Tuğba Karadayı Ulusoy

Geçtiğimiz hafta Güneş Tutulması yeni başlangıçlara kapı açarken Merkür’ün yavaşlamasına şahit olduk. Merkür, yeni haftaya girerken en problemli hali olan durağan konumda olacak ve takiben retro harekete başlayacak. Özellikle otorite figürlerinden beklediğimiz desteği almakta zorlanabileceğimiz gibi bir de güç savaşlarına girme, gücümüzü kontrolsüzce kullanma riski deneyimleyeceğiz. Öte yandan ilahi adalete inancımızın yükseleceği bu haftada içimizdeki potansiyelleri ortaya çıkararak zorlayıcı etkilerin altından kalkabileceğiz. Haftanın bize genel mesajı “başkasından bekleme kendin hallet.” Başka bir tabirle “Topu karşı tarafa atarsan kendi yeteneklerini yok sayarsın” diyen bu haftada enerjimizi iyi kullanmalı, gereksiz gerginliklerden kaçınmalı ve güç savaşları tuzağına düşmemeliyiz. Özellikle ilk 4 gününü açısal anlamda zengin geçireceğimiz bu hafta bizi kendi işimize bakmaya ve yarım kalmış ne varsa toparlamaya davet ediyor.

Haftanın günlerine bakalım:

Pazartesi / 08.07.2019: Kiron 02:40’da durağan pozisyona geçecek ve 10 Temmuz 02:40’a kadar duracak. Bu süreçte sağlıkla ilgili problemler gündeme gelebilir, dertlerimizi nasıl çözümleyeceğimiz konusunda aklımız karışabilir. Ay boşlukta başladığımız günde saat 09:06’da Ay Terazi burcuna geçiyor. Bu da kendimizi daha keyifli hissetmemize yardımcı olacak. Ancak 14:42’de gerçekleşecek olan Venüs Kiron karesi ikili ilişkilerden yana yara alma potansiyelimiz olduğunu göstermektedir. Bu süreç ilişkilerimizle ilgili problemler hakkında profesyonel danışmanlık alarak değerlendirmek, problemlerimizi çözmek adına destekleyicidir. Bu 5 gün sürecek etkiyi Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları daha fazla hissedebilirler. 16:09’da gerçekleşecek olan Ay Mars uyumlu açısı ölü toprağını bir nebze de olsa kaldırarak bizi harekete geçirebilir. Yaşam enerjimizin arttığını hissederken risk alma konusunda daha cesaretli olabileceğiz. 16:36’da gerçekleşecek olan Ay Merkür uyumlu açısı ise iletişim konularında destek verecek. Ancak bu süreçte Merkür’ün durağan olduğunu aklımızda tutmamız gerekmektedir. Dolayısıyla burada biraz daha eskiden başladığımız işleri toparlamak daha iyi olabilir. 18:31’de Venüs Uranüs’le uyumlu açı yapacak. Bu da öğlen saatlerinde ilişkiler konusunda problemler yaşadıysak bunları çözmek için bize fırsat verecektir. Eğer bir ilişkiniz yoksa yeni insanlarla tanışabilir hatta yıldırım aşkına tutulabilirsiniz. Bu durumdan daha çok Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık burçları faydalanabilir. 19:07’de gerçekleşecek olan Ay Kiron karşıtlığı ve ardından 19:32’de gerçekleşecek olan Ay Venüs karesi ise 14:42’deki Venüs Kiron karesini tetikleyecek. Bu zincirleme reaksiyon bize ”ilişkin sağlam bir ilişki mi yoksa sen bu ilişkide değerlerinden sürekli taviz mi veriyorsun” sorusunu yönelterek test edecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı / 09.07.2019: 01:27’de durağan pozisyondaki Merkür ile Mars kavuşum yapacak. Burada dikkat edilmesi gereken konu iletişimin durduğu için hatalı içgüdülerle harekete geçme riskimiz olduğudur. Çok agresif zaman dilimleridir. Sakinliği elden bırakmamak gerekli. Mantık devre dışı kalırken savaş gezegeni Mars görev başında. Bu durumdan da en çok Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları etkilenebilir. 02:15’de Merkür artık retroya geçiyor ve 2 Ağustos tarihine kadar da retro hareketine devam edecek. Bu süreçte iletişimle ilgili sıkıntılar söz konusu olabilir. Ticaret anlaşmalarında problemler yaşanabilir, imza atılan her konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Aslında bu dönem yazarlara çok iyi gelebilir. İletişimde içe dönüp kendi yeteneklerinizi yazı ile ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca bu süreç eskiden başlattığınız ama bir türlü toparlayamadığınız işleri halletmek için harika zamanlardır. Çok da korkmamak gerekir. Dikkatli olursanız problemler yaşamazsınız. 12:29’da gerçekleşecek olan Ay Jüpiter uyumlu açısı günün tek olumlu açısı. Maddi konularda destek almak ve manevi yönünüzü geliştirmek için kullanabilirsiniz. 13:54’de gerçekleşecek olan Ay Güneş karesi kendimizi biraz huzursuz hissetmemize sebebiyet verebilir. Akıl ve duygu arasında kalabiliriz. Bu açı 20:07’de gerçekleşecek olan Güneş Satürn karşıtlığını tetiklemeye başlayacaktır. 14:21’de gerçekleşecek olan Ay Satürn karesi ise kendimizi baskı altında hissedebileceğimizin göstergesidir. 20:07’de ise Güneş Satürn karşıtlığı gerçekleşecek. Bu etkileşim altında kimliğimizi baskı altında hissedebiliriz. Depresif doğada bir etki olduğu için modumuz düşebilir. Otorite figürleriyle zorlanmalar, devlet işlerimizde aksamalar söz konusu olabilir. etkisi yaklaşık olarak 5 gün sürer. Bu durumdan en çok Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları etkilenebilir. 22:35’de gerçekleşecek olan Ay Plüton karesi ise ilişkileri takıntı haline getirme riskimiz olduğunu belirtirken çok fazla sınırları zorlamamamız gerektiği konusunda uyarıcı niteliktedir. Sonrasında ise Ay ertesi gün 12:28’e kadar boşlukta olacağı için hobiler ve günlük rutinlere yönelmek iyi gelebilir.

Çarşamba / 10.07.2019: Güne Ay boşlukta başlayacağız 02:40’da da Kiron retro hareketine başlayacak ve 15 Aralık’a kadar da retro hareketine devam edecek. Bu uzun dönemde kendi ruhsal yaralarımıza odaklanabilir ve onları şifalandırmak için içimize yönelebiliriz. Tam bir manevi detox süreci. Ruhen ve zihnen size iyi gelmeyen konuları tespit ederek onları hayatınızdan uzaklaştırmak için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yalnız kalmak veya duygusal anlamda sadeleşmek isteyebilirsiniz. Yaraları sarmak, iyileşme adına destek almak için mükemmel bir dönem. 12:28 itibarıyla Ay artık Akrep burcuna geçecek. Sezgilerimiz konusunda güçlenirken, kuşku ve şüphe tuzağına düşmemeliyiz. 19:47’de Ay Merkür karesi gerçekleşecek. İletişim konularında ekstra dikkat edilmesi gereken zamanlardır. İlla iletişime geçeceğim diyorsanız da gaf olasılığını düşürecek şekilde yazılı iletişim daha iyi bir tercih olabilir. 22:19’da gerçekleşecek olan Ay Mars karesi ile agresif enerjileri barındıran saatlere giriyoruz. Burada kontrolsüz güç güç değildir cümlesini unutmadan harekete geçmeniz gerekmektedir. Aşırı enerji harcamak sağlığınızı da zorlayabilir. 23:20’de gerçekleşecek olan Ay Uranüs karşıtlığı ise ani beklenmedik gelişmelerin habercisi niteliği taşıyor. Özellikle de Ay’ın Akrep’te Merkür’ün retroda olduğunu da işin içine katarsak eski sevgilileri stalklarken 3 ay önce paylaşılmış resimlere kaza beğenmeleri yapabilirsiniz. Dikkat!

Perşembe / 11.07.2019: 04:28’de gerçekleşecek olan Ay Venüs uyumlu açısı etkisini sabah saatlerinde de göstereceği için güne ilişkiler bakımından güne keyifli başlayabiliriz. 07:30’da gerçekleşecek olan Güneş Neptün üçgeni ile hayallerimizi gerçekleştirmek için ideal bir 5 gün içinde olacağız. İlahi olarak desteklendiğimizi hissedebileceğiz bu dönemde ilahi adaletin ne olduğunu bir kez daha görebileceğiz. Ayrıca bu süreçte ruhsal konulara eğilimimiz artabilir, rüyalarımızda gördüklerimiz gerçekleşebilir. Bir anda ilham perileri yanımızda belirebilir ve sezgilerimizi de kullanarak insanları etkileyecek işler ortaya çıkabiliriz. Bu durumdan daha çok Yengeç, Akrep, ve Balık burçları faydalanabilir. 10:29’da gerçekleşecek olan Mars Kiron üçgeni ise ruhsal olarak şifalanmak için harekete geçebileceğimizin göstergesidir. Ayrıca burada bize iyi gelecek operasyonlar, ameliyatlar gündeme gelebilir. Sağlık konularında korkularımızdan dolayı kaçtığımız şeyler varsa kendimizi daha cesur hissedebiliriz. Bu etkiden Koç, Aslan ve Yay burçları daha fazla faydalanabilir. 18:41’de gerçekleşecek olan Ay Satürn uyumlu açısı otorite figürlerinden, aile büyüklerinden destek alabileceğimizi göstermektedir. Sorumluluklarımızın üstesinden kolaylıkla gelebiliriz. 21:00’de gerçekleşecek olan Mars Uranüs karesi ise kontrolsüz enerjiyi temsil etmektedir. Sonunu düşünmeden risk alabiliriz, sakatlıklara, kazalara açık 7-8 günlük bir süreç olacak. Emin olmadığımız konulara, özellikle de maddi yatırımlara karşı temkinli olmamız gereken zamanlardır. Bu durumdan en çok Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları etkilenebilir. 21:27’de gerçekleşecek olan Ay Neptün üçgeni ve 22:32’de gerçekleşecek olan Ay Güneş üçgeni de saah 07:30’da gerçekleşen Güneş Neptün üçgeninin aktif olduğu zamanları temsil etmektedir. Ayrıca Tutulmayla başlayan yeniliklerin etkilerini daha fazla hissedebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma / 12.07.2019: Dünün yoğun enerjisinden sonra gökyüzü bugün bize yine kıyak geçiyor ve 03:28’de gerçekleşecek olan Ay Plüton uyumlu açısıyla beraber güne gayet güçlü, tuttuğumuzu koparacak kadar inançlı bir şekilde başlıyoruz. Fakat Ay bu saatten sonra 18:04’de Yay burcuna geçiş yapana kadar boşlukta olacağı için bugün adım atmak yerine plan yapmak ve kendimizi hazırlamak daha iyi olabilir. Ay Yay burcuna geçtikten sonra kendimizi daha özgür, keyifli ve neşeli hissedebileceğiz. Farkedebileceğiniz gibi gökyüzü bugünü adeta tatil ilan etmiş durumda.

Cumartesi / 13.07.2019: Güne Ay Yay burcunda başlıyoruz ve haftanın en keyifli gününü merhaba diyoruz. 00:32’de gerçekleşecek olan Ay Merkür uyumlu açısı bu gece algılarımızın çok açık olduğunu belirtirken 04:58’de gerçekleşecek olan Ay Kiron uyumlu açısı da rüyalar yoluyla şifalanabileceğimizi desteklemektedir. 07:09’da gerçekleşecek olan Ay Mars uyumlu açısıyla beraber kendimizi gayet enerjik hissedebilir ve isteklerimizi gerçekleştirmek adına harekete geçebiliriz. 23:10’da ise ayın en şanslı günlerinden birinde olduğu belirten Ay Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Bu etkileşim dilek dilemek, ibadet etmek, hatta şansımızı zorlamak adına çok destekleyicidir. Dokunduğumuz her şeyi büyütebilirken bunu pozitif yönde kullanmak daha iyi hissettirebilir.

Pazar / 14.07.2019: Güne 04:30’da Ay’ın Neptün’le yapacağı kare açı ile başlayacağız. Sonrasında Ay’ın ertesi gün 02:04’e kadar boşlukta kalacağı uzun bir süreç geçireceğiz. Sabah saatlerinde zihnimizi toparlamakta zorluklar yaşayabilir, çok aktif rüyalar görüp anlamlarını oturtmakta zorlanabiliriz. 17:51’de ise Güneş Plüton karşıtlığı gerçekleşecek. Bu etki güç savaşlarına girebileceğimiz, gücümüzü kullanmak için karşı tarafı manipüle edebileceğimiz ya da otorite figürleriyle mücadele edeceğimiz yaklaşık 5 günlük bir sürecin habercisidir. Bu günlerde sınırları zorlamaktan kaçınırken kendimizi başkalarına ispatlama tuzağına düşmemeliyiz. 5 gün boyunca hissedeceğimiz bu açı kalıbından Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları etkilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim,
Tuğba Karadayı Ulusoy