Merve Çubuktepe

Yılın en önemli dönemeçlerinden birine geldik. Mars, 9 Eylül-15 Kasım 2020 aralığında retro ve durağan hareketlerini gerçekleştirecek. Süreç boyunca Mars 28°08’-15°14’ arasında Koç burcunda gerileyecek. Detaylara geçmeden önce takvime bir göz atalım:

Mars Durağan Konumda: 9 Eylül 2020 01:22 – 11 Eylül 2020 01:22 (28°08’ Koç)
Mars Retrosu: 11 Eylül 2020 01:23 – 13 Kasım 2020 03:35 (28°08’-15°14’ Koç)
Mars Durağan Konumda: 13 Kasım 03:36 – 15 Kasım 03:35 (15°14’ Koç)
Mars İleri Hareketi: 15 Kasım 03:36

Unutmayalım ki bir gezegenin durağan konumları en az retro konum kadar önemli, hatta daha da zorlayıcı olabilir. Mars yönettiği Koç burcunda gerilerken oldukça sert bir form alacak.

Mars eylem ve yaşam enerjisi ile doğrudan alakalı bir gezegendir. Bu sebeple geri harekete geçen Mars, özellikle de yöneticisi olduğu Koç burcundayken ilk olarak enerjimizi düşürebilir. Daha üşengeç, yorgun ve halsiz hissedebiliriz. Elimiz bir türlü yapmak istediklerimize gitmeyebilir ve bahaneler artar. Bu dönemde daha fazla kişisel çaba, bedeni hareketlendirerek yaşam enerjisini körüklemek önemli görünüyor, zira bu konum atalete sokmaya eğilimlidir. Neyse ki 13 Eylül’de Jüpiter, 30 Eylül’de Satürn ileri harekete geçerek atmosferi biraz daha hareketlendirecekler.

Mars Koç agresyonu yüksek ve patlayıcı bir etkidir. Retro harekette bu durum kontrolsüz hale geliyor. Özellikle de süreç boyunca Mars’ın etkili sert açıları da olacak. Bunlara da bir göz atalım:

30 Eylül 2020 – Mars-Satürn Karesi
9 Ekim 2020 – Mars-Plüton Karesi
19 Ekim 2020 – Mars-Jüpiter Karesi

Özellikle Satürn ve Plüton kareleri sert, patlayıcı ve gerilimli etkiler. Jüpiter karesi de bu etkiyi daha yükseltmekte. Bu bağlamda toplumda şiddet ve terör olayları artabilir. Ülkelerarası gerilim ve askeri aktiviteler yükselebilir. Ülkelerin karşılıklı restleşmeleri ve sert yaptırımlarını görebiliriz. Doğal afetler, özellikle yangın ve patlamalar Mars Koçtan beri çok yükseldi, bu süreçte yine benzer olaylar görebiliriz.

6 Eylül-10 Kasım 1941’de Mars Koç burcunda 23-11 derece arasında gerilemişti. Yakın tarihte derece ve burç olarak en yakın konumdaki gerileme bu döneme ait. 1941, İkinci Dünya Savaşının en şiddetli geçen dönemlerinden biriydi. Mars Retrosu döneminde 11 Eylül 1941’de Amerika Birleşik Devletlerinin ünlü savunma merkez binası Pentagon kuruldu. Retrodan çok kısa süre sonra Japonya Pearl Harbor’ı bombaladı ve ABD’nin savaşa girerek tüm hikâyenin seyrini değiştirmesine sebep olacak olaylar zincirini başlattı.

Ve 9 Ekim 1941’de ABD başkanı Franklin D. Roosevelt, en temel çıktılarından biri atom bombası olan Manhattan Projesini başlattı.

Gördüğünüz gibi benzer konumdaki bir Mars retrosu askeri açıdan son derece hareketli bir dönemde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir döneme ev sahipliği yapmış durumda. Özellikle 25 Ekim-6 Kasım 2020 aralığı Akdeniz’deki tansiyonu daha da yükseltebilir, Batı Anadolu’da sismik hareketlilik oluşturabilir.

Mars eril enerji sembolüdür ve maalesef giderek artan, içimizi yakan şiddet olayları daha da artabilir. Kadına, çocuğa, hayvanlara karşı şiddet, tecavüz gibi vakaları durdurmak adına en azından bizim de sesimizi yükseltmemiz ve bu gibi konuların normalleşmesine karşı koymamız gerekiyor.

Mars Koç retrosu öfke ve duygu kontrolünün zor olduğu zamanlardır. Fevri ve dürtüsel davranış kalıpları artabilir. Ani ve kontrolsüz davranışların sonuçları o anda düşünülenden çok daha yıkıcı olabilir. Cinnet psikolojisini andıran bu kalıp, astroloji bilgisinin önemini bize gösteriyor. Mars Koç retrosunun psikolojik açıdan zorlayıcı olduğunu biliyoruz ve bu sebeple kendimizi sürece çok daha iyi hazırlayabiliriz.

Mars retrosu kazalara ve sakarlıklara açık bir dönem. Bağışıklık sistemi daha hassas olabilir. Süreç boyunca kendimize çok daha iyi bakmamız, uyku ve beslenme düzenini kontrol altında tutmamız önemlidir. Spor ve günlük hareketlerde aşırılıklardan kaçınılmalıdır. Bu süreç pandemide vaka artışlarının ivmelenmesi, kritik hasta sayısının artışına dair tetikleyici bir unsur olabilir. Tıbbi zaruret olmadıkça medikal astrolojik bakışa göre estetik ameliyat dâhil operasyon önerilmez. Eğer bu döneme denk gelmesi söz konusuysa şayet tıbbi otoritenin görüşü öncelikli olmakla birlikte seçimsel astroloji ışığında kişinin haritasına uygun zaman belirlenebilir.

Evet Mars retrosu hele de Koç burcunda kolay bir dönem değildir, ancak kendimizi “ehlileştirmek” adına iyi bir fırsattır. Stres ve öfke kontrolünü öğrenebilir, enerjimiz daha kısıtlı olduğunu için boş konu ve insanlara harcamaktan vazgeçebiliriz. Uzun süredir ertelediğimiz ve bir türlü elimizin gitmediği konularda harekete geçmek adına bir fırsattır.

Mars Retrosunun Burçlara Etkisi: (Yükselen Burcunuzu Okumanızı Öneririm)

KOÇ: Burcunuzda retro gerçekleştirecek Mars enerjinizi düşürebilir. Bu dönemde daha üşengeç ve yorgun hissedebilirsiniz. Doğru beslenme, gıda takviyeleri ve egzersizle vücudu canlandırmakta fayda var. Kazalara açıklık ve sakarlık görülebileceğinden dikkatli olmak da mühim. Zorunlu olmadıkça bıçak altına yatılmasını önermem. Ani öfke patlamaları ve fevri tavırları kontrol etmek bu dönemde her zamankinden önemli olacaktır. Tezcanlılık yerine sabır ve planlı hareket başarıyı getirecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bu dönemde insanlar üzerinize geliyor gibi gelebilir, daha çok yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. Bastırılmış duygu ve düşünceleriniz ani tetikleyici olaylarla açığa çıkabilir. Size karşı zararlı ve düşmancıl tutumu olan insanların gerçek yüzünü görebilir, retro sonrasında onlara karşı mesafenizi belirleyebilir veya hamle yapabilirsiniz. Gerçekçi olmayan konular çok cazip gelebilir veya bir kavrama aşırı takıntı oluşabilir, burada odağı dağıtmak ve gerçekçi uyarıları dinlemek veriminizi yükseltecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Arkadaşlıklar ve sosyal çevrenizde aşırı rekabet görülebilir. Sizi kıskanan insanlarla muhatap olmanız gerekse de kışkırtmalara gelmemeli ve o kişilerle aynı seviyeye inmemelisiniz. Dostlukları basit olaylar için yakmamalı, anlık duygularınızı kontrol etmelisiniz. Çalıştığınız projelerde aksaklık ve sürecin ilerlemesinde problemler görülebilir. Diğer yandan eskiden aranızın bozuk olduğu kişilerle tekrar toparlamak ve hatta ittifak kurmak adına Mars retrosu ideal bir süreçtir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyer yolculuğunuzda tökezlemeler görülebilir. Özellikle patronlar ve otorite figürleri ile çatışabilirsiniz ve bu kişilerin tavırları sert ve iğneleyici olabilir. Ancak bu dönem ani istifa ve restler için uygun bir dönem değil. Olayları kişiselleştirmeden akılcı çözümlerle size karşı gelen yıkıcı kişilere karşı kendinizi korumanız mümkün. Süreç boyunca çok çalışmaya karşın az sonuç veya takdir görülebilir, ancak retrosu sonrası emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz. Bu detayı akılda tutmak lazım. Süreç boyunca beveynlerle iletişim daha gergin hal alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hukuki konular, eğitim ve seyahat gibi temalarda aksamalar görülebilir. Süreçlerde aksilikler, bir ileri iki geri gibi durumlara karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Eğitim hayatı devam edenler ders ve sınavlarına daha fazla odaklanıp gayret göstermelidir. Mars Retro süresi boyunca mümkün mertebe kimseyle dini inançlar, hayat görüşü gibi konularda fanatik davranmamalı ve tartışmalara girmemelisiniz. On adımı birden atmak yerine, teker teker ama kararlı adımlar başarı getirecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Süreç boyunca özellikle finansal konularda dalgalı bir süreç yaşayabilirsiniz. Mümkün mertebe borç almak, borç vermek ve kefil olmak gibi konulardan kaçınmalısınız. Ortak yatırımlar aşırı sorumluluk ve maddi risk getirebilir. Burs, kredi ve nafaka gibi konuları çok daha sıkı mercek altına almak gerekir, satır satır her süreci takip etmekte fayda var. Yatırımlarınızda riskli hamlelerden kaçınmalı, aşırı masrafları kısmalısınız zira mevcut hayat masrafınız normalden yüksek hale gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mars retrosu sizi özellikle ilişkiler alanında sınava tabi tutabilir. Mevcut bir ilişkiniz varsa şayet basit meselelerden büyük gerilimler ortaya çıkabilir. Emin olmadığınız sürece köprüleri yakmamalı veya durumu analiz etmeden rest çekmemelisiniz. Ancak diğer yandan insanların hakkınızı yiyebileceği bu süreçte aşırı sessiz tavır da kayıplara yol açabilir, duruşununuz net ancak akılcı olmalı. İnsanların tüm sorumlulukları size yıkarken, alkışları kendisine almasına izin vermemeli; kendi gücünüze sahip çıkmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sağlık alanınızda etkili olacak Mars retrosu sebebiyle vücudunuz normalden daha hassas ve kazalara açık olabilir. Beslenmeye özen gösterilmeli. Tıbbi zaruret olmadıkça tıbbı operasyon, cerrahi müdahale ve estetik ameliyat önerilmez. Spor veya gündelik hayatta vücudunuzu aşırı zorlamaktan kaçınmalısınız. İş ortamında birlikte çalıştığınız kişilerle ortam normalden daha fırtınalı olabilir, uyumu sağlamak adına diplomatik olmak ve ani öfke patlamalarından uzak durmak size avantaj sağlayacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mars retrosu sürecinde özellikle aşk hayatınızda fırtınalar kopabilir. Bir gün çok tutkulu, bir gün küs, bir gün sevgi pıtırcığı bir gün buz kalıbı. Özellikle flört evresinde olanların süreci iyi değerlendirmesi, bunun aşk mı tutku mu olduğunu çözümlemesi önemli, zira bu dönemde başlanan ilişkilerde saman alevi etkisi de görülebilir. Diğer yandan yaratıcılığınızın çok yükseldiği bir süreç ve üretiminiz artabilir. Çocuğunuz varsa daha sinirli olabilir, kendisiyle iletişim kurmakta zorlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mars retrosu ile aile alanında etkin olacak. Süreç boyunca ebeveynler başta olmak üzere aile fertleriyle ortak bir zemin bulmakta zorlanabilirsiniz. Ufak meselelerden küslükler gündeme gelebilir, bir nevi sizin hakem olmanız gerekebilir. Mülk almak, satmak, taşınma ve tadilat adına ideal bir dönem sayılmaz; mümkün mertebe bu tür işlemleri retro dışına almakta fayda var. Ailenin yaşlı kişilerinden, özellikle de eril figürlerden hayatınızı aydınlatacak çok değerli bilgi ve öğütlere ulaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kardeşler, yakın akrabalar aksında iletişim konusunda dalgalanma ve kopukluk görülebilir. Bu dönemde iletişim tarzınıza normalden daha fazla özen göstermelisiniz zira istemeseniz de sözleriniz karşı tarafa kırıcı bir etki yapabilir. Özellikle yazılı iletişimde üslubunuza çok dikkat etmeli, ani sinirle mail veya mesaj yazmaktan kaçınmalısınız. Trafikte dikkatli olmak, uykuyu iyi almak son derece önemli. Aynı zamanda araç alıp satmak için çok zorunlu değilse eğer retro sonrası daha avantajlı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Finansal alanınızı etkileyecek olan Mars retrosu döneminde masraflar oldukça artabilir. Bu sebeple gereksiz harcamalardan kaçınmalı ve tutumluluğa odaklanmalısınız. Para akışında yavaşlama veya gecikme görülebilir. Büyük yatırım, borç alma ve verme gibi konuları bu evrede önermem. Öz değerinizde dalgalanmalar olabilir, bir gün çok motive hisserderken bir diğer gün yataktan çıkmak zor gelebilir. Kişisel değerinizi kimseye, özellikle eril figürlerin onayına bağlamamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgiler,
Merve Çubuktepe