Merve Çubuktepe

Sonunda tutulmalar dönemine adım atıyoruz. 14 Ekim 2023 saat 20:55’te 21 derece Terazi burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Tüm dengelerin değişeceği, adeta her şeye yeniden başlayacağımız çok önemli bir döneme adım atıyoruz. Sarsıcı olaylar eşliğinde hayati kararlar alabiliriz. Aşikâr ki hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak ve kartlar yeniden dağıtılacak. Etkisi başlayan ve bu hafta 9 Ekim 2023’te Mars-Plüton karesi maalesef gerek dünyada gerek ülkemizde son derece gerilimli olaylara işaret etmekte. Umuyoruz ki masum insanlar daha fazla zarar görmez… Plüton Kova’nın ayak sesleri yavaş yavaş durulurken karanlık yerine aydınlığın yükseleceği zamanları görmek istiyoruz. Hafta boyunca ilişkilerde yüksek gerilim hattında olacağız zira Mars-Plüton karesinin yanı sıra 10 Ekim 2023’te Venüs-Satürn karşıtı ve 11 Ekim 2023 Güneş-Chiron karşıtı devrede. Bir nevi inceldiği yerden kopar etkisi… Neyse ki tutulma gününe yaklaşırken 13 Ekim 2023 Mars-Satürn üçgenini etkisi ile tekrar güç ve denge kazanmaya başlayacağız. Tutulmalar dönemi fırtınalı başlasa da nihayetinde umuyorum ki herkese huzur, denge ve esenlikler getirir.

Bu hafta, hatta neredeyse yılın sonuna kadar en önemli gökyüzü olayı hiç şüphesiz ki 14 Ekim 2023 saat 20:55’te 21 derece Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması. Terazi burcu insan ilişkileri, ben-sen kavramı, en önemlisi alma-verme dengesi ile en alakalı burçtur. Tutulma sert doğası ile insan ilişkilerinde kalıcı değişim ve dönüşümleri beraberinde getirirken, miadı dolan veya bireyi tüketen ilişkileri sonlandırabilir. Eğer doğru anda doğru kişiler denk geldiyse güçlü ve kalıcı ittifaklar kurulabilir. Aynı zamanda yeni kanaat önderleri ortaya çıkabilir. Yıkmak yerine yapmayı seçen, yeni bir denge oluşturan, aynı zamanda “Elalem ne der?”, “Böyle gelmiş böyle gider” diye düşünmek yerine harekete geçecek kişiler için önemli bir eşikteyiz.

İnsan ilişkileri düzleminde ise bu tamamen haritamızın aldığı açılara bağlı olarak; duygusal ilişkilerde eğer vade bittiyse ayrılıklar gündeme gelecektir ve artık bu konuda daha fazla ısrar etmemekte fayda vardır. Eğer bir şeyler kopuyorsa bunu kabullenme ve ileri bakma zamanıdır. Bunun olmasının bir sebebi de yeni şeylere yer açılması içindir. Tutulma anı haritasının baş yöneticisi Satürn olduğu için net düzenlemeler yapılması adeta bir zorunluluk gibi.

Çok zorlu ilişki deneyimleri yaşadıysanız, artık sınır koymayı öğrenmiş, vadesi dolan veya toksik olanı hayatınızdan temizlemişseniz şayet tutulma yeni ve kalıcılık vaat eden ilişkileri başlatabilir. Veya böyle bir durumun tohumu atıldıysa süreç daha da yeşerebilir. Unutmayalım ki Satürn sadece ceza vermez, yapılandırır ve form verir. Eğer siz gereken düzenlemeleri yaptıysanız yeni bir süreç başlayacaktır.

Tutulma anı haritasının IC dip noktasıyla Atlantis isimli asteroit, karmik Güney Ay Düğümü ile ise Baten Kaitos yıldızı kavuşumda. Kök ve soyumuz, inanıyorsanız önceki yaşamlarımıza dair önemli şeyleri hatırlamamız, bu enerjiyle sağlıklı bir bağ kurmamız mümkündür. Hatırladığımız ve ilham veren temaları iyi anlamak, oradan dersleri çıkartarak şu anki hayata doğru bir şekilde tatbik etmek tutulmalar döneminden sonra en doğru kararları vermemiz konusunda bize destek olacaktır.

Güneş tutulmasının Sabian sembolü “Çocuk gülüyor ve kuşların konduğu eski bir çeşmeden su içiyor.” Bu sembol ruhun taze ve narin kısmının açığa çıkması ile ilgilidir ki Güneş tutulmasının Terazi burcundaki semboliği ile uyumludur. İçimizdeki çocuk yalan söylemez, ona kulak verme ve ihtiyaçlarını anlama zamanıdır. Sezgilerimizi duymamız ve onlarla bağ kurmamız önemlidir zira bu süreçte ne yapmamız gerektiğine dair en doğru bilgiyi onlar verecektir.

Haftanın en önemli transitine gelirsek eğer, 12 Ekim 2023’te Mars Akrep burcuna geçiş yapacak. Mars’ın zararlı olduğu Terazi burcundan çıkıp yöneticisi olduğu Akrep burcuna geçmesi oldukça iyi bir gelişme. Bu durum da yazının başında bahsettiğim ay sonundaki dinamik etkileri yükseltiyor.

Mars eylem, savaş, cinsellik ve savunma kavramlarıyla doğrudan ilgilidir. Bu evrede amaçlarımıza daha rahat yönelebilir ve bu amaçları gerçekleştirme konusunda daha kararlı olabiliriz. Bu yerleşim tutku ve isteği de arttırır, ilişkilerde daha fazla cinsel çekim, yoğun tinsel ve duygusal bağlar ön plana çıkabilir.

Akrep burcu yeniden doğuş ve dönüşüm temalarıyla doğrudan ilgilidir. Bu tesir bireyde eski alışkanlıkları bırakma ve yeni bir başlangıç yapma isteği uyandırabilir. Arınmak ve güçlenmek adına iyicil bir zamandır, sadece toksik veya kangren olan şeyleri temizlemeyi bilmek önemlidir. Dikkat edilmesi gereken kıskançlık ve intikam duygularını dengelemektir, zira Mars Akrep evrelerinde bu hissiyatlar daha yoğun yaşanabilir. Mars 24 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak.

9 Ekim 2023’te Mars-Plüton karesi kesinleşti. Etkisi 7 gün önceden başlayan bu açı aylık analizde de yazdığım üzere kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Ve maalesef 6 Ekim 2023’te Orta Doğu birbirine girdi… Konu hiçbir zaman inançlar ya da politikacılar değil. Bu savaşta kazanan hiçbir taraf yok, sadece ve sadece masum insanlar ölüyor. Maalesef Plüton Oğlak etkisinin en zon ve krizli zamanlarına geldik. Umuyorum ki bu kâbus bir yerde biter… Ancak kısa sürede sona ermeyeceği de çok aşikar bir durum. Bu açı kalıbı ülkemiz üzerinde etkin olduğunda 2015’te Ankara Garında korkunç bir terör saldırısı olmuştu.

Bireysel düzlemde trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09 Ekim 2023: Herkese iyi haftalar! Haftanın hatta ayın en sert ve zorlu açısı ile başlıyoruz. Maalesef etkileri şimdiden başlayan, Orta Doğu’yu kana bulayan Mars-Plüton karesi saat 03:04’te kesinleşiyor. Bugün de konuyla ilgili şok edici gelişmeler gündeme gelebilir, maalesef arada zarar gören hangi inançtan olursa olsun siviller… Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 08:07-12:07 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Güneş altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ikili ilişkileri dengeleme, iş birliği ve akıcı süreçler için olumludur. Son Dördün fazının en iyicil ve verimli evresidir. Ruhsal çalışmalar ve meditasyon için Ay-Chiron üçgeninin aktif olduğu saat 12:13-16:13 arasını değerlendirebiliriz. Son olarak sadece 21:35 sonrasına dikkat zira Ay-Uranüs karesi devrede şok edici ve beklenmedik haberler, ezber bozan gelişmeler gündeme gelebilir. Günün Sabian sembolü “Emekli deniz kaptanı gemilerin uzaklaşmasını izliyor.” Bu sembol kaçınılmaz olan şeylerle vakti geldiğinde veda etmekle ilgilidir. Fiziksel aktivitelerden ziyade zihinsel aktivitelere odaklanma zamanıdır. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 10 Ekim 2023: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 09:10’da haftanın zorlayıcı açılarından Venüs-Satürn karşıtı kesinleşecek. Duyguları ifade etmekte zorlanabilir, çevremize mesafe koymak isteyebiliriz. Aynı durum karşımızdaki kişiler için de söz konusu olabilir. İstediğimiz ilgi ve şefkati göremiyorsak ısrar etmek daha da ters tepebilir. Bu sebeple neden istediğimiz ilgiyi göremediğimizin sebebine odaklanmak daha doğru bir eylem olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 12:36’da Mars ile altmışlık açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 12:37-15:01 arasında boşlukta. Boşluk evresine önemli bir işimizi denk getirmemekte fayda var. Saat 15:02’de Ay boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiş yapıyor ve denge kazanmaya başlıyoruz. Önemli işlerimizi özellikle 17:05-19:05 arasındaki Ay-Venüs kavuşumuna denk getirmek daha verimli ve akıcı bir süreç yaratabilir, ancak dün kesinleşen Venüs-Satürn karşıtı sebebiyle ilişkilerde sınırları çok zorlamamak ve kimsenin çok üzerine düşmemekte fayda var. Saat 18.16’da Ay-Güneş 45’liği geçerken Balzamik Ay fazına adım atıyoruz. Tutulmadan önceki Balzamik faz olduğu için ruhsal enerjisi çok yüksektir. 13 Ekim 2023 gecesine kadar ruhsal çalışmalar, şifa ve arınmak adına güçlü tesirler altında olacağız. Günün Sabian sembolü “Tutuklanan iki adam mahkemeye hazırlanıyor.” Bu sembol özeleştiri yapmanın önemine vurgu yapar. Suçu başkalarında ayırmak veya gerçeklerden kaçmak yerine yüzleşme zamanıdır. Böylece kişi değerini ve gücünü tekrar anlayarak öz haline geri dönebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 11 Ekim 2023: Haftanın ortasına geldiğimizde haftanın bir diğer zorlayıcı açısı olan Güneş-Chiron karşıtı saat 09:20’de kesinleşiyor. Tutulmaya günler kala dengeler çok hassas ve özellikle de ego krizleri, ego patlaması kaynaklı ruhsal yaralanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bir hata yaptığımızda kendimize aşırı yüklenmek ve yıkıcı olmak yerine daha anlayışlı olmakta fayda vardır. Riskli hareketler, sağlığımızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, bugün diyet ve detoks gibi uygulamaları gerçekleştirmek adına uygun bir gündeyiz. Özellikle detoks için çok uygun etkiler devrede. Saat 16:05-20:05 arası günün en verimli saatleri zira Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Her önemli önemli finansal hamle, yatırım kararları, imza ve görüşmeler adına destekleyici tesirler devrede olacak. Günün Sabian sembolü “Ağır silahlı karavana saldırmaya hazırlanan hırsızlar.” Bu sembol hak edilmeyen şeyleri kazananlara karşı ayaklanma düşüncesiyle ilgilidir. Köleliği ve sömürü reddetme zamanıdır, miadı dolmuş dogmalara meydan okunulduğunda asıl değişim ve dönüşüm süreci başlayacaktır. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 12 Ekim 2023: Saat 07:03’te haftanın en önemli transiti gerçekleşiyor ve Mars Akrep burcuna geçiş yapıyor. Mars’ın zararlı olduğu Terazi burcundan çıkıp yöneticisi olduğu Akrep burcuna geçmesi oldukça iyi bir gelişme. Bu durum da yazının başında bahsettiğim ay sonundaki dinamik etkileri yükseltiyor. Mars eylem, savaş, cinsellik ve savunma kavramlarıyla doğrudan ilgilidir. Bu evrede amaçlarımıza daha rahat yönelebilir ve bu amaçları gerçekleştirme konusunda daha kararlı olabiliriz. Bu yerleşim tutku ve isteği de arttırır, ilişkilerde daha fazla cinsel çekim, yoğun tinsel ve duygusal bağlar ön plana çıkabilir. Akrep burcu yeniden doğuş ve dönüşüm temalarıyla doğrudan ilgilidir. Bu tesir bireyde eski alışkanlıkları bırakma ve yeni bir başlangıç yapma isteği uyandırabilir. Arınmak ve güçlenmek adına iyicil bir zamandır, sadece toksik veya kangren olan şeyleri temizlemeyi bilmek önemlidir. Dikkat edilmesi gereken kıskançlık ve intikam duygularını dengelemektir, zira Mars Akrep evrelerinde bu hissiyatlar daha yoğun yaşanabilir. Mars 24 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 10:00-12:00 arasında Ay-Uranüs üçgeni etkin, bu açı kalıbı kolektif işler, yaratıcılık ve zor problemleri çözmek adına ziyadesiyle olumlu bir tesirdir. Günün en dikkatli olmamız gereken zamanları Ay-Neptün karesinin kesinleştiği 16:42-20:42 arası. Her türlü hata, dalgınlık ve dikkatsizliğe açığız; dikkat. Ay saat 23:10’da Plüton ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve günün geri kalanını boşlukta geçirerek. Önemli işlerimizi 23:09’dan önce tamamlamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Yaşlı din adamı kitaplarla dolu odada memnun bir şekilde oturmakta.” Bu sembol geçici hevesler yerine kalıcı değerlere odaklanmamız gerektiğini bize hatırlatır. Kadim bilgeliği anlamaya adım atma veya derinleşme zamanıdır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 13 Ekim 2023: Ay saat 03:21’e kadar boşlukta akabinde Terazi burcuna geçiyor. Güneş tutulmasından bir önceki ve Balzamik Ay fazının en güçlü olduğu gündeyiz. Bugünü ruhsal çalışmalar, bağ kesmek ve arınmak adına değerlendirmek harika olacaktır. Ay gün boyunca olaysız sakin bir şekilde yolculuğuna devam ediyor. Bunun üzerine haftanın en iyicil açı kalıbı olan Mars-Satürn üçgeni saat 15:28’de kesinleşecek. İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bugün özellikle önemli bir işimiz varsa özellikle öğle saatlerini değerlendirebiliriz, ancak genel olarak bu kadar zorlu etkiden sonra haftanın en iyicil etkilerine sahip günü bu. Ve ertesi gün de tutuluyoruz… Güneş tutulması hepimizin yolunu açsın ve esenlikler getirsin! Günün Sabian sembolü “Sıcak bir Pazar gününde kalabalık serin deniz rüzgarının tadını çıkarıyor.” Bu sembol çok bunalmışken gelen bir iyi bir haberi temsil eder, ki günün de enerjisi olumlu umarım böyle haberler alır veya gelişmeler yaşarsınız. Sembol aynı zamanda kişinin beklenmedik keyifli bir mola yaşama vaktinin geldiğini haber verir, özellikle doğaya yaklaşmak ruhsal dengeyi daha sağlıklı kılacaktır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 14 Ekim 2023: Herkese iyi hafta sonları! Güneş tutulması günü geldi çattı… Öncesinde saat 09:57-13:57 arası Ay-Merkür kavuşumu kesinleştiği için her türlü önemli konuşma, imza ve anlaşma adına iyicil tesirler içermekte. Ay gün boyunca sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek ve ek bir özel açı kalıbı yok. Zaten gerek de yok zira sonbaharın assolisti olan 21 derece Terazi burcundaki Güneş tutulması saat 20:54’te kesinleşecek. İnsan ilişkileri düzleminde ise bu tamamen haritamızın aldığı açılara bağlı olarak; duygusal ilişkilerde eğer vade bittiyse ayrılıklar gündeme gelecektir ve artık bu konuda daha fazla ısrar etmemekte fayda vardır. Eğer bir şeyler kopuyorsa bunu kabullenme ve ileri bakma zamanıdır. Bunun olmasının bir sebebi de yeni şeylere yer açılması içindir. Tutulma anı haritasının baş yöneticisi Satürn olduğu için net düzenlemeler yapılması adeta bir zorunluluk gibi. Çok zorlu ilişki deneyimleri yaşadıysanız, artık sınır koymayı öğrenmiş, vadesi dolan veya toksik olanı hayatınızdan temizlemişseniz şayet tutulma yeni ve kalıcılık vaat eden ilişkileri başlatabilir. Veya böyle bir durumun tohumu atıldıysa süreç daha da yeşerebilir. Unutmayalım ki Satürn sadece ceza vermez, yapılandırır ve form verir. Eğer siz gereken düzenlemeleri yaptıysanız yeni bir süreç başlayacaktır. Tutulma anı haritasının IC dip noktasıyla Atlantis isimli asteroit, karmik Güney Ay Düğümü ile ise Baten Kaitos yıldızı kavuşumda. Kök ve soyumuz, inanıyorsanız önceki yaşamlarımıza dair önemli şeyleri hatırlamamız, bu enerjiyle sağlıklı bir bağ kurmamız mümkündür. Hatırladığımız ve ilham veren temaları iyi anlamak, oradan dersleri çıkartarak şu anki hayata doğru bir şekilde tatbik etmek tutulmalar döneminden sonra en doğru kararları vermemiz konusunda bize destek olacaktır. Güneş tutulmasının ve günün Sabian sembolü “Çocuk gülüyor ve kuşların konduğu eski bir çeşmeden su içiyor.” Bu sembol ruhun taze ve narin kısmının açığa çıkması ile ilgilidir ki Güneş tutulmasının Terazi burcundaki semboliği ile uyumludur. İçimizdeki çocuk yalan söylemez, ona kulak verme ve ihtiyaçlarını anlama zamanıdır. Sezgilerimizi duymamız ve onlarla bağ kurmamız önemlidir zira bu süreçte ne yapmamız gerektiğine dair en doğru bilgiyi onlar verecektir. Ay Fazı: Yeniay (Güneş Tutulması).

Pazar – 15 Ekim 2023: Ay Terazi burcunda, Güneş tutulmasından sonraki ilk gündeyiz. Saat 03:10’da Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Tutulma ve Güney düğüm etkisi bir arada olduğu için bu gece gördüğünüz rüyalar çok anlamlı olabilir ve sezgileriniz yol gösterebilir. Gün boyunca önemli karmik yüzleşemeler ve kadersel tesadüfler gündeme gelebilir. Ay saat 09:00’da Plüton ile kare sert açı yaptıktan sonra 09:01-13:02 arasında boşlukta kalacak. Önemli işlerimizi bu zaman dışına denk getirmemizde fayda var. Saat 13:03’te Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Özellikle 13:03-16:41 arasında Ay-Satürn üçgeni etkin olduğu için her konuda günün en odaklı ve verimli saatlerindeyiz. Önemli tüm işlerimizi bu zamanda ele alabiliriz. Saat 17:35-19:35 arasına dikkat zira Ay-Mars kavuşumu kazalar, hatalar ve gereksiz gerilimlere sebebiyet verebilir. Akşam ve gece saatlerinde ise sakin bir akış söz konusu; derin ve ruhsal konulara daha fazla zaman ayırabilir ve önemli sırlara vakıf olabiliriz. Günün Sabian sembolü “Yerliler sıcak tonlara sahip Güneş’i selamlamakta.” Bu sembol bir fırsatı ele geçirmek adına bütün imkanların seferber edilmesi gerektiğini bize hatırlatır. Kişi bu hazırlıkları yaparken yeteneklerini daha da geliştirir ayrıca hayatın en zor koşullarda dahi sahip olduğu tazeleme gücünü deneyimler. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta, yeni ve hayırlı bir dönem dileğiyle…
Merve Çubuktepe