Merve Çubuktepe

İlk iyi haber olarak, bu hafta Mars retrosu sona eriyor. Mars, 11-13 Ocak 2023’te durağan konumda kaldıktan sonra 13 Ocak 2023 saat 23:56’da retrosunu tamamlayacak. Mars İkizler burcunda ve retro konumdayken girişimleri, fikirleri ve mücadele kapasitemizi sınırlıyor veya bazen aşırı abartılı hale getiriyordu. Bu dönem sonrasında tekrar dengeye gelmeye başlayacağız. Mars retroları özellikle estetik ve cerrahi operasyonlar için önerilmez, bu sebepten ötürü doktorunuz zorunlu kılmadığı sürece bu tür konuları bu haftadan sonra ele almakta fayda var. Özellikle Mars’ın durağan olduğu 11-13 Ocak 2023 arası kaza, çatışma ve gerilime daha açık olabilir. Sınırları zorlamamak ve kontrollü olmak bu evrede özellikle önemli. Blöf tipi veya bir an düşünmeden gerçekleşen eylemler beklenenden fazla yankılar yaratabilir. Bu hafta genel olarak olumlu açı kalıpları baskın durumda. Gerek kariyer, maddiyat konuları gerek de duygusal konularda özellikle hafta içi birçok destekleyici unsur bizimle olacak. Haftanın sonuna geldiğimizde hava biraz sertleşmeye başlayacak, özellikle de duygusal konularda; kontrolü kaybetmemek önemli.

Mars Retro Takvimi şu şekilde:
Mars Durağan Dönemde: 11 Ocak 2023 saat 23:57 – 13 Ocak 2023 saat 23:56 (8 derece İkizler)
Mars İleri Harekette: 13 Ocak 2023 saat 23:57 (8 derece İkizler)

9 Ocak 2023’te Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Aynı gün haftanın en iyicil açılarından Venüs-Mars üçgeni de 9 Ocak 2023’te kesinleşecek. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

11 Ocak 2023’te Merkür-Chiron karesi kesinleşiyor. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Merkür retroda açı kalıbı oluştuğu için gereksiz yere eski defterleri açmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Ocak 2023’te Venüs-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Haftanın iyicil açılarından olan bu kalıp duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

13 Ocak 2023’te Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın son gününde haftanın en gerilimli açısı olan Venüs-Uranüs karesi 15 Ocak 2023’te kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 09.01.2023: Herkese iyi haftalar! Haftaya iyicil bir tesir olan Merkür-Uranüs üçgeninin saat 02:22’de kesinleşmesi ile başlıyoruz. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 06:03’te Chiron ile olumlu açıda olduğu için 05:03-07:03 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için değerlendirilebilir. Saat 18:21’de ise haftanın en güzel açısı olan Venüs-Mars üçgeni kesinleşiyor. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili. Günün Sabian Sembolü “Büyük bir alışveriş torbası taşıyan beş yaşlarında bir çocuk.” Bu sembol özgüvenin sağlıklı artışı ve bireysel sınırlarımızı aşmamıza vurgu yapar. Doğru zaman ve koşulları beklemek hayırlı kazanç ve güzellikleri beraberinde getirebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 10.01.2023: Ay Aslan burcunda yolculuğunun son evresinde saat 04:52’de Satürn ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 04:53-18:15 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Bugün bir şeylere odaklanmak zor olabilir, zaman zaman gecikmeler ve blokajlarla karşılaşabiliriz. Bir şey olmuyorsa veya sürekli kısır döngüye giriyorsa o konuda mola alıp beklemede kalmakta fayda var. Ay saat 18:16’da boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında Ay olaysız yolculuğuna devam ettiği için tekrar dinginlenmeye ve yön bulmaya başlıyoruz. Özellikle akşam ve gece saatleri kişisel bakım, hijyen ve sağlık odaklı konularla ilgilenmek, eskileri ayrıştırmak, bir yerleri düzenlemek adına iyicil etkiler taşımakta. Günün Sabian Sembolü “Boş bir kilise içerisinde koro prova yapıyor.” Bu sembol önemli bir şeyleri hayata geçirmek için başlatılan hazırlığı simgeler. Tüm zorluklara rağmen bir şeyler gerçek ve değerliyse her zaman umut ışığı vardır, emek ve çalışmayı elden bırakmamak gerekir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 11.01.2023: Ay Başak burcunda ve saat 05:27’de Güneş ile 135’lik açı yaparak Küçülen Ay fazına adım atıyor. Merkür retrosu da etkili olduğu için yarım bıraktığımız bir konuya tekrar başlamak, eksiklerimizi tekrar etmek ve özellikle antik bilgelik temasında eserler okumak ruha oldukça iyi gelebilir. Saat 11:48’de Merkür-Chiron karesi kesinleşiyor. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmek Merkür retrosunda da olduğumuz için ekstra önemli. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Merkür retroda açı kalıbı oluştuğu için gereksiz yere eski defterleri açmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Önemli görüşme, imza ve konularımızı öğleden sonraya almakta fayda var. Ay saat 17:57’de Merkür ile üçgen olumlu açı yaparak tekrar ahengi sağlamaya başlıyor. Her türlü önemli görüşme, imza, başvuru, sunum gibi konuları özellikle 15:57-19:57 arasına denk getirebilirsiniz. Ay günün geri kalanında sakin ve olaysız bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Günün son anlarında saat 23:57’de Mars durağan konuma geçecek ve 13 Ocak 2023 saat 23:56’ya kadar bu şekilde kalacak. Özellikle Mars’ın durağan olduğu 11-13 Ocak 2023 arası kaza, çatışma ve gerilime daha açık olabilir. Sınırları zorlamamak ve kontrollü olmak bu evrede özellikle önemli. Blöf tipi veya bir an düşünmeden gerçekleşen eylemler beklenenden fazla yankılar yaratabilir. Günün Sabian sembolü “Bir bayrak yarışında koşucular heyecanla yerlerini alıyor.” Bu sembol güçlü ortaklıkları ve ses getiren iş birliklerini gösterir. Ben tek siz hepiniz demek yerine takım oyunu oynamak faydalıdır. Dünyevi konulardan öte daha bir büyük amacın olması ve buna adanmak ruhu besler. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 12.01.2023: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve günün ilk saatlerine keyifli bir başlangıç yapıyor. Saat 00:17’de kesinleşecek olan Ay-Uranüs üçgeni uyanık olanlar için canlandırıcı, üretken ve keyifli. Ve saat 14:07’de Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken Küçülen Ay fazının en verimli evresine giriş yapıyoruz. Bu açı kalıbı hem bir konuda ustalaşmak, eksiklerimizi kapamak adına idealdir, hem de eril-dişil dengesinin düzenlemesi adına olumludur. İlişkiler, üstler ve aile ile alakalı konularda geçmişten gelen sorunları masaya yatırıp çözmek mümkün olabilir. Saat 14:20-18:20 arasında Ay-Neptün karşıtı olacağı için dalgınlık, sakarlık ve unutkanlık gibi konulara dikkat. Saat 21:46’da haftanın en iyicil açı kalıplarından Venüs-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Haftanın iyicil açılarından olan bu kalıp duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Mağlup general asilce kılıcını teslim ediyor.” Kazanmak gibi kaybetmek de hayatın bir parçasıdır. Önemli olan yenilgi kavramına saplanmak değil yapılan hataları bulmak, analiz etmek ve tekrar etmemektir. Hatalardan öğrenilen kazanımlar bir gün en büyük zaferleri getirebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 13.01.2023: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 02:06’da Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 02:07-05:56 arasında bir süre boşlukta. Bu evrelerde ani uyanma, karmaşık rüyalar görülebilir; ancak geçici bir etkidir. Ay saat 05:57’de boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapacak. Uyum, denge ve uzlaşma hissini derinden hissedebilir; estetik, kozmetik, giyim gibi konularla daha fazla ilgilenebiliriz. Saat 17:11’de haftanın en iyicil açı kalıplarından Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Son olarak saat 21:45’te Ay-Mars üçgeni kesinleşirken enerjimiz daha da yükseliyor. Bu açı kalıbı eğlence, spor ve efor gerektiren işler için idealdir. Müjdemi isterim, saat 23:57’de Mars retrosu sona eriyor. Her geçen gün hareket enerjisi, heves, odak ve motivasyonumuzu daha fazla kazanmaya başlayacağız. Günün Sabian sembolü “Bir asker iki cesaret madalyası alıyor.” Bu sembol kişisel korkularımızı aştığımızda gelen büyük içsel güçle ilgilidir. Özdeğerimizi gerçekten anlar, gereksiz yere kendimizi hırpalamayı bırakırsak gerçek potansiyelimize ulaşabiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 14.01.2023 Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda, önce saat 00:54’te Merkür, 05:29’da Chiron ile sert kare açılar gerçekleştirecek. Solumuzdan kalkabilir, özellikle günün ilk saatlerinde daha toleranssız hissedebiliriz. Neyse ki saat 08:57’de Ay-Venüs üçgeni havayı yumuşatıyor. Özellikle de 08:57-10:57 arası günün en keyifli zamanları. Güzel zaman geçirmek, kişisel bakım, sorunları çözmek ve romantizm adına açı kalıbı destekleyici durumda. Ay günün geri kalanında özel bir açı yapmadan sakin ve huzurlu bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Manastırın güvenli girişine yürüyen bir kadın.” Bu sembol risk almak, cazip görünen tehlikeli şeylerin peşinde koşmak yerine huzur ve güven duyduğumuz, hali hazırda bildiğimiz yollarda ilerlemenin daha hayırlı olacağını bize hatırlatır. Ayrıca dua ve inancın mucizevi bir gücü de olabilir, umutları kaybetmemek gerekir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 15.01.2023 Haftanın son günü, en gerilimli günü diyebiliriz. Bugün oldukça temkinli ve mantıklı olmakta fayda var; özellikle fevri ve dürtüsel davranışlara kapılmamak önemli. Zira saat 04:21’de haftanın en zorlayıcı açı kalıbı olan Venüs-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Buna ek olarak saat 05:10’da Ay-Güneş karesi de kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiyoruz. Daha hırslı hissedebilir, özellikle geçmişteki bir olumsuz konuya fazla takabiliriz. İkili ilişkiler, eril-dişil dengesinde bu açı kalıbı dalgalanmalar yapabilir, dürtü ve nefsimizi kontrol etmemiz çok önemli. Ay saat 11:40’ta Plüton ile kare sert açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve 11:41-15:08 arasında boşlukta, bu evreye ekstra dikkat. Ay saat 15:09’da boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapacak ancak gergin tesirler hala sürdüğü için temkinli olmakta fayda var. Günün Sabian Sembolü “Oryantalist bir mağazadaki halılar üzerinde eğlenen çocuklar.” Bu sembol farklı kültür ve tatlardan keyif almanın güzelliğine vurgu yapar. Farklı tatları, korkuları, müzikleri denemek; farklı kültürlerle temas etmek ruhumuzu zenginleştirebilir. Önyargılarımızdan arınarak var oluşa kendimizi açtığımızda hiç fark etmediğimiz güzellikleri keşfedebiliriz. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir Ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe