Merve Çubuktepe

Bir retroyu daha uğurluyoruz bu hafta. 15 Kasım 2020’de Mars retrosu sona erecek. Böylece gökyüzünde sadece Neptün ve Uranüs retro gezegen olarak kalıyor; ki bunlar jenerasyon gezegenleri.

Merkür’den sonra Mars’ın ileri harekete geçişi sonbaharın başından beri son derece yavaşlayan gökyüzünü iyice hareketlendirmeye başlayacak. Mars hareket kabiliyetimizdir ve Retro Mars Koç bunu bloke ediyor, üşengeçlik, pasif agresyon ve hareketsizliğe dönüştürüyordu. Tabii retro hareketi bitirdikten sonra Mars’ın kendine gelmesi biraz zaman alacak ancak önümüzdeki hafta başı itibariyle dinamik enerjisini hissetmeye başlayacağız.

Mars 13 Kasım 2020 03:36-15 Kasım 2020 03:35 arasında Durağan konuma geçecek ve akabinde 15 Kasım 2020 saat 03:36 itibariyle ileri hareketine başlayacak. Durağan konumların en az retro konum kadar, hatta bazen daha etkili olduğunu söylemiştim. Bu sebeple çok önemli girişimler, estetik operasyonlar gibi konuları bu zaman diliminden sonraya almakta fayda var. Mars’ın gelecek açıları da sert doğada. Bu sebeple stratejist düşünce tarzını korumak da çok önemli.

Önemli bir etki olarak Jüpiter-Plüton Kavuşumu üçlü açısının sonuncusunu 13 Kasım 2020’de yaşayacağız. Açı kalıbı bu yıl 5 Nisan 2020 ve 30 Haziran 2020’de aktifti. Büyük Dönüşüm açısı özellikle de 21 Aralık 2020’de kesinleşecek olan Jüpiter-Satürn’ün Kova burcundaki kavuşumu ile birlikte daha da önemli hale geliyor. Jüpiter-Plüton kavuşumunun en önemli anlamlarından biri transformasyon. Nitekim açı kalıbı zorlu bir dönüşüm ve arınma sürecini temsil etmekte. Bu açı kalıbının aktif olduğu 1918 yılında çok önemli bir küresel salgın olan İspanyol Gribi patlak vermişti. Açının en azından sonuncu fazına gelmiş olmamız sevindirici. İspanyol gribi 1920 yılında tamamen sona ermişti. Benzer bir motif 1981 yılında etkin, bu yıl da AIDS’in patlak verdiği zamandı. Bu bağlamda 2021’in özellikle ikinci yarısından sonra artık sürecin kontrol altına alınabileceği yönünde biraz umutlanabiliriz.

Bu açı kalıbı bir yandan dünyadaki siyasi ve askeri gerginlikleri de temsil ediyor. ABD seçimleri Jüpiter-Plüton kavuşumu ve yaklaşan Jüpiter-Satürn Kova geçişinin ayak sesleri. Abd halkının Cumhuriyetçilerden Demokratlara doğru tercih değiştirmiş olması Jüpiter-Satürn Oğlaktan (muhafazakâr) Jüpiter-Satürn Kova (liberal) sembolizmine çok uymakta.

Bu hafta ayrıca 15 Kasım 2020 saat 08:07’de Akrep burcunda yeniay gerçekleşecek. Süperay karakteristiğindeki yeniay bu yılın sonuncu Süperay etkileşimi.

Yeniay 23 derece Akrep burcunda gerçekleşecek ve yeniay haritasında bu ikili on ikinci evde konumlanıyor. Deprem yapar mı sorusuna cevabım şu: Boğa burcundaki dolunay çok özel, sert ve partil (kesin) açılara sahip ve Uranüs’ün de tam karşıt açıda olduğu ülkemiz haritasını da doğrudan etkileyen bir olaydı. Bu yeniayda böyle çarpıcı bir yapı (iyi ki) yok. Artçılar, sismik aktivite görülebilir ancak tekrar İzmir depremi gibi bir sıkıntı oluşturacak zorlukta bir etkileşim beklemiyorum. Yalnız yeniay yapısı özellikle hava olaylarında dengesizlikler oluşturabilir. Misal yüksek yağışlar (kar da olabilir), fırtınalar, ani sıcaklık düşüşleri ve su baskınları gibi.

Yeniay haritasında Mars da direkt konumda. Tutulmalar dönemi öncesi hepimiz ruhlarımızda oynayan filmi yeniden başlatıyoruz. Adeta ağırlaşmış veya kilitlenmiş bir bilgisayarı tekrar açıp kapamak gibi. 30 Kasım 2020 Ay tutulması öncesinde hayatımızdan küt diye veya sessizce çıkan insanlar olabilir. Zihnen de bazı fikirleri dönüştürüp, gerekmeyen posasını atıp yenileniyor olabiliriz. Ruhsal ve sezgisel enerjinin çok güçlü olduğu bu yeniay içimizdeki uhrevi tarafı canlandırmak adına da bir fırsat. Duyguların sesini bastırmayı başarırsak eğer sezgilerimiz bize çok fazla şey söyleyecek ve yeni yolları gösterebilecektir. Bir de yeniay sayısız kirli çamaşırı ortaya dökebilir, bu ara kah çevrenizde kah gündemde birçok skandal ve ifşa duyabilirsiniz. Yasak olan bu dönemde cazip olacaktır, elmayı herkes yemek isteyebilir, ama o güzel görünen elma sonra bir güzel boğazımızda da kalabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09.11.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcunda 14:04’te Merkür ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Bu sebeple günün özellikle ilk yarısı her türlü görüşme, imza, mülakat ve evrak işleri için çok daha uygun durumda. Ay saat 14:05-16:29 arasında boşlukta kalacağından önemli iş ve kararlarımızı bu evreye denk getirmemekte fayda var. Ay boşluk evresi önceden başlanmış işleri tamamlamak adına idealdir. Saat 16:30’da Ay boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiyor. Daha hamarat ve titiz hissedebiliriz. Ay Başak konumu bir şeyleri ayıklamak, tasnif etmek ve temizlik için en güzel yerleşimdir. Ve saat 19:08’de haftanın zorlu açı kalıplarından Venüs-Mars karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı gelecek diğer açı kalıplarının ışığında sallantıda ilişkilerde ciddi gerilim ve kopuş etkisi getirebilir. İletişim tarzını çok iyi ayarlamak ve aşırı agresyondan kaçınmakta fayda var. Diğer yandan bu etkileşim tutkusu yüksek, ancak saman alevi gibi bir anda sönebilecek yeni maceralar da getirebilir. Aşırı harcama veya parayı verimsiz kullanma eğilimi görülebilir. Mars retrosu da hala etkin olduğundan özellikle bugün saç kesim, boyama, bakım, estetik vb önermem. Açı kalıbı +3 gün boyunca etkili olacak. (Estetik operasyonlar için önümüzdeki haftadan sonra Mars retrosu bitince daha uygun etkiler oluşuyor) Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 10.11.2020: Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. Yılında saygıyla anıyoruz. Varlığı bizim için her zaman en büyük ilham ve cesaret kaynağı olacaktır. Ay Başak burcunda saat 02:58’de Güneş ile Quintile, saat 06:49’da Uranüs ile altmışlık açı yapacak. Bu olumlu açılar güne oldukça dinamik ve yaratıcı bir şekilde başlamamızı sağlayabilir. Buna ek olarak 08:11’de Güneş-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Açı kalıbı 5 gün etkili olacak. Yeniay öncesinde bu ruhsal açı bize hayal gücü, ilham ve tinsellik vermekte. Yardımlaşma, merhamet, affedicilik ve romantizmi yükselten bir etkidir. Gün boyunca ruhsal çalışmalar ve ibadete çok uygun bir atmosfer söz konusu. “Birlikten güç doğar” sözü tam bugün için söylenmiş gibi. Saat 23:42’de Ay-Neptün karşıtı kesinleşirken frene basma vakti geliyor. Hatta 21:42 itibariyle etki başlamakta. Bu saatler itibariyle dikkatsizlik, dalgınlık, yanlış anlama ve aldanmaya açık bir atmosfer oluşacak. Bu sebeple dikkat gerektiren önemli işlerimizi bu zaman diliminden önce tamamlamakta fayda var. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 11.11.2020: Ay Başak burcundaki yolcuğunun son demlerinde 00:52’de Güneş ile olumlu açı yapıyor. Sabah saatlerine doğru da 06:54’te Jüpiter, 07:20’de Plüton ile olumlu açı yapacak. Gece saatleri uyumayanlar için verimli, günün ilk yarısı da açı kalıpları sebebiyle oldukça pozitif durumda. Özellikle kariyer ve finansla alakalı konulardaki girişimler için ideal etkiler söz konusu. Ay saat 13:58’de Satürn ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Bu sebeple de önemli işlerimizi bu saatler öncesinde tamamlamakta fayda var. Ay saat 13:59-19:10 arasında boşlukta olduğundan bu saatlerde bir konuda ilerlemekte zorlanabilir veya aslında normalde anlamsız gelebilecek bir detaya çok fazla takabiliriz. Saat 19:10 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiyor ve tekrar odaklanmaya başlıyoruz. 22:47’de kesinleşecek Ay-Uranüs BiQuintile açısı da özellikle geç saatlerde zihnin açılması ve tıkalı bir konuda yeni ve harika çözümler bulmamızı sağlayabilir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 12.11.2020: Ay Terazi burcunda, kafamızın şişmesini istemeyeceğimiz, agresif tip ve hatta yüksek gergin sese dahi pek toleransımızın olmayacağı bir gündeyiz. 03:25’te Ay-Güneş yarım kare açısı kesinleşiyor yani Balzamik Ay fazına geçiyoruz. 15 Kasım 2020 yeniaya kadar sürecek olan bu faz bağ kesmek, sınır koymak, zararlı bir alışkanlığı bırakmak, bir şeyleri sonlandırmak adına ideal bir etkidir. 04:02’de Ay-Kiron karşıtlığı da devrede olduğundan ruhen normalden daha hassas olabiliriz, özellikle kaba ve nezaketsiz insanlara karşı daha da duyarlılığımız artabilir. Zaten saat 19:50’de Ay-Mars karşıtlığı da devreye giriyor. Bugün basit olaylardan büyük agresyonların oluşumuna açık bir gün. Öfkemizi ve tepkilerimizi kontrol etmemiz, çevremizde kışkırtıcı insanlar varsa da onlara prim vermememizde fayda var. Ay Fazı: Balzamik.

Cuma – 13.11.2020: Haftanın, hatta son ayların en önemli açılarından biri olan Jüpiter-Plüton kavuşumu 00:38’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı büyük ve dönüştürücü bir etkileşim, özellikle açıya duyarlı haritalarda çok büyük değişim ve kırılmaları beraberinde getirebilir. Kavuşum nötr doğada bir açıdır, bu sebeple hayatlarda hiç beklenmedik yönlere doğru giden yeni rotalar açılabilir, başta krizli olsa da değişime direnmeyenlerin ileride “iyi ki” dediği sonuçlar alması da mümkün. Makro ölçekte vaka sayılarında artış ve daha sıkı önlemler gündeme gelebilir. Açı kalıbı derinleşen ekonomik kriz ve uluslararası ilişkilerde krizler oluşturabilir. Mars saat 03:36 itibariyle retrosunu tamamlayıp durağan konuma geçiyor. 15 Kasım 2020 saat 03:35’e kadar durağan konumda kalacak ve akabinde ileri hareketine başlayacak. Durağan konumların en az retro konum kadar, hatta bazen daha etkili olduğunu söylemiştim. Bu sebeple çok önemli girişimler, estetik operasyonlar gibi konuları bu zaman diliminden sonraya almakta fayda var. Mars’ın gelecek açıları da sert doğada bu sebeple stratejist düşünce tarzını korumak da çok önemli. Ay Terazi burcunda saat 08:00’de Plüton, saat 08:04’de Jüpiter ve saat 14:32’de Satürn ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Akabinde Ay saat 14:33-19:18 arasında boşlukta. Açıkçası gün pek verimli değil ve engellere açık durumda. Mars da Durağan konumda olduğundan adeta her şey çok yavaşlamış ve bir şeyler yapılsa da bir arpa boyu yol alınamıyormuş gibi bir his oluşabilir. Daha rutin, önem sırası geride işleri merkeze almakta bu süreçte fayda var. Ay saat 19:19’da boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçtiğine netlik kazanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Balzamik.

Cumartesi – 14.11.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcunda 00:43’te Merkür ile kavuşum yapacak. Bu saatlerde çok daha gözlem yeteneğimiz ve stalk hevesimiz güçlü olabilir. İçimizdeki araştırmacı gazeteci çok ilginç şeyler keşfedebilir. Saat 08:09’da Ay-Uranüs karşıtı kesinleşirken günün erken saatlerinde beklenmedik olay ve aksiliklere açıklık söz konusu. Spontane ve hızlı çözümler bulmak gerekebilir. Neyse ki Ay saat 12:31’de Plüton, 12:52’de Jüpiter, 19:06’da Satürn’e güzel Quintile açılar yapıyor. Bu da özellikle günün ikinci yarısını daha verimli ve üretken kılmakta. Ve saat 22:48’de haftanın iyicil açılarından biri olan Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Güçlü kişilerden destek almak; eril figürler, ebeveyn ve üstlerle arayı düzeltmek adına iyicil bir etkidir. Ayrıca insanlar üzerine güçlü etki bırakmayı da destekleyen bir açı kalıbıdır. Bugün yeniay arifesi ve balzamik Ay fazının son günü. Bu sebeple de en güçlü halde. Bu yüzden bir şeyleri geride bırakmak, sonlandırmak, bağ kesmek ve zararlı alışkanlık bırakmak adına en güçlü tesir bir sonraki yeniaya kadar bugün oluşuyor. Ay Fazı: Balzamik.

Pazar – 15.11.2020: Yeniay gününe geldik. Ay Akrep burcunda ve saat 00:05’te Neptün ile üçgen açı yaparak günün ruhsal enerjisini yükseltiyor. +-2 saat her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygundur. İlham veren rüyalar görebilirsiniz, sezgileriniz çok güçlü çalışabilir. Saat 03:36’da haftanın en önemli olaylarından biri gerçekleşiyor ve Mars durağan konumdan çıkarak ileri harekete başlıyor. Özetle Mars retrosu komple sona erdi, herkese geçmiş olsun. Saat 06:57’de haftanın iyicil açı kalıplarından Güneş-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Etkisi 5 gün sürecek. Bu açı kalıbı finansal girişimler, kazanç sağlama, ticari girişim başlatmak adına çok uygundur. Mars retrosu da bittiği için bir sonraki hafta da tesirleri iyi bir şekilde değerlendirilebilir. Ay saat 07:30’da Plüton, saat 08:03’te Jüpiter ile olumlu altmışlık açı yaptıktan sonra saat 08:07’de Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor yani Akrep burcunda yeniay gerçekleşiyor. Tutulmalar dönemi öncesi hepimiz ruhlarımızda oynayan filmi yeniden başlatıyoruz. Adeta ağırlaşmış veya kilitlenmiş bir bilgisayarı tekrar açıp kapamak gibi. 30 Kasım 2020 Ay tutulması öncesinde hayatımızdan küt diye veya sessizce çıkan insanlar olabilir. Zihnen de bazı fikirleri dönüştürüp, gerekmeyen posasını atıp yenileniyor olabiliriz. Ruhsal ve sezgisel enerjinin çok güçlü olduğu bu yeniay içimizdeki uhrevi tarafı canlandırmak adına da bir fırsat. Duyguların sesini bastırmayı başarırsak eğer sezgilerimiz bize çok fazla şey söyleyecek ve yeni yolları gösterebilecektir. Bir de yeniay sayısız kirli çamaşırı ortaya dökebilir, bu ara kah çevrenizde kah gündemde birçok skandal ve ifşa duyabilirsiniz. Yasak olan bu dönemde cazip olacaktır, elmayı herkes yemek isteyebilir, ama o güzel görünen elma sonra bir güzel boğazımızda da kalabilir. Ay saat 14:12’te Satürn ile altmışlık yaptıktan sonra saat 14:13-18:47 arasında boşlukta. Bu saatler daha aheste biraz daha melankolik geçebilir. Ancak 18:48 itibariyle Ay Yay burcuna geçerken tekrar canlanmaya başlıyoruz. Ve saat 22:43’te Venüs-Plüton karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı kıskançlık, baskı, saplantı ve aşırı tutkuyla alakalıdır. İlişkilerde bir şeyleri çok tutturmak, kontrol takıntısı, kaybetme korkusu gibi faktörler sıkıntılar oluşturabilir. Bir duyguyu hırs yapıp hata yapmak mümkündür, bu sebeple mantığı ön planda tutmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe