Merve Çubuktepe

Haftanın en önemli astrolojik olayı hiç kuşkusuz 14 Eylül 2019 saat 07:32’de gerçekleşecek Balık dolunayı olacak. Dolunay anında Ay-Neptün Balık burcunda kavuşumda olduğundan ruhsal açıdan oldukça yoğun bir dolunaydan bahsediyoruz. Sağımızda pembe mor bulutlu hayaller dünyası solumuzda ise keskin virajlı bir yol bir yanı uçurum. Zira dolunay anında çok keskin bir Mars-Neptün karşıtı da sahnede olacak. Manzaraya çok dalarsanız aracın kontrolünü sağlamanız zorlaşabilir, hatta araç yoldan sapabilir. Ayrıca yanılgı, yanlış beklentilere karşı da çok tetikte olmak lazım bu dolunayda.

Güzel yanlarına gelirsek eğer hayatınızda bir türlü yerine oturtamadığınız, kabullenemediğiniz veya yüzleşemediğiniz olaylar varsa bu dolunay tam bir sindirici ilaç kıvamında. “Olan oldu ve geçmişte kaldı” demek için doğru zaman. Sürekli kafanızı kurcalayan “Ya şöyle olsaydı” diye düşündüren ancak asla olasılık dünyasında öyle olamayacak olaylara “Aman bana ne ya” diyerek ileriye bakma konusunda da destekleyici. Daha spiritüel tabirle konuşursak eğer akışa karşı direnmek yerine onunla hareket etme vakti geldi, ancak bir önceki paragrafta belirttiğim gibi “Akış da pek güzel serin serin” denilip de kendinizi koyverirseniz de bir anda hiç beklenmediğiniz bir yerde bulabilirsiniz kendinizi. Bundan ötürü hep akıl yerinde, detaylara odaklı ve dikkatli bir zihin yapısı sahnede olmalı.

Bu hafta Mars oldukça ortalığı kızıştıracak. 12 Eylül 2019’da Jüpiter ile kare, 14 Eylül 2019’da Neptün ile karşıt açı oluşturacak. Bu açı kalıbının adı T-Kare. Açıkçası zorlayıcı bir yapı. Fiyaskolar, skandallar, kavga, polemik gibi konulara açıktır. İfşalar, saklanan gerçeklerin ortaya çıkması, bir anda maskesi düşüp rezil olanlar, insanları ayakta uyutan dolandırıcılar, çok iyi görünüp aslında hiç öyle olmayanlar ve daha neler neler… Bu hafta gerek toplumsal gerek kişisel gündemler oldukça yoğun geçebilir. Sıhhat adına ise özellikle mide, bağırsak ve ayaklarla ilgili hassasiyetlere açıklık söz konusudur. Yaz mevsiminin sonuna geldik ancak iyi yüzme bilmiyorsanız lütfen derin sulara açılmayın, evinizin su teçhizatı eskiyse bir elden geçirin ve lütfen başka alkol olmak üzere hiçbir sıvıyı haddinden fazla tüketmeyin. Bu kalıp zehirlenme, sarhoşluk gibi tatsız olayları da tetikleyebilir. Bir de tabii güvendiğiniz yerden güvendiğiniz gıdaları tüketmelisiniz. “Mis gibi de koktu şu büfeden yiyeyim ne olacak” cümlesi bu hafta pek önerdiğim bir düşünce tarzı değil.

9 Eylül 2019’da kesinleşecek Merkür-Plüton ve 13 Eylül 2019’da kesinleşecek Güneş-Plüton üçgenleri özellikle kariyer, iş başvuruları, önemli iş ve imzalar için ideal açı kalıpları olarak karşımıza çıkıyor.

14 Eylül 2019’da Venüs yöneticisi olduğu Terazi burcuna geçiş yapıyor. Aynı gün Merkür de Terazi burcuna geçecek. Bu vesile ile Venüs’ün çok daha uyumlu, huzur getiren, estetik ve uzlaşmacı formu olan Terazi dönemini yaşayacağız. Detaylar pek yakında. :)

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09.09.2019: Harika bir güne hoşgeldiniz! :) Haftanın en güzel açı kalıpları adeta bugüne yerleşmiş durumda. Ay Oğlak burcunda 06:02’de Merkür ile üçgen olumlu açı yapıyor, 06:03’te Plüton ile kavuşum yapıyor. Güne zinde, zihinsel anlamda güçlü ve kararlı başlayabilirsiniz. Ve çok kısa süre sonra 06:08’de Merkür-Plüton üçgeni de kesinleştiğinden bugün tam anlamıyla iş görüşmeleri, başvurular, önemli işlem ve imzalar için çok iyi durumda. 07:13’te kesinleşecek Mars-Satürn üçgeni de cabası. Adeta emek verilen her şeyin yeşermesi yavaş ama kararlı adımlara başarıya ilerleme etkisi söz konusu. Ayrıca 11:30’da Ay-Venüs üçgeninin de kesinleşmesi güne duygusal açıdan da hoş bir hava katacak. Ay akabinde boşluğa gireceğinden önemli konuları bu saat öncesinde halletmenizde fayda var. Hazır bu kadar iyi iletişim açıları varken duygusal anlamda yenilikler veya sorunları çözmek adına iyicil etkiler gündeme gelebilir. Günün olumlu etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 10.09.2019: Ay saat 00:23’te boşluktan çıkıp Kova burcuna giriş yapıyor. 09:11’de Kiron ile olumlu açı yapacak. Ancak saat 10:23’te Güneş-Neptün karşıtı kesinleşeceğinden bugün çok önemli kararlar almak ya da bir yargıya varmak adına pek de uygun bir gün değil. Bu açının üzerine bir de 12:57’de Ay-Uranüs karesi de kesinleşeceğinden hem belirsiz hem de beklenmedik durumlara açık bir gün diyebiliriz Salı gününe. Önemli işlerinizi bugüne denk getirmenizi pek önermiyorum. Kimsenin dolduruşuna gelmemelisiniz çünkü bugün yaşanan olaylar hiç de görüldüğü gibi olmayabilir. Ayrıca dolandırıcı ve sahtekar tiplemelere dikkat, tatlı sözler dahil olmak üzere hiçbir şeye kanmayın. Gün boyunca değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Çarşamba – 11.09.2019: Ortadoğu ve Balkanların en sakin günlerinden birindeyiz. Ay Kova burcunda ve 08:22’de Jüpiter ile olumlu açı yapıp boşluğa girecek. Gün boyunca başka hiçbir önemli gezegen etkisi yok. :) Ay da tüm gün boşlukta aheste aheste yoluna devam edecek. Bugün bir şeye odaklanmak kolay olmayabilir, yeni işlere başlamak yerine daha az kafa yoran ve tamamlanması gereken konulara odaklanmanızda fayda var. Eğer çok önemli bir işiniz varsa mümkünse sabah saatlerindeki Jüpiter olumlu açısını denk getirmeye çalışın. Bugünün etkisinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar daha çok faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 12.09.2019: Ay saat 12:51e kadar boşlukta akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. Bugünün en önemli konusu 12:05’te kesinleşecek Mars-Jüpiter karesi. Bu açı kalıbı davranışlarda aşırı abartılı yaklaşımlar oluşturabilir. Ölçüyü endazeyi tutturmakta zorlanabilirsiniz. Özellikle finansal açıdan büyük risklere girmekten kaçınmak çok önemli bu açı kalıbı altında. Etkisi birkaç gün süreceğinden bu duruşu önümüzdeki haftaya kadar korumak en ideali diye düşünüyorum. Ay Balık burcunda olduğundan daha yaratıcı, biraz hayal aleminde bir ruh halinde olabiliriz. Su ile temas, suya yakın olmak da ayrıca iyi gelebilecektir. Saydığım riskler konusunda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Cuma – 13.09.2019: Ay Balık burcunda 01:26’da Uranüs ile olumlu altmışlık açı yapıyor. 17:04’te ise Ay-Satürn altmışlığı devrede. Ay Balık burcunda dolunaya hazırlanırken Mars-Jüpiter-Neptün T-Karesini de tetikleyeceğinden bugün dikkati elden bırakmamak önemli. Bugünü bir satranç oyunu gibi düşünebilirsiniz. Dikkatli, stratejik ve gözü açık olan kazanır. Gün boyunca özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. 18:10 itibariyle Merkür-Venüs kavuşumunun kesinleştiği anlar günün en iyicil zamanları. 20:17’de Ay, Ay düğümleri ile olumlu konumda da olacak. Bu saatler gerek duygusal gerek sosyal tüm insan ilişkileri adına pozitif. 22:42’de Güneş-Plüton üçgeni kesinleşirken bu güzel etkiler daha da yoğunlaşıyor, ikna kabiliyeti artmak. Saat 23:42’de Ay-Neptün kavuşumu ise ibadet ve ruhsal çalışmalar için çok uygun. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Cumartesi – 14.09.2019: Ay Balık burcunda, 06:48’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleşirken 07:32’de Balık burcunda dolunay gerçekleşecek. Hayatınızda bir türlü yerine oturtamadığınız, kabullenemediğiniz veya yüzleşemediğiniz olaylar varsa bu dolunay tam bir sindirici ilaç kıvamında. “Olan oldu ve geçmişte kaldı” demek için doğru zaman. Sürekli kafanızı kurcalayan “Ya şöyle olsaydı” diye düşündüren ancak asla olasılık dünyasında öyle olamayacak olaylara “Aman bana ne ya” diyerek ileriye bakma konusunda da destekleyici. Geçmişin yüklerini geride bırakalım… 08:25’te dolunay hemen sonra çok keskin bir Mars-Neptün karşıtı da sahnede olacak. Manzaraya çok dalarsanız aracın kontrolünü sağlamanız zorlaşabilir, hatta araç yoldan sapabilir. Ayrıca yanılgı, yanlış beklentilere karşı da çok tetikte olmak lazım bu dolunayda. 10:14’te Merkür, 16:42’de Venüs Terazi burcuna geçiyor. Bu vesile ile Venüs’ün çok daha uyumlu, huzur getiren, estetik ve uzlaşmacı formu olan Terazi dönemini yaşayacağız. Merkür de bu süreçte destekleyici olacak. 16:44’te Ay-Venüs karşıtı devreye girdikten sonra Ay boşlukta. Çok yoğun enerjili bir günden bir anda boşluk evresine geçiş yaşadığımızdan günün geri kalanını keyifli veya ruhunuza iyi gelecek işlere odaklanmakta fayda var. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Pazar – 15.09.2019: Ay 01:32’de boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiş yapıyor. 02:33’te Ay-Venüs karşıtı, 04:08’de Ay-Merkür karşıtı kesinleşiyor. Günün ilk saatleri ilişkiler açısından gerilimli durumda. Bugün bir konuda direnmek veya ters davranmak yerine uzlaşmacı ve yapıcı olmak her şeyi çok daha güzel kılacaktır. Ve ani duygusal patlamalara yenilip kırıcı sözler etmemeliyiz zira 09:57’de Ay-Kiron kavuşumu da kesinleşecek. Günün kalanında zorlayıcı bir etki yok, dinamik ve canlı tesirler var. Ay Koç burcunda olduğundan spor ve hareket için harika bir gün, kendinizi eve kapatmayın. İlişkiler ve diyaloglar konusunda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe