Begüm Minkis

Aşk ve para gezegeni Venüs 5 Haziran 2023’den beridir Aslan’daki transitini nihayet sonlandırarak 9 Ekim 2023 İstanbul’a göre 04:10’da 0° Başak burcuna geçiş yapıyor. 8 Kasım 2023’e kadar burada hareket edecek. İlişkilerde ego savaşları, kralcılık ve parayı çarçur etme dönemi geride kalıyor. Seçici ve hesapçı bir zaman dilimi başlıyor. Başkalarını düzeltmeye çalışırken kendi bedenimiz ve ruhumuzun ihtiyaçlarını gözden kaçırmamalıyız. Venüs Başak seyahat sürecini verim açısından ikiye bölmekte yarar olacak. Zira transit Venüs ilk etapta Venüs- Satürn karşıtlığıyla başlayarak yolunda gitmeyen vasat ilişkileri koparıcı, yüzleştirici ve engelleyici bir etki getirecek gözüküyor. Aşk ve maddi konularla ağır terbiye olmamız, bir yol yordama girmemiz gerekebilir. 19 Ekim 2023 itibariyle iki iyicil Venüs-Jüpiter üçgeniyle emeklerimizin meyvelerini toplamaya başlayabilir, hastalıkta sağlıkta diyeceğimiz, bereketli ilişkiler kurabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs, Merkür yönetimindeki Başak burcunda düşen konumdadır. Bu konumda akıl sevgiden üstün gelebilir. Mantık ve duygu arasında kalınabilir. Detaylarla sorunlar fark edilecek ve üstü örtülmeyerek tartışmalar çıkacaktır. Değer verdiğimiz insanların eksikliklerini kabullenmek istemesek de hayat bizi muhasebe yapmaya itebilir. Ekim ayında gerçekleşecek Güneş ve Ay Tutulmalarında da Venüs Başak burcunda olacağı için ilişkilerde ve maddi konularda bardağın son damlasını taşıran ve dayanamayıp eleştirmeye başlayacağımız koşullar altına girebiliriz.

Bu sürecin en değerli yanı sosyal ve özel ilişkilerle ilgili önümüzü, konumumuzu net biçimde görmemiz olacak. Yaz dönemindeki Venüs ve Merkür retrolarıyla mecburiyetle yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına her şeye stop! yaptığımız bir dönem geride kalacak. Epey ilişkide konforu bozan koşullar nedeniyle ayrılık kararları tetiklenebilir, soğukluk görülebilir. Olgunluktan uzak, ilkel güdülerle oluşturulmuş ilişkiler romantizm, eğlence rüzgarı sonrasında kendisini kayaya çarpmış biçimde bulabilir.

Yeni başlayacak ilişkiler ve kurulacak ortaklıklar iyice süzgeçten geçirilerek başlayabilir.
Davranışlarımızla insanlara ‘Hiçbir işe yaramıyorsam ben neden varım?’ sorgulatmasını yaptırabiliriz. Birilerinden yardım talep etmek, tespit ettiğimiz hataları açıkça masaya yatırmak ve sorumluluk yüklemek iyi bir zaman olabilir. Ancak bu süreçte alınan sorumlulukların başlatılacak ilişkilerin uzun vadeli olabileceğini, zamanımız ve enerjimizden oldukça götürebileceğini unutmamalıyız. İşlerimizi ona göre planlamalı ve disiplinle ilerlemeliyiz.

Topraklanmak, doğada vakit geçirmek, üretmek, el işçiliğiyle ilgilenmek, çizmek/boyamak, tarım ve çiftçilikle ilgilenmek için iyi bir zaman olabilir. Başak burcu; hizmet sektörü, sağlıkçılar, esnaf, tamirciler, pazarlama ve araştırmacılıkla ilgilidir. Bu alanlarda revizyonlar yoğunlaşabilir. Bireysel hayatımızda da hem insan hem sağlık için detoks yapabiliriz.

Kuzey Ay Düğümü’nün genel sağlıkla ilişkili Koç burcunda olduğunu unutmamalıyız. Kendimize ne kadar iyi bakarsak hayatımız o kadar rayına girecektir. Fizyolojimizin izin verdiği kadar spor ve diyet uygulamalarına ağırlık vermeliyiz. Başak burcu; ince bağırsaklar, mide, alerjiler, apandisit bölgesiyle ilgilidir. Bu konulara önem vererek şifalanabiliriz.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Mesleki koşullarınızı iyileştirme, kazançlarınızı bereketlendirme ve uyumlu ilişkiler kurma zamanı. Ancak hemen rehavete düşerek disiplinle çalışmayı devam ettirmekte zorlanabilirsiniz. Günlük rutinlerinizi daha pratik hale getirebilirsiniz. Çalışırken eğlenmeye önem verebilirsiniz. Bir sağlık sorununuz çözülebilir. Kişisel bakımlarınıza, hijyeninize ekstra özen göstererek konfor ve rahatlığa önem verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yaratıcı çalışmalarınızla mutlu olacağınız ve edeceğiniz bir zaman. İş girişimleri ve yatırımlar için uygun olabilir. Aşk hayatınıza da renk gelebilir. Yalnızsanız birinin size ilgisini fark edebilirsiniz. Hayatınızdaki kişiyle sorunlar varsa tatlılıkla çözüme kavuşturabilirsiniz. Lüks harcamalar nedeniyle maddi açıdan savrulabileceğiniz için dikkatli olmanız gerekebilir. Egonuzun gölge taraflarına düşmediğiniz takdirde verim alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Mülk alımı ve taşınma konularında şans yüzünüze gülebilir. Ailenizle özlem giderme, keyifli vakit geçirmek ve sorunlar varsa çözüme kavuşturmak adına destekleyici bir zaman. Evinizde misafir ağırlayabilir, evden çalışmaya başlayabilir ve dekoratif değişimlerle yakından ilgilenebilirsiniz. Eski bir ilişki veya evliliği de tekrar değerlendirerek sağlıklı kararlar verebilirsiniz. Doğurganlığınız artabilir ve çocuk yapmayı düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kardeş ve kuzenlerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz, sorunlar varsa eğer çözüme kavuşturabileceğiniz bir zaman. İş başvuruları, eğitim, imza, muhasebe, arşiv ve raporlama gibi işlemleriniz başarıyla ilerleyebilir. Sevdiğiniz birine rehberlik yapmanız gerekebilir. Günlük iletişim trafiğiniz yoğunlaşabilir. İki kişi veya seçenek arasında kalabilirsiniz. Birileriyle sık sık konuşarak flört edebilirsiniz. İş hayatınızda üstlerinizden talepleriniz onaylanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Elinize iyi kazançlar geçebileceği bir süreç olsa da aynı şekilde lükse harcamaya eğiliminiz artabilir. Maddi dünyaya dair beklentileriniz artabilir. Terfi edebilir ve önemli birinden destek/onay alabilirsiniz. Yetenekleriniz fark edilebilir ve işsizseniz para kazanmaya başlayabilirsiniz. Evlilik kararı almak ve ortaklıklara yatırım yapmak için de uygun bir zaman. Kendinize olan inancınız ve koşullara olan güveniniz artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hem aşk hem parada fırsatlar daha çok görünür olabilir. Kendinize özel zaman ayırarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yeni bir ilişki veya ortaklık başlatmak isteyebilirsiniz. Yeni yüzler görmek maksadıyla sosyal ortamlara katılabilirsiniz. Endamınız ve güzelliğinizle hemen dikkatleri üzerinize topladığınız bir süreç olabilir. İstediğiniz alanda ilgi odağı olmanız, seçmelerde sınavları geçecek kişi olmanız kolaylaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kişisel bakım, sağlık ve estetik konularına vakit ayırmak isteyebilirsiniz. Kaçırdığınızı sandığınız fırsatlar ayağınıza tekrar gelebilir. Uzak ve bilmediğiniz kültürlere doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Sanatla ilgilenmek için de iyi bir zaman. Kendinizi kültürel etkinlik ve sergilerde bulabilirsiniz. Gizli ve geçmiş bir ilişkiyle ilgili yüzleşme yaşayabilirsiniz. Yaratıcı ve spiritüel çalışmalar sayesinde hem şifalanabilir hem para kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sosyal çevrenizde popülerleşebilir, sorun yaşadığınız arkadaşlarınızla tekrar barışabilir ve ayrıca önemli insanlar tanıyabilirsiniz. Gelecek hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Maddi konularda gelişmeniz yüzünüzü güldürebilir. Bu esnada ortaklık, ilişki ve evlilik tekliflerine daha sıcak bakabilirsiniz. Toplumsal rolünüzü ilgilendiren gelişmeler olabilir. Arkadaşlık etkinliklerine ve grup faaliyetlerine açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyerinizde size sunulan ayrıcalıklı gelişmeler sayesinde ilerleyebilirsiniz. İşleriniz yoğunsa eğer yanınıza yardımcı almayı düşünebilirsiniz. Toplumsal itibarınız ve saygınlığınız bu süreçte gelişebilir. Çalışmaya ve sorumluluk almaya daha gönüllü olabilirsiniz. Otorite figürlerinizle birbirinizin ufak hatalarını görmezden gelerek daha sevgi dolu bir iletişim kurabilirsiniz. Hayatınızı yapılandırabilir, kariyer-ev dengesini kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Modunuzu daha rahat yakalayacağınız hayata daha iyimser duygularla yaklaşacağınız bir süreç olabilir. Yatırımlarınız varsa eğer elinize sürpriz paralar geçebilir. Farklı kültürlere mensup biriyle karşılıklı romantik duygular içerisine girebilir, hediyeler ve davetler alabilirsiniz. Yurt dışına çok görmek istediğiniz bir yere yolculuk yapabilir, sosyal medya ve internet üzerinden para kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Müşterek paralar, ortaklı yatırımlar, kiralar ve miraslar üzerinden kazançlı çıkabilirsiniz. Evliliğe kadar gidebilecek tutkulu ve derin bir aşk kapınızı çalabilir. İlişkilerinizde büyük bir değişiklik olabilir. Farklı statüdeki kişilerle görüşmeye karar verebilirsiniz. Olmanız gereken cerrahi operasyonlarınız varsa tam vakti gelmiş olabilir. Özel işleriniz sebebiyle çalışma ortamınızdan izin alabilir veya sermayesi güçlü biriyle ortaklık düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatınıza yön verecek ve size rehberlik yapacak insanlar önünüze çıkabileceği bir dönem olacaktır. Değer gördüğünüzü hissettiğiniz kişilerle samimi vakitler geçirebilirsiniz. Temeli sağlam ilişkilerde evlilik planları devreye girebilir. Kendinizi sorumluluklar nedeniyle baskı altında hissedebilirsiniz. Sorun yaşadığınız insanlar varsa aranız düzelebilir. İş ortaklıklarıyla yapacağınız girişimler kazandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis