Begüm Minkis

8 Kasım 2022’de İstanbul saatine göre 14:01’de 16˚ Boğa burcunda kuvvetli bir tam Ay Tutulması meydana gelecek. Devrimsel değişimleri, sürprizleri, uyanış ve sıçrayışları temsil eden Uranüs gezegeni tutulma anında Ay ile kavuşmakta. Ruhumuz ya yükselerek arşa çıkacak ya da sinerek yerin dibine girecek. Bireysel hayatımızda nasıl etki göreceğimizi kalp güzelliğimiz belirleyecektir. Dünya tabiri caizse çalkalanırken biz de konfor alanımızdan istesek de istemesek de çıkmak zorunda kalabiliriz. Kaostaki güzelliği görebileceğimiz bu evrede hayatımızdaki çürük yumurtaları temizlemek isteyebiliriz. Gönül zenginliğine sahip kişilerin yüzü gülmeye başlıyor. Peki kötülere ne mi olacak? Onlar da tarih sayfalarından siliniyor; başkalarını mağdur etmeyi bırakarak kendi başlarının çaresine bakmaya başlıyorlar. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Uçlarda savrulacağımız bu dönemde griye yer yok. Ocak 2022’den beri Boğa & Akrep ekseninde hareket eden transit Ay Düğümlerinin 13 derecesinde tam merkezde adeta doruk noktasındayız. Alacağımız kararlar yalnızca şu anı değil gelecek yıllarımızı kalıcı olarak şekillendirebilecek güçte olabilir. Hakkaniyetle yaptığımız veya yapacağımız tüm iyi eylemler bize misliyle geri dönebilir. Huzuru bozan, zihinsel olarak iyi hissettirmeyen, dürüstlükten sıyrılmış her şey bizi daha da rahatsız etmeye başlayabilir. Kuralları çiğneyen, kişisel hak ve özgürlüklere zarar veren, farklılıklara saygı duymayan, burnunun ucunu görmeyen, manipülasyonla işlerini görmeye çalışan kişilerin yaşadıkları şoklar sonrasında sesleri kesilmeye başlıyor.

Soysuz idealler peşinde koşturan kişiler bunca zamandır yaptıkları karşısında yine de konforu bozulmamış ve sineye çekilmiş olabilirler. Ancak bu tutulma bardağın son damlasının taşmasına vesile olabilir. Gerçekten değerli olanlar yoz yollara sapmadığı takdirde kendi değerinden bir şey kaybetmez. Yozlaşan, kötü yola sürüklenen şahısların bu dönemde ellerinden bir şeyler kayıp gidiyor gibi hissetmesi daha olasıdır.

Ay Tutulmaları minimum +- 3 ay kadar yoğun etki gösterirken bazıları gerçekleşmesini takiben 1 yıla kadar etkisini göstermeye devam edebilir. 136 saros nolu Ay Tutulması en son 28 Ekim 2004’te 5 derece Boğa burcunda meydana gelmiş. Güneş Tutulması ise 22 Temmuz 2009’da 29 derece Yengeç’te meydana gelmiş. Ekonomik düzlemde benzer temaların tekrar gündeme gelebileceğini gösterebilir. 2009’da açılan döngünün kapanışını, tamamlanışını yaşayabiliriz.

Ay Tutulması anında Uranüs, Satürn ve Güneş arasında sabit t-kare açı kalıbı bulunuyor. Boğa, Akrep ve Kova burçlarında meydana gelen bu kombinasyon hayatımızı derinden sarsacak kırılma noktalarını ifade ediyor. Global çapta deprem riski de getirebilecek bir tutulma hattındayız. Bilhassa Muğla, Balıkesir, Aydın risk altında olan illerimiz arasında gözükmektedir. Bu deprem kimilerimiz için ekonomik olarak sirayet edebilir. (Bu satırlar yazıldıktan sonra İzmir depremi bilgisini aldık, umarız devamı gelmez)

136 Saros nolu, Boğa’nın 2.dekanında meydana gelen tutulmaları astrolog Raphael ve Lilly kraliçenin ölümüyle, mahsulün azalmasıyla, toprağın çoraklaşmasıyla, dünyada verimsizlik ile ilişkilendirmiştir. Tüm dünya olarak ekonomik çerçevede zorlanmaya devam edeceğimiz, enflasyonun ve fiyat endeksindeki dengesizliklerin devam edeceğinin işaretlerini verdiği için gerektiği ölçüde harcamayı bilmeli ancak tamamen de cimrilikten kaçınmalıyız. Kazanmak kadar süreklilik adına tüketim ve yatırımın da önemini bilmeliyiz. Uranüs-Satürn sert açılarıyla tutulma para harcamadan, para kazanılmayacağının uyarılarını da vermektedir.

Ay Tutulması anında Kova burcu’nun yükseliyor olması kişisel hak ve özgürlükleri ifade etme arzusunda içsel ve dışsal kuvvetlenmeyi gösterirken kendini değerli ve önemli kılmak adına ezici biçimde yapılacak güç mücadelelerinden mutlak kaçılması gerektiğinin altını çizmektedir. Kaba kuvvetin işe yaramayacağı, diplomasiyle işlerin çözülebileceği bir zaman diyebilirim. Kalp damar hastalıkları, tiroid, boyun ve boğazlar, aşil tendonu, diz ve bileklerle ilişkili sağlık sorunlarına karşı dikkat edilmesi iyi olabilir.

Kitleleri sürpriz biçimde ayağa kaldıran gelişmeler beklenebilir. Eşitliği, kadın haklarını ve cinsel yönelimleri sıklıkla konuşabiliriz. Farklı olduğu için bazı toplumlar tarafından kabul görmeyen, alay edilen, ezilen ve hor görülen insanların değerlenerek yükselişini izleyebiliriz.

Boğa burcundaki Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşecek Ay Tutulması dünyevi hazlarda ne kadar aşırıya kaçıp kaçmadığımızı sorgulatabilir. Ölçülü olup açgözlü davranmazsak eğer sahip olduklarımızdan daha fazlasına erişebileceğiz. Boğa burcu alan eli, Akrep burcu ise veren eli temsil eder. Bu hattın temsil ettiği imkanları hakkaniyetli biçimde kullanmazsak, bir tarafa fazla abanırsak eğer elimizdeki değerleri de kaybedebiliriz. Aldığımızı vermeyi, verdiklerimizi yeterli ölçüye eriştikten sonra tekrardan almayı bilmemiz çok önemli olacak…

Dürüstlük sınavını geçenler ani sıçrayışla büyük zenginliğe ulaşabilecek. Değiştirip düzen getirdiğimiz durumlara dair huzur ve mutlulukla doğarak yeniden doğmuş hissedebiliriz. Kuzey Ay Düğümün yöneticisi Venüs gezegeni 20 derece Akrep’te ödenen karmalar sonrasında feraha ermekle ilişkili başarı, iyi sağlık, mutluluk getiren Zuben Elschemali sabit yıldızıyla etkileşimde görülüyor. Jüpiter’in 29 derece Balık burcunda bulunarak geçmişte sırtına büyük yükler almış, maddi manevi çok acı çekmiş kişilerin artık hafifleyerek şifalanacağını da müjdeliyor.

Boğa Ay Tutulması’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Maddi kaynaklarınız aniden artabilir veya azalabilir. Beklenmedik masraflar çıkabilir, yatırım yapmak, borca girmek gündeme gelebilirken ortaklıklar konusunda sorun çıkarabilir. Paylaşımlı paralarla ilişkili verim almak için uygun bir süreçte gözükmüyorsunuz. Kendi değerinizi ve fikirlerinizi önemsemeniz ilişkilere bakış açınızı değiştirebilir. Estetik yaptırabilir, ağız ve boyun bölgenizle daha çok işlemler yaptırabilirsiniz. Hayatınıza yeni giren insanların sizi el üstünde tutan, maddiyatınızı ve değerlerinizi önemseyen insanlar olması mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayatınızın genelini ilgilendiren sürpriz bir değişiklikle yaşam rotanız farklı bir yere sürüklenebilir. İlk görüşte aşık olmak, ani evlilik/boşanma kararı, davalar yoluyla kazanma ve kariyerde önünüzü kesen rakipleri eleme gibi konularda şansınız yüksek olabilir. Dış görüntünüze verdiğiniz önem artabilir. Estetik, spa/masaj, tatil ve eğlenceye önem verebilirsiniz. Kendiniz için yüksek masrafları gözden çıkarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Arkanızda olup biten her şeyi iyisi kötüsüyle anlamaya başlayacağınız bir zamana giriyorsunuz. Maddi manevi önünüzü kesmeye çalışan insanlar, size gerçekten değer vermeyenlerle yüzleşmeniz bazı kişileri ve durumları geride bırakmanızı sağlayabilir. Sesinizi daha çok duyurmak gizli durumları ortaya çıkarmak isteyebilirsiniz. Size kimin ve neyin değer verdiğini daha net biçimde göreceğiniz radikal bir sürece giriyorsunuz. Harcamalarınızı kontrol altında tutmanız iyi olabilir zira israfa çok açıksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ani bir çevre değişikliği, ait olduğunuz grup ve arkadaşlarınızla ilişkili beklenmedik durumlar sebebiyle geleceğe dair ideallerinizde değişiklik yapabilir, sizin için neyin iyi ve doğru olduğu konusunda fikirlerinizi değiştirebilirsiniz. Kendi işinizi kurmak veya mevcut işinizi büyütmek, size değer veren bir arkadaş edinmek ve bağlantılarınızı genişletmeniz açısından büyük faydalar görebilirsiniz. Para biriktirmek, parayla para kazanmak ve yatırım yapmak açısından sürpriz ilerlemeler kat edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Mesleki çabalarınızın boşa gitmediği, bugüne kadar aldığınız sorumlulukların, gösterdiğiniz emeklerin olumlu geri dönüşleriyle karşılaşacağınız bir sürece girebilirsiniz. Yeni bir statü kazanabilir, anne veya baba olabilirsiniz. İyi giden bir ilişkiyi daha ciddi bir boyuta taşıyarak evlilik yolunda ilerleyebilirsiniz. Hayata bir çocuğun baktığı penceren bakabilir, birlikte olduğunuz insanları eğlendirebilirsiniz. Ancak size sorumluluklarınızı hatırlatmaya çalışan ciddi ve sert tabiattaki insanlara karşı gurur yapmadan iyi bir denge oluşturmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yanlış yargılarınızın kırılması, eskiden getirdiğiniz inançlarınızın sizi daha fazla ileriye taşımaması sebebiyle kendinizi değiştirmeniz gerekebilir. Her konuda ama en çok değerlere karşı hayat felsefeniz değişebilir. İnsanları yargılamamayı, her şeyi kontrol edemeyeceğinizi, imkansız diye bir şey olmadığını, çevrenizdeki olduğu gibi kabul etmeyi öğrenebilirsiniz. Yurt dışına çıkmak, taşınmak, yeni şeyler öğrenmek ve vizyonunuzu geliştirecek bir eğitime katılmak için çok uygun bir süreçtesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Maddi ve manevi değerlerinizle ilişkili konfor alanınızdan çıkıyorsunuz. Karşınızda sizi maceraya sokmak isteyen, risk almanız için ısrar eden insanlar ilk etapta dehşete düşürse de çok geçmeden kendinizi toparlayıp yeni koşullara uyum sağlayacak gözüküyorsunuz. Sürpriz paralar kazanırken bir yandan beklenmedik masraflarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Sürpriz bir miras, yatırım, ikramiye ve piyangonun sahibi olmak yüzünüzü güldürebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İlişkilerle ilişkili ezberlerinizi bozacak deneyimler sizleri bekliyor. İyi gitmeyen sorunlarla dolu bir evlilik veya ortaklığa sahipseniz ipler inceldiği yerden kopabilir. Yıldırım aşkları ve evliliklerine de çok açık gözüküyorsunuz. Size yatırım fikirleri veren arkadaşlarınızı dinlemeniz büyük fayda sağlayabilir. Kendi kafanızın dikine gitmektense birlik duygusu ile hareket ederseniz iç huzurunuzu daha çok koruyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mesleğinizde büyük hedeflerden ziyade ufak detaylarla ilgilenmeniz, günlük rutinlerinizi düzene sokmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. İtibarınızı ve toplumsal statünüzü ilgilendiren önemli değişimler içerisine girebilirsiniz. Yeterli olmadığınızı düşündüğünüz alanlarda eğitime yazılmak isteyebilirsiniz. Sağlığınızla ilişkili beklenmedik iniş çıkışlar olabilir. Kazalara açık hale gelebilirsiniz. Diğer yandan tiroitler, boyun-boğaz bölgenize ve beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Motivasyonunuzu yükseltecek heyecanlandıracak bir ilerleme, yatırım kazancı, bebek haberi, yıldırım aşkları, cinsel mutluluk, tatil ve eğlence planları hayatınızın merkezinize yerleşebilir. Kendinizi şımartmak isteyebilirsiniz. Başkalarından da destek gelebilir. Eşinizin geliri büyüyebilir, ortaklıklar ilerleyebilir veya evliliklerde aile bütçesi bereketlenebilir . Refah seviyenizi olumlu açıdan ilgilendiren gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aile hayatınızı ilgilendiren güzel gelişmeler olabilir. Evlilik kararı alabilirsiniz, evliyseniz çocuk sahibi olabilirsiniz. Hiç beklenmediğiniz bir zaman diliminde ev/emlak yatırımı yapmaya karar verebilirsiniz. Sevdiğiniz insanlara, aile dostlarınıza harcama yapabilirsiniz. Bekarsanız evlilik düşünebileceğiniz biriyle karşılaşarak aşık olabilirsiniz. Ev ve aile üyelerinizle dengeli ve uyumlu ilişkiler kurarak, sizden istenilenleri dinleyerek kaostan uzaklaşıyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatta kök salmaya başlıyorsunuz. Kendi zekanıza fikirlerinize daha güvenmeye başlayacağınız bir sürece girebilirsiniz. Kardeş, çocukluk arkadaşlarınızdan, kuzenlerinizden sürpriz evlilik, bebek haberleri alarak heyecanlanabilirsiniz. Araç satın alabilir veya bakımını yaptırabilirsiniz. Para yönetimine dair merakınız artabilir. Sürekli analiz edebilir, muhasebe yapabilirsiniz. Yeni kısa kısa eğitim/seminerlere katılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis