Merve Çubuktepe

Yılın ilk Merkür retrosunun sonuna gelirken kafanızı karıştıracak, zaman zaman doğru ve yanlışı ciddi şekilde sorgulayacak deneyimler yaşamış olabilirsiniz. Bu süreçte hem hatlar oldukça karışık hem de hava oldukça pusluydu. Bu kaotik ortamda süren uzun yürüyüşün sonunda bir kavşağa geldik ve dolunayın karanlıkta duran belirsiz veya bizden saklanan her şeyi aydınlattığını göreceğiz. Bu vesile ile biz de belirsizlik yaşadığımız konularda bir seçim yaparak gideceğimiz yolu netleştirebileceğiz. Dolunay saat 20:48’de 19°32’ Başak burcunda gerçekleşecek.

Balık baskın gökyüzü hayalleri simgeliyordu, akıntılı bir denizde nereye gideceğimizi bilmeden savruluyorduk. Şimdi Başak burcunun gerçekçi etkisi bu savrulmayı kontrol altına alıyor ve bize kıyıya çıkmak adına ne yapmamız gerektiğini gösteriyor. Dolunay anında etkin olan Güneş-Neptün kavuşumu da bu süreci çarpıcı ve sert bir şekilde şekillendirmekte.

Dolunay, Ay ve Güneş karşıtlığı olduğundan zıtlığı ve zıtlıktan gelen dengelenmeyi sembolize eder. Dolunayın gerçekleşeceği Başak-Balık aksı fedakârlık, kontrol, bırakma, büyük resim, detaylar, kurtarıcı ve kurban psikolojisi ile alakalıdır. Bu kavramlarla alakalı uç deneyimler yaşadıysak dolunay belki de canımızı sıkacak veya bizi zorlayacak şekilde bu zıtlığı dengeleyecektir. Örneğin bir konuyla alakalı kendinizi dahi çiğneyip geçecek seviyede fedakârlık yapmış olabilirsiniz. Ancak bu fedakarlığın karşılığı gelmediği, hatta suistimal edildiği halde halen buna devam ediyor veya gözlerinizi kapıyorsanız; dolunay gerçekleri yadsınamayacak açıklıkta gerçekleşecek olaylar vesilesi ile size gösterebilir.

Başka bir örnek ise bir şeyleri aşırı boş verme hali. Sorumluluğunuz olan bir konuda (Başak) rehavet, geri çekilme, umursamama veya üstün körü yaklaşım (Aşırı vurgulanmış Balık etkisi) başınıza kırk çorap örebilir. Veya nasılsa kimse fark etmez diye detaylarına bakmadığınız bir konudaki hatalar herkese görünür olabilir. Bu ifşa sonucunda da kişi bir sorumluluğu varsa bunu yapmak zorunda olduğunu anlar. Dolunay detayların önemini vurguluyor, tabii ki büyük resmi pas geçmemek kaydıyla.

Başak burcu sağlıkla da alakalı olduğu için ülkemizde de şu anda olduğu rivayet edilen ancak resmi olarak açıklanmayan coronavirus vakaları da kesinlik kazanabilir. Karantina süreci başlayabilir. Aynı zamanda haftalık yorumda da bahsettiğim gökyüzündeki toprak elementi vurgusu sebebiyle doğal afetler, heyelan olayları, sismik aktivitelerde hareketlilik konusunda bir hassasiyet söz konusu. (Diyarbakır-Trabzon hattının doğusu; 39°-43° doğu meridyenleri arası; 04.03.2020 itibariyle Van’da 4 şiddetinde bir deprem gerçekleşti, umarım devamı gelmez) Dolunaydan sonra gelecek Mars aktiviteleri sebebiyle askeri ve politik alanda da tansiyonun artacağını öngörebiliriz.

Hayatta her şeyin bir sebebi vardır. Merkür retro dönemi aslında yorucu olsa da bize bir konunun sayısız yüzünü gösteriyordu. Bu etki melankolik ve savruk bir enerjiydi; ancak bazen insanın gerçeği bulması adına en derine inmesi gerekir. Refah zamanları insanın kendisini sorgulamadığı dönemlerdir, ancak kriz zamanları tam tersi kişinin şapkasını alıp önüne koyduğu zamanlardır. İşte dolunay da bu süreci neticeye bağlarken çok daha gerçekçi, net ve faydamıza olacak yenilikleri şekillendirmemize vesile olacak. Yeter ki biz de bunu yapmak isteyelim.

Not: Dolunaylar oluşumundan sonra etkilerini 7-10 güne yayarlar. Haritanızda dolunay etkisi ne kadar güçlüyse tesir süresi o kadar uzayabilir.

Dolunayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sağlıkla ilgili çok dikkatli olunması gereken bir dönem. Bünyeniz zayıflayabilir, bu sebeple beslenmenize de hayat tarzınıza da çok özen göstermelisiniz. Spor, diyet, sağlıklı beslenme gibi konulara başlamak adına doğru zamandır. İş ortamında belirsiz bir durum söz konusu ise taşlar yerine oturabilir, herkesin görev tanımı belirlenebilir. Reorganizasyonlar adına uygun bir zamandır. Günlük hayat sorumluluklarınız ve bürokratik konuları son dakikaya bırakmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Dolunayın olumlu tesiri ile aşk hayatınızda belirsiz olan bir flört, çekim netleşebilir; herkes eteğindeki taşları dökebilir. Gelecek vaat eden bir tanışma söz konusu olabilir. Süregelen bir flört sağlam temellerdeyse ilişkiye dönebilir. Çocuk sahibi olmak adına hayırlı ve verimli bir zamandır. Merkür retro dönemi sonrasında yeni bir hobiye başlayabilirsiniz. Sallantıda bir aşk söz konusuysa ve sizden bir şeylerin saklandığını düşünüyorsanız eğer sonunda gerçeklere ulaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile içerisinde çekişmeler, mal mülk kavgaları ve bu tansiyon sebebiyle kördüğüm olmuş konular varsa sonunda her şey netleşebilir. Bu süreçte stres yönetimini iyi yapmanız önemli görünüyor. Geçmişten gelen görmezden geldiğiniz konular kaçınılmaz olarak önünüze gelebilir ve bir karar aşamasına gelebilirsiniz. Merkür retro dönemi sonrasında taşınma, tayin, mülk alım veya satım gibi durumlar gündeme gelebilir. Evinizden fazlalıkları atabilir, bahar temizliği yaparak ferahlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ticari konularla alakalı belirsizlikler sona ererken çok daha verimli bir döneme giriş yapıyorsunuz. Sadece duygusal ve özel meselelerinizin sorumluluklarınızı sekteye uğramasına ve odağınızı kaybetmenize izin vermemelisiniz. Size bereket getirecek görüşmeler, mülakatlar ve kısa seyahatler söz konusu olabilir. Kardeş, akraba ve yakın çevrenize son dönemde aşırı fedakarlık yaptıysanız ancak suistimal edildiğinizi hissediyorsanız bu duruma bir nokta koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Beklediğiniz paralar ve maddi girişimlerle alakalı Merkür retro döneminde yavaşlama ve gecikmeler deneyimliyor olabilirsiniz. Bu konularla alakalı net haberler almanız mümkün. Diğer yandan har vurup harman savurduysanız ve finansal konularda özensiz davrandıysanız bu dönem biraz sıkıntılı olabilir. Öz değerinizle alakalı kendinizle yüzleşeceğiniz, önemli çıkarımlar sonucunda daha güçlü olabileceğiniz bir zaman; ancak size yapılan özellikle yapıcı eleştirileri dinlemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay hayatınızda önemli bir dönüm noktası teşkil edebilir. Özellikle Merkür retro döneminde duygusal konular başta olmak üzere her türlü insan ilişkisinde zorlanmış, insanların bir öyle bir böyle tavırlarından bunalmış olabilirsiniz. İşte dolunay menfi ya da müspet ilişkiler konusunda size netlik verirken, boş umutları sona erdirecek ancak gerçek olanı da size sunacak. Aynı zamanda estetik, güzelleşme, sağlıklı yaşam, imaj değişimi ve spor adına çok uygundur. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yüzleşmekten kaçındığınız konular, insan kaybetme korkusu ile sustuğunuz anlar ve dile getirmediğiniz asıl düşünceleriniz… Hepsi dolunay vesilesi ile dile gelmekte. Doğru cevap hoşunuza gitmeyeceği endişesiyle saklı olan konulara ilerlemiyor veya asıl soruyu sormuyor olabilirsiniz. Dolunay tüm bu konularla alakalı netlik kazandıracaktır. Sağlığınıza daha çok özen göstermeli, en ufak bir sıkıntı olsa dahi ertelemeden mutlaka bir uzmana görünmelisiniz. Rutin kontroller ertelenmemeli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

**AKREP: Arkadaşlıklarla alakalı bir yol ayrımındasınız. Eğer çevrenizdeki kişilere verdiğiniz desteklerin karşılığını almıyor veya kişiler bu desteği suistimal ediyorsa bazı kişileri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Sosyal çevrenizde sapla samanı ayırıyorsunuz. Bu dönemde ileride çok yakın olacağınız kişilerle tanışabilirsiniz. Uzun zamandır emek verdiğiniz bir projeyi Merkür retro sonrasına paylaşarak başarı kazanabilirsiniz. İşlerinizde gösteriş değil fonksiyonellik ve verim ön planda olmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Görev/iş değişimi, terfi veya bir tayin gündeme gelebilir. Belirsiz bir kariyer süreciniz varsa netlik kazanıyorsunuz. Yeni işe başlayacak veya iş kuracaksanız büyük bir disiplin ve dikkatle sürece girişmelisiniz. Dolunayın açığa çıkarıcı etkisi sebebiyle başarılarınız da hatalarınız da aynı şekilde görünür olacaktır. Disiplin, detaylara odak ve adanmışlık ilerleyen dönemde beklentilerinizden fazla kariyer başarısı getirebilir. Ebeveynleriniz normalden fazla kusur bulabilir ve size aşırı eleştirel olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kördüğüm olmuş hukuki ve ticari meselelerde menfi ya da müspet sonunda kesinliğe erişiyorsunuz. Ticari konularda hayallere yer olmadığını unutmamalı, iş planınızı gerçekçi yapmalısınız. Hiçbir detay atlanmamalı. Merkür retro sonrası dönemde önemli bir eğitime başlayarak uzmanlaşma sürecine girebilirsiniz, ancak bu süreçte günü gününe çalışmalısınız. Hayatınıza etki edecek önemli seyahatler gündeme gelebilir. Sosyal medya ve iletişim kanallarını etkili kullanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Beklediğiniz miras, mal paylaşımı, nafaka, burs ve kredilerle alakalı haber alabilirsiniz. Yatırımlar konusunda dikkatli olmanız, uçmamanız gereken bir dönem. Eş veya partneriniz bir konuda ilmek ilmek çalıştıysa bunun finansal karşılığını alabilir siz de sevinebilirsiniz. Güvenmediğiniz bir ortak ile yol ayrımına gelebilir, finansal konularda çatışma ve hatta hukuki mücadeleye girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Eski sevgililer geldi, küsler barıştı, barışıklar ayrıldı; bir öyle bir böyle ilişkiler konusunda neyin doğru neyin yanlış olduğunu ve bu işlerin nereye gideceğini kestiremiyor olabilirsiniz. Dolunay bu duruma son noktayı koyuyor. Duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde artık karar ve netlik anı geldi. Görmezden gelinen konular, sizden saklananlar… Her şey görünür hale geliyor ve karar alacak gücü bulabileceksiniz. Aynı durum iş ortaklarınız ve yoldaşlarınız için de geçerli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Dolunayın güzellikler getirmesi dileğiyle,
Merve Çubuktepe