Merve Çubuktepe

Oldukça zorlu açıların ve gökyüzü etkileşimlerinin olduğu bir hafta bizleri bekliyor. Özellikle 12 Ocak 2017’de gerçekleşecek Yengeç dolunayı son derece kritik ve gergin etkiler taşıyor. Detaylarına başka bir yazıda ayrıca değineceğim ama bu dolunay gökyüzünde bir süredir aktif olan Jüpiter-Plüton-Uranüs T-Karesini de çok güçlü şekilde tetikliyor ve büyük öncü bir kare oluşturuyor. Özellikle güvenlik temaları çok ön planda olacak. Haritasında özellikle 15-25 derecelerde öncü burçlar Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burcunda kişisel gezegenleri ve yükselenleri olanlar ekstra dikkatli olmalı. Kişisel anlamda da bu etkiler büyük kırılmalar yaratabilir. Krizlerde kontrolü kaybetmemek ve dikkatli davranmak önemli.

Kaza ve problemlere işaret Mars-Satürn karesi de yavaş yavaş kesinleşirken bu etkileşim genel olarak dünyada ve maalesef ülkemizde de terör olayları, kadın cinayetleri ya da önemli kimselere suikast girişimleri ile de bağdaştırılabilir. Ayrıca ülkemizin haritasında da Mars’ın tepe noktasına yaklaşması, Neptün ve güney ay düğümü kavuşumu derken gerçekten zorlu bir hafta içindeyiz. Tüm bu etkileşimler finansal dalgalanma ve problemlerin de devamına işaret ediyor. Velhasıl bu hafta güvenlik açısından özellikle dikkatli olmak ve en önemlisi gökyüzündeki yapıcı etkileşimlerin mesajına odaklanmak son derece önemli: Bütünleşmek, ayrışmamak ve çevremizdeki kaotik konulara karşı dirençli durmak. Mesela Venüs-Neptün Balık burcunda kavuşumu bu bağlamda çok iyi bir örnek. Ayrıca iyi bir haber olarak Merkür retrosu da bitiyor, artık ertelediğimiz ya da gözden geçirdiğimiz konuları açığa çıkarmak ve krizi fırsata dönüştürmek için şans bulmak mümkün.

Haftanın önemli gökyüzü olaylarına gelirsek:

Pazartesi 9 Ocak 2017: Ay İkizler burcunda ve gün içinde değişken burçlarda olan gezegenler Venüs, Neptün ve Mars ile gergin açılar yapıyor. Yani yanlış anlaşılmalara, dikkat eksikliklerine ve agresyona sebep olabilir. Biraz daha tetikte ve toleranslı olmalı ayrıca her duyduğumuz lafa balıklama atlamamak önemli. Özellikle değişken burçlar Yay, İkizler, Başak ve Balık özellikle dikkatli olmalı.

Salı 10 Ocak 2017: Güneş Uranüs karesi kesinleşiyor. Fevri davranışlar, beklenmedik gerilimli olaylar gündeme gelebilir. Özellikle bugünlerde patronlarınıza tartışmaya girmenizi kesinlikle önermiyorum. Dilinizi bu aralar lütfen özellikle siz tutun sevgili Yengeç, Koç, Oğlak ve Terazi burçları. Ya da tutamıyorsanız da gerçekten tüm kozlar elinizdeyse tüm gücünüzle oynayın, açık nokta olmamalı. Ay’ın İkizler burcunda gergin açılarına da devam ediyor; Mars, Kiron ve Satürn ile sert etkileşimler mevcut. Velhasıl bugün hem kazalara, riskli hareketlere aynı zamanda engellemeler ve anlaşmazlıklar ihtimaline dikkat.

Çarşamba 11 Ocak 2017: Neyse ki Yengeç dolunayı öncesi nispeten daha sakin etkilere sahip bir gün. Ay Yengeç burcuna geçiyor, Venüs ve Neptün ile olumlu açılar yapıyor. Yani daha yapıcı, duygusal ve huzurlu etkiler getiriyor bu yapı. Mars-Plüton altmışlık açısı da kesinleşiyor, güç veren bizi dayanıklı kılan, savaşçıya dönüştürebilecek bir potansiyel taşıyor. Pes etmek yerine yılmadan mücadele ve dirayetli olma teması burada dikkat çekici. Özellikle su ve toprak burçları bu etkilerden olumlu faydalanabilirler.

Perşembe 12 Ocak 2017: Geldik haftanın en kritik gününe. Yukarıda detaylarına değindiğim Yengeç dolunayı sert etkileşimdeki dış gezegenleri tetikliyor. İstesek de istemezsek de elimizi taşın altına koymamız gereken olaylar gündeme gelebilir. Umuyorum ki kazasız belasız bu dolunay etkilerini ülke ve dünya olarak atlatırız. Ayrıca Güneş-Jüpiter karesi özellikle inanç, kişisel değerler ve hukuki meselelerle ilgili gerilimlere de işaret ediyor. Kimseye zarar vermediği ve karışmadığı sürece herkesin hayat görüşüne ve fikirlerine saygı duymayı unutmamalıyız bu zorlu dönemde. Venüs-Neptün kavuşumu da birlik ve uyum hissiyatını tüm bu gerginliklere rağmen güçlendiren bir etki.

Cuma 13 Ocak 2017: Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor, dolunayın stresi yerine biraz daha enerji ve canlılık getiriyor. Ancak gökyüzündeki gergin etkileşim yine de hala sürüyor yine de temkinli olmak önemli. Özellikle akşam saatlerinden sonra Ay’ın dış gezegenlere doğru olumlu açılara yaklaşması bu zamanları daha güçlü ve hareketlendirici hale getiriyor.

Cumartesi 14 Ocak 2017: Ay Aslan burcunda yolculuğa devam ediyor ve gün içinde Uranüs, Jüpiter ve Satürn ile olumlu açılar yapacak. Yani Cumartesi günü özellikle önemli işlere girişmek, görüşmeler yapmak ve girişimler adına en ideal gün bu hafta içinde. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları bundan en etkili faydalanabilir.

Pazar 15 Ocak 2017: Ay Başak burcuna geçiş yapıyor ve iletişim gezegeni Merkür ile olumlu açı yapıyor. Ayrıca hayırlı kuzey ay düğümü ile de kavuşum açısı var. Bugün özellikle haberleşme, yazılı ve sözel iletişim ve araştırmalar için ideal bir gün. Bitirmekten üşendiğiniz işleri bitirebilir, verimli çalışabilir, güzel işbirlikleri yapabilirsiniz. Özellikle su ve toprak burçları bu etkiden maksimum fayda görebilir.

Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

Kazasız belasız, mutlu ve huzurlu bir hafta dileriz.