Merve Çubuktepe

Bu hafta Sirius etkili olumlu yeniaydan sonraki Hilal dönemini deneyimleyeceğiz. Yaygın bilinenin aksine yeniaylar başlangıç enerjisi için en uygun zamanlar değildir, bir şeylere başlamak adına en ideal zamanlar Hilal Ay fazıdır. Bu hafta 9-13 Temmuz 2024 arasında bu fazı deneyimleyeceğimiz için bir konuda ilk adımı atmak ve hayırlı başlangıçlara yelken açmak adına hafta boyunca birçok güzel zaman söz konusu, hepsinden yazıda detaylıca bahsettim. Bu haftayı bu anlamda kaçırmayın derim, bir işin tohumunu atın ve devamı gelsin… Bu hafta ayrıca 11 Temmuz 2024’te Venüs Aslan burcuna geçerek tam bir yaz enerjisi, parlaklık ve canlılığını beraberinde getirecek. Bu etki ayrıca kişisel bakım, imaj değişimi gibi konular için de çok uygundur. Haftanın sonuna geldiğimizde 12 Temmuz 2024’te kesinleşecek Venüs-Plüton karşıtı ilişkilerde tutkuyu arttırırken kıskançlık ve sınır ihlallerini arttırabilir dikkat. Ancak genel olarak son derece olumlu bir hafta bizleri bekliyor ve özellikle hafta içi birçok astrolojik açıdan olumlu fırsatla dolu.

Haftanın en önemli konusu şüphesiz ki Venüs’ün burç değiştirmesi. 11 Temmuz 2024’te Venüs Aslan burcuna geçiş yapacak. Venüs Aslan transitleri imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet isteğimiz artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya ispat etme isteği görülebilir. Bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Ayrıca her türlü bakım, spora başlama gibi konular için de harika bir etkidir. Venüs 5 Ağustos 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli açılarını incelersek eğer, bir açı hariç genel olarak son derece olumlu açı kalıpları haftanın geneline yayılıyor. Zaten aylık yazıda d Mars-Uranüs kavuşumu hariç genel olarak Temmuz ayı genelinde olumlu açı kalıplarının baskın olduğunu belirtmişim.

Detaylı açıları incelersek eğer ilk olarak, 8 Temmuz 2024’te Venüs-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Aynı gün 8 Temmuz 2024’te Merkür-Jüpiter Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı her türlü ticari girişim, kariyer ve finans odaklı aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Önemli imza, sunum ve lansman gibi konuları da bu zamanlara denk getirebiliriz. Ayrıca açı kalıbı bir eğitime başlamak ve seyahatler için de idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın ortasına geldiğimizde kariyer ve resmi işler adına önemli bir fırsat etkisi karşımıza çıkıyor. 11 Temmuz 2024’te Güneş-Satürn Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Aynı gün haftanın en romantik açı kalıbı da kesinleşecek. 11 Temmuz 2024’te Venüs-Neptün Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Romantizmin hemen üzerine bir anda tutku ve heyecan da artıyor… 12 Temmuz 2024’te Venüs-Plüton Karşıtı kesinleşecek. Aşkta kılıçların çekildiği, sert açı kalıplarının da etkisiyle duygularda patlamaların yaşanabileceği bir dönem. Kıskançlık, sahiplenme, hırs gibi konular ön plana çıkabilir. Öfkemizi kontrol edemezsek haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08 Temmuz 2024: Herkese iyi haftalar! Haftanın en iyi günlerinden birindeyiz. Ay Aslan burcunda ve gece saatlerine saat 01:18’de Ay-Jüpiter altmışlığı ve 02:36’da Ay Düğümleriyle olumlu görünümle başlıyoruz. Bu saatler ruhsal çalışmalar ve şifa pratikleri için uygundur, ayrıca görülen rüyalar anlamlı olabilir. Saat 14:03’te haftanın en olumlu açı kalıplarından Venüs-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Üzerine saat 17:25’te Merkür-Jüpiter altmışlığı da devreye giriyor. Bu açı kalıbı her türlü ticari girişim, kariyer ve finans odaklı aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Önemli imza, sunum ve lansman gibi konuları da bu zamanlara denk getirebiliriz. Ayrıca açı kalıbı bir eğitime başlamak ve seyahatler için de idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay günün geri kalanında sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Kalabalık bir ahırda bir tavuk diğerleri arasında gıdaklıyor.” Bu sembol her canlının dikkat çekme arzusunun olduğunu bize hatırlatır. Kibre dönmedikçe insanın kendini göstermesi ve yaptıklarını sahiplenmesi en doğal şeydir. Ve bazen bir şeyi istiyorsak muhakkak harekete geçmemiz gerekir zira ağlamayan çocuğa meme vermezler. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 09 Temmuz 2024: Ay Aslan burcunda ve saat 00:17’de Mars ile kare sert açı yaparak günü başlatıyor. Özellikle günün ilk saatlerinde öfkeli anlık tepkilerden, bir anda gazla atılan mesajlardan kaçınılmalı. Uyanıp kalkarken sakarlığa karşı dikkatli olmakta fayda var. Saat 02:48-04:48 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin olduğu için haberci veya size ruhen iyi gelecek, önemli mesaj taşıyan rüyalar görebilirsiniz. Ay saat 09:03’te Uranüs ile karşıt sert açı yaparak uzun bir süre boşluğa girecek. Saat 09:04-16:47 arasında boşlukta kaldıktan sonra Başak burcuna geçiş yapıyor. Açıkçası bugünü rölantide geçirip saat 16:48 sonrasına önemli işleri almakta fayda var. Saat 22:53’te Hilal fazına ve bu Sirius etkili güzel yeniayın en güçlü haline adım atıyoruz. Gece geç saatlerde bir şeyi başlamaya niyet edebilir ve ertesi gün ilk adımı atabilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Aristokrat ve narin bir kız proleter bir gençle evleniyor.” Bu sembol geleneksellikle yeni değerlerin harmanlanması ile ilgilidir. Kültürel çatışmalar bazen göründüğünden fazla sorun yaratabilir, duyguların yoğun etkisi bazen en önemli gerçekleri görmemizi engelleyebilir; objektif olmakta fayda vardır. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 10 Temmuz 2024: Ay Başak burcunda ve saat 01:03’te Jüpiter, Ay düğümleriyle olumlu görünüme geçecek ve etkisi birkaç gün özellikle güçlü. Jüpiter yardımlaşma ve anlayışla alakalıdır. Bu bağlamda yardım yapmak, karma temizliği, bir konuda adalet terazisini dengelemek gibi pratikler pozitif karma yaratmak açısından faydalı olacaktır. Bugün Sirius’lu yeniaydan sonraki ilk Hilal yani her türlü konuda bir başlangıç yapmak için çok uygun. Sadece saat 11:07-15:07 arasına kariyer, finans ve resmi işlemler başta olmak üzere önemli işleri bu zaman denk getirmemekte fayda var, zira Ay-Jüpiter karesi hata yaptırabilir. Abartılı reaksiyonlardan uzak durmak önemli. Diğer tüm vakitleri hayırlı bir başlangıç için değerlendirebilirsiniz. Saat 19:30 itibariyle Ay-Ceres üçgeni devrede. Özellikle kişisel bakım, aromaterapi, dişil enerji çalışmaları gibi konular için çok uygun bir tesir. Günün Sabian sembolü “Bir grup şarkıcı bir Venedik gondolunda eğleniyor.” Bu sembol güzel anılarla tutunmak ve o günleri yad ederek güç toplamakla ilgilidir. Her insanın zaman zaman kargaşadan sıyrılıp sosyalleşme ve boş işlerle uğraşma hakkı vardır. Romantik anlar için destekler söz konusudur. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11 Temmuz 2024: Haftanın olumlu açı kalıplarından Güneş-Satürn üçgeni saat 06:04’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Başak burcunda ve üzerine saat 07:33’te Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor ve Hilal fazının en verimli zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle Sirius etkili harika yeniayın en güçlü ve olumlu evresine adım atıyoruz bu Hilal enerjisi ile. Tüm günü her türlü başlangıç için değerlendirebilirsiniz, bir adım atın gerisi gelsin. Saat 13:51-17:51 arası Ay-Mars üçgeni özellikle spora başlamak için çok uygun. Saat 17:31’de haftanın en romantik açısı Venüs-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 19:18’de Venüs Aslan burcuna geçiyor. Venüs Aslan transitleri imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet isteğimiz artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya ispat etme isteği görülebilir. Bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Ayrıca her türlü bakım, spora başlama gibi konular için de harika bir etkidir. Günün Sabian sembolü “Bir prima donna operada ışıltılı seyircilere şarkı söylüyor.” Bu sembol hırs ile odaklanıp başarıya ulaşmayı temsil eder. Kişi gereken azim ve odağı taşıdığı takdirde çarpıcı bir noktaya gelebilir. İnsani değerleri sanatsal yollarla yükseltmek görkemini arttırır. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 12 Temmuz 2024: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:54’te Neptün ile karşıt açı yapıyor ve saat 04:55-05:07 arasında kısa bir süre boşlukta. Sabaha karşı görülen tuhaf rüya ve kabuslara çok da önem atfetmemek gerek. Ay saat 05:08’de boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiyor. Özellikle günün erken saatleri oldukça verimli durumda. Saat 06:14’te Ay-Venüs altmışlığı, saat 07:24’te Ay-Plüton üçgeni etkin. Özellikle günün ilk yarısına gerek ikili ilişkiler gerek kariyer ve finans konularında tüm önemli iş ve görüşmelerinizi denk getirebilirsiniz. Öğleden sonraya kadar gökyüzü sakin ancak saat 17:11 itibariyle hava bulutlanmaya başlıyor. Haftanın en sert ve tutkulu açısı Venüs-Plüton karşıtı kesinleşecek. Aşkta kılıçların çekildiği, sert açı kalıplarının da etkisiyle duygularda patlamaların yaşanabileceği bir dönem. Kıskançlık, sahiplenme, hırs gibi konular ön plana çıkabilir. Öfkemizi kontrol edemezsek haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir prima donna operada ışıltılı seyircilere şarkı söylüyor.” Önceki günün sembolünün etkisi devam etmektedir. Bu sembol hırs ile odaklanıp başarıya ulaşmayı temsil eder. Kişi gereken azim ve odağı taşıdığı takdirde çarpıcı bir noktaya gelebilir. İnsani değerleri sanatsal yollarla yükseltmek görkemini arttırır. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 13 Temmuz 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda saat 00:26-02:26 arasında karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bu esnada Jüpiter ve Vesta gibi ruhani enerjisi son derece yüksek gök cisimlerinden de olumlu güç alıyor. Bu saatleri güçlü bir arınma, dönüşüm ve bağ kesimi içeren ruhsal çalışmalar için değerlendirebilirsiniz. Tarot açılımları için de çok uygundur. Sezgileriniz çok güçlü olabilir ve haberci rüyalar deneyimleyebilirsiniz. Saat 07:23’te Güneş-Juno altmışlığı kesinleşiyor. Özellikle bugün ikili ilişkilerde sorunları çözmek, orta yolu bulmak ve barışmak adına uygun olabilir, ancak önceki günden gelen Venüs-Plüton karşıtı sebebiyle çok ısrarcı olmamak ve sınırları bilmek önemli. Saat 13:18-17:18 arası günün en verimli zamanları, zira Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. Bu aralığı her türlü önemli imza, görüşme, resmi işlem ve başvuru için değerlendirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Genç kadın bir rüya gibi yaklaşan yelkenliyi bekliyor.” Bu sembol hayatı büyük bir macera gibi yaşama arzusunu temsil eder. Ancak sürekli hayal ve arzu dolu olmak bazen yanıltıcı bazen de zorlayıcı olabilir. Olumlu düşünmek güzeldir, ancak mantıkla harmanlanması da mühimdir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 14 Temmuz 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 01:48’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Ay saat 01:49-04:44 arasında boşlukta. Ay’ın sert açısı ve boşluk evresi sebebiyle uykusuzluk, uyanma veya gergin rüyalar görülebilir ancak geçici bir etkidir. Bu vesileyle İlk Dördün Ay fazına geçmiş oluyoruz. Duygular ve mantık arasında birkaç gün ikilem yaşayabiliriz. Saat 04:45’te Ay boşluktan çıkıyor ve Akrep burcuna geçiş yapıyor. Ay gün boyunca sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek ancak saat 20:00’de Plüton ile kare sert açı yaparak, geçtiğimiz günlerde kesinleşen Venüs-Plüton karşıtını tetikliyor. Özellikle akşam saatlerinden sonra ikili ilişkilerde aşırı kıskançlık, sorgulama ve dürtüsel tepkileri kontrolde tutmak çok önemli, zira haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Günün Sabian sembolü “Bir grup entelektüel birey tartışma için toplanıyor.” Bu sembol kültürel gelişimin artması adına farklı fikirden çok sayıda insanın bir araya gelip fikir alışverişi yapmasının önemini bize hatırlatır. Her insanın sadece beğeni ve çekime değil zihinsel tatminin yüksek olduğu arkadaşlıklara da ihtiyacı vardır. Eğitim ve öğrenim bitmek bilmeyen, bizi her daim yukarıya taşıyan bir yolculuktur. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe