Begüm Minkis

Aşkın ve güzelliklerin gezegeni Venüs 8 Ekim’de Akrep burcuna geçiş yapıyor. Kasım ayına kadar sürecek bu transit ile sahiplenme ve derinleşme ihtiyacımız artacaktır. Maddi ve manevi anlamda; krizleri daha yapıcı bir biçimde çözmek, faydalanmak veya paylaşmak adına verimli bir süreç geçirebiliriz. İlişkileri bir mücadele alanı gibi görmek, gizlice iz sürmek, kuşkulanmak ve saplantılı tutumlarda meydana gelebilir. Ani aşk itirafları ve evlilik teklifleri de bu dönemin diğer mümkün etkilerden. İlişkilerle ilgili her türlü sır ortaya çıkabilir. Başlanan ilişkiler ise tutkulu olabilir ve uzun vadeye yayılabilir. Farkındalık sahibi olup sezgilerimizi doğru kullanarak bu süreçten büyük faydalar çıkarabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs, Akrep burcunda zararlı yerleşimdedir. Alma ve verme dengesi burada olması gerektiği gibi ilerlemez ya sürekli arz/talep durumu görülür ya da kişi değersizlik duygusu içerisinde kendi eksikliğini diğer insanlarla daha çok tamamlama duygusu içerisine girer. Bu durumlar duygusal anlamda olacağı gibi maddi anlamda da olabilir zira Venüs maddi değerlerle de yakından bağlantılıdır. Fakat bu dönem için çokta iç karartıcı bir tablo görmemekteyim. Akrep burcundaki Venüs ve Terazi burcundaki Mars karşılıklı ağırlama (birbirlerinin burçlarında olma) dediğimiz bir konfigürasyonda hareket edecekler. Ayrıca Yengeç burcundaki Kuzey Ay Düğümü ile de üçgen açı dediğimiz etkileşimde ilerleyecek. Bu bağlamda zararlı etkilerinde hafifleme söz konusu. Parasal konular başta olmak üzere ilerlemeye de açık etkiler altında olacağız. Bu dönemde kurulan birliktelikler bolluk ve bereket bilincine daha yakın olması mümkün. Akrep burcu gizli olaylar ve sırlarla yakından ilgili olduğundan Venüs, bereket enerjisini hiç umulmadık yerlerden insanlara sunabilir. Nereden ne çıkacağı belli olmaz mantığı işte tam da bu dönem için söylenebilir. Hayatınızda uzun zamandır kriz oluşturmuş bir durumu da fırsata çevirmek için harika zamanlar olacaktır. Kasım’daki Merkür retrosu da gelmeden bu süreci iyi değerlendirmek gerekecektir. Zira bu dönemde ektiklerimizin sonuçlarını göreceğiz.

8 – 18 Ekim arasında Venüs ve Uranüs’ün karşıt açı içerisinde olması planda olmayan durumları ortaya çıkarabilir. Hiç ummadığınız şekilde gökten düşen para ve aşklar olabilir. Yine aile büyüklerinden gelecek maddi/manevi değerler de söz konusu olacaktır. Yalnız ani giderler, para kayıpları ve krizler de söz konusu olabilir. Uranüs’ün sağı solu belli olmayan enerjisi Venüs’e bulaşacaktır özetle. Aşkta macera, yenilik ihtiyacı ve heyecan istekleri artabilir. Sıradışı düşünmek, sanatsal çalışmalar ve dikkatleri çekmek adına başarılı etkiler verecektir. Bu anlamda transitin ilk zamanları daha temkinli ve ileriyi düşünerek hareket etmek gereken şartlar doğabilir.

Akrep sembolizmi eş ve ortak gelirleri, miras, tazminat, beklenmedik parasal ödüller, değerli hediyeler, yatırımlar, borçlar, bankalar ve sigortalar ile bağlantılıdır. Küçük benefik Venüs bu konularla ilgili bereket enerjisini çalıştıracaktır fakat Uranüs’ün karşıt açı yaptığı dönemlerde ani iflas, zam, vergi haberleri olması da mümkün gözüküyor. Bankalar ve para piyasalarında da dengesizlikler ortaya çıkabilir.

İlişkilerin her türünde yüksek bağlılık duygusu, saplantılı tutumlar, karşıdaki kişiyi koruma altına almaya çalışmak, sürekli incelemek/araştırmak gibi durumlar görülebilir. Başlanan ilişkilerin temelinde tutku veya maddi beklentiler olabilir. Akrep yüzeysel hiçbir şeye değer vermez. Yalnız gerçekten bir ilişkiye başlamak adına emin olup olmadığınızı sorgulamak iyi olabilir. Bu süreçte kaldıramayacağınız sorumlulukların altına girmemenizi öneririm. Karşı taraftan ve beklentilerinizden önce emin olmalısınız.

Venüs Akrep dönemi bir konuda derin bir bilgi araştırması yapmak, hayatın anlamı üzerinde düşünmek, psikolojik destek almak, dertlere derman olmak ve ameliyat gibi sağlık operasyonları açısından destekleyicidir. Ruhsal anlamda bilinçaltımızda özgüven sorunlarına sebep olan olguları keşfetmek ve bunlardan arınmak, kendi kimliğimizle ve var oluşumuzla barışmak için de güzel bir süreç olacaktır. Kalıpları kırmak ve alışılmışın dışına çıkmak için de oldukça güzel bir dönemde olacağız.

Venüs Akrep transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Maddi anlamda beklentilerinizin daha hızlı gerçekleşeceği bir süreç geçirebilirsiniz. Özellikle başkalarından destek bekliyorsanız gelecek ani bir haber ile mutluluk sizi bulabilir. Krediler, miras, sigorta, hediyeler ve borçlarınızla ilgili iyicil gelişmeler olasılık dahilinde. Yatırım yapmak için de uygun olacaksınız. Duygusal anlamda beklentilerinizde artış olabilir. İlişkilerinizde tutkunun artışına şahit olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek transit süresince eşinizden, sevgilinizden ve yakın arkadaşlarınızdan destek görebilirsiniz. Maddi imkanlar da cabası. Odak noktanız sosyal yaşama çevrilebilir ve sizi şaşırtacak bir konuşma gerçekleştirebilirsiniz. Hayatınızda biri yok ise beklenmedik bir aşk kapınızı çalabilir gibi gözüküyor. Davalar ve açık düşmanlıklarınıza karşı zafer elde edebilir ve negatif enerjilerden korunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Gündelik yaşamınıza dair yeni uğraşılar eklemek, düzenli bir çalışma sistemi oturtmak ve sağlıklı yaşam adına yeni bir başlangıç yapmak için oldukça uygun olacaksınız. Kendi işinizi yapan biri iseniz yeni müşteriler bağlayabilirsiniz. Anne tarafından gelecek maddi imkanlar da söz konusu olabilir. Evcil hayvan edinmek ve onlarla ilgili eğlenceli konular deneyimlemeniz de mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu hayatta size en çok keyif veren ne ise şimdi o tarafa doğru yönlenme zamanınınız. Arkadaşlarınız veya sosyal medya aracılığı ile beklenmedik bir karşılaşma neticesinde ani bir ilişki başlatabilirsiniz. Duygularınız, yaratıcı yetenekleriniz ve çocuklarınızla ilgili oldukça verim alabilirsiniz. Yeteneklerinizden para kazanmak için de şanslı gelişmeler önünüze gelebilir. Ayrıca hızlı bir kararla seyahate çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ev, aile ve güvenlik konularıyla ilgili önemli hızlı ve olumlu yeni gelişmeler yaşanabilir. Yeni bir eve geçmek, evinize değerli bir eşya satın almak, sorun olan konularda barış sağlanması için uygun etkiler altında olacaksınız. Ayrıca iş alanınızda da güçlü insanlarla/firmalarla etkileşime geçebilir ve sürpriz bir hamle ile çıkış yakalayabilirsiniz. İş ve aile hayatınıza dair beklenmedik giderlere karşı da biraz temkinli olmak gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İletişimin hayatınızda daha belirgin olduğu bir transit süreci geçirebilirsiniz. Komşular, kardeşler, yakın çevre ve oturduğunuz mahalleye kadar her türden insanla bir araya gelebilirsiniz. Yeni bir eğitime yazılmak, imza gerektiren işler ve teknolojik aletler satın almak adına destekleyici etkiler sizinle olacaktır. Sosyal medyada da normalden daha fazla dikkat çekebilir veya varsa eğer buralardan elde ettiğiniz maddi kazanımlarda artış yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Maddi anlamda bolluğun ve bereketin normalin ötesinde arttığı bir süreç geçirebilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz o eşyayı satın almak, alacaklarınızı toparlamak ve para birikimleri gerçekleştirmek için uygun olacaktır fakat aniden gereksiz bir şekilde masrafa girmek açısından da dürtüsel davranabilirsiniz. Başkalarından alacağınız desteklerle yeni bir gelir kapısı da sizin adınıza açılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzda hareket edecek Venüs ile normalden daha fazla cazibeli olabilirsiniz. Maddi ve manevi her türlü bereketi üzerinize çekmeniz mümkün. Kişisel bakım, saç kesimleri ve bedensel her türlü yenilik için müsait olacaksınız. Eğer ilişkiniz var ise partnerin odak noktası haline gelebilirsiniz. Aşk açısından daha romantik ve sevgi dolu tavırlarınız etrafınızdaki insanları şaşırtabilir. Yıldırım aşkları ve beklenmedik ilişkiler de gündemde olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hem bedensel hem de ruhsal şifalanma sürecine giriyorsunuz. Sırtınıza yük olmuş herhangi bir durumdan kurtulabilirsiniz fakat iş hayatınızla alakalı kontrol edemeyeceğiniz durumlar olabilir. Akışa bırakmak ve bilinçaltınızdaki korkulardan arınmaya gayret etmeniz daha uygun olacaktır. Hastane kontrolleri/ziyaretleri, meditasyon, ibadet ve uyku düzenlemesi ile şifa bulabilirsiniz. Rüyalarınızdaki mesajlara da dikkat etmelisiniz. Ayrıca gizli bir birliktelik yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kendinizi dışarı atmak ve isteklerinizi gerçekleştirmek adına mücadele etmek için oldukça uygun bir sürece gireceksiniz. Kalabalık arkadaş grupları, etkinlikler ve sosyal medya ile beklediğiniz randımanı alabilirsiniz. Aşk hayatınız ise sürprizlere gebe olacak. Aniden içinizi dökeceğiniz bir kişi teklifinizi kabul edebilir. Sosyal çevrenizde de sizi şaşırtacak bir haber alabilirsiniz. Uzun zamandır hayalini kurduğunuz bir durum da nihayet hareket gösterebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyer hayatınızla ilgili beklenmedik gelişmeler ortaya çıkabilir. Yeni bir iş teklifi gündemde olabilir veya güçlü bir insan kaderinizi değiştirebilir. Sorumluluklarınızla bağlantılı yeni açılımlar da söz konusu. Daha fazla göz önünde olmak isteyebilirsiniz. Aile üyeleri ve gayrimenkul konularıyla ilgili beklenmedik haberler alabilirsiniz. Miras, tazminat vb. beklentilerde önemli gelişmeler söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bir yolculuğa çıkmanız veya kafanızda geleceğe dair yeni bir proje canlanması mümkün. Uzak akrabalardan gelecek sürpriz haberler söz konusu olabilir. Kardeşler ve yakın çevrenize dair yaşadıklarınız hayata bakış açınızda değişimlere neden olabilir. Eğitim, staj veya bir sınav konusu var ise memnun edecek sonuçlar alabilirsiniz. Yurt dışı bağlantıları adına da işler şanslı ilerleyebilir. Ehliyet, vize veya pasaport başvuruları yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis