Merve Çubuktepe

Zorlu bir dönemeçten geçiyoruz. Ancak her şeye rağmen hayat devam ediyor. Zorlayıcı açıların hakim olduğu temmuz ayı sonrasında, bu haftaki gökyüzü yerleşimleri önümüzdeki dönemde biraz nefes almamızı sağlayabilir.

Gün itibariyle Jüpiter, Ay, Merkür ve Venüs başak burcunda. Emeğin, sebat etmenin ve ağırbaşlılığın burcu başaktaki bu etkileşim eğer gerçekten bir şeylere özenir ve üzerinde uğraşırsak bize başarı vaat ediyor.

Jüpiter hediyeleriyle ünlü Yunan Tanrısı zeus ile sembolize edilir. Ancak bu hediyeler her zaman o kadar "quot;güzel"quot; değildir. Kimi zaman bu hediyelere karşı dikkatli olmak gerekir. Ancak bu dikkati de abartırsak gerçekten önümüze gelen fırsatları tepmemize sebep olabilir. Şu andaki açı kalıplarına bakarsak vicdanımız rahat bir şekilde çabaladığımız her şeyin küçük ya da büyük ödüllerini alma vakti gelmiştir diyebiliriz.

Eski zamanlardan beri Jüpiter ve Ay kavuşumları uğurlu olarak kabul edilmiştir. Gökyüzünde bu yerleşim şu anda mevcut. İster sevdiğimiz bir işi yaparak, içimize dönerek kendimizi rahatlatabilir ayrıca çevremizi de güzelleştirebiliriz. Evi toparlamak, birikmiş şeyleri atmak, uzun süredir üşenip düzetmeye çekindiğiniz işleri yapmak adına da bu açı son derece uygun. Bunun yanı sıra hayırlı kuzey ay düğümü ile kavuşan Merkür de Başakta yücelen pozisyonda. Pratik, çözüm odaklı ve detaylarda boğulmadan son derece güzel şeyler ortaya koyabiliriz. Tüm kalıpları "quot;önce kendi evinin önünü süpür"quot; deyişi adeta özetliyor. Mesela Muhammed Ali öfke kontrolünü yenmek yerine dönüştürmeyi seçerek yaşadığı sayısız zorluğa rağmen dünyada gelmiş geçmiş en unutulmaz boksör olmayı başarmıştı. Biz de kendi "quot;yenme"quot; arzumuzu ortadan kaldırarak var olan meziyetlerimizi bize ve çevremize iyi gelecek şekilde dönüştürebiliriz.

Bunun dışında tüm bu olumlu oluşumlara karşılık Mars da Yay burcuna girdi ve Satürn ile kavuşum gerçekleştirecek. Bu iki gezegenin enerjisi son derece güçlü ve hatta amansız olduğu için bu tür şeyleri yaparken takıntıya dönüştürmemek, dikkatli olmak ve en önemlisi de abartmamak çok önemli. Özellikle değişken burçlar yay, balık, başak ve ikizler ekstra dikkatli olmalı.

Son olarak bu nefes alma molalarını iyi değerlendirmek, ayrışmak yerine bütünleşmek gerçekten önemli. Jüpiter’in hediyelerinin tadını çıkartmak da… Daha güzel günlere uyanmak dileğiyle, iyi haftasonları.

Burçlara göre etkiler:
Olumlu: Boğa, Oğlak, Yengeç, Akrep, başak
Dikkat: Yay, balık, ikizler
Nötr: Koç, aslan, terazi, kova