Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde öyle bir açı bolluğu var ki her zaman böyle bir çeşitlilik denk gelmez. Hem olumlu hem de zorlayıcı her telden açı kalıbı haftayı etkisi altına alıyor. Bundan dolayı da potpuri tadında bir hafta bizi bekliyor diyebiliriz. :) Peki bu potpuri nasıl parçalardan oluşuyormuş, birlikte inceleyelim.

Haftanın ilk yarısı nispeten daha sakin, Ay’ın açıları daha ön planda. 10 Nisan 2019 itibariyle ise işler değişiyor. Aynı gün içerisinde üç farklı önemli gökyüzü olayı gerçekleşecek. İlk olarak Güneş-Satürn karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle de otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışma oluşturabilir. En önemli gölgesi ise kendine güvenle alakalıdır. “Ben yapamam” düşüncesinin tuzağına girmemeniz bu açı ile baş etmek adına çok önemli.

10 Nisan 2019’da Jüpiter retrosu başlıyor. Artık dış gezegenlerin Retro dönemlerine yavaş yavaş adım atıyoruz. Bu Retro 11 Ağustos 2019’a kadar etkin durumda. Jüpiter Retro hareketine geçeceği Yay burcunda, haritada hangi alana etki ediyorsa o alana bir rehavet çöktürebilir. “Aman boşver ya”, “Hallederiz” tarzı yaklaşımlar artar. Diğer yandan iyicil ifadesi ile içimize dönüp ruhen büyümemizi, gizli cevherlerimizi ortaya çıkarmamızı sağlar. Aynı zamanda tesir ettiği alanda Yay burcu sembolizmi sebebiyle adalet getirebilir.

Ve yine aynı gün Venüs-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Bu kavuşum Balık burcunda oldukça yoğun ve duygusal bir enerji oluşturuyor. Romantizmin doruklarda yaşanabileceği bu tesir duyguların dile gelmesi, sürpriz ilan-ı aşklar ve ilişkilerde daha derin duygusal boyutlar oluşturabilir. Sadece etki çok yoğun olduğundan adeta aşk sarhoşu olup günlük hayat sorumluluklarımızı unutabiliriz.

11 Nisan 2019’da Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşirken; özellikle kariyer ve dünyevi konularda girişimler adına güçlü ve elverişli bir ortam oluşturacak. İz bırakmak, iş birlikleri yapmak gibi konular adına çok uygun bir açı.

12 Nisan 2019 Merkür-Jüpiter karesi ve 13 Nisan 2019 Güneş-Plüton karesi haftanın zorlayıcı etkilerinden. Her türlü abartı, çatışma ve gerilime açık etkiler olacağından ilgili günlerde çok dikkatli olmakta fayda var. Fevri ve aşırı iddialı hareketlerden kaçınılmalı. Neyse ki yine 12 Nisan 2019’da kesinleşecek Venüs-Satürn altmışlığı en azından duygusal konulara dair daha sağlam ve olumlu bir enerji akışı oluşturuyor.

14 Nisan 2019’da Güneş-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Haftanın en güzel açısı, haftanın en son gününe denk geliyor. Bu canlı, iyimser ve enerjik tesir ile yenilenmiş hissedebilir; bir sonraki haftaya başlamak adına harika bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Bu açı kesinleşirken Jüpiter Retro konumunda olacağından kendimizi sevme, kabullenme ve şükür duygusunu da güçlü bir şekilde deneyimleyebiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.04.2019: Yeni haftaya haftanın en güzel etkilerinden biriyle başlıyoruz. Gün boyunca sadece uyumlu açı kalıpları sahnede olacağından pazartesi sendromsuz keyifli bir gün bizi bekliyor. :) Ay Boğa burcunda ve 00:45’te Neptün ile olumlu açı yapacak. Bu da güzel rüyalar anlamına geliyor. Geç saatlerde yatıyorsanız ruhsal çalışmalar ve ibadet için de çok uygun bir etki. Saat 05:59’da Ay-Satürn üçgeni kesinleştiğinden yeni güne kararlı, odaklı ve motive başlamamız da mümkün. Bugün hiç üşenmeden ne kadar önemli ve bekleyen işiniz varsa halledin derim. Bir başlayınca gerisi gelecek çünkü… Saat 10:02’de Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu açıya girerek günün enerji kalitesini daha da yükseltirken 11:29’da da Plüton ile yine olumlu üçgen açı yapacak. Akabinde Ay boşluğa giriyor. Gün boyunca isteklerimizin peşinden koşmak, bir işi layıkıyla yapıp takdir görmek; yaratıcılık ve çözüm odaklılığımızı konuşturmak adına gökyüzünün tüm destekleri bizimle olacak. Bu güzel etkiler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için kuvvetli durumda.

Salı – 09.04.2019: Ay saat 00:14’te boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçiş yapıyor. 01:21’de Jüpiter-Juno karşıtı kesinleştiğinden ilişkilerde aşırı talepler, abartılı istekler ve baskılara açık bir etki oluşabilir dikkat. Neyse ki 05:30’da Ay-Kiron olumlu açısı kesinleşirken atmosferi bir miktar yumuşatıyor. Ancak… 11:15’te Ay-Mars kavuşumu da kesinleştiğinden bir ayak frende ilerlemekte fayda var. Duygusal konular başta olmak üzere bugün bir tetiklenirsek çenemizi tutmakta zorlanabilir, sabaha kadar konuşabiliriz.  Ancak anlık kızgınlıkla yapılan davranışlar ve dile gelen sözler sonradan sıkıntılar çıkarabilir. Tüm bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Gün boyunca diyaloglarda en önemli konu, “soru sormak”. Hemen bir hüküm vermek ya da karşı atağa geçmek yerine muhatabınıza neden böyle yaptığına dair sorular sorup çözümlemeye çalışmak çok daha faydalı olabilir. Nitekim geç saatlerde Merkür’ün de transit Ay düğümleriyle olumlu irtibatta olması da diyalog odaklı iletişim çabalarının faydalı olacağını göstermekte.

Çarşamba – 10.04.2019: Haftanın en karışık gününe geldik. Bu haftaya potpuri ve karışık kumpir ismini vermiştim. Bugün gerçekten öyle bir gün. :) Ay İkizler burcunda 07:50 ve 07:57’de sırasıyla Venüs ve Neptün ile kare açı yapacak akabinde 09:12’de Venüs-Neptün kavuşum yapıyor. Yani duygusal konulara dair asıl olumlu etkileşim Venüs-Neptün kavuşumdan sonra gerçekleşecek. Bundan dolayı sabahın erken saatlerinde günaydın mesajı almadınız diye hemen parlamayın. :) Bu açı kalıbı çok yoğun bir romantizmi beraberinde getirebilir, duygular dile gelirken barışmalar da gündeme gelebilir. Bu konularda su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar avantajlı durumda. 11:47’de Güneş-Satürn karesi kesinleştiğinden özellikle öğlen saatleri itibariyle iş ortamındaki diyaloglara daha fazla dikkat etmekte fayda var, zira bir konuda ilerlemekte veya isteklerinizi kabul ettirmekte zorlanabilirsiniz. Neyse ki 13:06’da Ay-Güneş olumlu açısı adeta panzehir niteliğinde havayı yumuşatıyor. Bu açı aynı zamanda ikili ilişkiler adına da olumlu etki taşır. Ve akşam üstüne geldiğimizde ise artık yavaş yavaş sığınaklara girme vakti; zira Ay 17:43’te Merkür ile, 20:26’da ise Jüpiter ile sert açı yapacak ve akabinde boşluğa girecek. Bundan ötürü de abartılı tavır ve tepkilerden bu saatler itibariyle kaçınmak, çözülemeyen konularda çok diretmemekte fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ve son olarak bugün Jüpiter retrosu başlıyor, Retro 11 Ağustos 2019’a kadar sürecek. Retronun etkilerini ayrıca bir yazıda paylaşacağım. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.04.2019: Saat 00:45’te Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu olumlu açı günü özellikle her türlü mülakat, iş başvurusu, kariyer ve finans konularına dair avantajlı hale getirmekte. Ay saat 06:31’de boşluktan çıkarak Yengeç burcuna geçiş yapıyor. İlk açısı saat 09:49’da Uranüs ile olumlu altmışlık açı olacağından önemli toplantılarınızı ve işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmeniz size avantaj kazandırabilir. Bu güzel etkileşimden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Gün boyunca iz bırakmak, karşımızdakini etkilemek ve kendimizi en iyi şekilde ifade etmek adına güçlü desteklerle kuşatılacağız. Sadece 11:49’da Ay-Kiron karesi kesinleştiğinden günün ikinci yarısında normalden biraz daha fazla alıngan ve hassas olabiliriz. Her şeyi çok takmamak ve en önemlisi de kişiselleştirmemekte fayda var.

Cuma – 12.04.2019: Bugün biraz zorlu etkilere sahip. 07:17’de Merkür-Jüpiter karesi kesinleşecek; yani iletişim konusunda her türlü abartıya açığız. Biraz “eline diline hakim ol, sonra öcüler yer seni” durumu. :) Önce düşünelim, sonra harekete geçelim. Ve ufak bir mesele ile günü kendimize zehir etmeyelim. Saat 13:14’te Ay-Neptün üçgeni tekrar bizi yükseltiyor ve ruhsal açıdan güçlü bir tesir oluşturuyor. Bu etkileşim yaratıcılık ve ilham adına da oldukça destekleyicidir. Saat 18:05’te aynı anda iki açı kesinleşiyor. (bu gerçekten ilginç bir zamanlama) Ay-Venüs üçgeni ve Ay-Satürn karşıtı aynı anda devreye girecek. Üzerine de 18:07’de Venüs-Satürn olumlu açısı kesinleşeceğinden akşam saatleri itibariyle konumuz tamamen duygusal meseleler. Altı sallanan ilişkiler adına bir kalıcılık sınavı gündeme gelebilir, bundan dolayı emin olmadan kimseye rest çekmek veya nasılsa döner diye blöf ayrılığı gerçekleştirmeyin derim. Diğer yandan süregelen iyi bir ritimdeki ilişki ise çiçek açabilir ve harika bir Cuma akşamına merhaba diyebilir. Günün etkilerinden özellikle Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 13.04.2019: Ay Yengeç burcunda ve 02:32’de Merkür ile olumlu açı yapıp boşluğa giriyor. Uyku saatleri boyunca Ay boşlukta olacağından uykuya dalmakta zorluk veya abuk rüyalar görülebilir; ancak zaten düzenli okuyucular bu etkinin böyle olduğundan haberdar. Bu tür durumlarda uyku öncesi mutlaka güzel bir banyo yapmak, müzik dinlemek, bir bitki çayı veya bir ruhsal çalışma yapmanın çok iyi geldiğini düşünüyorum. Saat 10:51’de Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor ve günün enerjisi yükselmeye başlıyor. 11:06’da Güneş-Plüton karesi kesinleşirken 14:13’te Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bugün gördüğünüz gibi oldukça cazırtılı etkiler; özellikle de günün ilk yarısında etkin olduğundan hiç zorlayıcı kafa bulandıran konularla uğraşmayıp tamamen eğlence ve kafa boşaltma odaklı bir haftasonu programı yapmanızda fayda var. Gereksiz güç savaşları, blöf ve inatlaşmalardan kaçınmalısınız. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar. 16:09’da Ay-Kiron üçgeni kesinleşerek sağanak şimşekli yağmurun üzerine adeta bulutları dağıtarak tekrar gün ışığını getiriyor. Akşam saatleri keyif ve heyecan dolu geçebilir; sinema, tiyatro, konser gibi aktivitelerden çok keyif alabilirsiniz. Biraz kurtları dökme zamanı. :) Bu dinamik etki özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için etkili.

Pazar – 14.04.2019: Haftanın en güzel gününe geldik! :) Ay Aslan burcunda 02:12’de Mars ile olumlu altmışlık açı yapacak, 04:58’de Venüs transit Ay düğümleri ile olumlu açıya geçecek ve en önemlisi de 16:40’ta Güneş-Jüpiter üçgen açısı kesinleşecek. Cıvıl cıvıl bir gün, rengarenk her açıdan pozitif etkiye sahip tesirlerle bezeli. Bugün “İyi ki de bunu yapmışım, oh be!” demenin tam zamanı. :) Gün boyunca Mars etkisi ile mutlaka dışarı çıkmaya, vücudunuzu hareket ettirmeye çalışın. İlkbaharın yenileyen ve canlandıran enerjisini hissetmenin tam zamanı. Ayaklar biraz çimenlere bassın. :) Bugün sevdiklerinizle harika zaman geçirmek, fikir ve duyguları paylaşmak, hatta paylaştıkça daha çok keyif almak adına daha uygun bir zaman yok. Bu şahane tesirlerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe