Begüm Minkis

8 Ağustos 2021’de İstanbul’a göre 16:49’da Aslan burcunun 16 derecesinde Uranüsyen doğada yeniay meydana gelecek. 2021 yılının majör etkileşimlerinden Satürn ve Uranüs karesini de çalıştıracak yeniay; beklenmedik şekilde cereyan eden ağır koşullara rağmen mutlu olma çabasına işaret ediyor. Sınırları aşmak isterken deneyimleyebileceğimiz kapana kısılmışlık hissi öne çıkıyor. “Amaçlarımız uğruna yeterli güce ve olgunluğa sahip miyiz?” “Başkalarını eleştirdiğimiz şeyleri kendimiz uyguluyor muyuz?” Yeniay işte bu soruları sormamıza vesile olacak. Ancak kendimize gerektiği kadar inanırsak başklarının da saygısını kazanabileceğimiz bir dönem söz konusu. Ego kurbanı olmadan karşıtlıkları anlayışla karşılamak, farklı seslerin varlığını kabul etmek son derece önemli olacak bu süreçte. Yeniay ile esnek olmak, akışta kalmak hayatın ritminde dengeyi korumamız gerekli. Zor mücadeleler karşısında yılmadan, inanç ve sıra dışı yöntemlerle ayakta durmamız gerekecek. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Gökyüzünde sabit t-kare açı kalıbını meydana getirecek önemli bir yeniay ile karşı karşıyayız. Ülkece zor zamanlardan geçmekteyiz. Yangınlar, kadın cinayetleri, iklim krizleri, ekonomik sorunlar ve salgın ile uğraşmaktayız. Yeniay ile sorunların dayanılmaz bir hale dönüşmesine karşı harekete geçme gerekliliği dikkat çekecek. Yeni çözümler üretmek, konfor alanından çıkmak gerekecek. Uzun zamandır kendini hissettiren ancak bir yandan da kaçınılan, biriktirilen, ertelenen konuların bir anda ortaya çıkması ile kendimizle yüzleşebiliriz. Yeniay an haritasının sekizinci evinde meydana geliyor ve yükselende Plüton konumu köklü değişiklikleri, sırları ortaya çıkarabilir. Yeniden doğuş hikayelerini çok kez görüp dinleyebiliriz.

Aslan burcu yaşam gücü, ego, lüksler, eğlence, çocuklar ve yaratıcılık ile doğrudan bağlantılı olduğundan bu konulara dair yeni başlangıçlar yapmak ve benliğimizi ortaya koymak isteyeceğiz. Sürekli sızlanmaktansa elimizi taşın altına koymayı, cesaretle ilerlemeyi de tercih edebiliriz. İstanbul’a göre yükselen 22 derece Yay burcu olacak. Yay burcu da hayattan zevk almasını bilen, keşifçi, maceracı, inançlı ve sezgileri ile ilerleyebilme becerisine sahip burçlardan biridir. Yeniay ile başarı beklentisi içerisindeysek gittiğimiz yolda kendimizi gururla ortaya koymak, kendimizi olumsuz durumlarda teslim etmemek ve en önemlisi ise kendimize yürekten inanmamız gerekecektir.

Satürn yeniay derecesine ikinci evden karşıt konumda bulunuyor. Harcamaları, yatırımları kontrol altına almamız, birikim odaklı olmamız gerekebilir. Ani fiyat artışları, zamlar, kurlarda dalgalanmalar olabilir. Piyasada aşırı tüketim, gerçekten ihtiyacı olan insanlar için ürünler, imkanlarda yetersizlikler görülebilir. Özetle karaborsacılık artabilir. Bu tür konuların ortaya çıkması üretimi arttırma gerekliliğini de gözler önüne serebilir.

Aslan burcu şansı gösterse de yeniay anındaki açı konfigürasyonları safi şans diye bir kavramın olmadığını şansın bile kişinin zeka, irade, azim, inanç ve sabır ile bütünleşmesiyle ortaya çıktığını fark edebiliriz. Bunlar olmadan elde edilen şans ve mutluluklara veda etmemiz gerekebilir.

İlişkiler cephesinde ise gerçekler ve mantık yönüyle değerlendirme baskın olacak. Venüs ve Mars Başak burcunda bulunuyor. Aslan burcu aşk ve romantizmi gösterse de Venüs’ün güçsüz konumu ve Neptün ile karşıtlığı tuhaf, belirsiz, gizli olayları göstermekte. İlişkilerde sabır sürecindeyiz. Hiç ummadığınız biri ile fırtınalı bir aşka girişirken, her şey akışta ilerlerken aniden ortaya çıkan fırtınanın ortalığı yerle bir etmesi söz konusu olabilir.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Yay ve İkizler burcu tutulmalarını da tetikleyici bir görev üstlenen yeniay ile önemli yol ayrımlarına ulaşabiliriz. Yeterince dürüstlük içermeyen iş, evlilik ve arkadaş ilişkileri bitiş noktasına sürüklenebilir.

İş ve çalışma koşulları, hizmet sektörü, sağlık konuları da öncelikli hal alabilir. Covid ile ilgili vakaların hızla artması takibinde kısıtlama uyarılarının geleceği yönünde haberleri tetikleyebilir. Kalp, damarlar, dolaşım problemleri, sırt ağrıları, çarpıntı, panik atak vb. sorunlar bu dönem çok artabilir. Uranüs’ün beşinci evden yeniay derecesine kare irtibatta olması beklenmedik gelişmeleri gösteriyor. Hava koşullarında da aynı şeyi gözlemleyebiliriz. Ani yağışlar ve seller, fırtınalar, yıldırım düşmesi, elektrik kazaları ve depremler tetiklenebilir. Sıcak hava dalgası eşliğinde yangınlar zaten malum devam ediyor.

Dubhe sabit yıldızı yeniay anında çok etkin. Önemli mertebelere güçlü referanslar ile gelinebileceğini, saygınlık kazanabileceğini ifade ediyor. Ancak bunu yaparken hak yemek, bencil bir şekilde kendi çıkarlarına odaklanmak da söz konusu olabilir. Kurumsal şirketler, kamu, resmi daireler ile ilgili fırsatlar doğabilir.

Aslan yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Hayattan daha çok keyif almak için sorumluluklardan uzaklaşmak isteyebileceğiniz bir zamanın içerisindesiniz. Sportif faaliyetler, hobiler ve tatil planları ruhunuza iyi gelebilir. Riskli yatırımlarda şansınızı denemek isteyebilirsiniz. Evliyseniz çocuk sahibi olma yönünde eşinizle beraber sorumluluk almaya karar vermeniz mümkün. Yetenekleriniz, tarzınız ve duruşunuzla göz doldurmak daha kolay hale gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aile ve kariyer koşullarını dengelemeniz gereken bir zamandasınız. Emlak alımı, taşınma ve ailevi temalarla bağlantılı yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Aile ve akrabalarınızla ilgili toplumun size yüklediği sorumlulukları tamamen kabullenerek gerçekçi adımlar atmanız gerekebilir. Ev halkı ile ego savaşlarına girmemeye özen göstermelisiniz. Üretkenliğinizin artabileceği bir süreç söz konusu. Resim çizmek ve ev ortamında dekor da dahil içinizi açacak çalışmalar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Zihinsel anlamda hem yorucu hem de yaratıcı bir sürece giriyorsunuz. Kısa seyahatler, evraklar, başvurular ve ticari alım satımlarla ilgilenebilirsiniz. Elektronik aletlerinizi yenilemek adına da uygun bir dönem. Kardeş, kuzen ve komşularınızla ilgili paylaşmanız gereken sorumluluklar olabilir. Fikirlerinize karşı çıkan insanlarla üstünlük yarışı vermeye çalışmak pek verim getirmeyebilir bu dönem. İş hayatında detaylı rapor, inceleme ve analizler sunmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi ve manevi yönden sahip olduklarınızı arttırmak isteyebilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirmek için yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Derin araştırmalar, çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Hayalinizdeki ev, araba ve eşyayı satın almak isterken yüksek fiyatlarla karşılaşma olasılığınız bulunuyor. Borçlar, ek ödemeler ve vergiler de finansal açıdan daha dikkatli gitmeniz gerektiğini göstermektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Spot ışıkları üzerinizde yanıyor. Herhangi bir amaç için cesur başlangıçlar yapabilirsiniz. Sağlığınıza önem vermiyorsanız ve düzensiz yaşamınız var ise bazı sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz de bulunuyor. Bu açıdan dikkat etmeniz gereken bir dönem. Stiliniz, dış görüntünüzü ilgilendirecek yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Saçınızı boyatabilir veya kestirebilirsiniz. İlişkilerde fikir ayrılıkları, baskı, engellemeler ve açık düşmanlıklara karşı da daha temkinli olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İçinize döneceğiniz ve ruhsal dünyanızın çalkantılı olabileceği bir süreç deneyimleyebilirsiniz. Sezgileriniz size doğru yolu gösterebilir ve düşmanlarınızın farkına varabilirsiniz. İnzivaya çekilerek tez, kitap yazmak ve araştırmalar yapmak için verimli bir süreç. Uzak ülkelere seyahat edebilir ve iş bağlantıları kurabilirsiniz. Doktor muayeneleri ve tahliller yaptırarak şayet varsa sağlık hassasiyetleriniz için ilaç tedavilerine başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sosyal camiada görünürlüğünüz artabilir. Yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Etkinlikler, organizasyonlar, kutlamaların olabileceği bir zaman. Dış çevre ile ilgilenmeniz aşk hayatınızda veya varsa çocuğunuzla yeteri düzeyde ilgilenememenize sebep verebilir. Bununla birlikte arkadaş çevrenizde doğabilecek beklenmedik bir kriz ve yanlış anlaşılmayı çözmeniz gerekebilir. Kariyerinizde yüksek hedefler belirleyerek size destek olan insanlarla yola devam etme şansını elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyerinize dair yeni hedefler ve sorumluluklar öne çıkıyor. Aile, ev hayatından gelecek baskı, yönlendirmelere de açık olacağınızdan ev ve kariyer dengesini kurmanız gerekebilir. Yeni statü ve unvanlar kazanabilirsiniz. Kolay dikkat çekebileceğiniz bu dönemde tanınırlığınızda artış gerçekleştirebilirsiniz. Ani evlilik veya boşanma kararı gündeme gelebilir veya yürümeyen ortaklıkların da sonlanması olasıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bakış açınızı ve görüşlerinizi etkileyecek olaylar ile karşılaşabilirsiniz. Kültürel olarak farklı, sizi geliştirecek insanlarla görüşmeye başlayabilirsiniz. Uzak yerlere tatil amaçlı seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Fikirlerinizi toplum içinde yansıtmaktan gocunmayabilirsiniz fakat beklenmedik muhalif fikirler veya söylediklerinizi yanlış anlayan insanlar yüzünden sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Hukuki süreçler, medya, eğitim ve resmi konularla bağlantılı yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Krediler, ödemeler, ortaklık ve evlilik yoluyla elde edilen parasal kaynaklarınızla ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Ödemeniz başlayabileceği gibi finansal açıdan sizi kısıtlayan konuları fark ederek düzenleme yapmanız gerekebilir. Keyfi konularla bağlantılı ani gelişen harcamalarınız olabilir. Ertelenen cerrahi operasyonlara dair mecburiyet hissi oluşabilir. Bu dönemde psikolojik terapiler, meditasyonlar veya kendinizi tazeleyebileceğiniz çalışmalar size iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlişkilerde radikal kararlar alabilir, ciddi tavırlar içerisine girebilirsiniz. Hali hazırda süren beraberliklerinizde geleceği planlamak isteyebilirsiniz. Aynı şekilde evlilik kararları da görülebilir. Yürümeyen birlikteliklerde kartlar açık oynanabilir ve ayrılık kararı gündeme gelebilir. Aile içerisinde beklenmedik gelişmeler ve fikir ayrılıkları girişimlerinize engel olabilir. Ortaklık ve işbirliği içerisinde adil şekilde hareket etmek size kazandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Diyet, spor, uyku sorunları ve bağımlılıklarınızı yakından ilgilendirecek sağlıkla ilgili yapılanmalar içerisine girebilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızla sık sık görüşerek sorumlulukları paylaşmak gerekebilir. İş hayatınızda sizi kontrol altına almak isteyen, beklenmedik sözlerle sizleri şaşırtan kişiler olabilir. İç sıkıntısı, stres, bıkkınlık ve çarpıntı gibi sağlık hassasiyetlerinizin önünüze geçmek isteyebilirsiniz. Gündelik hayatınıza sizi daha çok eğlendirecek aktiviteler koymak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis