Begüm Minkis

8 Mayıs 2024’de İstanbul’a göre 06:21’de 18° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumlarının etkilerini hissetmemizi sağlayacak önemli bir yeniay gerçekleşecek. Yeniayın etkileri Mayıs sonuna kadar hissedilecektir. Radikal ve sürpriz değişimler kapıda. Yeniay takibinde Boğa burcunda transit edecek altı gezegenin gökyüzündeki şöleni bizlere göz kırpacak. Bu konfigürasyon iyilerin kazanırken, kötülerin ise kaybedeceğini gösteriyor. Bazı insanlar çok nadir görülen umut, inanç, aşk ve şans getiren dört yapraklı yoncayı bulabilir. Dünyadan beklentilerimiz artarken bizleri zenginleştiren ve konforlu hissettiren yeniliklerin peşine düşebiliriz. Gökyüzü bize adeta nerede hareket varsa orada bolluk ve bereket var diyor. Çözülmesi zor düğümler gevşerken krizler bitmeye ve önümüz açılmaya başlayabilir. Yeniay anında Balık burcundaki Satürn’ün de altmışlık açısı epey dikkat çekici. Sağlam ve uzun vadeli hak edişleri sahiplerine dağıtabilir. Tüm bu göksel etkilerden anlayacağımız gerçekten şans kapıya dayanmış durumda. Bize düşen ise harekete geçip iyilik ve güzelliklere uzanmak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniaylar; Ay ve Güneş’in kavuşmasıyla meydana gelerek her ay yeni bir döngüyü başlatır. Ay ise Boğa burcu konumunda yücelmektedir. Yücelen gezegenler güçlü ve iz bırakan olaylara neden olabilir. 8 Mayıs’ta gerçekleşecek yeniay anında Ay; hem Boğa burcunda hem de evrensel finans göstergesi Jüpiter gezegeniyle kavuşuyor. Boğa yeniayının gücü bu sebeple ikiye katlanacağı için gerçek ihtiyaçlarımızı fark etmemiz ve onlara ulaşmamız konusunda bize yeni kapılar açabilir. Jüpiter; neşe, iyimserlik, yardımlaşma, pozitif karma, yeni deneyimler ve genişlemekle ilgilidir. Tüm bu konular hayatımızda belirginleşirken dolayısıyla her şeyden önce kıtlık bilincindeysek, korku ve endişe nedeniyle yeni adımlardan ayağımızı geri geri adım atıyorsak şifalanabiliriz. Birikim fırsatları doğabilir. Mal ve mülk sahibi olmanın yolu açılabilir.

Boğa yeniayları dünya çapında gıda sektörü, para piyasaları, doğal kaynaklar ve toprakla ilgili yeni gelişmeleri ifade eder. Jüpiterin başrolde olması enflasyonu ve kapitalizmi güçlendirebilir. Yatırım ve kredi teşvikleri artabilir. Faizlerde düşüş görülebilir. Usulsüzlükler sebebiyle yeni yaptırımlar gelebilir. Bununla birlikte moda, sanat, mimari alanlarda nefis projeler ortaya çıkabilir. Ham maddede büyük zamlar, tüketici davranışlarında değişimler ve kurlarda ani dalgalanmalar gözlemlenebilir. Boğa burcu finansal astrolojiye göre Altın başta olmak üzere değerli madenlerle ilişkili olduğu için bazı yükselişler görülebilir. Market, çiçekçi ve pazarlarda rengarenk tam bir bahar şöleni görülebilir. Yine bazı ürünlerin piyasadan toplattırılması, alkol zehirlenmeleri, yasalara uygun imal edilmemiş ürünlerle ilgili skandalların açığa çıkması ve hijyen problemleri hukuki süreçlere yansıyabilir.

Yeniayın yükseleninde 25° Boğa burcu, gökyüzünün en tehlikeli yıldızı olarak bilinen Algol yükseliyor. Yükselene partil konumda yine Algol sabit yıldızıyla kavuşan Jüpiter gezegeni zararları en aza indirse de duygusal istekleri abartarak risk içeren eylemlerden kaçınmak gerektiğini de gösteriyor. Bazı başarılar da büyük sorun, kaybetme riski ve tehlikeler sonrasında kazanılabilir. İş ortaklıkları, para ve kariyer konusunda anlaşmaları, iş girişimleri, terfi konularını destekleyen bir yeniay olacak.

Romantik ilişkilerdeyse cinsel ve duygusal gerilim yükselebilir. Yasak aşklara meyil artabilir. Ancak bir yandan da netliğin, farkındalığın en üst düzeyde olması mümkün. Ciddi beraberliği olanlar için Mars-Kuzey Ay Düğümü üçgeni, Venüs-Juno üçgeni evlilik, söz ve nişan gibi hazırlıkları desteklemektedir.

Psikolojik çerçevede bu yeniay özgürce yeni bir şeylere sahip olmanın ne kadar güzel bir his olduğunu tattırabilir. Sevdiklerimizi değerli hissettirebiliriz. Bencillik, dar fikirlilik, açgözlülük, tembellik, oburluk yeniayın gölge tarafları olacak. Jüpiter ve Uranüs gezegenleri adaletten ayrılan, hak hukuk saymayan, ihtiraslarının ve arzularının kölesi olmuş insanları alaşağı da edebilir. Zira mitolojik tasvirlerde Jüpiter yani Zeus çapkın, hovarda bir tanrı olarak geçse de adalete çok önem verdiğini, öfkesinin çok hiddetli olduğunu, doğruluktan ayrılan ölümlü ve ölümsüzleri yıldırımlarıyla cezalandırmaktan çekinmediği de bulunur.

Yeniayın Sabian Sembolü okyanustan yükselen yeni bir kıta. Sembol bizlere tektonik plakalar doğal devinimlerle asırlar boyunca nasıl yeni bir kıtayı meydana getiriyorsa insanların hayatında da döngüler kendi içinde saklanabilir. Yeniden doğuş ve dönüşüm süreçleri bir anda olmaz, yıllarca verilen bazı mücadelelerin sonucu olarak karşımıza çıkar. İşte bu yeniayla birlikte ağır aksak ilerleyen sabır gerektiren bir olayın son dokunuşlarını yapabiliriz.

Boğaz ve boyun ağrıları, tiroid sorunları, obezite, kalp-damar sorunları, psikolojik sorunlar, gıda intoleransları bu süreçte artışa geçebilir. Hormonal sorunlar büyük oranda görülebilir. Estetik operasyonlarına, aromaterapilere, doğal yaşama, organik beslenmeye ve yogaya ilgi merak artabilir.

Boğa Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Maddi açıdan yepyeni bir kapı açılıyor. Gelir kaynaklarınızı ilgilendiren pozitif bir gelişmeyle karşılaşabilirsiniz. Mal mülk, değerli bir eşya alışverişi yapabilirsiniz. Sizi sevenlerden hediyeler alabilirsiniz. Kendi içinizde ve sağlık konusunda dengenizi bulmaya başlayabilirsiniz. Özgüven ve cesaretinizin artması size yeni başlangıçlar yaptırabilir. Dekoratif ve sanatsal işlerle daha yakından ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sahip olduğunuz değerleri ilgilendiren önemli bir dönüm noktasıyla karşı karşıya gelebilirsiniz. Parasal açıdan bolluk ve bereket içinde olabilirsiniz. Yurt dışı veyahut e-ticaret üzerinden iş yapabilirsiniz. Sağlığınızla daha çok ilgilenebilirsiniz. İmajınızda değişiklik veya estetik yapabilirsiniz. İlişkilerde manipülatif insanları pek umursamayabilirsiniz. Huzurunuzu bozan ortam ve insanlarla aranıza mesafe koymaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kadersel gelişmeler kapıya dayanabilir. Bir döngünün sonuna gelebilirsiniz. Değişimlere daha rahat uyum geliştirebilirsiniz. Özel hayatınızın gizliliğine daha çok özen gösterebilirsiniz. Ailenizden birinden büyük bir fedakarlık görebilirsiniz. Evinizin sıkıntıları daha çok gözünüze batmaya başlayabilir. Seyahat planlayabilir, yurt dışından sevdiğiniz şeylere alışveriş yapabilirsiniz. Gönüllü faaliyetler, ücretsiz etkinliklere katılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayallerinizin peşinden gitmek için rüzgarı arkanıza alabilirsiniz. Aşk hayatınızda büyük bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Maddi açıdan yaşadığınız bir zorluk geride kalmaya başlayabilir. Kariyerinizden elde ettiğiniz gelirlerde artış görülebilir. Birikim yapmaya başlayabilirsiniz. Sizi acılardan özgürleştiren gelişmeler olabilir. Arkadaşlıklarınız pekişebilir. Kutlama, davet ve etkinlikler vesilesiyle yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyeriniz, statünüz ve hayat yolunuzu ilgilendiren güçlü bir gelişmeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Büyük bir amacınıza erişebilirsiniz. Terfi edebilir, kendi işinizi kurabilirsiniz veya işinizi büyütebilirsiniz. Ticari faaliyetler yoluyla başarı kazanabilirsiniz. Planda olmayan ani gelişmeler hayat rotanızı olumlu manada değiştirebilir. İlişkilerde yaşadığınız engeller ve sınavlar çözüm yoluna gidebilir. Orta yolu bulmak, anlaşmalar için koşullar uygun olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayata bakış açınız olumlu anlamda değişebilir. Problemli ilişkilerinizi yoluna sokabilirsiniz. Kaçırdığınızı sandığınız bir fırsat tekrar önünüze gelebilir veya geçmişte yaptığınız iyiliklerin karşılığını bulmaya başlayabilirsiniz. İlahi bir kuvvet arkanızda sizi destekleyebilir. Kültürel, turistik seyahatlere çıkabilirsiniz. İş sebepli eğitim alabilirsiniz. Hukuki konular, yabancılar, ticaret ve sosyal medya alanlarında destek bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Doğru insanlarla yol alır ve paylaşım yaparsanız hayatınızın daha iyi bir yöne doğru dönüştüğünü gözlemleyebilirsiniz. İlişkilerinizi daha derinden gözden geçirme zamanı olabilir. Terapistinize açılabilir, ağzınızdaki baklayı birilerine çıkarabilirsiniz. Tutkuyla bağlanacağınız bir konu olabilir. Manevi desteklerinizle yakınlarınızı iyi hissettirebilirsiniz. Miras, tazminat, sigorta ve vergi işleriniz başarıyla ilerleyebilir. Borçlarınızı kapatabilir, rahat ödeyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İlişkilerinizin kalitesini daha net görmeye başlıyorsunuz. Yalnızsanız hayatınıza önemli biri girebilir. Kendinize melek yatırımcı bulabilirsiniz. İşbirlikleri ve ortaklıklar kazançlarınızı katlayabilir. Resmi işlerle ilgilenebilirsiniz. Hayırlı anlaşmalar imzalayabilirsiniz. Hayatınızda biri varsa eğer evlilik kararı alabilirsiniz. Hayatınızda size büyük engel oluşturmuş bir konu artık bitebilir. Taşınma kararı alabilir, yurt dışı seyahati ve yer değişikliği düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mesleki konularda değişime açılabilirsiniz. İş ortamınıza yeni birileri gelebilir. Çalışma hayatınızda konfor alanından çıkar, eyleme geçerseniz eğer başarılı olabilirsiniz. Konfor alanında durmak sizi geriye götürebilir. Beslenme ve uykuyla ilgili bozukluklarınız olabilir. Bazı yemekleri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Günlük rutinlerinize düzen getirebilirsiniz. Egzersizlere başlayabilirsiniz. Sağlık kontrollerinizi yaptırmak için uygun zamanlardan geçiyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Duvarlarınızı kırabilir, duygularınızı birine açabilir, flört etmeye başlayabilirsiniz. Arkadaş çevrenizde dikkat çekebilir, başarılarınızla konuşulmaya başlayabilirsiniz. Eğlence organizasyonlarına katılabilirsiniz. Riskli yatırımlar vasıtasıyla beklenmedik bir kazanca kavuşabilirsiniz. Lüks ve değerli eşyalara harcama yapabilirsiniz. Hamilelik, çocuğunuzun eğitimine katkıda bulunmak, eksikliklerini tamamlamak için destekleyici bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ailevi konular odağınıza yerleşebilir Aniden taşınabilir, evlenebilir veya boşanabilirsiniz. Yakınlarınızın sorumluluklarını alabilirsiniz. Miras sorunları görülebilir. İş hayatınızda bir döngünün sonuna gelebilirsiniz. Çalıştığınız şirketinizin rakip firmasından iş teklifi alabilirsiniz. Hayatınızın gidişatı sürpriz biçimde değişime sürüklenebilir. Uygun fırsatlarla mal, toprak yatırımı yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Kısa bir seyahate çıkabilirsiniz. Kendinize saat, aksesuar, araba, telefon, bilgisayar satın alabilirsiniz. İnternet üzerinden para kazanabilirsiniz. Kardeşlerinizin hayatında güzel bir gelişme olabilir. Kuzenlerinizle daha samimi vakit geçirebilirsiniz. Düşünmeden konuşmamaya, yerine getiremediğiniz şeylerin sözünü vermemeye dikkat etmelisiniz, aksi takdirde mahcup olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis