Begüm Minkis

İki tutulma arasındayız. Gökyüzü farkındalığımızı ve duygularımızı yükseltecek etkilerle dolu. 11 Mayıs tarihinde Merkür’ün retroya başlaması ve Jüpiter’in Koç burcuna geçmesi ile gökyüzü gündemleri değişiyor. Merkür önce durağan akabinde retro harekete geçeceği için bin düşünüp bir konuşmamız gereken bir hafta diyebilirim. Yeni kararlar almak, riske girmek ve önemli başlangıçlar yapmak yerine mevcut değerleri korumak ve daha elverişli hale getirerek çevremize karşı net davranışlar sergilememiz şüpheye yer vermememiz hepimiz için iyi olabilir. 13 Mayıs itibariyle Ay’ın ışığının büyümeye başlamasıyla Dolayısıyla kendimizi ve çevremizde olan bitenleri daha çok fark edebiliriz. Zira gelecek hafta gerçekleşecek Ay tutulmasının tesirleri haftasonu itibariyle kendisini hissettiriyor olacak.

11 Mayıs 02:22’de Jüpiter Koç burcuna geçiyor. 17 Mayıs 2023’e kadar transit devamlılık gösterecek. Jüpiter Koç burcunda seyahat ederken tüm dünyada üretim ve imalat sektörünün hız kazanmasını izleyebiliriz. Liderler, siyasetçiler ve başkanların yenilikçi öncü fikirleri Jüpiter Koç burcundaki seyri sırasında en çok konuşulacaklar arasında olacaktır. Metal sanayi, serbest meslek, imalat, üretim, askeri ve cerrahi alanlarda büyüme ve gelişme yaşanabilir. Yeni ve faydalı fikirler büyük girişimcileri doğurabilir. Jüpiter Koç burcunda aşırı sıcak ve kuraklık ile de ilişkili. 2021 kışı ne kadar soğuk ve uzun sürdüyse yaz ayları da bir o kadar sıcak ve uzun sürebilir. Aşırı sıcaklık bitkilerin kurumasına, mahsullere zarar verebilir.

Jüpiter gezegeni abartı ve aşırı davranışlarla da ilgili. Dünya ve sağlık astrolojisine göre yangınlar, ateşli hastalıklar, kan ile ilgili sorunlar, mahsullerin kuruması ve vitamininin azalması, grevler, terör saldırıları, su sorunları ve askeri hareketlilikler Jüpiter Koç burcunda ilerlerken yaşanacak problemler arasında bulunuyor. Detaylı şekilde yazmış olduğum Jüpiter Koç makalesine siteden ulaşabilirsiniz.

11 Mayıs tarihinde İkizler burcunun 3 derecesinde Merkür retroya başlıyor. 4 Haziran’a kadar 26 derece Boğa burcuna kadar gerileme devam edecek. Merkür bir yıl içerisinde üç veya dört kez retrosunu gerçekleştirmektedir.
Merkür retrosu takvimini daha detaylı incelersek:
9 Mayıs 14:48 - 11 Mayıs 14:48 - Merkür Durağan (S) 4 derece İkizler
11 Mayıs 14:49 - 2 Haziran 11:00 - Merkür Retro (Rx) 4 derece İkizler
2 Haziran 11:01 - 4 Haziran 11:00 - Merkür Durağan (S) 26 derece Boğa
4 Haziran 11:01 - Merkür ileri harekette 26 derece Boğa

Merkür retroları pozitif anlamda geçmişi gözden geçirme, kaçırdığımız fırsatları tekrar kullanılabilir hale getirmek açısından iyi gözüküyor. Negatif anlamda ise bit pazarına nur yağan zamanlardır. Geçmişi gereksizce çok düşündüğümüz, aslında kapanmış meseleleri deşmeye çalıştığımız veya anıları yad ederek özlemimizin artabileceği zamanlar olabilir. Doğru kullanıldığında büyük avantajlar sağlayabilir şayet farkındalığımız eğer yüksekse.

Sert etkilenen harita sahipleri yanlış kararlarla ilerde pişmanlığa sürükleyecek başlangıçlar da yapabileceğinden temkinli olması önerimdir. Merkür retrosu ile ilgili haftaiçinde detaylı yazı paylaşacağız.

13 Mayıs tarihinde Güneş ve Kuzey Ay Düğüm kavuşumu maddi ve manevi düzlemde koşullarımızı daha sağlamlaştırmak, birikim yapmak, yaratıcı ve üretken işlerle meşgul olmak adına uygun gözüküyor. Hangi yola gitmemiz ve neyi seçmemiz gerektiği konusunda mantıklı kararlar alabilir ve otoritenin rehberliklerinden fayda sağlayabiliriz.

15 Mayıs tarihi göksel manada oldukça hareketli gözüküyor. Aşağıda aynı gün içerisinde gerçekleşecek açı kalıplarını inceledim;

Mars-Kuzey Ay Düğüm Altmışlığı ilerlemek istiyorsak mücadele etmemiz ve çalışmamız gerektiğini vurguluyor. Yine aynı gün gerçekleşecek Güneş-Satürn karesi engelleyen koşullar, üstlerle fikir ayrılıkları, baba ve eşin sağlık sorunlarını, baskı ve enerji düşüklüğü maalesef getirebilir. Altın ve değerli madenlerde aşağı yönlü hareket, piyasalarda durgunluk ve beklenen terfi/zam vs ertelemesi gibi gelişmelere işaret edebilir.

Güneş-Neptün altmışlığı irade ile faydaya dönüştürülebilecek bir açı kalıbıdır. Yaratıcılık, ilham ve sezgilerin gücünü kullanarak gelen başarıyı temsil etmektedir. Yardımlaşmalar artabilir, idealler ve inançlar uğruna gereken sorumluluk almaya gönüllü olmaya işaret eder.

Ve son olarak Venüs-Kiron kavuşumu aşk ve parada hassas zeminleri vurgulamaktadır. Kadın hastalıkları, üreme problemleri, kasık ağrıları, yumurtalık ve göğüs kanserleri gibi konularda risk teşkil eden durumlar var ise doktora gitmekte fayda olabilir. Maddi düzlemde de etkili bir açı. Paranın bereketinin olmaması, hatalı yatırımlar, hızlı kazançlar olsa da hemen tüketmeyi temsil eder. Bu sebeple maddi konularda daha garantici davranılması gereken bir hafta diyebilirim. İlişkilerde bencillik, sömürücü tutumlar, zalimce ve acımasız hareketlerden ötürü yara almak gibi gelişmelere işaret edebilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09.05.2022: Herkese iyi haftalar! Ay tüm gün Aslan burcunda seyrini sürdürüyor olacak. Yaratıcılık, motivasyon, cesaret gerektiren işlerde başarı sağlayabilir her işin üstesinden gelebiliriz. 03:21’de Ay-Güneş karesi ile Ay ilk dördün fazına giriş yapıyor. Egomuz ve ruhsal isteklerin çeliştiği zamanlardır. Kendimizi tatmin etme çabası içerisinde bazen dengesiz davranışlar sergileyebiliriz. İlk dördün fazları ayrıca aile, yerleşim ve taşınma konuları ile doğrudan ilgili olduğundan bu temalarda alınması gereken kararlar devreye girebilir. 14:48’de Merkür 3 derece İkizler burcunda Durağan konuma geçeceğinden iletişim, karar, anlaşma ve ticaret vb. konularda hassas bir sürece geçiyoruz. 15:38’de Ay-Satürn karşıtlığı gerçekleşerek Ay boşluğa girecek. Ay da günün geri kalanında tamamen boşlukta olacağından akşam saatlerinde olmayacak işleri zorlamamalı ve sadece akışta kalmalıyız. Mesafeli, kuralcı ve dominant insanlarla muhattap olmamıza veya güç mücadelelerine neden olabilir. Otoriteden istenen desteğin gelmeyebilir. Duygusal istekleri rahat ifade edemeyebilir. Tam tersi işlerimizi ve sorumluluklarımızı ön plana alabiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 10.05.2022: Güne Ay Aslan burcunda ve boşlukta başlıyoruz. Kısa bir süre sonra 01:53’te Ay Başak burcuna giriyor ve boşluktan çıkıyor. Gelecek iki gün boyunca Başak burcunun temsil ettiği konular ekstra önem arz edecek. İş, hizmet, düzenleme, faydalıyı faydasızlardan ayırmaya yönelik detay işlerle uğraşabiliriz. Merkür tüm gün Durağan konumda kalmaya devam edecek olması sebebiyle bugün de bin düşünüp bir konuşmamız gerektiğini gösteriyor. Konuşulan şeyler, alınan kararlar ya bir sorunu toptan çözecek veya her şeyi berbat edebilecek güçte olabileceğinden dikkat etmek gerekebilir. Yazlık-kışlık ayırımı yapmak, bahçe düzenlemesi, toprak işleri için değerlendirilebilir. 11:09’da Ay-Merkür karesi de gerçekleşecek olması +- 2 saatlik süreçte iletişimde hep aynı döngüde kalabilir sürekli aynı şeyleri açıklamak ve cevap vermek zorunda hissedebiliriz. Duygusal iniş çıkışlar, kendimizi doğru ifade edememek ve iletişim trafiği açıkçası bugün bizi biraz yorabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 11.05.2022: Haftanın nispeten en olumlu ve en önemli günündeyiz. 02:22’de Jüpiter Koç burcuna geçiyor. Jüpiter Koç burcunda seyahat ederken tüm dünyada üretim ve imalat sektörünün hız kazanmasını izleyebiliriz. Liderler, siyasetçiler ve başkanların yenilikçi öncü fikirleri Jüpiter Koç burcundaki seyri sırasında en çok konuşulacaklar arasında olacaktır. Metal sanayi, serbest meslek, imalat, üretim, askeri ve cerrahi alanlarda büyüme ve gelişme yaşanabilir. Yeni ve faydalı fikirler büyük girişimcileri doğurabilir. Jüpiter Koç burcunda aşırı sıcak ve kuraklık ile de ilişkili. 2021 kışı ne kadar soğuk ve uzun sürdüyse yaz ayları da bir o kadar sıcak ve uzun sürebilir. Aşırı sıcaklık bitkilerin kurumasına, mahsullere zarar verebilir. Jüpiter gezegeninin abartı ve aşırı yönleri tetiklemesinden yukarılarda bahsetmiştik. Dünya ve sağlık astrolojisine göre yangınlar, ateşli hastalıklar, kan ile ilgili sorunlar, mahsullerin kuruması ve vitamininin azalması, grevler, terör saldırıları, su sorunları ve askeri hareketlilikler Jüpiter Koç burcunda ilerlerken yaşanacak problemler arasında bulunuyor. 06:27’de Ay-Uranüs üçgen açısı sabah saatlerinde hızlı gelişecek sürpriz olumlu haberleri vurguluyor. Sabah saatlerinde güzel müjdeli haberler gelebilir. Maddi manevi fırsatlar, iş kabulleri vb. olaylar olabilir. Olaylara önceden bakmadığımız açıdan bakarak büyük aydınlanma yaşayabiliriz. 14:49’da Merkür retrosu başlıyor. Merkür retroları pozitif anlamda geçmişi gözden geçirme, kaçırdığımız fırsatları tekrar kullanılabilir hale getirmek açısından iyi gözüküyor. Negatif anlamda ise bit pazarına nur yağan zamanlardır. Geçmişi gereksizce çok düşündüğümüz, aslında kapanmış meseleleri deşmeye çalıştığımız veya anıları yad ederek özlemimizin artabileceği zamanlar olabilir. Doğru kullanıldığında büyük avantajlar sağlayabilir şayet farkındalığımız eğer yüksekse. Sert etkilenen harita sahipleri yanlış kararlarla ilerde pişmanlığa sürükleyecek başlangıçlar da yapabileceğinden temkinli olmak gerekiyor. 15:17’de Ay-Mars karşıtlığı akşam üstü sert tesirler de var. Gücümüz tükenebilir, kafamız dağılabilir ve dinlenmeye ihtiyaç duyabiliriz. 17:01’de Ay-Güneş üçgen açısı kesinleşiyor. İlk dördün fazının en verimli zamanlarıdır. Muhasebe yaparak mantıklı kararlar alınabilir. Otoriteden, baba ve eril figürlerden faydalar da gelebilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Perşembe – 12.05.2022: Güne Ay Başak burcunda başlıyoruz. Gün içerisinde daha çok empati yapabilmeli ve karşımızdaki kişilere tamamen eleştirel yaklaşmamalı duygusal isteklerine de önem vermeliyiz. 00:16’da Ay-Neptün karşıtlığı gerçekleşecek. Mesaj veren rahmani rüyalar görülebilir. Rüya yolu ile bilinçaltımızın farkına varabiliriz. 06:59’da Ay-Plüton üçgeni kesinleşerek Ay boşluğa girecek. Anlamlı, iz bırakan ve dönüştürücü gelişmeler yaşayabiliriz. 09:34’te Ay Terazi burcuna girerek boşluktan çıkıyor. İlişkiler, ortaklıklar, dava ve duruşmalar önem kazanabilir. Adalet, uyum ve barış ihtiyacında olmamız mümkün gözüküyor. 10:01’de Ay-Jüpiter karşıtlığı kesinleşecek. Terazinin dengesini şaşırmamalıyız. Aşırı uyum ve sabırlı davranışlar da öfkenin bastırılmasına ve aniden çıkan tartışmalara sebep olabilir. 17:54’te Ay-Merkür üçgeni kesinleşecek. +- 2 saat zihnimiz verimli çalışabilir. Yazı ve okuma işleri için tercih edilebilir. Teknoloji, sosyal medya, araç/gereçler ile ilgilenebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 13.05.2022: Ay tüm gün Terazi burcunda ilerlemeye devam edecek. Merkür reotrus da etkili olduğundan eski ilişkiler ve ortaklıklar gündemimizi meşgul edebilir. 06:49’da Ay-Venüs karşıtlığı gerçekleşecek. Sabah saatlerinde bir insana yardım etmek, bir sokak hayvanını beslemek bizi iyi hissettirebilir. Başkaları için iyilik yaparken aslında kendi duygularımızı da tatmin ediyor olabiliriz. Sen/ben dengesini özen gösterdiğimiz takdirde iyi kurabiliriz. 11:21’de Ay-Kiron karşıtlığı +- 2 saat objektif, mantıklı ve tarafsız olmamız gerektiğini gösteriyor. Bencilce egoist tutumlar baskın gelirse para ve aşk konularında yanlış davranışlarda bulunabiliriz. Paramız da yanabilir. Kolay kapanmayacak duygusal yaralar açılabilir. 10:06’da Güneş ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Benliğimizin arzu ve isteklerine önem vermeye başlayabiliriz. Maddi ve manevi düzlemde koşullarımızı daha sağlamlaştırmak, birikim yapmak, yaratıcı ve üretken işlerle meşgul olmak adına uygun gözüküyor. Hangi yola gitmemiz, neyi seçmemiz gerektiği konusunda mantıklı kararlar alabilir ve otoritenin rehberliklerinden fayda sağlayabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 14.05.2022: Herkese iyi haftasonları! Ay Terazi burcunda yanan yolda seyrini sürdürmeye devam ediyor. 04:53’te Ay-Satürn üçgen açısı sabahın ilk saatlerinde tatil demeden erken kalkılması gerekiyorsa kalkabilir plan ve programlara eksiksiz uyabiliriz. Yaşlı insanlar ve otorite figürleri ile ilgili gündemler ağır basabilir. 11:07’de Ay-Plüton karesi gerçekleşerek Ay boşluğa girecek. 11:07-13:33 arasında Ay boşlukta olacağımızdan bizde kendimizi yönsüz hissetmemiz olası. +- 2 saat ruh halimizi değiştirecek gelişmelerle karşılaşabiliriz. 13:33’de Ay Akrep burcuna geçiş yaparak boşluktan çıkacak. Miras, nafaka, borç ve ödemelerle ilgili gündemler olursa günün geri kalanında plan değişikliklerine gidebiliriz ve beklenmedik durumlarla karşılaşabiliriz. Maalesef iflas ve ölüm gelebilir. Özel yaşantımızda da duygularımız yoğunlaşabilir, huysuz davranışlar sergileyebiliriz. Şüpheli ve takıntılı davranışlar sergilemeye başlamamız olası gözüküyor. Terapi almak veya vermek için çok uygun. Öte yandan iki sonra gerçekleşecek Ay tutulmasının etkileri de hissedilmeye başlanacak olması gelişmelerin etki alanının yalnızca bireyselden çıkarak daha global çapta olabileceğini de göstermektedir. Hayatımızda belki de bir dönemin sonuna geldik. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 15.05.2022: Ay Akrep burcunda ilerlemeye devam edecek ve yarın gerçekleşecek Ay tutulmasına adım adım ilerliyoruz. 02:30’da Mars-Kuzey Ay Düğümü altmışlığı kesinleşecek. Mars-Kuzey Ay Düğüm Altmışlığı ilerlemek istiyorsak mücadele etmemiz ve çalışmamız gerektiğini vurguluyor. 15:04’te Ay-Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. Hem geçtiğimiz Güneş tutulması hem de yarın gerçekleşecek Ay tutulması aynı anda tetik alıyor. Bu göstergeler gün içerisinde karşılaşacaklarımızın asla basite indirgememiz gerektiğini bizlere göstermektedir. Para piyasalarını, gelecek zamlar, ortaya çıkan sırlar ve skandal gelişmeleri şaşırtıcı bir yüz ifadesiyle izleyebiliriz. 15:12’de Venüs-Kiron kavuşumu kesinleşecek. Aşk ve parada hassas zeminleri vurgulamaktadır. Kadın hastalıkları, üreme problemleri, kasık ağrıları, yumurtalık ve göğüs kanserleri gibi konularda risk teşkil eden durumlar var ise doktora gitmekte fayda olabilir. Maddi düzlemde de etkili bir açı. Paranın bereketinin olmaması, hatalı yatırımlar, hızlı kazançlar olsa da hemen tüketmeyi temsil eder. Bu sebeple maddi konularda daha garantici davranılması gereken bir hafta diyebilirim. İlişkilerde bencillik ve sömürücü tutumlar ve zalimce acımasız hareketlerden ötürü yara almak gibi gelişmelere işaret edebilir. 21:48’de Güneş-Satürn karesi kesinleşecek. Engelleyen koşullar, üstlerle fikir ayrılıkları, baba ve eşin sağlık sorunlarını, baskı ve enerji düşüklüğü maalesef getirebilir. Altın ve değerli madenlerde aşağı yönlü hareket, piyasalarda durgunluk ve beklenen terfi/zam vs ertelemesi gibi gelişmelere işaret edebilir. 22:15’te Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Güneş-Neptün altmışlığı irade ile faydaya dönüştürülebilecek bir açı kalıbıdır. Yaratıcılık, ilham ve sezgilerin gücünü kullanarak gelen başarıyı temsil etmektedir. Yardımlaşmalar artabilir, idealler ve inançlar uğruna gereken sorumluluk almaya gönüllü olmaya işaret eder. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis