Merve Çubuktepe

Çok olaylı bir temmuz ayını geride bırakıyoruz. Ay ve Güneş tutulmalarının yanı sıra, Merkür retrosu da geçtiğimiz aya damgasını vurdu. Bu etkilerin hayatımıza yansımalarını bu ay itibariyle görmeye başlayacağız.

Ağustos ayı yapısı gereği pek de pamuk şekeri gibi bir ay değil, ancak yine de bir önceki aya göre daha iyi durumda. Özellikle bu ay iki önemli retro hareket sona ereceğinden hayatımızda aşırı yavaşlama, durgunluk ya da ani kontrolsüz hızlanmalar gibi dengesizlikler de azalmaya başlayacaktır. 19 Ağustos 2018’de Merkür Aslan; 28 Ağustos 2018’de ise Mars retrosu sona erecek. Bu iki olay gerçekten önemli zira yaz boyunca süregelen belirsizlik ve eylemsizlerden kurtuluyoruz. Gerek maddi gerek duygusal konularda menfi ya da müspet sonuç almaya, soru işaretlerinden kurtulmaya başlayacağız.

7 Ağustos 2018’de Uranüs retrosu başlayacak. Bu etkileşim daha çok toplumsal düzeyde etkili, ancak önemli köşe noktalar, yükselen, Güneş vb gibi bir temas bireysel bazda da içsel bir değişim getirebilir. Olaylara çok daha farklı ve geniş açıdan bakarak çözümlemeler yapabilirsiniz. Bu retro 6 Mart 2019’a kadar etkin. Koç-Boğa aksındaki uzun yıllar boyunca son Uranüs geçişi olacak.

Yine 7 Ağustos 2018’de Venüs yönettiği Terazi burcuna geçiş yapacak. Bu zorlu yaza Venüs’ün yönettiği burca geçişi adeta su serpmekte. Özellikle retroların etkisinin azalması ile bu güzel transit gerek duygusal gerek maddi anlamda yeni şanslar getiren bir etkiye sahip.

11 Ağustos 2018’de Aslan burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. 2018 tutulmalar serisinin sonucusu olacak bu tutulmanın doğası Temmuz 2018’dekilere göre daha iyicil durumda. Yine de çifte retrolu olduğunu unutmamak lazım. Ancak bu yapıda daha fazla kendimizi anlamak, ifade etmek ve göstermek isteyeceğiz. Adeta sonbahar aylarına güç toplama hazırlığı gibi düşünebilirsiniz. Tutulmaya yaklaşırken bu etkileri detaylı ve burç bazında belirteceğim.

23 Ağustos 2018’de Güneş Başak burcuna geçiş yapıyor. Ciddiyet, kararlılık, sorun çözmek, detayları görmek ve verimlilik yaratmak adına bir ay boyunca daha güçlüyüz. Bu vesile ile tüm Başak burçlarının doğum gününü kutluyorum. :) (Peşin not: Güneş’in bir burca geçişi yıllar içerisinde gün bazında değişebilir, gazete ve siteler bir standart tutturmak adına her burç için belirli zaman aralıkları yazarlar. Ancak bu doğru olmayabilir ve geçişte doğduysanız burcunuzu yanlış biliyor olabilirsiniz. Tespiti için güvenilir bir kaynaktan harita çıkarttırmak gerekir)

Son olarak 26 Ağustos 2018’de Balık burcunda bir dolunay meydana gelecek. Tutulmalar, kare açılar, retrolar derken sonunda huzurlu ve güzel bir dolunay yaşayacağız. Oluşmasını dört gözle bekliyorum. :)

Gökyüzü takvimini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Ağustos 2018 / Mars kare Uranüs: Ayın ilk kesinleşen açısı gerilimli ve adeta Ay tutulması etkilerinin devam filmi niteliğinde. Bu yapı sebepsiz agresyon, gerilim ve ayrılıkları tetikleyebilir. Sismik ve volkanik aktiviteler açısından da güçlüdür.

7 Ağustos 2018 / Uranüs Retrosu: 6 Mart 2019’a kadar sürecek bu retro 2°33’ Boğa-28°36’ Koç burçları arasında. Daha çok toplumsal olaylar üzerinde etkili olmakla birlikte, bu dereceler arasında önemli yerleşimleri olanların hayatına önemli değişimler getirebilir.

7 Ağustos 2018 / Venüs Terazi Burcunda: 9 Eylül 2018’e kadar sürecek bu transitte Venüs yönettiği burca geçiyor. Bu ahenkli, zarif ve uzlaştırıcı etki yaz boyunca pürüz yaşayan ilişkilerin toparlanması, yeni aşklar ve maddi girişimler açısından destekleyici nitelikte.

8 Ağustos 2018 / Venüs üçgen Mars: Özellikle ikili ilişkiler açısından pek sevdiğimiz bu açı tutulmalar döneminde yaşanmış ilişki krizlerini çözmek açısından destekleyici. Süreç biraz ağır ilerleyebilir.

10 Ağustos 2018 / Venüs kare Satürn: Kısa etkili, ancak finansal ve duygusal konularda sınır bilincinin önemini vurgulayan bir açı. İnsanları aşırı zorlamak, sürekli bir konuda baskı yapmak ya da aynı şeyi tekrar etmek soğukluk ve bıkkınlık yaratabilir. Ufak bir konudan gereksiz uzun küslükler oluşabilir. Finansal açıdan riskten uzak durulmalıdır.

11 Ağustos 2018 / Aslan Burcunda Güneş Tutulması: Yılın son tutulmasının etkilerini detaylı paylaşacağım. Maalesef ülkemizden izlenemeyecek.

13 Ağustos 2018 / Mars Retrosu Geçiş: Mars Kova burcundan Oğlak burcuna dönerek retro sürecinin son bölümüne devam edecek. (28°36 Oğlak burcuna kadar geriliyor)

19 Ağustos 2018 / Merkür Retrosu sona erdi: Gözümüz aydın Merkür retrosu gün itibariyle sona eriyor. :) Gölge fazından 23 Ağustos 2018’de çıkarken tam hızına ise 3 Eylül 2018’de ulaşacak. Haberler, hayatın temposu, iletişim ve tüm gelişmeler hızlanacak.

19 Ağustos 2018 / Jüpiter üçgen Neptün: Bu uzun vadeli, yoğun ve güzel etkileşim içimize merhamet, umut ve sevgi duygusunu aşılıyor. Tam anlamıyla ruhen iyileşme ve şükür duygusu ile alakalı üstelik Jüpiter ileri harekette.
23 Ağustos 2018 / Güneş Başak Burcunda: Tüm Başak burçlarının doğum günü kutlu olsun, harika bir yeni yaş diliyorum. :)

25 Ağustos 2018 / Güneş üçgen Uranüs: Yaz ayına son derece uygun; dinamik, yaratıcı ve enerji dolu güzel bir etkileşim gerçekleşecek.

26 Ağustos 2018 / Güneş üçgen Satürn: Ciddi ilişkiler, kalıcı anlaşmalar, önemli kişilerden destek almak ve duygusal konularda gelecek odağı açısından pozitif bir etki.

26 Ağustos 2018 / Balık Burcunda Dolunay: Uzun süre sonra hem huzur veren hem de olumlu açısı baskın güzel bir dolunay deneyimleyeceğiz. Yaklaşırken tüm detaylarını burç bazlı belirteceğim.

26 Ağustos 2018 / Venüs kare Plüton: Ayın son önemli açı kalıbı dikkat edilmesi gereken nitelikte. Tam da retrolar biterken son dakika sorunları, kıskançlıklar ve ayrılıklara yakalanmamak adına dikkatli ve sağduyulu olmak çok önemli görünüyor. Maddi açıdan da risk önerilmez.

27 Ağustos 2018 / Mars Retrosu Sona Erdi: Bu yaza damgasını vuran en önemli retro sonunda bitiyor. Merkür’den sonra Mars’ın da ileri harekete geçişi ile her geçen gün hayat tekrar normale ve kendi ritmine geri dönecek. En önemlisi çabaların karşılığını daha hızlı almak mümkün olabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Not: İlgili günde Ay’ın açıları hariç major bir açı, transit ya da geçiş olmadıysa o gün belirtilmemiştir. Ay açılarını da içeren detaylı günlük yorumlar instagram adresimiz @merkurastroloji’de yayınlanmaktadır.
instagram.com/merkurastroloji

Herkese harika bir Ağustos ayı diliyorum
Merve Dirağ