Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü gündemi oldukça yoğun ve en önemlisi olumlu açıların ciddi şekilde baskınlığı var. Özellikle hafta içerisinde pek çok iyicil açı vesilesi ile bir çok destekleyici etki bizi bekliyor. Gerek kariyer, gerek duygusal konularda güzel gelişmelere vesile olabilecek bu yapıların en önemli olanlarını inceleyelim.

İlk konumuz ilişkiler. Venüs bu haftanın en önemli gezegenlerinden biri. 8 Ocak 2018’de önce Jüpiter, 9 Ocak 2018’de ise Mars ile olumlu irtibatta bulunacak. İki hayırlı olan Venüs-Jüpiter’in etkileşimi duygusal konuların yanı sıra finansal konularda da destekleyici yapıda. Mars ile açısı ise tabii ki daha çok ilişkilerle alakalı. Oğlak-Akrep sembolizmi vesilesi ile ilişkiler konusunda somut, kalıcı ve güçlü adımlar atılabilir. Buna ek olarak 9 Ocak 2018’de Venüs, Güneş’in kalbinde cazimi dediğimiz pozisyonda olacak. Ayrıca 11 Ocak 2018’de Merkür de Oğlak burcuna geçiyor. Bu bağlamda ilişkiler adına hayati ve gelecek odaklı önemli konuşmaların yaşanacağı, büyük kararların alınabileceği bir hafta bizi bekliyor. Ancak işin finansal boyutunu da unutmamak gerekli. Yatırımlar, iş bağlantıları ve görüşmeler için de son derece uygun bir atmosfer bizi bekliyor.

Yine 8 Ocak 2018’de Mars ve Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Enerjimizi yükseltecek bu yapı mücadele ve kararlılık duygusunu arttırır nitelikte. Özellikle tutku ile kendimizi adadığımız işlerden çok verimli sonuçlar alınabilir. 9 Ocak 2018’de bu yapıya destek çıkacak Güneş-Plüton kavuşumunu ve 10 Ocak 2018’de kesinleşecek Güneş-Mars olumlu açısını da unutmamak lazım. Güç savaşlarının yerini işbirlikleri alabilir, kendinizi çok daha net bir şekilde ifade ederek çevrenizde güçlü izler bırakabilirsiniz.

Haftasonu biraz daha zorlayıcı açılar bizi bekliyor. 13 Ocak 2018’de Venüs ve Uranüs, 14 Ocak 2018’de Güneş ve Uranüs arasındaki gerilimli açı kesinleşiyor. Haftasonu ilişkiler konusunda şartları çok zorlamamakta fayda var. Uranüs’ün bu etkisi beklenmedik gelişmeleri ve gerilimleri beraberinde getirebilir. Aynı zamanda Güneş’in açısı sebebiyle patronlar ve aile büyükleri ile çatışmalardan bu evrede kaçınmakta fayda var. Genel toplamda özellikle hafta içerisindeki olumlu açıları düşününce bu etkileri çok da odağımıza almadan gökyüzünün destekleri ile hareket etmenin en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 08.01.2018:
Yeni haftaya Ay Terazi burcundayken başlıyoruz. Venüs-Jüpiter ve Mars-Plüton arasındaki olumlu açı da bugün kesinleşiyor. Genel olarak oldukça olumlu etkiler bizi beklemekte. Duygusal konularda son derece şanslı etkilere açık bir gün. Aynı zamanda cesaretinizi toplayıp önemli kararları uygulama ve ifade etme açısından da son derece destekleyici bir yapı devrede. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Oğlak ve Boğalar için bu etki maksimumda. Sadece akşam saatleri itibariyle Ay sırasıyla Venüs, Güneş ve Plüton ile gerilimli irtibatta olacak. Bundan ötürü önemli meseleleri akşamdan önce halletmekte fayda var, zira bu saatlerden sonra harcanacak eforlar pek de verimli dönmeyebilir.

Salı 09.01.2018:
Venüs, Güneş’in kalbinde! Cazimi dediğimiz bu pozisyon özel bir durum ve aşk başta olmak üzere ciddi şekilde şans getirecek bir yapıyı beraberinde getiriyor. Zira Venüs-Mars arasındaki olumlu açı da bugün kesinleşiyor. Başta su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar olmak üzere esasen herkes için harika etkiler söz konusu. Ayrıca gün içerisinde Güneş-Plüton kavuşumu da kesinleşecek. Kararlılık ve güçlü hislerin artacağı bugünü önemli iş görüşmeleri ve ticari girişimler için de değerlendirebilirsiniz. Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, tek zorlayıcı etkisi öğle saatlerinde Uranüs ile gerilimli karşıt açısı. Bu saatlerde biraz daha frene basmakta fayda var. Ay, 19:13-23:04 arasında boşlukta kalarak akabinde Akrep burcuna geçiş yapacak.

Çarşamba 10.01.2018:
Ay Akrep burcunda Satürn ve Neptün ile olumlu irtibatta olacak. Huzurlu, ilham dolu, ciddi ve kararlı etkilerin devrede olduğu bir gün bizi bekliyor. Bugün aynı zamanda ruhsal çalışmalar yapmak için de ideal etkiler devrede. Ayrıca öngörü çalışmaları için de uygun bir gün, su enerjisinin güçlü oluşu sorularınıza daha net cevaplar almanızı sağlayabilir. Güneş ve Mars arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor. Bu etki vesilesi ile bir önceki günün de yankılarını arkanıza alarak çok önemli ve sonu hayırlı biten konulara imza atabilir, sizi ruhsal açıdan da mutlu edecek başarıları yakalayabilirsiniz. Cesaret ve kararlılığın ödüllendirileceği bir gün bizi bekliyor. Genel olarak yine su ve toprak grubu burçları Balık, Akrep, Yengeç, Oğlak, Başak ve Boğaların bu etkiden maksimum faydalanacağını söyleyebiliriz.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe 11.01.2018:
Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve artık tam hızına ulaşıyor. İletişim trafiğinin hızlanacağı bu yapı vesilesi ile uzun süredir yapılması gereken konuşmalar yapılabilir, hayati kararlar alınabilir. Merkür’ün bu konumu bizi çok daha somut ve realist düşünmeye de teşvik edecek. Duygusal etkiler sebebiyle gölgelenen bazı konularda artık çok daha net ilerleyebilirsiniz. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor ve gün içerisinde önce Plüton ile olumlu açı yapacak, akabinde Mars ile kavuşacak. Buram buram kararlılık ve cesaretin olduğu bir gün bizi bekliyor. Akabinde Güneş ve Venüs ile de olumlu irtibat kurması da cabası. Bu sefer de ilişkilerle alakalı şanslı etkiler devrede. Saat 17:53 itibariyle boşluğa giren Ay, tüm gün boyunca bu durumda kalacak. Bundan ötürü boşluk evresinden önce eylemleri hayata geçirmenizde fayda var.

Cuma 12.01.2018:
Merkür ile Satürn arasındaki kavuşum açısı kesinleşmeye doğru ilerliyor. Bugün ciddiyet ve resmiyetin önem kazandığını görüyoruz. Bugün mantık ve sağduyunun içiçe olduğu, ciddi konuşmaların gündeme damgasını vurabileceği bir etki mevcut. Ciddi ve kararlı duruşun çok önemli olduğu bu etkilerden ötürü çok da gevşememek, sınırları korumak önemli görünüyor. Zira rahat tavırların karşı tarafa batabileceği bir gün bizi bekliyor. Patronlar ve otorite figürleri ile önemli görüşmeler yapılabilir. Ay saat 10:04’te boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapacak, bir gezegenle özel bir irtibatı bulunmuyor. Bu da akışın biraz daha yavaş olabileceği, sabırlı olmanın çok önemli olduğunu bize tekrar hatırlatan bir durum.

Cumartesi 13.01.2018:
Ay Yay burcunda, Neptün ile gerilimli açı yapacak. Bugün gece yarısı itibariyle Merkür-Satürn arasındaki kavuşum da kesinleşiyor. Üzerine de Venüs-Uranüs arasındaki gerilimli açı aktif durumda. Bu bağlamda iletişim ve anlaşma açısından biraz zorlu bir gün bizi bekliyor. Başta duygusal konular olmak üzere ciddi tartışmaları ve yüzleşmeleri bugüne denk getirmemekte fayda var. Zira bu gerilimli etkiler yanlış anlaşılmalar ve fevri çıkışlara vesile olabilir. Meseleler odağından sapıp çok alakasız yerlere doğru gidebilir. Hem değişken burçlar Balık, Yay, Başak, İkizler hem de öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koçlar dikkat.

Pazar 14.01.2018:
Güneş ve Uranüs arasındaki gerilimli açı kesinleşiyor. Bugün de zorlayıcı etkilerin devrede olduğu bir gün bizi beklemekte. İşler hiç tahmin etmediğimiz gibi gidebilir ve sıkıntı verici beklenmedik gelişmeler gündeme gelebilir. Ay da Yay burcunda ancak 11:46-22:42 arasında boşlukta; yani olayları farklı yöne doğru ilerletebilecek pek de destekleyici bir etki yok. Öncü burçlar Terazi, Koç, Yengeç ve Oğlaklar ekstra dikkat. Bugün çok etliye sütlüye karışmayıp rölantide geçirmekte fayda var, zira çabalar çözümsüz kalabilir. Boşluk evresinin bitişi ile Ay Oğlak burcuna geçiş yapacak.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ