Begüm Minkis

8 Aralık 2022’de İstanbul’a göre 06:07’de İkizler burcunun 16°sinde kuvvetli bir dolunay gerçekleşiyor. Sınır dışı hareketine devam eden Mars’ın dolunayda başrolde oluşuna şahitlik edeceğiz. Uzun süredir gümbür gümbür akan upuzun bir nehirde yol alıyoruz. Bazen yoğun fırtına, bazen dingin sularla karşılaştık. Uzun süre hedefe ulaşabilme ümidiyle yüzerek yaşam savaşı verdikten sonra havzaya vardık ve kıyıya çıkmak üzereyiz. Bu hepimiz için bir fikir, hayal veya proje olabilir. Sabırla sınandığımız bu uzun süreç hızlı biçimde sonlanırken bizler de başka bir boyuta geçiyoruz. Ayakların yere sağlam basılması gereken daha gerçek bir dünyaya… Sözlerimiz, vaatlerimiz ve fikirlerimize ne denli sadık olduğumuzu, hayal aleminde mi gezindiğimiz, yoksa gerçek idealar üzerine mi yoğunlaştığımızı görmemizi sağlayacak önemli bir yüzleşme bizleri bekliyor olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

İkizler hava elementi, değişken niteliğe sahip bir burç olarak zihinsel uyanış yaşamamıza ve önceliklerimizin değişmesine neden olabilir. Global açıdan insan ilişkileri, eğitim sektörü, anlaşma ve sözleşmeleri, ulaşım alanlarında önemli yeni girişimleri dünyaya taşırken mevcut ilişkilerde de nihai tamamlanmaları sağlayabilir. Mars İkizler burcunda retro pozisyonda dolunayla kavuştuğu için skandal duyuru, kışkırtıcı durum ve konuşmalara da işaret edebileceğinden bizleri sınav alanından da geçirebilir. Dilimizin kemiği olmayabileceği, hemen parlayarak haklıyken haksız konuma düşmemeye özen göstermeliyiz.

Dolunayın potansiyelini doğru kullanabilirsek cesaretimizle meydan okuyabilir, ulaşmak istediğimiz hedeflerimiz için büyük bir konsantrasyon sağlayabiliriz. Pratik, zeki ve kurnaz yönlerimiz görünür olurken, doğruluk ve dürüstlükten de ayrılmazsak büyük başarı elde edebiliriz. Dolunay anında Yay burcu yükseliyor olması fanatizm, önyargılı, kibirli, takıntılı görüş ve durumlara mensup kişilerin bu süreçte zarar ziyana bulaşmaları maalesef söz konusu olabilir.

Büyük resmi görmeye çalışırken ufak detayları atlamamalıyız. Dolunay’ın 16° İkizler Sabian sembolü ‘’Bir gencin kafası olgun bir düşünüre dönüşür.’’ Sembolü incelediğimizde mezuniyet coşkusu, bilgeleşme etkisi görmekteyiz. Duygusal taraflarımızı bırakarak aklımızı kullanmanın vakti de gelmiş olabilir. Nereye kime ait olduğumuzu bilerek hareket etmeliyiz. Gelişmek istiyorsak arkamızdan dönen işlerin ortaya çıkmasıyla hazırlıksız yakalandığımız veya hesap etmediğimiz krizler karşısında bir yandan eksik yönlerimize sırtımızı dönmemeliyiz.

16° Yay Sabian sembolüne geldiğimizdeyse ‘’Gün doğumunda bir paskalya servisi.’’ Her ne kadar dolunay fazında olsak da yeni girişimlerin son toparlanmalarının yapılarak sahneye çıkarılma zamanının geldiğini ifade etmektedir. Sıfırdan başlamış, yeniden doğmuş gibi hissederek motivasyonumuzu yüksek tutabilir, ortalığı bayram havasına çevirebiliriz.

Öğrenmek, keşfetmek, deneyimlemek adına içimizdeki yükselen dürtüsel yönlerimiz Satürn’ün 20° Kova burcunda ileri konumunda dolunay derecesiyle kurduğu üçgen açıyla destekleniyor. Üzerinde detaylıca düşündüğümüz, tarafsız ve objektif biçimde değerlendirdiğimiz konu ve durumlar karşısında artık kararlı, istikrarlı, kendimizden emin olabiliriz.

Sinir sistemi, eller, kollar, omuzlar ve solunum yollarımız bu süreçte hassas olabilir. Türkiye haritasının 12.evinde meydana geleceği için sağlık, hizmet sektörüyle ilişkili olabilecek düzenbazlıklar ortaya çıkabilecek. Sosyal medya dolandırıcılığı, dijital hırsızlıklar, spiritüalizmin ve dini inançların kötü emellere alet edilmesi gibi konular da yaralayıcı, ibretlik biçimde gündeme taşınabilir.

İkizler Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Zihinsel düzlemde gergin, endişeli ve evhamlı bir ruh halinde olabilirsiniz. Hızlı kararlar yanlış sonuçlar doğurabilir. Bir konu üzerinde en az iki kere düşünmeniz iyi olabilir. Kardeş, kuzen ve komşularınızla tartışmaya, kaza ve yanlış anlaşılmalara açık olabilirsiniz. İletişim esnasında sivridillik, hakaret, demagoji ve argo kelimelerden sakınmalısınız. Sürpriz bir seyahate çıkmanız veya aniden taşınma kararı vermeniz olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kendi değerlerinizle ilişkili yeni girişimler yapabilirsiniz. Farkında olmadan üçer beşer harcamalar yapmaktan ötürü maddi kayba uğrayabilirsiniz. Protein odaklı beslenmeye başlayabilirsiniz. Yüz bölgenize cerrahi işlemler yaptırmayı düşünebilirsiniz. Toplu bir ödeme yaparak yeni araç satın alabilir veya bakımlarını yaptırabilirsiniz. Bilgisayar, pastacılık, tasarım, yabancı dil vb. kurslara yazılarak yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tepkileriniz, iletişim tarzınız ve kararlarınızla dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. İlişkilerde hakkınızı arayabilir, kendinizi yeni ortamlarda bulabilirsiniz. Konudan konuya atlayarak sıklıkla kafa karışıklığı, belirsizlik, evham yaşayacağınız bu süreçte yanlış fikirleriyle size sabote edecek insanlara karşı temkinli olmalısınız. Zira sinirlerinize hakim olmakta zorlanarak şiddetli öfke patlamaları yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kontrol dışı sorunlar, ekstra harcamalar, teknolojik kayıplar, hırsızlıklar, kıskançlıklar ve dedikodular sebebiyle kendinizi duygusal yönden yıpratabileceğiniz bir süreçten geçebilirsiniz. Sizi rahatsız eden olaylara karşı sırtınızı dönmemeli gözünüzü dört açmalısınız zira arkanızdan pek de hoşlanmayacağınız işler dönebilir. Gizli düşmanlarınız varsa öğrenebilir, pasif agresif patlamalar yaşayabilirsiniz. Soğuk algınlığı, grip, ateşli hastalıklara yatkınlık gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ne dilediğinize dikkat edin çünkü gerçek olabilecek bir sürece giriyorsunuz. Projeler, grup çalışmaları, organizasyonlar, davet ve toplantılarda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. İnsanlarla iletişim kurarken uyumlu ve naif olmanız iyi olabilir zira aksi davranışlar birden fazla insanı kendinizden uzaklaştırmaya neden olabilir. İşinizi büyütebilir, medya çalışmaları yapabilir ve çalıştığınız kurumda terfi edebilirsiniz. Serbest girişimcilik yapabilir, kendi işini kurma kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyeriniz, toplumsal statünüzde emeklerinizin karşılığı hızlı biçimde gelmeye başlayabilir. Kafanıza yatan daha iyi bir iş teklifi gelirse hemen kabul etmek isteyebilirsiniz. İlhamınız, yaratıcılık ve üretkenliğiniz oldukça artabilir. Evliyseniz çocuk yapma kararı da verebilirsiniz. Hesabınızı kitabınızı iyi yapmalı riskli spekülatif yatırımlardan kaçınmalısınız. Aksi takdirde hızlı bir kadersel kayıpla da karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Uzun süredir üzerine düşündüğünüz plan, proje ve fikirlerinizin hayata geçme zamanı. Heyecanlanacağınız haberler ve teklifler alabilirsiniz. Uzak akrabalarınızla seyahat programları yapabilir, yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Karar vermeden önce iyice düşünmeli, detayları atlamamalısınız. Yüzeysel ve umursamaz davranışlar ileride daha büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Finansal koşullarınız hızlı biçimde değişime uğrayabilir. Tutkulu, takıntılı, kaygılı yönleriniz öne çıkabilir. Aşırı tüketim yapabilir, başkalarıyla ortaklı paralarla ilişkili haklarınızı almak için tartışmaya açık hale gelebilirsiniz. Kredi çekmek, borç almak/vermek, miras konularıyla ilişkili uzun süredir mücadele veriyorsanız nihai bir sonuç almanız olasıdır ancak risk almak için müsait etkiler altında değilsiniz. Zira arkada güvenilmez insanlar, hırsızlar ve dolandırıcılar da çevrenizde kol gezebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Zihinsel açıdan zorlayan agresif insanlarla uğraşmanız gerekebilir. Birden fazla insanların bir olup size açık düşmanlık yaparak kışkırtması söz konusu olabilir. Rekabet çalıştırmak için uygun değil zira isteğinizi elde etmek de zorlanabilir, ileride pişman olabilirsiniz. Kimileriniz ani evlilik, ilişki kararı da alabileceği gibi problemli ilişkilerde yolları hızlı biçimde ayırabilirsiniz. Beklemediğiniz bir yer değişikliği, taşınma konusu da gündem olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İş koşullarınızın hızlı biçimde değişmesi, yeni çalışma arkadaşlarınızın gelmesi, olanların da ayrılması söz konusu olabilir. Stres kontrolü yapmanız önemli gözükmektedir. Anksiyete, çarpıntı ve sinir sistemi hassasiyetleri yaşayabilirsiniz. Soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklara karşı da dikkatli olmalısınız. Bilgisayarınız, tabletiniz, elektrikli ev aletlerinizde bozulmalar meydana gelebilir. Risk altındaysanız önemli dosyalarınızı yedeklemeli, doktor kontrollerinizi yaptırmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aşk itirafları, tutkulu tanışmalar, ilişkiniz varsa evlilik teklifi alabilirsiniz. Fırsatları hemen fark ederek hemen harekete geçebilirsiniz. Uzun süredir emek verdiğiniz aile ve aşk hayatınızda işler hızlı şekilde yoluna girebilir. Hobilerinizle ilgilenmek hoşunuza gidebileceği gibi boks, bilek güreşi, bilardo ve tenis gibi sportif işlerlerle de haşır neşir olabilirsiniz. Çocuklarınızla ilişki kurarken gergin davranmadan, empati yaparak anlamaya çalışmanız iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile hayatınızı, ev düzeninizi ilgilendiren hızlı, heyecanlı ve öfkeli bir gündemler sizleri bekliyor. Evinize yeni eşyalar alabilir, tadilat ve tamirat yaptırabilirsiniz. Aile üyeleriniz bilhassa kardeş, kuzenlerinizle agresif konuşmalara sürüklenebilirsiniz. Aşırı fedakarlık ve anlayış yakınlarınız tarafından sömürüye neden olabileceğinden haklarınızı arama yoluna gidebilirsiniz. Duygusal patlama ve yaralanma yaşamak istemiyorsanız tepkilerinizi ve iletişimi geciktirmemeli hemen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis