görkemli mücevherlerle dolu bir kuyumcu.” Bu sembol bireye fikirleri somut başarı ve zenginliğe dönüştürme şansı verir. Bu süreçte maneviyatı güçlü tutmak ve eski değerlere de saygı göstermek ziyadesiyle önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 14.05.2023: Haftanın hatta yılın hatta ülke tarihimizin en önemli günlerinden birine geldik. Ay tutulması ve Uranüs’ün de etkisiyle ülkemiz büyük bir dönüşüm ve değişim dalgasına giriyor. Aşikâr ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Seçim günü Merkür durağan konumda olacağı için çok büyük sürprizler yaşayabiliriz. Ülkemiz için en hayırlısı ne ise onun olması dileğiyle. Merkür saat 06:17’de durağan konuma geçecek. Tam oy verme işlemi başlarken Merkür durağanda olduğu için çok fazla sürpriz, belirsizlik ve karmaşa olabilir. Usulsüzlüklere karşı herkes tetikte olmalı ve kesinlikle kimse provokasyona gelmemeli. Merkür durağan konumda olduğu için seçimin ikinci tura kalma ihtimalinden bahsedebiliriz. Bununla birlikte bölgesel olarak sayımların durması veya tekrar eden sayımlar, itirazlar da bol bol görülebilir. Seçim tek turda tamamlansa dahi kesin sonuçların açıklanması oldukça zaman alabilir. Kişisel düzlemde ise Merkür durağan dönemleri ağzımızdan çıkanları iki kere düşünmemiz gereken kritik zamanlardır. Eğer yüzde yüz emin değilsek hayati kararlar vermemekte fayda vardır, zira bir meseleyi kurcalayıp daha da zorlayıcı hale getirme ihtimali söz konusudur. Bir söz kelebek etkisi misali çok şeyi değiştirebilir. Merkür 16 Mayıs 2023 saat 06:16’ya kadar durağan konumda kalacak ve Merkür retrosu sona erecek. Ay gün boyunca Balık burcunda yolculuk yaptıktan sonra saat 23:16’da Güneş ile altmışlık olumlu açı yapacak. Günün en verimli ve önemli saatleri saat 21:16-01:16 arası hiç şüphesiz. Günün Sabian sembolü “İnsan derisi kemerini sergileyen bir Kızılderili.” Bu sembol bize aşırı baskı ve ayrıştırmanın getireceği yıkıcı sonuçlara dair uyarır. Kaos ve nefret sadece ahenksizlik doğurur, bir çözüm değildir. Unutmamalı ki sürekli ezilen ve kötü muamele edilen kişilerin tepkisi çok sert olabilir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkes için umut, değişim ve mutluluk dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe