Merve Çubuktepe

Bu hafta Aslan yeniayının etkisiyle oldukça sarsıcı tesirlerle haftaya başlayacağız. En önemlisi de 10 Ağustos 2021’de Venüs-Neptün karşıtlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Yeniay ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Venüs-Neptün sert etkileşimleri soğuk duş etkisi yaratırlar. Eğer gerçekçi olmayan bir konuda büyük beklentiler yaratmış ve kendimizi kandırmışsak şayet bunun ağır bir yüzleşmesi olabilir. “Ama…” diyerek bahane bulduğumuz konular bir bir önümüze serilebilecektir. Özellikle ilişkiler konusunda acı verse bile neyin doğru neyin yanlış olduğunu görme şansı söz konusudur. Eğer böyle bir deneyim yaşanıyorsa buna gözlerimizi kapamak yerine önümüze gelen acı reçeteyi alıp uygulamakta fayda var. Çünkü uyku süreci devam ederse bir sonraki sert etkileşim olan 26 Ekim 2021’de daha da üzücü yüzleşmelerle karşılaşmak mümkün.

Diğer yandan bu açı kandırılma teması içerdiği için dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı, veri çaldırma gibi konulara da açıktır. Şifreleri güncellemek, veri yedeklemek, güvenmediğimiz hiç kimseyle maddi manevi alışverişte bulunmamakta fayda var. Ayrıca açı kalıbı dikkatsizlik, dalgınlık ve doğru olmayan bilgiye kolayca inanmayı da tetikleyebilir. Çok yalan söylenebilen bu dönemde her şeyi şeytanın avukatı gibi sorgulamak gerçeği anlamaya yardımcı olabilir.

11 Ağustos 2021’de Merkür-Jüpiter karşıtı da kesinleşiyor. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmaktan kaçınmamızda fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

İnsan ilişkilerinde aşırı abartılı ve iddialı demeçler görebiliriz. Büyük abartılı cümleler, iddialı sözler, abartılı sevgi ve güven gösterileri, “Bak kesin ödeyeceğim”, “Bir daha yapmayacağım” gibi cümleler göz boyayabilir. Bu hafta çok büyük konuşan kişilere pek de prim vermemek gerek.

Finansal anlamda ani değer değişimleri, piyasa dalgalanmaları, gereksiz risklere açık olma etkisi gündeme gelebilir. İş başvuruları ve iş değişimleri gibi konularda da masaya gelen şartları çok iyi okuyup değerlendirmekte fayda var zira gözümüz boyanıyor olabilir.

Kitlesel iletişimde ise fanatizm, ayrıştırıcı söylemler, bilgi kirliliği, hukuk konularında doğru olmayan uygulamalar, çarpıtma gibi konular, ayrıca yasal ihlaller ve görevi kötüye kullanma gibi konularda önemli haberler gündeme gelebilir.

12 Ağustos 2021’de Merkür Başak burcunda geçiyor. Merkür yüceldiği burca geçerken daha analitik, detay odaklı ve aklı selim bir forma geçiyor. Daha sağduyulu, mantıklı ve fayda odaklı düşünebiliriz. Konsantre olarak bir işi en mükemmel hale getirmek adına ideal zamanlardır. Sadece detaylarda boğulma, bazen de aşırı yüksek standartlar sebebiyle memnuniyetsizlik, tatmin eksikliği ve yıkıcı eleştirel tavra dikkat. Merkür bu burçta 30 Ağustos 2021’e kadar seyahat edecek.

Merkür Başak burcundayken aslında haftaya etkisi olan tüm kafa karıştırıcı açılara rağmen haftanın ikinci yarısı itibariyle daha aklı selim bir etki oluşturmaya başlayacak. Hayal dünyasında veya ego odaklı düşünmeyi bırakıp fayda odaklı düşünmeye başlayacağız. “Bu konunun bana ve çevreme faydası nedir?” sorusunun cevabı en doğru kararları almamızı sağlayabilir. Bu transit insanı çok yorucu bir düşünsel sürece ve çalışma temposuna sokabilir. Bu da gerek zihin gerek beden üzerinde yorgunluk yaratabilir. Takıntılı düşünceler artabileceği için böyle bir sorun varsa şayet ruhsal ve psikolojik anlamda destekler oldukça faydalı olacaktır.

Ve haftanın son açısı neyse ki gökyüzündeki gerilimi bir miktar yumuşatmaya başlıyor. 12 Ağustos 2021’de Venüs-Plüton üçgeni kesinleşecek. Eğer Venüs-Neptün karşıtlığı sınavını geçmeyi başardıysanız bu açı ilişkiler konusunda destekleyici bir yapı içeriyor.

Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir tesirdir. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Eğer önemli bir seçim yaptıysanız ve duygusal konularda doğru bir yol ayrımına geldiyseniz bu açı size güç verecektir. İnsanlar karar verirken tereddütte olabilir veya bir seçim yapsa da gözü sürekli arkada kalabilir. İşte bu açı kalıbı gözümüzü ileriye ve asıl yolumuza odaklamamız konusunda destek veriyor.

Ayrıca finansal konular ve insan ilişkileri anlamında da destek bulmak, çevremize iyi bir intiba bırakabilmek de adına da etkili bir açıdır. Buna ek olarak karşımızdaki kişileri cezbeden ve etkileyen bir kuvvet içerdiği için önemli sunumlar, toplantılar, buluşmalar adına da açı kalıbı değerlendirilebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09.08.2021: Herkese iyi haftalar! Yeniaydan sonra Ay Aslan burcunda yolcuğuna devam ediyor ve saat 08:45’te Merkür ile kavuşumda. Bu bağlamda önemli tüm işler, imza ve görüşmeleri günün ilk yarısında tamamlamakta fayda var. Zira saat 15:22’de Ay-Jüpiter karşıtlığı kesişecek ve Ay, Merkür-Jüpiter karşıtını etkin olarak çalıştırmaya başlayacak. Öğleden sonra itibariyle her türlü abartıya ve ayarsızlığa açığız. Ay saat 15:22-17:56 arasında boşlukta olacağı için özellikle önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Saat 17:57’de Ay boşluktan çıkıp Başak burcuna geçecek biraz daha netlik ve odak kazanacağız. Özellikle daha rutin işler, temizlik ve hijyen konularıyla ilgilenebiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 10.08.2021: Haftanın en dikkatli olunması gereken günlerinden birindeyiz. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Venüs-Neptün sert etkileşimleri soğuk duş etkisi yaratırlar. Eğer gerçekçi olmayan bir konuda büyük beklentiler yaratmış ve kendimizi kandırmışsak şayet bunun ağır bir yüzleşmesi olabilir. “Ama…” diyerek bahane bulduğumuz konular bir bir önümüze serilebilecektir. Özellikle ilişkiler konusunda neyin doğru neyin yanlış olduğunu acı verse dahi görme şansı söz konusudur. Eğer böyle bir deneyim yaşanıyorsa buna kulak tıkamak yerine önümüze gelen acı reçeteyi alıp uygulamakta fayda var. Çünkü uyku süreci devam ederse bir sonraki sert etkileşim olan 26 Ekim 2021’de daha da üzücü yüzleşmelerle karşılaşmak mümkün. Buna ek olarak saat 06:42’de Ay-Mars kavuşumu da devrede olduğu için solumuzdan kalkabilir ve agresif tepkilere açık olabiliriz. Spor yapanların kendilerini fazla zorlamaması gereken bir gün. Saat 20:18’de Ay-Uranüs üçgeni günün gerginliğini bir miktar hafifletiyor; akşam saatleri üretkenlik adına daha verimli olabilir, sürpriz iyi haberler alabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 11.08.2021: Haftanın önemli açılarından biri olan Merkür-Jüpiter karşıtı saat 04:19’da kesinleşiyor. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. İnsan ilişkilerinde aşırı abartılı ve iddialı demeçler görebiliriz. Büyük abartılı cümleler, iddialı sözler, abartılı sevgi ve güven gösterileri, “Bak kesin ödeyeceğim”, “Bir daha yapmayacağım” diye başlayan cümleler göz boyayabilir. Bu hafta çok büyük konuşan kişilere pek de prim vermemek gerek. Ay saat 13:15’te Venüs ile kavuşum açısı yapmakta. Bu bağlamda günün ikinci yarısı bakım, estetik gibi konular adına uygun. Saat 14:22’de Ay, Plüton ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra saat 23:08’e kadar uzun bir süre boşlukta olacak. Bu süre biraz daha aheste ve üşengeç geçebilir, ancak işleyen demir ışıldar. Saat 23:09’da Ay boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçecek. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 12.08.2021: Saat 00:56’da Merkür Başak burcuna geçiyor. Merkür Başak burcunda geçiyor. Merkür yüceldiği burca geçerken daha analitik, detay odaklı ve aklı selim bir forma geçiyor. Daha sağduyulu, mantıklı ve fayda odaklı düşünebiliriz. Konsantrasyon, bir işi en mükemmel hale getirmek adına ideal zamanlardır. Sadece aşırı detaylarda boğulma bazen de aşırı yüksek standartlar sebebiyle memnuniyetsizlik, tatmin eksikliği ve yıkıcı eleştirel tavra dikkat. Merkür bu burçta 30 Ağustos 2021’e kadar seyahat edecek. Haftanın iyicil biricik açısı Venüs-Plüton üçgeni saat 01:45’te kesinleşecek. Eğer Venüs-Neptün karşıtlığı sınavını geçmeyi başardıysanız bu açı ilişkiler konusunda destekleyici bir yapı içeriyor.Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir tesirdir. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Eğer önemli bir seçim yaptıysanız ve duygusal konularda doğru bir yol ayrımına geldiyseniz bu açı size güç verecektir. İnsanlar karar verirken tereddütte olabilir veya bir seçim yapsa da gözü sürekli arkada kalabilir. İşte bu açı kalıbı gözümüzü ileriye ve asıl yolumuza odaklamamız konusunda destek veriyor. Ay saat 07:18’de Güneş ile 45’lik açı yapıyor ve hilal fazına geçiyoruz. Hilal fazı bir şeyleri hayat geçirmek, inisiyatif almak ve başlangıçlar için ideal bir fazıdır, motivasyonu arttırır. Ay Terazi burcunda saat 15:32’de Satürn ile üçgen olumlu açı yaparak odak ve kararlılığımızı ayrıca arttırıyor. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 13.08.2021: Ay Terazi burcunda saat 11:13’te Güneş ile altmışlık olumlu açı yapacak. Günün özellikle ilk yarısı en çok da 09:13-13:13 arası önemli işleri tamamlamak, görüşmeler, insan ilişkilerinde olumlu sonuç ve uzlaşma, kariyer adımları adına iyicil etkiler içermekte. Saat 18:20’de Ay-Plüton karesi devreye giriyor ve frene basmaya başlıyoruz. Haftanın genelinde etkin olan gergin açılar sebebiyle daha fevri, hırslı ve aniden patlamaya açık olabiliriz. Özellikle 16:20-20:20 arasında kontrollü olmak ve tepkilerimizi iyi ayarlamakta fayda var. Saat 23:38’de Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşirken gerilimli hava sakinleşmeye başlıyor. Özellikle 21:28-23:38 aralığı ruhsal çalışmalar, odaklanma, bir şeyler öğrenme ve finansal kararlar alma konusunda ideal etkilere sahip. Ay akabinde boşluğa giriyor ve günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 14.08.2021: Herkese iyi hafta sonları! Güne Ay boşlukta başlıyoruz ve saat 03:02 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiyor. Boşluk süresi uyku saatlerine denk geldiğinden rahatsız edici rüyalar ve uykuya dalmakta zorluk görülebilir. Uyku hazırlığını iyi yapmakta fayda var. Ay saat 10:32’de Merkür ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Günün ilk yarısı her türlü önemli görüşme, imza, başvuru gibi konular adına elverişli, özellikle 08:32-12:32 arasında verim maksimumda. Ancak akşam saatlerine yaklaşırken hava değişmeye başlıyor, öncelikle saat 17:32’de Mars-Plüton 135’liği akabinde 18:53’te Ay-Satürn karesi devreye girdiğinden öğleden sonra zorlayıcı konuları ele almamak ve sınırları zorlamamakta fayda var. Saat 20:07’de Ay-Mars altmışlığı devreye girerken rahatlamaya başlıyoruz. Spor, efor gerektiren işler ve hareketli programlar adına akşam saatlerini değerlendirebiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 15.08.2021: Haftanın son gününde Ay Akrep burcunda ve saat 04:18’de Uranüs ile karşıt sert açı yapıyor. Sabah saatleri beklenmedik tatsız sürprizler ve aksiliklere açık olabilir. Ani ve fevri hareketlerden kaçınmakta fayda var. Ayrıca elektronik eşyalarda bilmediğimiz işlere kalkışmayalım, arıza ve problemler gündeme gelebilir, elektrik ve internet kesintileri gündeme gelebilir. Neyse ki saat 17:33’te Ay-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Öğleden sonra itibariyle ruhsal enerji artmaya başlıyor, bu bağlamda özellikle saat 15:33-19:33 ruhsal çalışmalar ve ibadet adına çok uygun durumda. Saat 18:19’da Ay-Güneş karesi kesinleşirken Ay, İlk Dördün fazına geçiyor. Bu ay fazı hırs ve kendini ispatlamayı sembolize eder. Bunu yaparken insanlarla daha çok rekabet etme ve çatışmaya açık olabiliriz. Ancak asıl konu insanlar değil, kendimizle olan mücadeledir. Diğer yandan enerjisi yüksek olduğu için bir gazla oturup üşendiğimiz işleri tamamlayabiliriz. Saat 21:31’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleşirken daha da güç buluyoruz, odaklanma ve destekler maksimumda. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe