Merve Çubuktepe

9 Ekim 2018 saat 06:46’da Terazi burcunda bir yeniay meydana gelecek. Her yeniayda Ay ve Güneş kavuşum yapar. Bu ikiliye ise bu oluşumda Ceres isimli asteroid kavuşum açısı ile eşlik edecek. (Ceres 2006 yılında Plüton ile birlikte cüce gezegen ilan edilmiştir) Asteroidler içerisinde önemli bir rolü olan Ceres’in varlığı olaylar, insanlar ve hatta hayatla “barış” yapmamız gerektiğine işaret eder. Bazen affedici olmak, ya da düşmanın başlattığı ateşe ateşle cevap vermeden sakin durmak hiç kolay değildir. Ancak bu yeniay kendi huzurumuzu ön plana alarak; bunu korumak için hareket edersek avantaj kazanacağımızı gösteriyor.

Yüksek bir yerde korunaklı bir şekilde durduğunuzu düşünün. Aşağıda bir kavga var ve kavga edenler sizi de içine çekmeye çalışıyor, hatta sizi kışkırtıyorlar. Bazen insanın aşağıdaki savaşa girme arzusunu ve öfkesini bastırıp bulunduğu yerdeki güvenli konumu koruması gerekir. İşte fiziki durumdan ziyade asıl zihnimizdeki çatışma yapılması gereken “savaş “tır. Şayet kendinizi tutup; irade savaşını kazanır ve aşağıdaki kargaşaya karışmazsanız hem konumunuzu korur hem de o insanların size ulaşmasını engellemiş olursunuz. Yani sorun çıkaran, provokatif ya da manipülatif kişileri tabiri caizse hiç kaale almamamız gerekiyor.

Pek tabii bu süreç hele de Venüs retro başlamışken pek de kolay olmayacak. Retro itibariyle baskın olan hayatı gözden geçirme süreci; yarım kalan ilişkiler, geçmişten gelen saplantılar, aşk mı bağımlılık mı belli olmayan konular, çeşit çeşit hırslar tek tek karşımıza çıkabilir. Bunlar pek tabii Terazi burcu sembolizmi sebebiyle bir insan ya da insanlar olarak karşımıza çıkacak, bu tür olayların getirdiği dalgalı ruh hallerini de tetikleyebilecektir.

İç huzurumuz, hayat düzenimiz, yarattığımız ahenkli düzeni korumak adına savaşmayı düşünebiliriz. Aslında bu mantıklı bir istektir, pek tabii kendimizi aşağı çekmeden ve savaşın içine bodoslama girmeden. Diğer yandan Terazi burcunun gölge yönüne düşmemek de gerekli. “Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” modunda hiçbir konuda bir şey yapmaz sürekli sessiz kalır, sırf barış için barış derseniz de bir süre sonra kimliğinizi kaybedersiniz; yeniayda Ay-Plüton karesi de etkin olduğundan hazır Venüs retro da varken sonunda öyle büyük bir şekilde patlarsınız ki telafisi olmaz. Bundan ötürü adeta bir Terazi’de kefeleri dengelemek gibi orta yolu bulmak gerekiyor.

Venüs Retro ile kıskançlıklar, kuyu kazmalar ve gizli rekabetler alıp başını gitmişken; sosyal medyanın bir ayna olmadığını ve herkesin gördüğü kadar kusursuz ve musmutlu hayatlar yaşamadığını unutmayın. Sırf size yansıtılan şeyden kendinizi yetersiz hissetmek, kıskançlık duygusu ve öfkeye düşmenin anlamı yok. Unutmayın kim mutsuz, hasta ya da kötü halini herkes görsün ister ki? Ve belki de kıskançlık duyduğunuz kişi de sizin paylaşımlarınıza bakıp birebir aynısını düşünüyor…

Son olarak bu dönemde insan ilişkilerinde sınırları zorlamak pek akıl karı değildir. “Test etmek için yapıyorum” tarzı düşüncelerin sonu test yaptığını düşündüğünüz insanın bir daha dönmemek üzere gitmesi ile nihayete varabilir. Blöfler, sert sözler, suçlamalar ve tabii ki atar giderler kesinlikle ters tepecektir. Kimseyi ne test edin ne de sizi birinin test etmesine izin verin.

Terazi yeniayının burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Bu yeniay mevcut bir ilişkiniz varsa yeni şeyler öğrenmenize vesile olacaktır. Ancak bu konuların biraz demlenmesi gerekli. Davranışlarınızı çok değiştirmeden olayları biraz akışa bırakın ve hayati bir karar vermeyin. Olumlu ya da olumsuz ilişkilerle ilgili alınan tüm kararlar gözden geçirilebilir. Uzaktan arıza çıkan düşmancıl kişiler bu yeniay sonrası tüm maskelerini atıp açık açık artık size niyetlerini belli edebilirler, bir anda öfkenize yenik düşmeyin planlı hareket edin. Her şeyin zamanı var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Elinizde terazi; özellikle mevcut iş yerinizde kim ne kadar alıyor, kim kaç yıldır çalıştı hangi terfiyi aldı, doğru yerde miyim, hakkımı mı yediler diye düşünebilirsiniz. Bu ölçüm ve saptamaları yapmak güzel ancak bunları kaydedin ve Retrolar dönemi sonrasında konuşmak üzere bekletmek faydalı. Zaten gıcık olduğunuz çalışma arkadaşları daha da gözünüze batabilir; bu tiplerle “tuzluğu uzatır mısın” seviyesinde minimum samimiyette kalmalısınız. Bel ve böbrekler daha hassas olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İlişkisi olanlar için iyisi ve kötüsüyle ilişkiyi inceleme zamanı. Bazı ilişkilerin cicim ayları bitebilir. Gerçekleri kaldırabilen ilişkiler yoluna devam edebilecektir. Bu hafta agresif tiplere karşı sakin ve yapıcı davranırsanız avantaja geçebilirsiniz; onların seviyesine düşmeyin. Maddi anlamda mantıklı bir yol haritası çizebilirsiniz; kararları uygulamak ilerleyen zamanda size çok fayda getirebilir. Bu dönem alınan ani ve büyük kararlarda u dönüşü yaşayabilirsiniz, ufak adımlarla ilerleyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Elinizde bir film şeridi sürekli geçmişe dönüyorsunuz. Nostalji çok güzel ama Venüs retro da varken saplanıp kalmayın şu geçmişe. Geçmişteki bazı meseleleri kapatmak, helalleşmek için iyi bir etki. Belki bir şeyi geride bırakmak size yeni bir şey getirecek kim bilir… Aile ve hane içerisinde; ebeveynler arasında da dahil olmak üzere hakem olmanız gerekebilir. Ciddi ilişkiler adına önemli bir dönemeç, yeniay ile aileler arasında da bir pürüz yoksa evlilik kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bu dönemde gelecek için altyapı ve bir planınız yoksa “Her şeyi bırakıp küçük bir sahil kasabasına yerleşiyorum” moduna girmemeniz lazım. Şu an bir bırakma değil odaklanma halinde olmanız gerekli. İş bağlantılarınız ve ikili ilişkilerinize odaklanmakta fayda var, beklenmedik bağlantılar size muvaffakiyet getirebilir. Kardeşinize tahammül etmeniz gerekebilir, hatta bazen onun baskısından bunalabilirsiniz. Eski ve umudu kestiğiniz bir iş başvurusundan geri dönüş gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Maddi açıdan zorlu tesirler etkili olmakla birlikte yeniayın etkisi ile para kazanma yolları açıdan daha avantajlı durumdasınız. Şapkanızı önünüze alıp para yönetimi açısından nerelerde hata yaptım sorusu gerçekleştirebilirsiniz. Müsrif olmadığınız sürece risk pek yok gibi; beklenmedik masraflar görülebilir, bundan dolayı gerekmedikçe harcamamak en iyisi. Yeniay sonrasındaki iş başvuruları iyi koşullara sahip bir iş değişimini getirebilir. Birden fazla gelir elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yeniay doğrudan sizi etkilediği için kararsızlık en baskın hissettiğiniz duygu olabilir. Bu dönem biraz da kendinizi mercek altına alabilirsiniz. Kişisel gelişim ve özeleştiri adına harika bir süreç. Kimse ile rekabete girmeden, kıskanmadan sadece kendi gücünüze odaklanmalısınız. İmaj değişikliği, estetik müdahale isteği gelebilir ancak çok erken; en azından Venüs retrosunun bitmesinde fayda var. Aşk konusunda aceleci olmayıp ne çok pasif ne de çok baskın tam orta noktada ilerlemek avantajlı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bir türlü aklınızdan atamadığınız, size neler neler yapsa da hala unutamadığınız kişi bu dönemde çok kıymete binebilir. Sürekli onu düşünüp, iletişim kurmak isteyebilirsiniz. Burcunuzda retro olduğunu unutmayın ve kendinizi boşuna zorlu bir maceraya atmayın derim. Yeniayda gıybetçi kitlenin odak noktası olabilirsiniz; ne onları muhattap alın ne de çatlasınlar diye düşünüp aşırı iddialı davranın. Umursamamak bu dönemde bu tür kişilere en büyük ceza olacaktır, çünkü tek istekleri ilgi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bir süredir bazı arkadaş ilişkilerinizde içinizde kurt varsa, “Bana niye böyle dedi”, “Millete hakkımda niye bunu söylemiş ki” gibi şüpheler içindeyseniz bu kişinin gerçek niyetini yakın zamanda öğrenebilirsiniz. Altı dolu olmayan bazı arkadaşlıklardan kopabilirsiniz. Bir proje ya da yeni bir işe girmek için tam uygun bir zaman sayılmaz; ancak ön çalışması yapılarak en iyi haline getirilebilir. Sözlü taahhüt içeren hiçbir anlaşmaya güvenmeyin ve her şeyin yazılı olmasına özen gösterin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kariyerinizde çok politik olmanız gereken bir zaman. Duygularınıza kapılmadan, sakin hareket ederseniz avantaj kazanırsınız. Patron ya da bir iş arkadaşınızın sizi kışkırtmasına izin vermeyin. Bu tür eforlar size ilerleyen dönemde terfi gibi konularda avantaj getirebilir. Toplumsal konumunuza aşırı takabileceğiniz bu dönemde sosyal medyadan bakıp bakıp herkes çok mutlu ben hiç değilim demeyin lütfen. Ne kadar maskelense de herkesin bazı şeyleri iyi bazısı ise hiç değil. Mükemmel insan yoktur. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bir konuda dava açacaksınız eğer hemen harekete geçmek yerine süreci enine boyuna incelemeli, birden fazla kişiye tüm detayları sormalısınız. Durmadan yeni bir şeyler peşinde koşmak yerine mevcut elinizde olanlara odaklanmak; onları geliştirmek ya da nihayete erdirmekte fayda var. Felsefi konular ve ruhsal çalışmalarla ilgilenmek için harika bir dönem. Önemli bir seyahat planlıyorsanız şimdilik sadece araştırın, işlemleri Venüs retro sonrasına bırakın derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddi kaynaklar açısından dengelerin oldukça hassas olduğu bir dönem. Krediler, nafakalar, borç alıp verme ve tahsilat konusunda gecikmeler görülebilir. Partner/ortak sizden maddi açıdan bir şeyler saklıyorsa ortaya çıkabilir. Olumlu ifadesi partnerinizle oturup geleceğiniz, özellikle de maddi boyutunu konuşup bir sonuca varabilirsiniz. Şu anda yasal ve maddi konularda belirsizlik varsa sorun etmeden biraz daha sabırlı olmaya çalışın. Ruhsal açıdan büyük bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ