Merve Çubuktepe

Bu hafta Venüs’ün açıları çok önemli olacak. 12 Aralık 2019’da İkizler Burcunda gerçekleşecek dolunay da haftanın enerjisini yükseltiyor. Ancak baş aktör Venüs olduğundan ilişkiler hakkında önemli bir dönemeçte olacağız. 9 Aralık 2019’da Venüs-Neptün altmışlığı haftaya ilk olarak yumuşak bir etki verse de 11 Aralık 2019 Venüs-Satürn kavuşumu ve 13 Aralık 2019 Venüs-Plüton kavuşumu adeta sur borusunu çalıyor. İlişkiler adına çok kritik ve önemli bir etkileşim söz konusu. Büyük hayaller, beklentiler ve umutlar söz konusu olabilir hayatımızda; bu sadece duygusal ilişkilerde değil tüm konular için geçerli. Bunun altı dolu olabilir, gerçekten de var olabilir; öyleyse ne mutlu zira bu çok ciddi açılar zaten gerçek olanı daha gerçek hale getirip sağlamlaştıracaktır. Ancak anlık, altı boş veya farklı şekilde önünüze getirilmiş, sizde beklenti oluşturan konular kumdan kaleler gibi dağılabilir.

Bu zorlu bir süreç, ancak kabul etmek lazım ki kişinin hayrı ve ilerideki huzuru adına önemli. 26 Aralık 2019 Oğlak burcunda Güneş Tutulmasına yaklaşırken artık gökyüzü de eteğindeki taşları döküyor. Daha net, daha gerçek ve daha yalın hayata devam etmemiz adına bu tür yüzleşmeler zorunlu durumda. Bundan dolayı da bu hafta iyi veya kötü yaşayacağımız olaylar önümüzdeki şeyin ne olduğuna dair kesin ipuçları verebilir. Güzel olan daha sağlam ilerlerken, zararlı olan ayan beyan önümüze geliyor. Bize düşen de eğer bir kangren varsa, bu kangrenle yaşamak yerine kangrenli yeri kesip atmak.

İlişkilerden maddi dünya konularına kadar her şeyde gerçekçi olmak zorundayız. Oğlak baskın gökyüzü bizden bunu talep ediyor. Kariyer ve hayat yolumuzla alakalı planları da aynı soğukkanlılıkla yapmak önemli. Bilinmeyen karanlık dehlizlere dalmak yerine ışığı ve önümüzü görebildiğimiz yollardan yürümenin zamanı. Zira karanlık dehlizin aydınlanacağı umudu şu anda beyhude olabilir.

Ve tabii ki Oğlak baskın gökyüzü “İşine gücüne bak” demektir. Yani bizi sarmalayan içsel ve dışsal duygusal faktörlerden biraz daha sıyrılarak dışarıdan olaylara bakmak, gücümüzü yeteneklerimize ve bireysel isteklerimize odaklamak da faydalı olacaktır. Hırs dozunda ve sağlıklı olduğunda etkili bir başarı tetikleyicisidir. Bu dönem sağlıklı hırslardan bahsedebiliriz, ertelediklerimize odaklanabiliriz. Şu anda kısa mesafe değil maraton koşmamız gereken bir yıla giriyoruz; bundan dolayı nefesimizi de idareli kullanmamız önemli. Ve en daha da önemlisi her şeyden öte “Önce ben” demeyi hatırlamak gerekli.

Haftanın günlerine gelirsek: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09.12.2019: Herkese iyi haftalar! 00:48’de Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Yeni haftaya yumuşak, duygusal ve ilhamı yüksek bir tesirle başlıyoruz. Bu hafta Venüs’ün diğer açılarını da düşününce özellikle altı dolu ilişkilerde güzel ve kalıcı gelişmeler gündeme gelebilir. Ay Boğa burcunda saat 12:09’da Mars ile karşıt açı yapacağından öğle saatlerinde agresyon, aşırı inatçılık ve gereksiz ayak direme görülebilir. Bir konu olmuyorsa çok da zorlamamak lazım, sonuç almak pek kolay değil. Saat 17:19’da Neptün, 19:07’de Venüs ve 22:54’te Satürn ile olumlu açı yapacak olan Ay; tekrar Venüs-Neptün altmışlığını tetikleyerek ışığı taşıyacak. Bugün özellikle öğleden sonra duygusal meseleleri konuşmak, netlik kazanmak ve aynı zamanda hayatımızla alakalı olumlu güzel adımlar atmak adına destekler alacağız, sadece aşırılıktan kaçmak, yalın ve sakin bir yaklaşım sergilemek önemli. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 10.12.2019: Ay Boğa burcunda 04:12’de Plüton ile üçgen olumlu açı yaparak akabinde boşluğa girecek. 12:31’de Merkür-Kiron üçgeni etkin. Bu açı özellikle ruhsal ve psikolojik destek almayı düşünüyorsanız şahane bir etkidir, bu konuda üşengeçseniz ilk adımı atabilirsiniz. Aynı zamanda bir dostunuzla konuşup rahatlamak için de çok uygundur. Ay saat 19:48’e kadar boşlukta olduğundan bugün biraz aheste geçebilir, Ay Boğa boşluk konumu insanı rehavete sürükler, ayrıca da bol bol yedirebilir haberiniz olsun. Bugün biraz daha rölantide, çok da kritik konularla uğraşmadan günü geçirebiliriz. Saat 19:49’da Ay İkizler burcuna geçiyor, dolunaya hazırlanıyoruz ve enerji yükseliyor. Saat 22:27’de Ay-Kiron altmışlığı ruhsal şifalanma ve çalışmalar adına çok etkili. 23:42’de Ay-Merkür karşıtlığı olduğundan enerjiyi içeride tutmalıyız, İkizler enerjisi ani konuşma hatta içini kusma etkisi yaratabilir bu da bu açı kalıbıyla o anda çok sağlıklı olmayabilir. İçimizdekileri yazmak, güvendiklerimizle konuşmak, ibadet ve meditasyon bu anlamda çok iyi gelebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Çarşamba – 11.12.2019: Haftanın en önemli açılarından biri olan Venüs-Satürn kavuşumu saat 13:04’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ciddiyeti simgeler. İlişkilerde gerçekçilik, kalıcılık ve gelecek odağı söz konusudur. Bu bağlamda gerçekten altı dolu ve samimi yapılarda güçlenme, olumlu konuşmalar ve daha da sağlamlaşma görülebilir. Ancak açının gerçekçi yapısı sebebiyle de gelip geçici, dürtüsel ve altı boş konularda da kumdan kalenin yıkılması etkisini görebiliriz. Ayrıca bu açı kesinlikle soğukkanlı ve mantıklı bir yapıdır, bundan dolayı da salt duygusal konular değil tüm hayat alanlarında histeri, aşırı tepkiler, sabırsızlık ve kontrolsüzlük bize ciddi sıkıntılar yaşatabilir. Kaybetme korkusu veya panikten hızlı ve tepkisel davranmaktan kaçınmak önemli. Açının etkisi haftaya yayılacak. Ay İkizler Burcunda ve 18:34’te Juno ile üçgen açı yapacak. Bu bağlamda dolunay öncesi esasen ilişkilerde çözüm ve tamir adına olumlu bir atmosfer var; ancak saydığım konularda dikkat etmek çok önemli. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Perşembe – 12.12.2019: Dolunay gününe geldik… Ay İkizler burcunda saat 01:10’de Neptün ile kare açı yapıyor ki dolunayın karakteristiğini veren açı da bu. Yani olaylar beklentilerimizden iyi ya da kötü çok çok farklı gelişebilir. Peşin hükümlü olmamak, çok hızlı hemen atlamamak ve biraz da dolunayın ışığının karanlıkları aydınlatıp netleştirmesini beklemekte fayda var. Saat 08:13’te İkizler burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay da hafta boyunca Venüs’ün açıları ile birleştiğinde önümüzü gerçekten açabilecek bir etki. Yanılgıya girdiğimiz, hatalı muhakeme ettiğimiz konularda doğru rotayı bulabilir, yolumuzu netleştirebiliriz. Ancak altını çizmeliyim ki pembe bulutlarda gezip, aslında belki de acı gerçekleri bile bile “Bu sefer öyle olmaz” dediğimiz konularda net ve sert yüzleşmeler gelebilir. Burada bize düşen her şeye açık olmak ve hakikatin bir düşman değil hayrımızı isteyen bir dost olduğunu hatırlamak. Günün iyicil etkilerinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Dolunaydan sonra Ay boşluğa girip tüm gün bu şekilde kalacak; bundan dolayı da önemli kararları ve adımları boşluk sonrasına yani bir sonraki güne almakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 13.12.2019: Saat 02:22’de Ay boşluktan çıkarak Yengeç burcuna geçiyor, saat 04:56’da Kiron ile kare ve 06:32’de Jüpiter ile karşıt açı yapacak. Açıkçası gerilimi yüksek bir gündeyiz ve özellikle sabah saatlerinde aşırı alınganlık, olayları abartma ve gereksiz riskler alma eğilimi görülebilir. “İnceldiği yerden kopsun” demiyorsanız kesinlikle gemileri yakmayın derim pişmanlık oluşabilir. Saat 07:43’te Ay-Uranüs altmışlığı işimiz gücümüzle alakalı daha yaratıcı ve dinamik bir perspektif sunacak. Bir şeylere çok takıp kurmak yerine elimizdekilerle uğraşmak, yaratıcı enerjimizi ateşlemek çok iyi gelebilir. 14:54’te kesinleşecek Mars-Neptün üçgeni de bu durumu harika bir şekilde destekliyor. Etkisi en az üç gün sürecek bu açı kalıbı yaratıcılığı eylemle birleştirmek, isteklerini hayata geçirmek ve fark yaratmak isteyenler için harika bir müttefik. Saat 18:16’da haftanın diğer bir önemli açısı Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı ilişkilerde güçlü bir tutku oluşturur. Hatta takıntı dahi getirebilir. Ancak yapıştırıcı etkisi de vardır. Yani hafta içinde etkin Venüs-Satürn kavuşumu ile birleştiğinde ciddi olanı daha ciddi yapabilir, diğer yandan yıkık yapıya da son darbeyi vurmaya müsait bir açıdır. Adeta ilişkiler için sur borusu çalmakta, yani menfi ya da müspet bir netlik söz konusu. Diğer yandan duygularımızın aşırı odaklı ve hatta takıntılı olabileceğini unutmamalıyız, açıların gücü ile şu anda hissettiklerimiz çok vurgulanıyor olabilir. Haftanın en kritik günü olduğundan tüm adımlarımızı bir stratejist gibi soğukkanlı ve mantıklı bir şekilde planlamamız, fevri davranışlardan uzak durmamız çok önemli. Tüm bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 14.12.2019: Haftanın en gerilimli günlerinden birindeyiz. Ay Yengeç burcunda saat 01:20’de Juno ile kare açı yapıyor. Duygusal konularda hava oldukça elektrikli. 06:37’de Neptün, 07:24’te Mars ile olumlu açı yapacak olan Ay enerjimizi esasen güzel bir şekilde yükseltiyor. Ona buna takıp bir şeylere kurmak, karalar bağlamak yerine güzel bir haftasonu aktivitesi ayarlamak; yaratıcı bir iş mesela bir sanat atölyesine gitmek, olmadı bir güzel koşmak veya yürümek çok iyi gelecektir. Yalnız kalmayın derim bugün, arkadaşlar ve aile ile olmak en güzeli. Ve sonra Ay taramalı tüfek gibi sert açılarına başlıyor… 12:31’de Satürn, 16:47’de Plüton ve 18:57’de Venüs ile karşıt açı yapacak olan Ay bugün tüm ikili ilişkilerde adeta saatli bomba etkisine sahip. Zaten Ay Yengeçte olduğundan çok hassas ve duygusal duruşa açık olacağız. Ancak bugün işler kontrolsüz olursak çığrından çıkabilir, ya da gerçekler acıdır cümlesini deneyimleyebiliriz. Bundan dolayı ilişkilerde kesinlikle mantıklı ve temkinli olmak çok önemli, çünkü yaşanan kopuşların geri dönüşü olmayabilir. Akabinde zaten Ay sonrasında tüm gün boşlukta olacak… Bugün tahammül adına da biraz zor bir gün olduğundan sizi boğan, kısıtlayan veya enerjinizi düşüren kişi ve konularla alakadar olmamanızı öneririm. Tüm bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar – 15.12.2019: Haftanın son gününde saat 06:57’de Ay boşluktan çıkarak Aslan burcuna geçiyor. Önceki birkaç günün ağır ve boğucu havasından uzaklaşmaya başlıyoruz. Çok daha dinamik, umutlu ve enerjik hissedebiliriz. Pazar günü kesinlikle eğlence ve hayattan zevk alma zamanı, kesinlikle eve kapanmayın ve gününüze renk katın derim. Veya evde olacaksanız da aileyi eşi dostu çağırarak bir şeyler yapmak pek güzel olacaktır. 09:24’te Ay-Kiron üçgeni günün iyicil enerjisini yükseltirken şifa gücünü de arttırıyor. 12:01’de Ay-Uranüs karesi geçici bir sallantı, beklenmedik olaylar veya dikkatsizlikler oluşturabilir ancak kısa vadeli bir etki. 22:01’de bir sonraki haftaya damgasını vuracak Jüpiter-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu harikulade açı değişim ve başarı isteyenler için harika bir müttefik. İyi planlanan, emek verilen ve gerçekten istenen konularda açının yüksek enerjisi ile verim almak, meyveleri toplamak ve bereketi kucaklamak mümkün. Günün iyicil etkilerinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe