Merve Çubuktepe

Bu haftaya 9 Mart 2020 saat 20:47’de 19 derece Başak burcunda gerçekleşecek dolunay damgasını vuracak. Detaylı analiz ve burç yorumlarını paylaşmıştım. Merkür Balık’tan Kova burcuna ilerleyen bir retro süreci yaşadık; belirsizlikler dolu ve odaklanma zorluklarını getiren bir süreçti. Çok önemli sorgulamalar yaşamış, ancak hala karar vermemiş olabilirsiniz. Dolunay menfi ya da müspet artık tüm gerçekleri önümüze koyuyor, puslu görüntünün artık netleşeceği zamanlardayız. Ki bu dolunay aynı zamanda Süper Ay kategorisinde olduğundan etkisi ayrıca çok güçlü. Neptün’ün sahnede olduğunu düşünürsek dağıtıcı tesiri de var. Dağıtma şu şekilde olabilir, misal çaba göstermeniz veya gerçekçi olmanız gereken bir anda ısrarla kendinizi bırakır veya hayallere saplanırsanız sizi de düşkırıklığına uğratacak sonuçlar oluşabilir. Ayrıca aşırı yeme, içme, alkol vb kullanımı, uykusuzluk bu hafta bünyeleri çok zorlayabilir; herkes kinoasını ve ballı zencefilini bol bol tüketsin. :)

Gündeme gelirsek eğer Başak dolunayı hijyen, temizlik, sağlık ve korunma süreçleri ile doğrudan alakalıdır. Coronavirus konusu giderek daha da önem kazanıyor, en son komşumuz Bulgaristan’dan da vaka haberi geldi. Dolunay sonrası dönemde bizden de resmi vaka açıklaması gelebilir. Temizlik, hijyen kurallarına dikkat, mesafe ve önlem bilinci büyük önem taşıyor. Diğer yandan özellikle de Merkür retrosu sonlanması itibariyle sağlık yaşam, diyet, sigarayı bırakma vb gibi konuları da hayata geçirebilirsiniz.

10.03.2020 saat 03:54 / Merkür Kova Durağan Konumda
11.03.2020 saat 06:49 / Merkür Retrosu Sona Eriyor

Gördüğünüz üzere 11 Mart 2020 sabah saatleri itibariyle Merkür retrosu sona eriyor. Özellikle durağan dönemin en az retro kadar zorlayıcı ve kritik olduğunu unutmayalım. Merkür her geçen gün hız arttıracak. Bu vesile ile hayatın ve düşüncelerimizi akışı da hızlanmaya ve netleşmeye başlayacak. Dolunay ile bu sürecin denk gelmesi oldukça anlamlı hem de rehavet veya karamsarlığa düşen bünyeleri canlandıracak bir niteliğe sahip.

Ve iyi haber olarak bu hafta majör açılarda olumlu kalıplar baskın durumda. Dolunay sert bir deneyim gibi görünse de sonrasında gelen açıların iyicil doğası dersine iyi çalışanların önünü daha çok açarak huzur ve rahatlık getirebilir.

Dolunay haritasındaki on ikinci ev yerleşimi sebebiyle göremediğimiz veya bizden saklananların da su yüzüne çıkacağını; hınzır kafası karışık dostumuz Merkür’ün de ileri hareket ile yan çizmeleri bitirip bizi sadede getireceği bu süreçte artık romanımızın bu bölümünün çözüm kısmına gelmiş bulunuyoruz. Düğüm çözülüyor, yeni bir bölüm başlıyor.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09.03.2020: Herkese iyi haftalar! Haftaya dolunayın ışığı altında başlayacağız. Dolunay öncesinde saat 12:00’de Venüs, Ay düğümleri ile olumlu irtibata geçecek. Sorumluluğumuz neyse yapalım, gerisini Allah’a havale edelim. Önemli olan “Ben yapabileceğim her şeyi yaptım” demek. Bu tesir aynı zamanda duygusal ve ruhsal anlamda da yumuşak bir enerjiye sahip. Ay Başak burcunda saat 13:47’de Mars ile üçgen olumlu açı yaparak heves ve motivasyonumuzu yükseltiyor. Gayret toplayarak üzerimizdeki angaryalardan kurtulabiliriz. Saat 18:56 itibariyle Ay-Neptün karşıtlığı kesinleşirken frene basmaya başlıyoruz. Önemli tüm işlerimizi mümkünse bu saatlerden önce tamamlamalıyız, zira hatlar karışmaya başlıyor, odaklanmada zorluk, hatalı haberler veya kararsızlık görülebilir. Saat 20:47’de ise Süper Ay kategorisinde Başak burcunda dolunay gerçekleşiyor. Dolunay etkilerini detaylı ve burç bazında hazırlamıştım, herkese güzellikler getirsin. Saat 23:07’de kesinleşen Ay-Jüpiter üçgeni gece saatlerinde daha manevi bir etki oluşturmakta, bu saatler ibadet, meditasyon ve ruhsal çalışmalar adına değerlendirilebilir zira dolunay anında Güneş-Neptün kavuşumu güçlü şekilde aktif olacak. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 10.03.2020: 03:54’te Merkür durağan konuma geçiyor ve bir sonraki gün sabah saatlerine kadar bu şekilde kalacak. Durağan konum oldukça hassastır, bazen Merkür retrosundan daha da etkilidir. Çok önemli işlerinizi ve kararlarınızı açıkçası bugüne denk getirmenizi önermem. Ay Başak burcunda 04:23’te Plüton, 11:33’te Satürn’le olumlu üçgen açı yapıp boşluğa girecek. Öğle saatlerine kadar majör olmamakla birlikte günlük, hali hazırda başlanmış işleri güzelce halledebilir ayrıca destek alabilirsiniz. Bu iyicil tesirden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Saat 11:33-13:04 arasında Ay kısa bir süre boşlukta kalacak akabinde Terazi burcuna geçecek. Ay, 20:05’te Kiron ile karşıt, 20:10’da ise Ay düğümleri kare sert açılar yapıyor. Yani akşam saatleri her türlü insan ilişkisi adına gergin durumda. Kolayca yaralanabilir veya agresifleşebiliriz. Bir konuda sırf sorun çıkmasın diye veya kaybetme korkusundan susmak da aynı zamanda ruhen çok yorucu olabilir. İlişkilerde net, samimi ancak kararlı bir duruş sergilemek önemli görünüyor. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba – 11.03.2020: Saat 06:49 itibariyle Merkür retrosu sona eriyor, herkese geçmiş olsun. Merkür bu an itibariyle ileri hareketine başlayıp hız kazacak. Tam kendine gelmesi ayın son günlerine denk gelse de her geçen gün retro etkisini geride bırakacağız. Özetle, bitti. Önümüzdeki süreçlere bakalım. :) Ay Terazi burcunda saat 15:05’te Mars ile kare sert açı yapıyor. Öğle saatleri gerilim, çatışma ve ani tansiyon yükselişlerine açık olabilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Kaza ve sakarlıklara dikkat, vücudu çok zorlamamalıyız. Diğer yandan 15:26’da haftanın önemli açılarından Güneş-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Merkür retrosunu da geride bıraktığımıza göre bu açı yatırım, iş kurma, ticari girişimler ve destek almak adına pozitiftir. Aynı zamanda iyimser ve yapıcı bir tesir söz konusudur. Açı kalıbı tesirini haftanın sonuna kadar sürdürecek. Saat 22:47’de Ay-Jüpiter karesi kesinleşirken abartmaya kabartmaya oldukça açık olacağız, iyimserlik veya rahatlık güzel kavramlar olmakla birlikte çok uçlara gitmek de kişiyi yolundan alıkoyabilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle Boğa, Başak, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 12.03.2020: Haftanın en gerilimli gününe geldik. Ay Terazi burcunda yolculuğunun son demlerinde 03:40’ta Plüton, 11:11’de Satürn ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Boşluk evresi 11:11-12:28 arasında sürecek. Bu açıların arasında 09:57’de Merkür ile bir üçgeni var ama iki sert gezegenle oluşan zorlu kontaktlar ve akabinde gelen boşluk evresini düşünürsek eğer öğlen saatlerine kadar “haydi sığınaklara” modunda kalmanın faydalı olacağını görüyoruz. Üzerinizde baskı, sınırlandırma hissedebilir veya nedenini bile anlamadan ego çatışmaları içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Koşulları çok zorlama, ısrar veya aşırı tepkinin sıkıntı yaratacağı bu tesirlerle alakalı özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Saat 12:29’da Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. 19:13’te Uranüs ile karşıt sert açısı var. Öğleden sonra biraz daha sakin görünse de akşam saatleri ile yine beklenmedik olaylara açıklık görüyoruz. Akşam saatlerinin mottosu “Ona küçük sürprizler yapmayın” diyebiliriz, zira sürpriz nitelikli ne olursa olsun pek de olumlu karşılanmayacak saatlerdeyiz, işler istediğimiz gibi gitmiyorsa direnmek yerine uyum sağlamak daha faydalı olabilir. Bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cuma – 13.03.2020 Ay Akrep burcunda 02:10’da Venüs ile karşıt açılar yapıyor. Bu saatlerde mesaj attı, atmadı, online oldu olmadı uğraşmayın bir sorun varsa güzelce uyuyup sabah halledin. :) Ay Akrep etkisi sebebiyle duyargalarımız da açık olacağından her konuda daha hassas ve şüpheci olabiliriz. Ve abartıyor da olabiliriz, bunu da göz önünde bulunduralım. Özellikle akşam saatlerinin daha verimli ve keyifli etkiler taşıyor. Ay; saat 17:59’da Mars, 18:52’de Neptün ile üçgen açı yapacak. Bu saatler itibariyle gerek istiyorsanız keyifli ve hareketli aktivitelere katılabilir, istiyorsanız daha sakin müzik, sanat ve ruhsallık dolu bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Kafayı boşaltmak ve hayattan keyif almak adına son derece güzel tesirler söz konusu. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 14.03.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcunda 00:13’te Jüpiter, 03:47’de Güneş ve 04:53’te Plütonla üç olumlu açı yapacak. Açılar gece geç saatlere denk gelse de özellikle sabah saatlerini iyicil etkisiyle şekillendirecek. Gerek duygusal, gerek ailevi ve hatta gerekiyorsa kariyerle alakalı konularda güzel bir atmosfer yakalamak; istiyorsanız keyifli zaman geçirmek, istiyorsanız da önemli bir meseleyi çözüme ulaştırmak adına iyicil tesirler söz konusu. Sadece saat 12:35’te kesinleşecek Ay-Merkür karesi +-2 saat özellikle çatışmalı ve sonuçsuz konularda yol almanın bir miktar daha zorlu olabileceğine işaret ediyor. Ay, saat 13:07’de Satürnle olumlu açı yaparak boşluğa giriyor ve 14:10’a kadar bu şekilde kalacak. Saat 13:31’de haftanın en önemli ve iyicil açılarından biri olan Mars-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. 14:11’de ise Ay boşluktan çıkarak Yay burcuna geçecek. Hemen akabinde de haftanın diğer bir önemli ve iyicil açısı olan Güneş-Plüton altmışlığı 19:46’da kesinleşiyor. Özellikle boşluk evresi bittikten sonra zıpkın gibi bir enerji mevcut. Nüfuzlu insanlarla görüşebilir, kendinizi etkili bir şekilde ortaya koyabilir, yaratıcılık ile stratejiyi birleştirebilirsiniz. Son olarak da 22:17’de Ay-Kiron karesi kesinleşirken ruhsal açıdan da iyileştirici bir enerji oluşuyor. Her anlamda yapıcı etkiler devrede. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 15.03.2020: Haftanın açısal irtibat adına en sade günlerinden birindeyiz. Ay Yay burcunda okuma, araştırma, derinlere inme ve felsefi bilgiye ulaşma zamanı. Sadece kişisel fikir ve inançlarımızda aşırı radikal olabilir, eleştiri veya karşıt görüş kabul etmeyebiliriz. Bu konularda uçlara gitmemek önemli. Diğer yandan 22:51’de Ay-Neptün karesi de kesinleşeceğinden bilgi kirliliği, çarpıtılmış haberler veya tekinsiz demeçler gündeme gelebilir. Her şeyi araştırıp, teyit edip öyle kabul etmekte fayda var, dolduruşa gelmemek lazım. Bugün kendimizi iyi ifade etmemiz önemli yanlış anlaşılmalar görülebilir, ayrıca aldanmaya da açıklık olabileceğinden ucu açık söz ve vaatlere çok da güvenmemeli. Odaklanma zorluğu ve unutkanlık görülebilir, iyi bir uyku ve iyi niyetli çaba bu durumu azaltacaktır. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe