Merve Çubuktepe

Sonbaharı müjdeleyen ve hasat zamanını temsil eden Başak burcunda yeniay 9 Eylül 2018’de 21:02’de gerçekleşecek. Uyumlu açı kalıplarının daha baskın, gökyüzünde dengeleyici etkiler taşıyan Büyük Toprak Üçgeninin etkisinin devam ettiği bir yeniay yaşayacağız.

Yeniay haritasında toprak vurgusu yüksek ve tabii ki Başak burcu sembolizmi ön planda. Sırasıyla Merkür, Mars ve en son olarak Satürn retrolarını geride bırakmışken bu yeniayın esas etkisi bir uyanış. Bir kriz anında kimi donakalır, kimi ağlar, kimi ise “Bu krizden bana en hayırlı olacak şekilde nasıl çıkarım” diye düşünür.

Bu yolculuğunun sonunda geçmişi iyi değerlendiren, mantıkla düşünen, gerektiğinde sabırlı duran ve emek verenin bu hareketlerin meyvelerini toplayacağı, kendi hasadını yapacağı bir süreç bizi bekliyor. Tabii işin içerisinde gerçekler olduğundan hatalı davranan, hatalı yolları seçenler de yaptıkları ile somut bir şekilde yüzleşecektir.

İlişkilerde doğru kararlar almaktan, bir türlü söyleyemediğiniz bir haksızlığı dile getirmeye; bahaneler bulmak yerine disiplin ve kararlılıkla yeni bir şeyler yapmaya başlamak, sağlık ve beslenmeyle ilgili kalıcı adımlar atmak (diyeti ikinci gün bir bahane ile bozmamak, dirayetle devam etmek) için bu yeniay çok uygun. Zaten yapısı da bizi bu tür eylemlere yöneltiyor.

Bir uyarı olarak detaylara aşırı saplanma durumu hem sizde hem de çevrenizde görülebilir. Ufacık bir şey yüzünden hayatın keyfini kaybetmemeye çalışın; aynı zamanda pire için de yorgan yakmayın derim.

Toplumsal anlamda üretmenin ve verimliliğin önemini daha da vurgulayan bu yeniayın en önemli mesajlarından biri tasarruf; azdan çok yaratma durumu. Kendi giysinizi kendiniz dikmek, kendi yoğurdunuzu yapmak gibi basit detaylar bile büyük anlam taşıyor. İçinizdeki üreten gücü dışarı çıkartabilirsiniz. Daha iyi bir gelecek için elimizden ne geliyorsa yapma zamanı…

Not: Yeniay etkisi +-10 gün sürer. Bu yeniayın da etkisi oluşumundan itibaren önümüzdeki on güne yayılacaktır. Önemli bir şeye başlamak adına yeniaydan bir sonraki günün tercih edilmesi faydalıdır.

Yeniayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı tavsiye ederim)
KOÇ: İlk konumuz sağlık. Hayatınızı düzene sokma konusunda önce sağlık ve bedeninizden başlamalısınız. Sağlıklı beslenmek, bahane üretmeden diyetinize devam etmek, spora başlamak adına bu yeniay tam bir fırsat. Ayrıca ertelediğiniz kontroller ve tedavi süreçleri açısından da olumlu. Sıkışıp kalmış bürokratik sorunlar, beklediğiniz cevaplar nihayete varabilir; sizi yoran angaryalardan kurtulabilirsiniz. Bir hedefe odaklanmanın tam zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aşk adına mantığın sesini unutmayıp sabır ve kararlılığı hiç elden bırakmadıysanız hayırlı ve yeni bir dönem başlıyor. Gelecek odaklı ve kalıcı olabilecek bir ilişkinin ilk adımları atılabilir. Varolan ilişki eğer altı doluysa boyut atlayabilir. Yeni bir hobiye başlamanın, bu hobiden beslenmenin ve enerji yükseltmenin tam zamanıdır. Çocuğunuzla ilgili hayırlı bir gelişme olabilir ve çocuk sahibi olmayı düşünenler için yeniay oldukça bereketli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Evinizi, ofisinizi yani yaşamınızın geçtiği her alanı elden geçirmek, gereksizleri ayıklamak; sade ama etkileyici bir düzen kurmak için tam uygun zaman. Yaşam temponuz yükselebilir, çok çalışıp biraz da yorulabilirsiniz; ama karşılığı buna değer. Mülkünüzü tadilattan geçirmek için ideal bir etkidir. Aile içerisinde herkes kenetlenip birbirine destek olabilir, varolan bir sorun mantık ve sağduyu çerçevesinde çözülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş başvuruları, müşteri görüşmeleri ve her türlü iletişim faaliyeti açısından avantajlı durumdasınız. Özellikle yeniaydan sonra yapılan başvuru ve görüşmelerin olumlu sonuçlanma olasılığı daha yüksektir. Daha çok konuşmak, yazmak ve içinizdekileri paylaşmak isteyebilirsiniz. Mantık çerçevesinde olduğu sürece ikna gücünüz artacaktır, insanları sözcüklerinizle etkileyebilirsiniz. Kardeşinizden büyük bir destek alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hayatınızı sade ama verimli bir şekilde yapılandırabilirsiniz. Parasal anlamda kendinizi düzene sokmak, bütçenizi dengelemek, akıllı yatırımlarla kazanımlarınızı arttırmak adına avantajlı bir süreç sizi bekliyor. Tabii tutumluluğu elden bırakmamalı, aşırı harcamalardan kaçınarak, tasarruf odaklı ilerlemelisiniz. Kendinizi ruhen çok hırpaladıysanız yeniay vesilesi ile bundan vazgeçmek, kendinize hak ettiği değeri vermenin tam zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Büyük Toprak Üçgeninin olumlu etkisi ile yeniayın başrolü sizsiniz. Hayatınıza büyük ve hayırlı bir başlangıç yapmanın tam zamanı. İş değişimi, kendi işini kurmak, şehir/ülke değiştirmek, evlilik kararı almak gibi hayati konularda rüzgar sizin lehinize esiyor. Yeniay etkisi boyunca daha dikkat çekici olacaksınız. İnsanlar sizden sürekli bir şeyler talep edebilir. Yardım elbette güzel ancak bunun suistimale çevrilmesine kesinlikle izin vermeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İçinizde adeta yeni fikirler, yeni hisler hatta yeni birinin doğduğu bir süreç içerisindesiniz. Sezgileriniz ve bilinçaltınız bu dönemde çok keskin olacak; içinizdeki sesi iyi dinleyip öyle hareket etmelisiniz. Tabii sezgilerle duyguları karıştırmamak şartıya. Normalden daha evhamlı, titiz, detaycı ve biraz da huysuz olabilirsiniz. Bu duyguyu olumlu hale dönüştürün ve hayatınızdaki gereksiz olan insan, eşya ne varsa temizlemek için kullanın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Uzun süredir emek verdiğiniz her türlü iş, projeleriniz adeta ham bir meyvenin olgunlaşması gibi hayata geçebilir. Çabalarınızın hasadını bu yeniay ile yapabilirsiniz. Yeni fikirler, verimli ve yaratıcı çözümlere açıksınız. İş bağlantılarından gelecek bir destek kariyerinize yön verebilir. Yeni, değerli ve size hayrı olacak insanlarla tanışabilir, bazıları ile ilerleyen zamanda özel ve kalıcı dostluklar kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayaller, imkansız düşüncelerden kurtularak mantık sesi ile ilerlediğiniz takdirde bu yeniay size somut ve güçlü gelişmeleri beraberinde getirebilir. Özellikle de kariyerinizle alakalı maddi açıdan da sizi tatmin edecek güzel bir değişim söz konusu olabilir. Aile fertlerinizle ilgilenmeniz gerekebilir, bunun sonucunda büyük bir minnet ve hayır duası alabilirsiniz. Geçmişin gölgelerinin yolunuzda ilerlerken sizi yavaşlatmasına izin vermeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yeniayın olumlu etkisi ilk olarak hukuki konularda kendisini gösteriyor. Dava açmak, bir davanın sonucunun hayırlı olması adına uygun bir zamandır. Seyahat planlamak için de ideal. Özellikle yabancı menşeili yerlere başvurarak iş değişimi de sağlayabilirsiniz. Bir eğitime başlamak, özümsemek ve bunu insanlarla da paylaşmanın tam zamanıdır. Hayatınızdan altı boş, size güven vermeyen kişi ya da düşünceleri temizleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Özellikle parasal konularda insanlar saz çalarken, siz karınca gibi davrandıysanız bu dönemde ekonomik konularda bu davranışınızın mükafatını alabilirsiniz. Yatırımlarla maddi kaynaklarınızı çoğaltmanız da mümkündür. Partner/ortağın maddi durumu ile alakalı hayırlı bir olay gündeme gelebilir. Ruhsal açıdan depresif hissediyorsanız eğer bu duygudan sıyrılmaya başlayıp; çok daha güçlü ve sakin bir şekilde yolunuza devam edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlişkiler adına en doğru kararları vermek için uygun bir zaman. Kördüğüm bir ilişki hakkında olumlu ya da olumsuz iç huzuru ile kesin karar verebilirsiniz. Sağlıklı ilişkiler boyut atlayabilir; gelecek ve evlilik odağına geçebilir. Sevdiğiniz insanlara karşı daha didikleyici olabilirsiniz bu aralar, eleştirinin dozunu çok kaçırmayın derim. Bir ortaklık kurmak için çok uygun bir zamandır. Grup odaklı hareket ederseniz işinizde daha çok fark edilebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ