Merve Çubuktepe

Venüs 9 Eylül 2018 itibariyle en karanlık ve gizemli formu olan Akrep burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta “zararlı” dediğimiz durumdadır ve üstelik retrosunu da bu sene bu burçta yapacak. Yani iyi yönlerini yansıtması zordur, bizim de bunları cımbızla çıkarmamız gerekir.

Venüs Akrep etkisini ilişkiler başta olmak üzere uzun bir süre boyunca hayatımızda hissedeceğiz. Venüs, 9 Eylül-31 Ekim 2018 ve 3 Aralık 2018-7 Ocak 2019 aralığında Akrep burcunda olacak. Unutmadan bu sürecin 6-31 Ekim 2018 aralığında da Akrep burcunda retrosu gerçekleşecek. Ama daha retro başlamadan, “Eyvah yine retro geldi” muhabbetine girmeden şimdilik direkt hareketine odaklanalım.

Venüs, Akrep burcundayken tüm femme fatale karakterlere bir saygı duruşu yapar. Femme fatale cazibesini kullanan aşık olduğu kişiye ulaşmak için her şeyi yapabilen, ölümü dahi göze alan kadındır. Sinemadan, edebiyattan bir çok örnek verebilirim; ancak Akrep burcunda ölüm ve aşk sembolizmi içiçe olduğundan ötürü yaşadıklarından sonra kendini vurmayı seçen Bihter Ziyagil bu duygu durumunu tamamen özetliyor. Ki mezartaşına göre kendisi de Akrep burcuydu zaten.

Tabii Venüs Akrep burcunda olunca sadece aşk için ölme temasını değil; cazibe, hırs ve seksapeli de ön plana almak gerekir. Daha cüretkar olabilir, daha seksi, özellikle de siyah ve bordo renklerde giyinmek isteyebilirsiniz. Tek bir bakış onlarca jestten daha etkili olabilir. Venüs Akrep deyince Sharon Stone’un Temel İçgüdüdeki çekici, ihtiraslı ve hırslı duruşu da iyi bir örnek. Akrep burcu aynı zamanda gözlemleyip strateji kurmayı da anlatır, ki karakter zekasıyla herkesle oynuyordu.

Venüs Akrep burcunda olduğu sürece ilişkilerde kıskançlık, hırs, tutku ve hatta saplantı artar. Cinsellik de çok önemli hale gelir. “Nasılsa bir anlamı yok” denen bir ilişki bir anda kontrolden çıkabilir. Sahiplenme abartılabilir, telefon karıştırmak, sürekli şüphelenmek ve kontrol takıntısı görülebilir. Hatta aşk ve nefret birbirine karışabilir… Venüs bir de retroya gireceğinden bu tür davranışlar abartıldığında kontrolden çıkabilir ve ilişki kopabilir. Sınırları aşmamak ve kendinizi kontrol etmek çok önemli görünüyor bu nokta. Ve birinden ayrılmak için şu anda olabilecek en kötü zaman… Çünkü geri dönüşü olur, kopmakta zorlanabilirsiniz. Aşk adeta bir bağımlılık gibi yaşanabilir; bir strateji oyununa dönüşebilir. Sorduğu en temel soru da zaten şudur: “Aşk mı, tutku mu?”

Bu süreçte tüm ikili ilişkilerde her şey siyah ve beyaz görülebilir, griye yer olmaz. “Ya hep ya da hiç” yaklaşımını benimseyebilirsiniz. Bu kadar keskin bıçak olmanızı önermem. Sağlıklı kullanımı ise tüm ilişkilerde insanın kendisi ile yüzleşmesi, zararlı yönlerinden arınmayı sağlayabilmesidir. Yüzleşmeler için çok uygun bir yapıdır. Maddi anlamda ise insanı bir anda aşırı harcama, lüks düşkünlüğü ve kumar gibi konulara itebilir; dikkat. Estetik açısından uygun olmamakla birlikte, her türlü kişisel dönüşüm ve “Kendime yeni bir ben lazım” ruhuna uygun bir etkidir. Spor salonuna yazılmak, diyetisyene başlamak gibi konulara girişmek adına kesinlikle iyi bir fırsat.

Savaş boyalarını sürüp tüm cazibenizi ortaya çıkarma zamanı. Herkese bol şans!

Venüs Akrep geçişinin burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Her şeyi kontrol altında tutmak isteyebilirsiniz, takıntılı davranışlar artabilir. Eğer iyi yönetirseniz fobilerinizden kurtulmak için iyi bir şanstır. Partner/ortağın maddiyatıyla ilgili olumlu bir haber gelebilir, ancak bu konulara çok taktıysanız sakinleşmeniz pek kolay olmaz. Miras, vergi, kredi vb konularda her şeyi çok iyi araştırmalı, öylesine hiçbir şey yapmamalısınız. İçinizdeki tabuları aşkla yıkabilir, kendiniz bile yaptıklarınıza şaşırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişkilerde sınırları zorlayacağınız bir dönem. Kalbiniz boşsa şayet bir anda hatta ilk başta gıcık yaptığınız bir insana deliler gibi açık olabilir, sürekli onu düşünebilirsiniz. İlişkisi olanlar için kıskançlık ve şüphe durumu artabilir, bu konuda çok uçlara gitmeden saplantı yapmadan ilerlemek önemli, zira ilişki zarar görebilir. Cinsellik ve tensel uyum odağınız artacaktır. Gurur yapıp sevdiğinizi terk ederken tekrar tekrar düşünün, geri gelmeyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İş yerinde birlikte çalıştığınız kişileri kafanıza takabilir, Instagramdaki parıltılı ve çok mutlu hayatlarına bakıp sinir olabilirsiniz. Bu dönem bu kişilere karşı daha kıskanç olacaksınız, ancak aslında onların da sizin fotoğraflarınıza bakıp böyle düşündüğünü, kimsenin göründüğü gibi olmadığını unutmamanız lazım. Çevrenizdeki hırslı kadınlara dikkat, yolunuzu kesmeye çalışabilirler. Sağlık açısından üreme organları başta olmak üzere genel kontrol zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kalbiniz boşsa filmlerden dizilerden fırlamış bir aşk hikayesi karşınıza çıkabilir. Çok ama çok feci aşık olabilirsiniz. Ancak bu aşk mı yoksa tutku mu kendinize sormayı unutmayın. Mevcut ilişkilerde tekrar aşk tazelemek için çok uygun bir dönemdir, kıskançlığı abartmayın yeter. Çocuk sahibi olmak isteyenler için harika ve çok verimli bir dönem. Özellikle tango gibi işin içerisinde estetik ve tutku olan hobilere ilginiz artabilir, ders almayı düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aile ve hane içerisinde gizli bir rekabet ve hatta kıskançlık olabilir. Kim ne yapmış, hangi noktalara gelmiş, maaşı ne kadar, hangi işte çalışıyor… Hepsi hepsi bir yarış için kullanılabilir. Bu tür muhabbetler sizi yıpratabilir, ondan pek dahil olmamaya çalışın. Aile içerisinde yıllardır gizlenen bir sır açığa çıkabilir, bir anda ortalık karışabilir. Alım satım, dekorasyon ve tadilat için bu dönemi pas geçip yeni yılda bu işlere odaklanmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kardeş(ler)inizle yaşınız kaç olursa olsun kıskançlık ve rekabet gündeme gelebilir. Aynı durum yakın akrabalar ve çevre için de geçerli. Bu durumun sizi depresifleştirmesine ve kalbinizi karartmasına izin vermemelisiniz. Diğer yandan yakın çevrenizden bir kişi ile ya da bir kişi vasıtasıyla bomba gibi bir aşk başlayabilir. Bir anda dünyevi tüm konulardan kopup sadece o tutkulu aşka odaklanabilirsiniz. Günlük sorumluluklarınızı lütfen unutmayın! Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Maddi açıdan esasen şanslı bir durumdasınız, ancak Venüs’ün retroya döneceğini unutmamalısınız. Yani bu dönemde gelen kazançları çarçur etmek yerine biriktirmek, güvenli bir şekilde saklamak ve riske girmemek önem taşıyor. Ani para harcama, kumar, büyük meblağda bahis vb oynama arzusu gelebilir, dikkat. Cebinize bu dönem akrep girebilir, ancak özellikle yakın çevrenizden birileri sizden destek istediğinde paylaşımcı olmanızda yarar var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İmajınız, duruşunuz hatta bakışlarınız bile değişebilir. Kendinizi ve dolabınızı yenilemek için harika bir dönem. Transit süresince çevrenizi çok daha seksi, çekici ve tutkulu bir etki yayacaksınız. Talipleriniz artabilir. Aşkta çok gözükara olabilir, inanılmaz riskler alıp asla yapmam dediğiniz şeyleri yapabilirsiniz; ancak sonunda üzüleceğinizi bildiğiniz işlere lütfen girmeyin. Hayatınızla ilgili kritik kararlar alabilir, insanları şaşırtabilirsiniz. Anka kuşu gibi küllerinizden doğma zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yasak ve imkansız aşkların dönemine giriş yapıyorsunuz. Ateşe uçan kelebek gibi davranabilir, belayı ya da imkansızı kendinize çekebilirsiniz. İlişkiniz için büyük fedakarlıklar yapmanız gerekebilir. Arkanızdan iş çeviren kişileri fark edebilir, onlara karşı intikam duygusu besleyebilirsiniz. Bir anda öç almaya çalışmayıp, doğru zamanı beklemelisiniz. Belki de buna gerek kalmaz… Transiti daha içe dönük bir ruh hali ile geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Arkadaş gibi gördüğünüz bir kişi ile birden çok yoğun ve tutkulu bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Bu ilişki gelecek değil tensel uyum odaklı olabilir. Geleceği olup olmadığını anlamak adına biraz beklemek gerekli. Sosyal çevrenizde rekabet artabilir, çok iyi geçindiğiniz kişiler birden kıskançlık sebebiyle size soğuk ve sahte iyi şekilde davranabilirler. Arkadaşlarınızın yanında aşırı dominant, baskın ve kontrolcü davranışlardan kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Üstlerinizle olan diyaloglarınızda sınırları kesinlikle aşmamalısınız, hele üstünüz bir kişi ile ilişkiye başlamak için çok hatalı bir zaman. Kendinizi tutmaya çalışın. Diğer yandan kariyer açısından ileride zorluk çıkarma ihtimali olmayan bir kişi ile tutkulu bir aşka yelken açabilirsiniz. Bir süre bu durumu gizli tutmanızda fayda var. İş ortamında dışarıdan anlaşılmayan, takım ruhu altında binbir dalaverenin döndüğü rekabetçi bir ortam oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hep hayalini kurduğunuz mesleğe ulaşmak adına bahaneler uydurmak yerine o işi yapmanın, yetkinliğiniz azsa eğitimini almanın tam zamanı. Yabancı ya da farklı bir kültürden bir kişi ile aranızda büyük bir aşk başlayabilir. Bir seyahat vesilesi ile bu kişiyle tanışmanız da mümkün. Kalıcılığı olur mu, bunu bekleyip görmek lazım. Hukuki açıdan avantajlı durumdasınız. Bu ara her türlü falcı, ruhçu, cinci hoca gibi aktiviteler ekstra ilginizi çekebilir. :) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ