Merve Çubuktepe

Retrolar dönemini iyicil Jüpiter ile açıyoruz. Akrep burcunda transitine devam eden Jüpiter 9 Mart-10 Temmuz 2018 aralığında 23 dereceden 13 dereceye doğru gerileyecek. Malumunuz Jüpiter şans ve bereket ile bağdaştırdığımız ve pek de sevdiğimiz bir gezegen. (Satürn’ün aksine :) ) Retro esnasında Jüpiter’in büyüten ve şans getiren etkisinin doğası değişir; olaylar hazırlandığımız durumlardan farklı şekilde gelişir ve enerjisi içe dönüktür. Bundan ötürü kadersel faktörler büyük önem taşır. Retro süresince yaşadığınız olumsuz bir olay bazı şeylerin sonlanmasına ya da bir kayba vesile olabilir. Ancak sonrasında karşınıza çıkan bir fırsat elinizdekinden size misli kat fazlası ile güzellikler getirebilir. İlk başta bunu bilemeyiz ve üzülürüz; ancak fırsat önümüze geldiğinde de her şerden bir hayır geldiğini, bir kapı kapandığında diğerinin açıldığını anlarız.

Acı veren ama bitemeyen bir ilişkinin sonlaması kişinin ruh eşi ile kavuşmasına vesile olabilir. Hiç istemediği bir yerde çalışan bir kişi oradan ayrılmak durumunda kalır ve kendi istediği işi yapar. Bir yatırım yaparsınız ilk başta zarar ettirecek gibi görünür ancak piyasa değişir bir anda ciddi bir maddi güç sahibi olursunuz. Bunun gibi sayısız örnek Jüpiter retrosunun doğasını anlatıyor.

Haritasında Jüpiter’i retro olanlar ise bu süreçte transit kendi haritalarına uyumlu olduğu için sürekli geciken fırsatlar, kimi zaman aşırı savurganlık ve abartı gibi durumlarla mücadele ediyorlarsa bu dönemde dengeleri değiştirecek kalıcı çözüm gelebilir.

Jüpiter’i Akrep olan kişiler için tabii tüm bu etkiler bu etki ekstra güçlü olacaktır. (Eylül 1946- Ekim 1947, Ocak-Mart 1958, Eylül 1958-Şubat 1959, Nisan-Ekim 1959, Aralık 1969-Nisan 1970, Ağustos 1970-Ocak 1971, Haziran-Eylül 1971, Kasım-Aralık 1982, Kasım-Aralık 1994)

Haritasında 13-23 derece arasında sabit burçlar Aslan, Kova ve Boğa’da kişisel gezegen ve yükseleni olanlar bu transitten biraz daha zorlayıcı bir şekilde etkilenebilir. Akrep, Yengeç, Balık, Başak ve Oğlak burçlarında gezegen ve yükselenleri olanlar ise pozitif etkisini daha fazla hissedecektir.

Toplumsal açıdan ise skandallar ve şok edici olaylar iyice artabilir. Jüpiter Akrep’teyken karanlık yönü olan tacizciler, kadın cinayetleri işleyenler ve çocuk sapıkları gündemde iyice yer etti. Retro süresince bu olaylar artabilir ve katı yasal yaptırımlar hayata geçirilebilir. Umarım tüm bu sapıklar hak ettiği en kötü cezayı bulurlar. Hiç bir indirim olmaksızın!

Ve açısal olarak 23 Mart-14 Nisan 2018’de Merkür retro ile Jüpiter retrosu kesişiyor. Açıkçası bu dönem her türlü yatırım ve finansal girişim açısından oldukça riskli tarihler. Bu dönemde iletişim tarzınıza ve davranışlarınıza da ayrıca dikkat etmelisiniz, olaylar bir anda çığrından çıkabilir.

Gelelim Jüpiter retrosunun burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Kredi çekmek, büyük bir harcama yapmak, ya da borçlanmak gibi konularda temkinli olmalısınız. Olaylar beklediğinizden farklı gelişebilir. Dolandırıcılık gibi durumlara karşı tetikte olmalısınız. Olumlu ifadeleriyle ise hayatınıza önce ruhunuz ve özünüzden başlayarak bir değişim sürecine girebilirsiniz. Ruhsal ve uhrevi çalışmalar yapmak size çok iyi gelebilir. Aynı zamanda zamanında kaçırdığınız bir maddi fırsat tekrar önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişkiler konusunda kadersel bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde duygusal ilişkilerde bitiş görülebilir, ancak bu sizin hayrınıza olacaktır. Zira akabinde hiç beklemediğiniz bir şekilde retroda ruh eşinizi bulabilirsiniz. İyi giden bir ilişkiniz varsa şayet selameti için aşırı abartı ve inatçılıktan uzak durmalısınız. Retro döneminde başlayan her türlü ikili ilişki ve ortaklık yavaş başlayabilir, ancak bu moralinizi bozmamalıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bürokratik konular ve günlük hayat sorumluluklarınız konusunda hiçbir şeyi şansa bırakmayıp, iyice planlayarak ve disiplinli bir şekilde hareket etmenizde fayda var. Bu dönem sağlık açısından özellikle de forma girmek için gayet olumludur. Sağlıklı beslenme, egzersiz ve her türlü detoks için tam zamanı. İş ortamınızda birlikte çalıştığınız kişilerle alakalı bir yol ayrımına girebilirsiniz, organizasyonel değişimler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: En büyük yıldızlar en hızlı sönenlerdir derler, işte bu retro döneminde aşk açısından böyle bir durum içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Çok büyük hayal ve umutlarla başlayan bir aşk özellikle de Merkür retrosu da işin içerisine girince sonlanabilir. Ancak moralinizi bozmamalısınız zira bu kişi muhtemelen uzun vadede size mutluluk getirmeyecek bir kimse olacaktır. Hayatınıza girecek yeni bir kimse söz konusu olursa size çok şey öğretebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Gayrimenkul alım ve satım açısından koşulların zorlayıcı olabileceği bir döneme giriş yapıyorsunuz. Bundan ötürü piyasayı iyi takip etmenizi ve riske girmemenizi öneririm. Geçmişle alakalı meseleler çok daha fazla gündeminizi işgal edebilir ve çözülmemiş sorunların üzerine gitmek isteyebilirsiniz. Aile ve hane içerisinde eğer sıkıntılar varsa artık bunları konuşma, kalıcı olarak geride bırakma vakti gelmiş durumda. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İletişim tarzınız, mülakatlar ve görüşmeler açısından abartı ve riskten uzak durmanız gereken bir dönemdesiniz. Bu dönemde bazı fırsatları kaçırabilirsiniz, ancak unutmayın ki retro dönemindeki kaçan fırsatlar sizi daha iyilerine hazırlamakta. Önünüze yeni yollar ve şanslar gelebilir. Kardeş ve yakın çevrenizle sorunlarınız varsa bunlar daha fazla su yüzüne çıkabilir, ancak doğru adımlar atılırsa herkesi mutlu edecek barış ortamı oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: En çok dikkat etmeniz gereken konu tabii ki maddiyat. Retro süresince Jüpiter aynı zamanda evrensel finans göstergesi olduğu için her türlü riskli yatırım ve aşırı harcamadan uzak durmalısınız. Zaman zaman aşırı harcama isteği ile boğuşabilirsiniz. Kişisel değerleriniz ve özünüzün istekleri nedir sorusu gündeminizi daha fazla işgal edecektir. Retro döneminde bunu iyice anlayarak sonrasında kendi hayallerinizin peşinden çok daha hızla gidebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Retro tabii ki en çok sizleri etkileyecektir. Bu süreçte ilk başta kendinizi biraz yavaşlamış ve enerjisi düşmüş hissedebilirsiniz. Ancak bu geçici bir durumdur ve retro sizden kendinize dönmenizi biraz daha ruhani yönünüze odaklanmanızı istemektedir. Ruhunuzun nasıl doyuma ulaşacağına dair düşünmeli ve ona doğru yönlenmelisiniz. Kilo vermek ve forma girmek açısından destek alacaksınız, ancak büyük imaj değişimleri pek uygun değildir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Çevrenizde sizi doğrudan ya da dolaylı etkileyecek çok büyük skandallar ve sırlar açığa çıkabilir. Sizden saklanan bazı gerçekler su yüzüne çıktığında ilk başta zorlayıcı olabilir. Ancak unutmayın ki sapla samanı ayırma vakti ve böyle bir durum olduğunda gerçeği bilmek sizin uzun vadede en hayırlısı. Her türlü meditasyon, yoga ve ruhsal şifa çalışması için harika bir döneme giriyorsunuz, bu tür hareketlerin büyük faydasını görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mevcut sosyal çevre ve arkadaşlarınıza dair kadersel olaylar sonucunda bazı bitişler gündeme gelebilir. Bu yol ayrımlarına karşı çok da inat etmemenizde fayda var. Zira size zararı olabilecek insanlarla kopuş yaşayacağınız bir döneme giriyorsunuz. Hayatınıza yeni ve size gerçekten hayati düzlemde hayır getirecek insanlarla tanışabilirsiniz. Retro sebebiyle ilk başta bu ilişkilerin gelişmesi uzun sürebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyerinizle alakalı hayati kararlar almadan önce durup derin bir nefes almalısınız. Bu süreçte işinizle alakalı gerçekten büyük bir değişim gündeme gelebilir. Eğer mevcut işinizden ayrılmak zorunda kalırsanız unutmayın ki bu yol zaten uzun vadede sizi bloke edecek ve zora sokacak bir gidişattı. İş değişimi gibi bir durum beklediğinizden çok daha hayırlı bir kariyer rotasını size getirebilir. İş yerinde abartı, otoriteler ile sert çatışmalardan kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İdealleriniz ve yaşam felsefinizi sorgulayacağınız bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde her türlü inanç ve duruşunuza dair ikilemler hissedebilirsiniz. Araştırmak, okumak ve bilen biriyleriyle konuşmak size çok iyi gelecektir. Hukuki anlamda çok avantajlı olmadığınız bir dönemdesiniz, bundan ötürü dava açmak için özellikle Merkür retrosu boyunca pek uygun etkilerde olmayacaksınız. Kadersel ve size çok şey katacak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ