Merve Çubuktepe

Sonunda keyifle rahat rahat yazabileceğim harika bir haftaya geldik. 2020’yi daha fazla konuşmaya gerek yok ancak 2021’in de ilk iki ayının önceki yılın bir nevi devamı gibi seyredeceğini önceden belirtmiştim. Ancak bu hafta en sonunda derin bir nefes alıyoruz, zira açısal irtibatlar sebebiyle son zamanların en rahat günlerini yaşayacağız. Hem de Merkür retrosuna rağmen.

Bu haftanın en önemli olayı 11 Şubat 2021’de gerçekleşecek Kova burcunda yeniay. Yeniay saat 22:06’da ve 23 derece Kova burcunda gerçekleşecek. İçinde Satürn-Uranüs karesi barındırsa da bir yandan da “Aşk her şeyi yener” dercesinde Venüs-Jüpiter kavuşumu içeriyor bu yeniay. Merkür Retrosu da anın içerisinde çok güçlü. Demek ki eski sevgili şenlikleri de yeni sevgili şenlikleri de bu süreçte çok mümkün. Beklenmeyen, belki imkansız görünen, yoğun ve duygusal patlamalara açık olduğumuz bir haftadayız. Uzun süredir son derece mat ve karamsar seyreden gökyüzü 14 Şubat Sevgililer gününe yakışırcasına tekrar duygusal enerji ile dolup taşıyor bu hafta.

Tabii ana konuyu pas geçmemek lazım. Yeniye yer açmak adına eskiyi yıkmamız gerekebilir bu süreçte. Zira Uranüs-Satürn karesi geçmiş ve gelecek arasındaki çatışma, hatta savaştır. Mesela aklınızı eski bir ilişkiye aşırı takmış ve odağınızı sürekli burada tutuyorsanız başka bir şans görmüyor ve kendinizi kısıtlıyor olabilirsiniz. Zaten geçen haftanın etkin açılarından Venüs-Uranüs karesi de bu tür miadı dolmuş yapıları aniden bitiren bir doğaya sahip. Kalbimizi tüm olasılıklara açık tutmanın vakti geldi, belki de tahmin ettiklerimizden çok öte güzellikte sürprizler yolda olabilir.

Kova burcu özgürlüktür, bu doğru ancak bu açı kalıpları “hayatımız normale giriyor, kısıtlamalar kalkıyor” diye yorumlanamaz. Merkür Kova burcunda ve Retro, Uranüs-Satürn sert açısı da devrede. Bu tür bir değişim hakkında ilk somut haberler adına öncelikle Merkür retrosunun bitişi ve hatta gölge fazdan çıkışını beklemek gerek. (Bir sonraki ay ortası gibi mesela) Diğer yandan özgürlüğe sahip olmak için önce baskının da en üst seviyeye çıkması insan doğasının bir gereksinimidir. Bu sebeple bireysel, ekonomik, toplumsal özgürlüklerle alakalı zorlanmaları da hafta ve hatta ay boyunca hissetmeye devam edeceğiz.

Bu süreç hakları talep etmek, özgürlüklerin tanımlarını yeniden yazmak adına önemli. Özgürlük kısvesi altında baskıcı ve bencil kararların gündeme gelme ihtimali var. Haksızlıklara karşı tetikte olmayız. Diğer yandan Merkür retro döneminde olduğu için geçmiş muhasebesini yaptıktan sonra gereken cesareti bulup kabuğumuzu kırmak adına büyük güç bulabiliriz. Yeniay dijital paralar, yatırım araçları, enerji, elektronik sektörü ve teknolojik araçlarla ilgili türbülans ve problemler de getirebilir. Bilgi ifşaları hack gibi konular gündeme gelebilir.

Yeniay ile aynı gün haftanın en güzel açı kalıplarından Venüs-Jüpiter kavuşumu 11 Şubat 2021’de kesinleşiyor. İki iyicilin Kova burcunda kavuşumu özellikle de duygusal konulara taze bir rüzgar getirmekte. Zaten etkisi Kova yeniayı ile birleşiyor. Burada önemli olan karşımızdaki kişi(leri) taleplerle boğmamak, sınır ihlalleri ve abartıya kaçmamak için dikkat etmek. Aynı zamanda ufkumuzu aşacak insanlarla yollarımız kesişebilir. Merkür retrosuna rağmen bir yatırım yapılacaksa, alım satım ve imza işleri gibi konularda ayın en avantajlı dönem olacak. Açı kalıbı +-5 gün etkili olmakla birlikte özellikle 8-11 Şubat 2021 aralığı her türlü duygusal ve finansal konuyla alakalı en iyicil şekilde değerlendirilebilecek alan olarak karşımıza çıkıyor.

8 Şubat 2021’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Merkür retro konumdayken Güneş ile kavuşum yapıyor. Bu yüzden yeniden ziyade eski bildiklerimize, kitaplarımıza odaklanmak bize çok ciddi bir iç görü getirebilir. Yıllar önce okuduğumuz bir kitabı tekrar okumak gibi. Ve bireysel isteklerimiz, toplumsal hedeflerimizi düşünüp bir yol haritası da çizebiliriz. Daha önce söylediğim gibi bu kavuşumlar sıkça gerçekleşen ve mucizevi olmayan olaylar. Ancak bu güzel açı kalıbı bir konuya odaklanma, mental hazırlık gibi temalarda etkilidir. Ve tabii her türlü başvuru, toplantı, mülakat, önemli görüşmeler ve yazışmalar için. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Şubat 2021’de Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı da her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Bu açı kalıbı da Merkür retrosu döneminde önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı üç gün etkili.

Son olarak da 14 Şubat 2021’de Mars-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Hayal gücü, ilham ile kararlılık ve eylemleri birleştirmek bizi harikulade sonuçlara götürebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.02.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda ve saat 07:54’te Ay-Güneş yarım karesi kesinleşiyor. Yani Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu ay fazı bir şeyleri bitirmek, bırakmak, bağ kesmek gibi konular adına çok etkilidir. Duygusal veya fiziksel bir şeyden arınmak, özgürleşmek için yeniaya kadarki süre yani 8-11 Şubat 2021 arasını değerlendirebilirsiniz. Saat 11:59’da Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken daha kararlı ve yaratıcı bir etkileşim içerisinde olacağız. Ay Oğlak etkisinin ciddiyeti ile Uranüs’ün yaratıcı enerjisinin birleşimi harika sonuçlar getirebilir. Saat 16:47’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Merkür retro konumdayken Güneş ile kavuşum yapıyor. Bu yüzden yeniden ziyade eski bildiklerimize, kitaplarımıza odaklanmak bize çok ciddi bir iç görü getirebilir. Yıllar önce okuduğumuz bir kitabı tekrar okumak gibi. Ve bireysel isteklerimiz, toplumsal hedeflerimizi düşünüp bir yol haritası da çizebiliriz. Daha önce söylediğim gibi bu kavuşumlar sıkça gerçekleşen ve mucizevi olmayan olaylar. Ancak bu güzel açı kalıbı bir konuya odaklanma, mental hazırlık gibi konularda etkilidir. Ve tabii her türlü başvuru, toplantı, mülakat, önemli görüşmeler ve yazışmalar için. Açı kalıbı +-3 gün etkili. 15:47-17:47 arasını özellikle ibadet ve ruhsal çalışmalar için değerlendirebilirsiniz. Günün geri kalanında da mental aktivite, merak, öğrenme ve isyan isteği yüksek olabilir; kişisel alan ve haklarımıza oldukça duyarlı olabiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 09.02.2021: Ay Oğlak burcunda saat 05:20’de Mars ile üçgen açı yapıyor. Güne enerjik ve canlı başlayabiliriz. Enerjisi olanlar için sabah egzersizleri yapmak için harika bir zaman. Sabah kalkar kalkmaz bekleyen işleri ötelemeden bir gayret yapmakta fayda var. Saat 09:54’te Ay-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı da özellikle 07:54-11:54 aralığında her türlü ruhsal çalışma için ideal tesirde olacak. Güne müzik, renkler ve kokular ile başlamak da enerjimizi yükseltecektir. Bugün ayrıca saat 14:00’te Satürn-Chiron altmışlığı da devrede olduğundan aslında ruhsal enerji tüm gün çok güçlü. Sorunlarımızla yüzleşmek ve gerçekçi çözümler bulmak adına avantajlı tesirler altındayız. Ve saat 20:21’de Ay-Plüton kavuşumu kesinleşiyor, akabinde Ay günün geri kalanında boşlukta. Akşam saatleri bir miktar daha çatışmaya açık olabilir, ancak Ay günün geri kalanında boşlukta olacağından ötürü çözümsüz işleri uzatmak yerine ertelemek daha doğru olabilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 10.02.2021: Yeniaydan önceki gündeyiz. Saat 04:21’de Ay boşluktan çıkıyor ve Kova burcuna geçiyor. Bu vesile ile yeniaya hazırlanmaya başlıyoruz. Bugün Balzamik Ay fazının en etkili günü olduğu için zararlı alışkanlık bırakmak, toksik bir bağı kesmek gibi işlemler adına en güçlü gündeyiz. Kova burcu etkisi de zaten bize herhangi bir konuda özgürleşmek adına destek olmakta. Saat 15.15’te Merkür-Mars karesi kesinleşiyor. Bu gerilimli açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zeka odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün boyunca etkili olacak. Ay saat 15:41’de Satürn ile kavuşum, 16:50’de Uranüs ile kare sert açı yapıyor. Öğleden sonra itibariyle akşam saatlerine kadar gerilimli etkiler devrede olacak ani sonlanmalar, istifalar, kopuşlar görülebilir. 21:24’te kesinleşecek Ay-Neptün Novile açısı da bizi sükunete ve kendi içimize dönüşe davet ediyor. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Perşembe – 11.02.2021: Yeniay günündeyiz. Ay Kova burcunda saat 01:10’de Venüs, 02:28’de Jüpiter ile harika kavuşumlar yapıyor. Gece uyanıksak oldukça keyifli geçebilir, üretken ve duygusal olabiliriz. Önemli maddi manevi kararlar almak adına güçlü bir istek de duyabiliriz. Saat 10:21’de Ay-Merkür kavuşumu devrede olacak ve özellikle günün ilk yarısı Merkür retrosu olmasına karşın her türlü önemli konuşma, görüşme, başvuru gibi konu için değerlendirilebilir. Saat 12:54’te Ay-Mars karesi kesinleşirken biraz frene basıyoruz. +-2 saat boyunca daha gergin ve çatışmaya açık bir ortam oluşabilir. Acelecilik ve panikten kaçınalım, trafikteysek dikkatli olalım. Ve saat 17:59’da haftanın en güzel açısı olan Venüs-Jüpiter Kavuşumu kesinleşiyor. İki iyicilin Kova burcunda kavuşumu özellikle de duygusal konulara taze bir rüzgar getirmekte. Zaten etkisi Kova yeniayı ile birleşiyor. Burada önemli olan karşımızdaki kişi(leri) taleplerle boğmamak, sınır ihlalleri ve abartıya dikkat etmek… Aynı zamanda ufkumuzu aşacak insanlarla yollarımız kesişebilir. Merkür retrosu esnasında bir yatırım yapılacaksa, alım satım ve imza işleri gibi konularda ayın en avantajlı dönemidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve son olarak saat 22:05’te Kova burcunda yeniay gerçekleşiyor ve akabinde Ay boşluğa giriyor. Merkür retro döneminde olduğu için geçmiş muhasebeyi yaptıktan sonra gereken cesareti bulup kabuğumuzu kırmak adına büyük güç bulabiliriz. Yeniay dijital paralar, yatırım araçları, enerji, elektronik sektörü ve teknolojik araçlarla ilgili türbülans ve problemler de getirebilir. Bilgi ifşaları hack gibi konular gündeme gelebilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 12.02.2021: Ay Kova burcunda, yeniaydan sonraki ilk gündeyiz. Merkür retro döneminde olmamıza karşın bir şeylere hazırlanmak, zaruriyse eğer başlamak adına yeniay bize güç verecektir. Ay saat 10:24’e kadar boşlukta olduğu için gece uykuya dalmakta zorlanabilir, karmaşık rüyalar görebiliriz. Sabah saatlerinde de ayılmak, bir şeylere odaklanmak daha zor olabilir, bundan daha hafif işlerle uğraşmakta fayda var. Ay saat 10:24’te Balık burcuna geçiş yapıyor ve tekrar odağımızı toplamaya başlıyoruz. Daha yaratıcı, hayal gücü ve ruhsal enerjisi yüksek hissedebiliriz, ancak zaman zaman birden fazla konuya aynı anda odaklanmaya çalışarak dağılabiliriz de. Akşam ve gece saatleri günün en verimli zamanları zira saat 23:21’de Ay-Mars Quintile iyicil açısı ve Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Bu saatler üretkenlik, sorunlara çözüm bulma, inisiyatif alma gibi konular adına çok etkili durumda. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 13.02.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcunda ve saat 10:47’de Merkür-Venüs kavuşumu devreye girecek. Bu açı kalıbı da her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Bu açı kalıbı da Merkür retrosu döneminde önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etkidir. Üç gün boyunca etkisi sürdürecek. Saat 17:42’de Güneş-Uranüs Quintile iyicil açısı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle üretkenlik, destek almak, yaptıklarımızla dikkat çekmek, fark yaratmak adına çok etkilidir. Saat 22:54’te Ay-Mars altmışlığının devrede olması yüksek enerjik halin tüm gün sürebileceğine işaret. Özellikle gece insanıysanız şayet ve saatlerde üretkenliğiniz maksimuma çıkabilir. Saat 23:10’da Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor, özellikle 22:10-00:10 arası günün ruhsal enerjisi en yüksek ve her türlü spiritüel çalışmaya en uygun zamanları. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 14.02.2021: Saat 05:12’de Mars-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Hayal gücü, ilham ile kararlılık ve eylemleri birleştirmek bizi harikulade sonuçlara götürebilir. Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 10:28’de Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 10:28-18:55 arasında boşlukta olacağı için bu pazarı daha rahat, rölanti modda, sevdiğimiz müzikler, filmler, renkler eşliğinde geçirmek en güzeli. Biraz daha hayal dünyasına gitmek, romantik ve huzurlu bir ambiyans yaratmak enerjimizi yükseltecektir. Ay saat 18:55’te boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapacak. Tekrar enerji ve odak oluşturmaya başlıyoruz. Günün geri kalanını daha heyecanlı, inisiyatif almak isteyen ve biraz da yerinde duramayan bir ruh halinde geçirebiliriz. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe