Merve Çubuktepe

Geçtiğimiz haftanın sert etkilerinden sonra bu hafta gökyüzünde adeta olumlu açıların şenliği var. Venüs’ün hafta içerisinde yapacağı olumlu açılar haftaya damgasını vurduğundan ötürü aşk ve ilişkilerde şans teması en dikkat çeken konu olacak. Bu haftayı yeni başlayan aşklar ya da tamir olan ilişkilerin haberleri ile geçirebilirsiniz. Duygusal açıdan yoğun ve hisli günler bizi bekliyor. Aynı zamanda haftanın son günü 15 Nisan 2018’de Merkür retro hareketini bitirerek ileri harekete başlayacak. Yani üzerimizden bir yük daha kalkıyor. Merkür’ün tam hızını bulup gölge fazından çıkması 20 Nisan 2018, tam hızına ulaşması 5 Mayıs 2018’i bulacak olsa da geri gidip başımıza bela olan Merkür’den kurtulmak bile harika.

11 ve 12 Nisan 2018’de önce Mars sonra Neptünle olumlu açı yapacak olan Venüs yukarıda belirttiğim gibi aşk konusunda büyük bir şansı beraberinde getiriyor. Merkür’ün retroda son demlerini yaşadığını unutmadan çok aceleci davranmadan ilerlemek bu durumun faydasını arttırabilir.
Haftanın tek zorlu etkisi 11 Nisan 2018’de kesinleşecek Güneş-Plüton karesi. Bu etki özellikle kariyer odaklı konularda geçici bir zorlanma yaratabilir. Aşırı rekabet, entrikalar ve çekişmelerin baskın olacağı bir kaç gün bizleri bekliyor. İş ortamınız Muhteşem Yüzyıl haremine dönüştüyse şayet sizin de doğru pozisyonu alıp kartlarınızı dikkatli oynamanız gerekir; pes etmek yok.

Neyse ki belirttiğim gibi haftanın tabiatı gayet olumlu. 14 Nisan 2018’de uzun vadeli önemli bir etki olan Jüpiter-Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşecek. Bu etki vesilesi ile özellikle haritanız Akrep-Oğlak 16-26 derecelerde yerleşimleriniz varsa bu iki gezegenin değdiği noktalarda kayda değer bir başarı kazanabilirsiniz. Kendinizi çok daha güçlü ve kararlı hissedebilir, özellikle Merkür ileri hareketi sonrasında çok daha süratli ilerleyebilirsiniz. Her türlü ticari girişim, hukuki konular, yurtdışı menşeili işler ve yayıncılık konuları daha da vurgulu bir şekilde bu güzel etkiden faydalanabilir.

Yine aynı gün Mars-Neptün arasındaki olumlu açı kesinleşecek. Bu da oldukça güzel bir etki, yukarıda saydığım iyicil etkileri tek başınıza yaşamayacağınızı, ayrıca yardım alabileceğinizi gösteriyor. Bu dönemlerde bir ihtiyaç varsa sessiz kalmayın derim, zira bu yardım gelecektir. Karşılıklı birbirimizi anlama ve empati kurmak açısından da güçlü tesirler altında olacağız.

Ve son olarak 15 Nisan 2018’de Merkür ileri harekete geçiyor, günlerdir süren gerilim ve karmaşa yavaş yavaş azalacak; önümüzü çok daha rahat görebileceğiz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine:

Pazartesi 09.04.2018:
Ay saat 09:48’e kadar boşlukta akabinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bundan ötürü haftanın ilk işlerini dikkatle yapmak ve mümkünse önemli olanları bu saatten sonraya denk getirmek önemli. Ay ilk açısını Merkür ile olumlu şekilde gerçekleştirecek. Yani yavaş başlayan haftanın ilk günü sonrasında yükselen bir tempo kazanacak. Bu vesile ile etkili iletişim, sorun çözme ve ikili ilişkiler açısından destekleyici etkiler alacağız. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Terazi, Kova, İkizler, Koç, Aslan ve Yaylar bu açıdan olumlu bir şekilde faydalanabilecek.

Salı 10.04.2018:
Ay Kova burcunda yolculuğunda devam ediyor. Sabah saatlerinde ilk açısı Venüs ile kare gerilimli irtibatta olacağından başta duygusal ilişkiler olmak üzere her türlü ikili ilişkide sert rüzgarlar esiyor. Baskıya kimsenin gelemeyeceği bu etki sebebiyle aşırı ısrarcılık, talepkarlık ve kıskançlık gibi etkiler çok boğucu olabilir; kaçma duygusu yaratabilir. En çok sabit burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kovalar dikkat. Neyse ki akşam itibariyle bu gerilim ortadan kayboluyor; Ay-Güneş arasındaki olumlu üçgen açı kesinleşiyor. Bu vesile ile tekrar canlanıyoruz ve özellikle duygusal ilişkiler açısından olumlu bir etki oluşuyor. Sert patronlarla konuşmak için akşam saatleri de ideal. Bu açı kalıbından ateş ve hava grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar özellikle faydalanabilecek.

Çarşamba 11.04.2018:
Güneş-Plüton arasındaki gerilimli kare açı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle iş konusunda her türlü entrika, güç savaşları ve kazanma hırsını beraberinde getirmekte. Bu tempoya ayak uydurmak ya da bir konuda tek başınıza kalmamanız önemli, zira sürüden ayrılanı kurt kapabilir. Bugün önemli mülakat ve görüşmeler açısından çok da tercih edilesi bir gün değil açıkçası. En çok da öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ki buna ek olarak Ay, sabahtan ilk açısını da Jüpiter ile kare gerilimli şekilde yapacağından bu zorlu etkiye tuz biber ekiyor. Yani sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler siz de dikkat etmelisiniz. Nitekim Ay akşam saatlerine doğru Uranüs ile son bir olumlu açı yapıyor; akabinde 17:54-21:39 arasında boşlukta kalıyor. Yani bugünü özellikle kariyer açısından pas geçmek en iyisi. Boşluktan çıkış sonrasında Ay Balık burcuna geçiş yapıyor.

Perşembe 12.04.2018:
Haftanın en güzel ve romantik günlerinden birini yaşayacağız. Venüs-Neptün arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Havada yoğun bir romantizm ve aşk kokusu var. Duygusal açıdan harika etkiler, bu bağlamda adı konulamayan ilişkilerin netleşmesi, barışmalar ve romantik sürprizler gündeme gelebilir. Bu güzel etkiden en çok toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilecek. Ay Balık burcunda ilerliyor, o da Satürn ile olumlu açı yapacak. Havada buram buram hayalgücü, duygusallık ve yaratıcılık etkisi var. Özellikle öğleden sonra zihninizdeki etkileyici fikirler somutlaştırabilir ve insanların beğenisine sunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma 13.04.2018:
Haftanın son çalışma gününü pek güzel ve uyumlu açılarla kapatacağız. Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, sırasıyla Plüton ve Jüpiter ile olumlu açılar yapacak. İçinizdeki potansiyeli değerlendirmek, hayalgücünüzü açığa çıkarmak ve yaratıcılığınızı konuşturmak adına harika bir gün. Doğru insanlarla konuşarak aynı zamanda hayrınıza olacak pek çok fikir alabilir, desteklerinizi hissedebilirsiniz. Bugün yardımlaşma ve birlikten güç doğar temasına çok uygun bir gün. Tüm bu güzel etkilerden en çok toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilecek. Sadece tüm önemli işleri Ay’ın boşluğa gireceği 14:28 sonrasında tamamlamakta fayda var, zira bu an itibariyle Ay tüm gün boşlukta seyreceği için fikirler zihinsel düzlemde kalabilir ve hayata geçirmekte zorlanabilirsiniz.

Cumartesi 14.04.2018:
Boşluk evresini bitiren Ay saat 06:25’te Koç burcuna geçiş yapıyor. Enerjik, biraz sabırsız ve kendi isteklerimizin ön planda olduğu tesirler altındayız. Ay, ilk olarak Merkür ile kavuşum yaparak bizi hızlandıracak, ancak Merkür’ün hala retrosunun son demlerinde olduğunu unutmamalıyız. Yani çok aceleci olmamak, kelimelerimizi doğru seçmek önemli. Gün içerisinde uzun vadeli önemli bir etki olan Jüpiter-Plüton olumlu açısı kesinleşecek. Bu çok güçlü bir etki, haritanızda etkin olduğu yerde büyük bir verimlilik ve güç kazanmayı da beraberinde getirebilir. İşleriniz ve hukuki konularınıza dair sorunların çözülmesi özellikle Merkür ileri harekete geçtikten sonra başlayabilir. Aynı zamanda Mars-Neptün arasındaki olumlu açı da kesinleşerek bu sisteme destek olacak. Bu açı da merhamet duygusu, empati, iyilik yap iyilik bul etkisini yükseltiyor. Aynı zamanda manevi yönünüzle daha fazla etkileşim halinde olabilirsiniz. Bu güçlü açılardan en çok toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilecek. Ay akşam Satürn ile kare gerilimli açı yapacağı için gecikmeler, engellemeler ve beklenmedik sorunlara bu saatlerde dikkat; zaman yönetimi çok önemli. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar için.

Pazar 15.04.2018:
Merkür direkt hareketine dönüyor! Bir retronun daha sonuna geldik, 26 Temmuz 2018’deki retroya kadar görüşmek üzere. :) İlerleyen günlerde Merkür’ün hızı artacağından ötürü bu tutukluk, bir şeylerin çözümsüzlüğü ve kararsızlık gibi hissiyatları giderek geride bırakacağız. Ay ise Koç burcuna yolculuğuna devam ediyor, Plüton ile kare açı yapacak. Açıkçası bugün atmosfer biraz hararetli, retro bitti oh eteğimdeki taşları dökeyim dürtülerini dinlememek lazım. Zira her türlü çatışma, fevri hareket ve beklenmedik agresyona açık etkiler bunlar. Çok baskıcı olmamak, sizi sinir eden insanlarla hiç muhattap olmamak bugün ekstra önemli. Özellikle de öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ