Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı 11 Ocak 2024 14:57’de 20 derece Oğlak burcuna gerçekleşecek yeniay. Merkür retrosunun bitişi sonrasında son derece olumlu etkilere sahip, kariyer ve hayat planları başta olmak üzere her konuda bizi destekleyecek güzel bir yeniay deneyimleyeceğiz. Aralık 2023 Merkür retro döneminde öğrendiklerimiz ve çizdiğimizi yol haritasını uygulamanın tam zamanıdır. Bu süreci en iyi yönetmek adına Oğlak sembolizmine uygun olarak her konuda planlı, stratejik ve mantık odaklı ilerlemekte fayda var. 14 Ocak 2024’te Oğlak burcuna tekrar geçiş yapacak olan Merkür de bu konuda bize destek verecek. Önemli açılara göz atarsak eğer haftanın ilk günlerinde unutkanlık, kafa karışıklığı ve yanılgılara açıklık getiren 11 Ocak 2024’te kesinleşecek Merkür-Neptün karesi haricinde haftanın geneli harikulade açı kalıplarıyla bezeli. Özellikle hafta ortası itibariyle sırasıyla 10 Ocak 2024 Güneş-Uranüs üçgeni ve Mars-Satürn altmışlığı, 11 Ocak 2024 Venüs-Chiron üçgeni ve en önemlisi 12 Ocak 2024 Mars-Jüpiter üçgenin güç birliği ile gerek ilişkiler gerek hayat planları altına son derece destekleyici tesirler altında olacağız. Oğlak yeniayının iyicil etkisi bu etkiyi daha da güçlendirecek. Plüton Kova geçişi öncesi son eşikte son derece verimli günler bizleri beklemekte. Mutlu son ile bitecek kendi öykümüzü yazmaya başlamanın tam zamanı! Yeni hafta güzellikler ve mutluluk getirsin!

11 Ocak 2024 saat 14:57’de 20 derece Oğlak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yılın ilk yeniayında Uranüs ve Neptün olumlu açılarıyla sahnede. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına yaratıcı, hayal ve ilham gücü yüksek tesirler altında olacağız. Hızla odaklanıp motive olabilir ve olumlu duygularla dolabiliriz. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır.

Aralık 2023 Merkür retro döneminde öğrendiklerimiz ve çizdiğimizi yol haritasını uygulamanın tam zamanıdır. Bir konuya başlamak adına da en ideal zamanlar yeniaydan sonra Hilal fazının etkin olduğu 14-15-16 Ocak 2024 günleridir. Mars-Jüpiter üçgeni, Mars-Satürn ve Jüpiter Satürn gibi harika olumlu açıların yeniay anında etkin olması da en zor görünen konuların dahi çaba gösterirsek selamete ulaşabileceğine dair vurgu yapmakta. Uzun süredir sert açılarla seyreden gökyüzünü yumuşatan ve canlandıran güzel bir yeniay bizleri bekliyor. Yeniay +-7 gün etkili.

14 Ocak 2024’te Merkür tekrar Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür 5 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Önemli açılara göz atarsak eğer haftanın ilk günlerinde unutkanlık, kafa karışıklığı ve yanılgılara açıklık getiren Merkür-Neptün karesi haricinde haftanın geneli harikulade açı kalıplarıyla bezeli. Özellikle hafta ortası itibariyle gerek ilişkiler gerek hayat planları altına son derece destekleyici tesirler altında olacağız. Oğlak yeniayının iyicil etkisi bu etkiyi daha da güçlendirecek. Plüton Kova geçişi öncesi son eşikte son derece verimli günler bizleri beklemekte.

9 Ocak 2024’te Merkür-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

9 Ocak 2024’te Mars-Satürn altmışlığı kesinleşecek. İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

10 Ocak 2024’te Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ocak 2024’te Venüs-Chiron üçgeni kesinleşecek. Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Ocak 2024’te Mars-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.01.2024: Herkese iyi haftalar! Ay saat 00:08’de boşluktan çıkıyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Saat 04:09’da Ay-Güneş 45’lik açısı kesinleşirken Balzamik Ay fazına geçiş yapıyor. 11 Ocak 2024 Oğlak yeniayı arifesinde bir şeyleri sonlandırmak, detoks, toksik bağları koparmak ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak adına en ideal dönemdeyiz. Sabahın erken saatlerinde saat 07:10’de Ay-Satürn karesi kesinleştiği için önemli işlerimizi bu blokajlı tesirin etkisini yitirdiği saat 09:11 ve sonrasına almakta fayda var. Günün en iyicil zamanları ise 19:44-23:44 arası zira Ay-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal açıdan tamir edicidir, özellikle ilişkilerde sorunların çözülmesi ve barışmalar adına destekleyicidir. Ayrıca bir konuyu daha severek, isteyerek ve daha fazla verim alarak hayata geçirebiliriz. Günün Sabian Sembolü “Büyük bir alışveriş torbası taşıyan beş yaşlarında bir çocuk.” Bu sembol özgüvenin sağlıklı artışı ve bireysel sınırlarımızı aşmamıza vurgu yapar. Doğru zaman ve koşulları beklemek hayırlı kazanç ve güzellikleri beraberinde getirebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 09.01.2024: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 02:44-05:44 arasında Ay-Chiron üçgeni devrede. Uyanıksanız bu aralık her türlü ruhsal şifa çalışması için çok uygundur ayrıca anlamlı ve ilham veren rüyalar görebilirsiniz. Saat 04:24’te haftanın tek zorlayıcı açı kalıbı Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açının etkisinin en yükseldiği zamanlar Ay-Neptün karesinin kesinleştiği 18:26-22:26 arası, özellikle bu aralığa çok dikkat kesinlikle emin olmadan harekete geçmemek gerek. Saat 21:24 itibariyle Ay-Merkür kavuşumu kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Ay günün geri kalanını boşlukta geçireceği için gece saatlerini rölantide veya daha az önemli işlerle geçirmekte fayda var. Günün Sabian Sembolü “Boş bir kilise içerisinde koro prova yapıyor.” Bu sembol önemli bir şeyleri hayata geçirmek için başlatılan hazırlığı simgeler. Tüm zorluklara rağmen bir şeyler gerçek ve değerliyse her zaman umut ışığı vardır, emek ve çalışmayı elden bırakmamak gerekir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 10.01.2024: Haftanın en güzel günlerinden birindeyiz! Güneş-Uranüs üçgeni saat 03:07’de kesinleşiyor. Bugün itibariyle haftanın neredeyse her gününde ayrı güzel bir açı kalıbı etkin olacak. :) Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 04:33’e kadar boşlukta ve saat 04:44 itibariyle boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor, yeniaya hazırlanıyoruz. Ve haftanın bir diğer olumlu açı kalıbı Mars-Satürn almışlığı da saat 05:39’da devreye giriyor. İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün en verimli zamanları Ay-Jüpiter üçgeninin etkin olduğu 12:14-16:14 arası. Kariyer ve finans konuları başta olmak üzere bu aralığı her konu için değerlendirebiliriz. Günün geri kalanında Ay olaysız ve mutlu bir şekilde yolculuğuna devam edecek. :) Günün Sabian sembolü “Bir bayrak yarışında koşucular heyecanla yerlerini alıyor.” Bu sembol güçlü ortaklıkları ve ses getiren iş birliklerini gösterir. Ben tek siz hepiniz demek yerine takım oyunu oynamak faydalıdır. Dünyevi konulardan öte daha bir büyük amacın olması ve buna adanmak ruhu besler. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.01.2024: Yeniay gününe geldik. Ay Oğlak burcunda ve yeniay öncesinde günün en iyicil saatleri Ay-Uranüs üçgeninin etkin olduğu 10:25-14:25 arası. Saat 14:57’de 20 derece Oğlak burcunda son derece güzel bir yeniay gerçekleşiyor. Yılın ilk yeniayında Uranüs ve Neptün olumlu açılarıyla sahnede. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına yaratıcı, hayal ve ilham gücü yüksek tesirler altında olacağız. Hızla odaklanıp motive olabilir ve olumlu duygularla dolabiliriz. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır. Aralık 2023 Merkür retro döneminde öğrendiklerimiz ve çizdiğimizi yol haritasını uygulamanın tam zamanıdır. Bir konuya başlamak adına da en ideal zamanlar yeniaydan sonra Hilal fazının etkin olduğu 14-15-16 Ocak 2024 günleridir. Uzun süredir sert açılarla seyreden gökyüzünü yumuşatan ve canlandıran güzel bir yeniay bizleri bekliyor. Yeniay +-7 gün etkili. 11 Ocak 2024’te Venüs-Chiron üçgeni kesinleşecek. Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Mağlup general asilce kılıcını teslim ediyor.” Kazanmak gibi kaybetmek de hayatın bir parçasıdır. Önemli olan yenilgi kavramına saplanmak değil yapılan hataları bulmak, analiz etmek ve tekrar etmemektir. Hatalardan öğrenilen kazanımlar bir gün en büyük zaferleri getirebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 12.01.2024: Yeniaydan sonra ilk gündeyiz, saat 05.32’de Ay-Plüton kavuşumu kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor ve Ay saat 05:33-06:02 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra 06:03’te Kova burcuna adım atacak. Bugün haftanın tartışmasız en olumlu ve güçlü açı kalıbı olan Mars-Jüpiter üçgeni saat 13:41’de kesinleşecek. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Bu açı kalıbı günün Sabian sembolüyle de son derece uyumlu! Sadece 15:28-17:28 arasında Ay-Jüpiter karesi etkin olduğu için önemli iş, finansal ve resmi işlemlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemeliyiz. Saat 17:31’de Güneş-Juno üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ilişkilerin ciddiyetinin artması, boyut atlaması ve gelecek planları adına destekleyicidir. Ayrıca çiftler arasında sorunlar daha kolay çözülebilir, ilişkisi olanlar için evlilik kararları gündeme gelebilir. Günün Sabian sembolü “Bir asker iki cesaret madalyası alıyor.” Bu sembol kişisel korkularımızı aştığımızda gelen büyük içsel güçle ilgilidir. Özdeğerimizi gerçekten anlar, gereksiz yere kendimizi hırpalamayı bırakırsak gerçek potansiyelimize ulaşabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 13.01.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 06:11-08:11 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin. Bu açı kalıbı her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması ve meditasyon için çok uygundur. Saat 08:31-12:31 arasında Ay-Venüs altmışlığı kesinleşiyor. Özellikle ikili ilişkiler, romantizm ve duygusal konular adına güçlendiren harika tesirler devrede olacak. Sadece 12:28-14:28 arasına dikkat zira Ay-Uranüs karesi etkin olduğu için beklenmedik olaylar ve aksilikler gündeme gelebilir, doğaçlama yapmak zorunda kalabiliriz. Günün geri kalanında Ay olaysız ve sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Önemli işlerimizi ve planlarımızı özellikle günün ikinci yarısına denk getirirek daha fazla verim alabiliriz. Günün Sabian sembolü “Manastırın güvenli girişine yürüyen bir kadın.” Bu sembol risk almak, cazip görünen tehlikeli şeylerin peşinde koşmak yerine huzur ve güven duyduğumuz, hali hazırda bildiğimiz yollarda ilerlemenin daha hayırlı olacağını bize hatırlatır. Ayrıca dua ve inancın mucizevi bir gücü de olabilir, umutları kaybetmemek gerekir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 14.01.2024: Saat 05:49’da Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür 5 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 05:50’de Merkür ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 05:51-06:28 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra 06:29’da boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapacak. Günün tek blokajlı zamanları Ay-Satürn kavuşumunun etkin olduğu 11:49-15:49 arası. Önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmezsek daha fazla verim alabiliriz. Günün geri kalanında özellikle öğleden sonra itibariyle pek güzel etkiler altında olacağız. Özelikle 16:07 itibariyle Ay-Jüpiter altmışlığının kesinleşmesi ve 18:40’ta Ay-Mars altmışlığının da eklenmesi ile harika saatlere giriyoruz. Her türlü önemli iş, ilk adım, aksiyon ve girişimi 16:07 ve sonrasına denk getirirsek maksimum fayda görebiliriz, zira bugün ayrıca Ay 21:13’te Hilal fazına geçiş yapacağı için Oğlak yeniayının da en etkili ve olumlu dönemine adım atıyoruz. Bugün küçük bir konu da olsa muhakkak bir başlangıç yapın bir şeylere ilk adımı atın derim. Rasgele! Günün Sabian Sembolü “Oryantalist bir mağazadaki halılar üzerinde eğlenen çocuklar.” Bu sembol farklı kültür ve tatlardan keyif almanın güzelliğine vurgu yapar. Farklı tatları, korkuları, müzikleri denemek; farklı kültürlerle temas etmek ruhumuzu zenginleştirebilir. Önyargılarımızdan arınarak var oluşa kendimizi açtığımızda hiç fark etmediğimiz güzellikleri keşfedebiliriz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe