Merve Çubuktepe

güneş tutulması en önemli astrolojik olaylardan biri. ve gerçekten bu tutulma son derece çarpıcı etkilere sahip, dengeleri değiştirebilecek düzeyde bir tutulma. çarşamba günü saat 03.54’te gerçekleşecek bu göksel olay uzun süre boyunca etkisini hissettirecek. maalesef saat ve konum itibariyle bu tutulmayı çıplak gözle izleyemeyeceğiz.

tutulma balık burcunda gerçekleşiyor, yani odak konular fedakarlıklarımız, içe dönüşümüz, zihnimizin gizli köşelerinde kalmış konular, gizli tutulan meseleler, sırlar ve en önemlisi kabullenme süreci olacak. özellikle 18. derece değişken burçlar yay, ikizler, balık ve başak’ta şayet gezegenleriniz ve yükseleniniz varsa tutulma sizin hayatınızda çok önemli bir dönüşümün habercisi olabilir.

tutulmalar doğaları gereği başlangıç ve bitiş süreçlerini sembolize ederler. yani yeni bir dönem açılmaktadır. balık burcu karakteristiğinden ötürü bu belki de çok çabalayıp mücadele ettiğimiz ama istediğimiz sonuca ulaşamadığımız bir konuyu nihayete erdirmekle ilgili olabilir. gönül rahatlığıyla bu devreyi geride bırakmak ve artık sizi yoran ve aslında o kadar da bir artı getirmeyen bir meseleyi kapatmak ve özgürleşmek zamanıdır. ancak asıl soru bunu yaparken gerçekten özgür bir irade ile bunu gerçekleştirmeyi idrak etmektir, koşullar sonucunda kurban durumuna düşerek değil.

güneş neptün kavuşumu bizi uyuşuklaştırmıştı, bu aralar sürekli uyumak ve inzivaya çekilmek hissi artabilir. özellikle su gruplarına yalnızlık ve sessizlik pek iyi gelebilir. ancak ölçüyü kaçırmamak şartıyla! çözemediğimiz konularda kaçmak yerine o konuyu çözmek gerekiyorsa bitirmek eğer değiyorsa o konu için ilerlemeye devam etmek kritik önem taşıyor.

tutulma esnasında şiron ve güney ay düğümü de kavuşum yapacak bu oluşuma. yani bizi özellikle yaralayan, geçmişten gelen konular su yüzüne çıkabilir. hasıraltı ettiğimiz meseleler bir anda ayyuka çıkabilir. bu zorlayıcı dönemlerin sizin eksiklikleriniz ya da başarısızlıklarınız değil artık helalleşme vakti gelen konularla ilgili olduğunu lütfen unutmayın. bu süreç ruhsal çalışmalar için de çok uygundur.
aynaya bakmaktan korkmamalıyız. ve en önemlisi yeri geldiğinde hayır diyebilmekten de.

bitti mi bitmedi, tutulma sırasında bir yandan da ay, neptün, satürn ve jüpiter arasında t-kare açı kalıbı meydana gelecek değişken burçlarda. bu aslında tansiyonu daha da arttırıyor. tutulma etkileri olay itibariyle bir kaç hafta içinde etki eder ve yarattığı etkiler altı aya kadar sürebilir. değişken burçlar aksında tutulma gerçekleştiği için önümüzdeki dönemin son derece dalgalı ve istikrarsız geçeceğini unutmamalıyız. ne zaman temkinli ne zaman ise atak davranacağımızı çok iyi planlamakta yarar var. tutulma bu açıdan biraz dengesizliğe gebe zira. ölçüyü kaçırmamak önemli.

ülkemizin haritasında da özellikle siyasi arenanın iyice karışacağını görüyoruz, özellikle iktidar ve yönetim mekanizmalarıyla ilgili tutarlılığı olmayan demeçler, ani patlak veren gergin konular gündeme gelebilir. grevler, isyanlar gibi konular artabilir. ekonomik anlamda da çok dengeli bir dönem bizi beklemiyor açıkçası, bu bağlamda parayı çarçur etmemekte fayda var.

büyük dönüşümlere gebe ve gerçekten zorlayıcı bir tutulma bizi bekliyor. değişime direnmek yerine değişimle birlikte hareket edebilmek, engellere çarparak zarar görmek yerine su gibi engellerin çevresinden dolanıp kendi yolumuza gitmek adına önemli bir dönemdeyiz. tüm bu gelişmelerin hayır getirmesi ve haftanızın güzel geçmesi dileğiyle.

bu haftanın en önemli göksel olayı tutulma ve yarattığı t-kare açı kalıbı olacağı için yorumları da bu tema çevresinde hazırladım. tutulma haftası burçlarda belirtilen sıkıntılı gelişmeleri önce hissedebilirsiniz, asıl olumlu gelişmeler bir kaç hafta ile bir kaç ay içerisinde netleşecektir.

koç: bu dönem inzivaya çekilme isteği artabilir, kendinizi izole edilmiş hissedebilirsiniz. kendinize dönerek projelerinize odaklanmak için ideal bir dönem. ayrıca rüyalarınız bu süreçte size çok şey anlatabilir, bilinçaltı konuları ve ruhsal çalışmalarla ilgilenebilirsiniz. korkularınızla yüzleşip kurtulma vakti. günlük iş konularında hayırlı haberler alabilirsiniz, ancak yurtdışıyla ilgili ya da hukuki konularla ilgili sıkıntılar olabilir.

boğa: arkadaşlarla ilgili bir yüzleşme süreci kapıda. bu dönemda sosyal çevrenizde bir eleme süreci yaşayabilirsiniz. özellikle sorunlu giden ve size zarar veren arkadaşlıklar bitebilir, yeni çevrelere girebilirsiniz. aşk ve eğlence konusunda olumlu gelişmeler olabilir ancak aşırı zevk-i sefaya dalarak paranızı çarçur etmemelisiniz, boğalar için borçlanmak ve kredi yükleri altına girmek için kesinlikle uygun bir dönem değil.

ikizler: kariyer konusunda bir dönüm noktası sizi bekliyor. özellikle de iş konusunda kafanız karışıksa, kariyer değişikliği düşünüyorsanız tutulma itibariyle gerçekleşecek bazı olaylar kesin bir karara varmanızı sağlayacaktır. bu dönemde iş yerinde baskı artabilir, otorite figürleri ile ilgili problemler yaşayabilirsiniz. ilişkiler konusunda bu dönemde çok katı ve soğuk olmamakta fayda var. açıkçası zorlu bir dönem, bu anlamda yapabileceğiniz en iyi şey kesinlikle yeni ufuklara yelken açmak. taşınmak, kariyer değişikliği ya da yeni bir ilişki sizin için çok yenileyici ve faydalı olacaktır.

yengeç: eğer yurt dışıyla ilgili planlarınız varsa tam zamanı. eğer kariyer ya da taşınma söz konusu ise risk budur deyin ve bu fırsatı kaçırmayın derim. ancak unutmayın ki iş yükünüz kesinlikle artacak. emekle gelen bir başarı söz konusu. bekleyen hukuki konularınız ya da eğitimle ilgili süreçleriniz varsa nihayete erdirecek bir dönem başlayacaktır. bu dönemde iletişim kanallarını etkin kullanarak özellikle kariyerle ilgili görüşmeler yapmakta fayda var, bu konuda çabalar meyvesini verecektir.

aslan: özellikle dışarıdan gelen maddi kaynaklarla ilgili önemli bir dönem sizi bekliyor. bu dönemde kredi alabilirsiniz, miras meseleniz varsa sonuçlanabilir ya da partnerinizden gelen bir para sizi rahatlatabilir. finansal açıdan bir kriz yaşasanız bile çözülecektir. ancak bu maddi kaynağı son derece etkin kullanmak ve adımları dikkatli atmak kritik neticede ele geçen borç bir kaynaktan bahsediyoruz. varsa çocuğunuz ya da hobilerinizle ilgili konularla ilgili daha çok para harcama durumu söz konusu olabilir, özellikle borsa vb gibi spekülatif para konularından bu dönem kesinlikle uzak durmalı, risk almamalısınız.

başak: eğer olumsuz giden ancak bitiremediğiniz bir ilişkiniz varsa veda zamanı gelmiş olabilir. özgürleşeceğiniz bir dönem sizi bekliyor. sizi hapis eden ilişkilerin aslında sizi yeni ufuklara erişme konusunda engeller olduğunu idrak edebilirsiniz bu dönemde. yeni ortaklıklara girişmemekte fayda var, böyle bir durum söz konusu ise bile haziran sonrasını beklemenizi öneririm. bu tutulma aslında sizin kişisel gelişiminizle alakalı, prangaları çıkardıkça daha da büyüyeceksiniz. ailevi konularda gerginlikler olabilir, ev ve tadilatla ilgili problemler çıkabilir, bu anlamda sabırlı olmak gerekiyor.

terazi: mevcut çalışma ortamınızda beklenmedik değişiklikler gerçekleşebilir, çalışma arkadaşlarınızdan işten ayrılanlar olabilir. bu gelişmeler sizi biraz üzebilir de. dengelerin değişeceği bir dönem sizi bekliyor bu anlamda. sağlık kontrolleri yaptırmak, check-up’a girmek, yeni bir diyete başlamak için uygun bir dönem. bu dönemde iletişim trafiği çok yavaş akabilir, sabrınız zorlanabilir. bu bağlamda biraz daha kendi iç dünyanıza çekilerek sakin olmak önemli. tatile çıkmak ya da biraz kafanızı dinlemek faydalı olacaktır, çalışıyorsanız izin almak size çok iyi gelebilir.

akrep: mevcut sorunlu bir ilişkiniz varsa son noktayı koyabilirsiniz, ilişkiniz olsun ya da olmasın sizi toparlayacak, tekrar iyi hissetmenizi sağlayacak yeni bir hikaye kapıda. duygusal anlamda sürprizli bir dönem sizi bekliyor, rüyada gibi hissedebilirsiniz ancak arada pembe gözlükleri çıkarmayı yine de unutmayın. ilişkinin coşkusuyla çılgınca para harcamamaya dikkat etmelisiniz, maddi anlamda sıkışıklığa girebilirsiniz bu dönemde. duygusal ve sosyal anlamda olumlu bir dönem görünüyor, sadece ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız yeterli.

yay: bu dönemde yeni bir mülk almak, evinize tadilat yapmak isteyebilirsiniz. aslında süreç bunun için uygun sadece dikkatli olmalı ve bu süreçleri gerçekleştirirken kılı kırk yarmalısınız. dikkatsizlikler süreçleri uzatabilir ya da canınızı sıkabilir. ailenizle ve aile büyükleriyle ilgili bazı çözülmemiş konular gündeme gelebilir, eski yaralar açılabilir. kaçmak yerine çözmek ve rahatlamak için ideal bir zaman. bu dönemde kendinizi kısıtlanmış ve baskı altında hissedebilirsiniz, bunun yerine kişisel hedeflerinize odaklanmak ve kendinize gerçekçi bir yol haritası çizmek için ideal bir zaman.

oğlak: kardeşleriniz, komşularınız ve yakın çevrenizle ilgili çözümlenmemiş meseleler su yüzüne çıkabilir. özellikle iletişim kanalları, yayıncılık, haberleşme ile ilgili konularda yeni atılımlar söz konusu olabilir. bu sektörlerde çalışıyorsanız şayet hayırlı gelişmeler gerçekleşebilir önümüzdeki dönemlerde. bu tür bir kariyer geçişi düşünüyorsanız özellikle bu konuların eğitimini almak için ideal bir dönem. mesela üniversite bölümü seçimi konusunda kararsızsanız değerlendirmek için tam sırası. bu dönemde insanlarla sürekli uğraşmak yerine kendi işlerinize odaklanmanız çok daha faydalı olacaktır.

kova: parasal konularla ilgili beklenmedik gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. ani ve iyi miktarda para gelebilir ancak dikkatli olmazsanız aynı hızla gidebilir de. eğer elinize kazanç geçerse riskli yatırımlarla değerlendirmemenizde büyük fayda var. temkinli hareket edin ve çevrenizdekilerin risk içeren tavsiyelerini dinlemeyin. bu dönemde çevrenizde ortak iş kurmak isteyen ya da sizin kaynaklarınızdan yararlanmak isteyenler olabilir, ne kadar güvenseniz de bu dönem kendi başınıza hareket etmeniz sizin için daha hayırlı olacaktır.

balık: tüm burçlar içinde en kişisel etkilenme balık burcunda gerçekleşecek. özellikle 10-26 dereceler arasında yükselen, güneş, merkür, venüs ve mars gibi kişisel gezegenleriniz varsa hayatınızla ilgili önemli dönüm noktaları çok yakında olabilir. bir süredir çalışmaktan sıkılmış ve demotive hissediyor olabilirsiniz ancak bu dönemde bu durumunuz daha çok dikkat çekebilir bu bağlamda daha disiplinli ve sıkı çalışmanız gerekebilir. hayatınızdaki fazlalalıklardan kurtulmak için ideal bir zaman esasen sizi üzen ve enerjinizi çalan her şeyi bu sefer korkmadan bitirin, kendi yeni yolunuza yürüyün. bu dönemde yeni iş ortaklıkları ya da ciddi bir ilişki gündeme gelebilir, ya da mevcut ilişkinizle ilgili dönüm noktası olabilecek önemli bir karar alabilirsiniz.