Merve Çubuktepe

Saat 04:34’te 18°43’ Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay Mart 2020’den beri gökyüzünde giderek etkinliğini arttıran gerilimli açı kalıplarının zirve noktası diyebiliriz. Dolunay anında Ay, Dünya’ya en yakın yerberi (perigee) konumunda olduğundan Süper Ay niteliği taşıyor yani tesiri oldukça güçlü.

Nitekim yaptığım ankette gördüm ki katılımcıların %75’i uykusuzluk, uykuya dalmakta zorluk, kâbus, çarpıntı gibi şikayetlere sahipti. Öncü dolunaylar zaten gergin enerjilerdir, insan yerinde duramaz. Üzerine bir de dolunay haritasında da dikkat çeken Mars-Uranüs karesi de sahnede olunca böyle bir durum kaçınılmaz. Zaten uzun süredir evdeyiz, virüs nedeniyle hem kendimiz hem de sevdiklerimiz risk altında ve bundan dolayı da anksiyete de arttı. Diğer yandan dolunay bir konunun artık maksimum noktasına gelişidir, nitekim bu olay gerçekleşip Ay küçülmeye başladığında bu yüksek tansiyon da yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır. Dolunay ile birlikte zirveye ulaşan konuların 15 güne yayılan bir sürede görünür hale geleceğini aklımızda bulunduralım. Önümüzdeki 15 günlük sürecin ne denli kritik olduğu aklımızın bir köşesinde bulunmalı.

Dolunay anında yükselen Balık burcunda, bu burcun yöneticisi Neptün de yükselen ile kavuşumda çok güçlü bir konumda. Geniş toleransla Merkür Balık da yükselen ile kavuşum yapıyor. Mars-Uranüs karesi en keskin halinde. İlk olarak konumuz kesinlikle bilgi kirliliği. Whatsapptan, sosyal medyadan gelen oradan oraya iletilen kaynağı belirsiz mesajları hemen doğru kabul etmemek çok önemli. Kimi kaos amaçlı, kimi de sıfır bilimsel altyapı içeren bu mesajlar insanlar üzerinde panik ve depresyon yaratabiliyor. Bundan dolayı gelen bilgiyi mutlaka teyit etmeye, kaynağını araştırmaya çalışın. Ayrıca bu dönemde kendini kurtarıcı gibi göstermek isteyen, insanları iyilik kisvesi altında tahakküm altına almaya çalışan kişileri hangi kuzu postuna bürünürse bürünsün kale almayın derim. Davranışlarınıza ve kararlarınıza sadece siz karar vermelisiniz.

Neptünyen dolunay ilişkiler konusunda iki tesir yapar. Biri narkoz etkisidir. Zaten şu anda karantinada olduğumuzdan önünüzdeki gerçekleri reddederek kaçış veya en kötü şeyin dahi olumlu bir yönünü bulmaya çalışıp idealize etme durumu görülebilir. Bu geçici bir çözümdür, nitekim Venüs retrosunda da bu tür yapılar iyice sallanacak. Dolunay uzatmaları oynayan bir tarafın sürekli taşıyıcı kolon olduğu ilişkileri sona erdirebilir.

İkinci etki ise sislerin çözülmesidir. Geçmişten referanslar alıp şimdiyi birleştirerek ya da şu ana kadar anlam ifade etmeyen parçaları toplayıp oluşan resme bakarak eğer bir illüzyon içerisindeyseniz artık gerçek dünyaya dönmek isteyebilirsiniz. Ki dolunay da açıkçası bu tür ilişkileri sarsan, insanları kendine getirmeye çalışan bir doğaya sahip.

İyicil kullanımında herkes eteğindeki taşları dökebilir, gerçek olan ve suni olan ayrışabilir. Şov, yalan, kıvırmalardan uzak temiz bir ilişki kurulabilir veya mevcut bir ilişki sadeleşebilir. Ancak bunun için de elbette iki taraflı çaba gerekir. Sahte arkadaşlıklar, yapmacık ilişkiler, çıkarcı kimseler veya ikili oynayanlar bu süreçte görünür olacak ve kişi isterse elenecektir.

Terazi burcu bel bölgesi, böbrekler ile özellikle alakalıdır. Ağır kaldırmaktan, ani hareketlerden özellikle kaçınmalı; mümkünse beli güçlendiren egzersizler yapmalısınız. Böbreklerin de iyi çalışması adına su içmek ve aşırı tuzlu gıda tüketmekten uzak durmak gerekir. Zira dolunay etkisi ile haritanız da müsaitse bu bölgelerle alakalı hassasiyetler de oluşabilir.

Dolunay ve yükselen-Neptün kavuşumu, Mars-Uranüs karesi bu hafta vaka sayılarında artış getirebilir. Mayıs 2020 itibariyle yavaşlama ve Temmuz 2020 itibariyle toparlama öngördüğümüz bu süreçlerde ajandanın doğru ilerlemesi adına hepimiz kendimize düşen sorumluluğu almalı, hijyen ve toplum kurallarına uymalıyız. Dolunay doğal afetlere karşı açıklık getirmekle birlikte, Türkiye Güneş’i sert açı alsa da astro kartografi yerleşimi bir sismik aktivite olsa dahi çok kritik düzeyde bir etki gerçekleşmeyeceğini düşündürüyor, öyle de olsun zaten.

Terazi burcu uyum, ahenk ve denge demektir. İnsanoğlu olarak bu dengeyi epeydir bozduk. Nasıl biz bir virüsle baş etmeye çalışıyorsak, doğa için de o virüs biz olduk. Şimdi doğa tekrar canlanıyor, hava temizleniyor. Bizim de aynısını yapmamız gerekli. Dolunay esasen sadece bireysel hayatlarımız değil “biz” bilincine girmek, kolektifin bir parçası olarak düşünmeyi de sembolize ediyor. Şahsi oynamak yerine takım oyunu, bencillik yerine empati, bireysel konulara boğulmak yerine kafayı kaldırıp dünyaya bakmak… Bir ay önceki hayatlarımızdan farklı bir konumda olmamız yeterli değil, değişmemiz de gerekli. Bunu yapabilirsek eğer bu süreçlerden güçlenerek çıkacak ve asıl birey olma yolculuğunda yol kat edebileceğiz. Bu dünyanın uyuma, ahenge ve renklere ihtiyacı var. Ve empatiye. Yargılamamaya. Dinlemeye. Yardım etmeye.

Terazi Dolunayının burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Dolunay özellikle ilişkiler alanında etkili. Eğer her şey yolunda gidiyorsa bir ilişkinin artık adının konulması söz konusu olabilir. Hayatı birleştirme planları gündeme gelebilir. Online mecralarda olsa da önemli bir tanışma ve çekim gündeme gelebilir. Ancak uzatmaları oynayan ilişkilerde maskeler düşüyor, gerçekler görünür hale geliyor. Para konusunda kimseyle kavga etmemeli, ortak para işlerinden uzak durmalısınız. Beklenmedik masraflar görülebilir, tutumluluk şart. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sağlığınıza ekstra özen göstermelisiniz. Uykuya dalmakta zorluk, bel ağrıları görülebilir, böbrekler hassas olabilir. Aşırı yiyip içmekten kaçınmalı, bol su tüketmelisiniz; ödem ve şişlik oluşabilir zira. İş yükünüzün ve sorumluluklarınızın artacağı bu dönemde angaryalardan kaçmamalı ve her şeyi yığılmadan zamanında halletmelisiniz. İşler başınıza kalabilir, beklediğiniz desteği görmekte zorlanabilirsiniz ama ani hiçbir karar vermenizi bu dönemde önermem, beklemede kalın derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Dolunay aşk hayatınıza hareketlilik getirebilir. Özellikle kalbi boş olanlar için mesaj trafikleri hızlanabilir, online tanışmalar artabilir. Ancak hoş ama boş tiplerden uzak durmanız önemli, ilk andan yüksek beklenti oluşturmak sonradan düş kırıklığı yaratabilir. Çocuğu olanların bu hafta mesaisi artabilir, daha fazla çocukları ile ilgilenebilirler. Çocuk sahibi olmak isteyenler için destekleyici tesir söz konusudur. Yaratıcı çözümler üretmek, küsleri barıştırmak, öğrenmek için uygun zamanlar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aile sırları açığa çıkabilir. Geçmişten gelen konular önünüze temcit pilavı gibi konabileceği için bu dönemde bu tür muhabbetlere çok prim vermemekte fayda var. Ailede dengeleri sağlamak gerekebileceğinden tarafsız kalmanız önemli. Ebeveynlerinizin daha fazla anlayışınıza ihtiyacı var. Durup kalmamalı işlerinize sahip çıkmalısınız. Günlük yaşam ritminizi bozmamalı, bir hayat planına göre hareket etmelisiniz zira başıboş ve savruk davranışlar sizi depresif bir ruh haline sokabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Online eğitim almanın, kendinizi geliştirmenin tam sırası. Eğitim almasanız bile en azından kitap okumak, araştırma yapmak, telefon-sosyal medya döngüsünden çıkmak faydalı olacaktır. Hitabet ve yazı yeteneğiniz iyiyse bir blog açmanın, yayın yapmanın ve insanlara ulaşmak için destekler sizinle. Kardeş ve akrabalarınızla bu dönemde gerilimler oluşabilir, bir noktada uzlaşmakta zorlanabilirsiniz. Hâkim olmadığınız konularda fikir beyan etmekten kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Özellikle e-ticaret üzerinden para kazabileceğiniz bu dönem bir iş kurmak, bunu tanıtmak ve insanlarla ulaşmak adına avantajlı konumdasınız. Yatırımlar kar getirebilir, ancak dolduruşa gelerek ya da iyi araştırmadan yapılan işlemler düş kırıklığı yaratabilir. Konuya çok iyi derecede hakim olmayı unutmayın. Sorumluluk almaktan kaçınmamak, herkes pes etmişken bir işi toparlamak size görünürlük sağlayacaktır. Haksızlığa susmamalı, doğru zamanda ertelemeden sesinizi çıkarmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay esasen sapla samanı ayırıyor. Bugün yeni hayatınızın ilk günü olabilir. Zira her şeyi –eğer isterseniz, açıkça görerek net kararlar alabileceğiniz bir döneme giriş yapıyorsunuz. Spor ve diyete başlamak, zararlı alışkanlıkları bırakmak için çok doğru bir zaman. İlişkilerde fevri ve benmerkezci yaklaşım kopuş oluşturabilir, empati kurmak ve soru sormak ilişkilerin tamirini sağlayabilir. Art niyetli veya ikili oynayan kişilerle aranızda bir set çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Dolunayın etkisi ile sular biraz dalgalanıyor. Çevrenizdeki olumsuz, kıskanç veya gizli düşmancıl duyguları olan kişilere gözünüzü kapamamanız önemli. Bu kişileri ıslah etmek zorunda değilsiniz aynı zamanda intikam almaya da gerek yok. Yok saymak verilebilecek en iyi cevap olacaktır. Ancak ajitasyon ve duygu sömürülerine de prim vermemeli, yapmacık sevimli tavırlara kanmamalısınız. Sağlığınıza ekstra özen göstermeli, uyku ve beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Online mecralar, teknolojiyi kullanarak sosyalleşebilir; insanlarla keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bu dönem hem bilgi alışverişleri hem de enerjiyi yükseltmek adına olumlu. İçe kapanmak yerine yaratıcılığınızı konuşturabilir, bir proje üreterek bunu yayınlayabilirsiniz. İyi bir iş fikri, bir proje gündeme gelirse girişken ve katılımcı olmanızda fayda var. İş ortamı başta olmak üzere insanlara karşı daha anlayışlı olmanız önemli, zira fevri veya umursamaz tepkiler başınıza dert açabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunay tesiri ile normalden daha gergin hissedebilirsiniz. Özellikle uyku ve hayat düzeninde geçici aksamalar görülebilir. Buna teslim olmayıp hayatın dizginlerini sıkıca tutmanızda fayda var. İş hayatında daha fazla öne çıkabilir, doğru hamleler yaparsanız şu anda herkesin zorlandığı şu dönemde öne geçebilirsiniz. Görünürlük yüksek olacağından hata veya ihmaller de görünür durumda, bundan dolayı “Nasılsa herkes yapıyor” demeyin her zaman kurallara uyarak düzeni koruyun derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Araştırmak, farklı insanlarla ortak amaçlar için buluşmak, yardım etmek ve bilgi sahibi olmak… Bu konularla alakalı çok verimli bir dolunay sizleri beklemekte. Bir konuda uzmanlaşmak ve online eğitim almanın tam zamanı. Aynı zamanda e-ticaret girişimi başlatmak veya tanıtmak için de avantajlı durumdasınız. Hakim olmadığınız konularda bilgi paylaşımı veya aşırı iddiacılık sıkıntı oluşturabilir. Sakarlık, unutkanlık ve dikkatsizliğe açık etkiler olduğundan her şeyinizi kontrol edin, sakin olun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dolunay vesilesi ile partner/ortağınızın finansal durumuyla alakalı önemli bir haber alabilirsiniz. Yatırımlar konusunda beklemede kalmakta fayda var zira beklenmedik masraflar görülebilir. Aile veya arkadaş ortak para işlerine gerek yok şu anda. Beklediğiniz bir para gelebilir, borç kapatabilirsiniz. Ancak bu süreçte yeni borçlara gerek kesinlikle yok. Hayatınızda size yük olan, sürekli bir şeyler talep eden, sürekli kendinden bahseden kişilere karşı bir denge kurma vakti. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe