Merve Çubuktepe

Yaz tutulmaları dönemini geride bıraktık. Bu ay önemli burç değişimleri gerçekleşecek. Merkür artık hızını aldı ve eski formuna kavuşuyor. 5 Ağustos 2020’de Aslan burcuna, 20 Ağustos 2020’de yüceldiği Başak burcuna geçecek.

Merkür Aslan burcunda daha cüretkar, kendine güvenli ve “ben” odaklı bir form alacak. Merkür Yengeç’in nostaljik ve duygusal etkisi sebebiyle geçmişe yoğun özlemli, bazen kendine acıma odaklı ve ileriye bakamayan ruh hali Aslan formunda değişmeye başlıyor. Gökyüzü hala retro dolu olsa da yavaş yavaş geçmişin odağından çıkıyor. Böylece ileriye bakmaya ve kendimizi merkeze almaya başlıyoruz. Merkür’ün Aslan burcundaki yolculuğu 5-20 Ağustos 2020 arasında gerçekleşecek.

Merkür Başak burcuna geçtiğinde ise yüceldiği konuma ulaşıyor. Merkür Aslan daha benlik odaklı, eğlenceli ve kıvrak bir yerleşimdir. Başak burcuna geçişte ise yaz ayının rehaveti yerine yavaş yavaş sonbahara hazırlanıyoruz. Detaylara, işimize gücümüze, oluşturacağımız faydaya daha fazla odaklanacağız. Bir köşede bekleyen sorunlu veya verimsiz olanları düzenleme, kusursuzlaştırma zamanıdır. Merkür bu burçta 5 Eylül 2020’ye kadar bu burçta kalacak.

Venüs İkizler burcundaki uzun yolculuğunu tamamlıyor. Venüs, 7 Ağustos 2020’de Yengeç burcuna geçiş yapacak ve uzun süre sonra ilişkilerde daha kalıcı, yoğun dokular deneyimlenebilecek. Aylardır uçuş uçuş belirsiz haldeki ilişkilerde somutlaşmalar söz konusu olabilir. 28 Ağustos 2020’de Venüs-Neptün üçgeni de bu durumu desteklemekte.

Venüs de retrosu sebebiyle çok uzun süredir İkizler burcundaydı ve burada uçucu, kalıcılığa pek açık olmayan karmaşık bir tesir oluşturuyordu. Eski sevgililer, bitmek bilmeyen çözümsüz denklemler, karışık sinyaller, uçucu ilişkiler derken burada da bir değişim söz konusu. Yengeç burcunda Venüs çok daha sahiplenici, elle tutulur ve duygusal yönü yoğun ilişkiler sunar. Koruma ve kollanma etkisi olduğundan kimi yara bandı tipi iyileştirici ilişkilere çekilebilir. Ancak diğer yandan bitmek bilmeyen oldu olmadı, mesaj attı atmadı, seviyor mu sevmiyor mu, aldatıyor mu gibi sürekli şüphe ve belirsizlik içeren ilişkilere saplanmak yerine yeni ve sağlıklı alternatiflere müsait bir döneme girmekteyiz. Düzgün ve temelli başlayan ilişkilerde perçinlenme, hayatı birleştirme ve yuva kurma arzusu da görülebilir. Sevgi ve desteği daha çok ailemiz, köklerimiz, aile gibi gördüğümüz kişilerden alabiliriz bu süreçte. Venüs bu burçta 6 Eylül 2020’ye kadar kalacak.

Bu ay Koç burcundaki Mars’ın açıları oldukça dikkat çekici. Mars, 4 Ağustos 2020’de Jüpiter, 13 Ağustos 2020’de Plüton ve 24 Ağustos 2020’de Satürn ile kare açı yapacak. Yangınlar, şiddet olayları, agresyon ve piyasa çalkantıları adına gerilimli etkiler olarak karşımıza çıkıyor. Kadına şiddet ve cinayetler korkunç derecede arttı. Bu konuda herkesin sesini çıkarması, İstanbul Sözleşmesinin uygulanması adına tepkisini göstermesi şart. Mars retro sebebiyle de çok uzun süre Koç burcunda seyahat ettiği için süreç uzadıkça bu tür olayların ardı arkası kesilmeyecektir.

3 Ağustos 2020’de Kova burcunda dolunay gerçekleşecek. Uranyen yapıdaki bu dolunayın gerçekleşme anında Güneş-Ay kavuşumuna Uranüs’ün sert kare açısı tetikleme yapacak. Her şey kontrolümde, benim istediğim gibi olsun düşüncesinin pek işlemeyeceği bir süreç. Bilakis kontrol için uğraşmak elde kalacaktır. Kova burcu sembolizmi gereği kendimizi ve çevremizi özgür, rahat ve kendi haline bırakmamız gerekir. Kimsenin, kendimizin dahil bu dönemde kişisel alanını ihlal etmemek çok önemli. Ve her şey çok tekdüze sıkıcı gidiyor gibi görülse de ilk başta zorlayıcı, kriz gibi görünen bir olay hiç beklemediğimiz büyüklükte açılımlar ve yeni yollar oluşturabilir, yeter ki bu değişim rüzgarına direnmeyelim, rüzgarla birlikte uçmaya çalışalım.

19 Ağustos 2020’de Aslan burcunda yeniay gerçekleşecek. Bu yeniay Merküryen yapıda. Düşünsel enerjisi çok yüksek. Aylardır süren geçmişe dönük retro enerjiyi resmen geride bırakıyoruz bu yeniayla. Geçmiş geçmişte kalırken yeni olasılıklar, yeni dönemlere yelken açıyoruz. İçimizdeki çocuğu uyandıran bu yeniay; yaratıcılığı keşfe davet ediyor bizi. Bir hobiye başlamak, içimizdeki cevheri kullanmak için önemli etkiler söz konusu. Çocuk sahibi olmak isteyenler için güzel bir tesir. Ayrıca kalbi boş olanlara yeni aşk ve heyecanlar getirebilir. Rutine dönmüş ilişkilerde çabayla canlanma oluşabilir, bağ güçlenebilir.

22 Ağustosta Güneş Başak burcuna geçiyor. Şimdiden tüm Başakların doğum günü kutlu olsun. Mutlu ve sağlıklı harika bir yaş dilerim. :)

Ağustos ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ağustos 2020 / Merkür-Plüton Karşıtı: İçimizde biriken ve bizi yoran konuları ani patlamalarla dışa dökmemiz mümkün. Ancak çok haklı olsak da üslup sebebiyle haksız duruma düşme veya kırıcılık ihtimali var. Bu sebeple iletişim tonu ve kelimeleri de iyi ayarlamak önemli.

2 Ağustos 2020 / Güneş-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı bireysel anlamda kişinin içsel devrimini sancılı bir şekilde yaşaması ile alakalıdır. Olmak istediğimiz kişi ve olduğumuz kişi arasında uçurum varsa eğer bu çatışma artabilir. Ani, uçuk kaçık, dengesiz davranışlar ve kararlar verme eğilimi; bir anda bir şeyi bırakıp gitme gibi davranışlar görebiliriz, kah çevremizde kah kendimizde. Açı kalıbı sismik aktivite tetikleyen bir kalıpta olduğundan hafta içerisinde orta şiddette depremler görülebilir.

3 Ağustos 2020 / Kova Burcunda Dolunay: Yazıda etkisi detaylı açıklanmıştır.

4 Ağustos 2020 / Merkür-Satürn Karşıtı: Bu açının en önemli mesajı Venüs İkizler transiti tamamlanırken “olmuyorsa olmuyor” gerçeğini kabullenmek. Konu ne olursa olsun karşı taraftan size olumsuz sinyaller veya sessizlik geliyorsa eğer artık bırakma zamanıdır. Zira bir konuda tutturmak, ısrarla iletişim çabası sadece buzdan bir duvar getirebilecektir. Eğer ses gelmiyorsa artık herkesin kendi hayrı için ileriye bakması gerek bu koşullarda.

4 Ağustos 2020 / Mars-Jüpiter Karesi: Kaş yapayım derken göz çıkarma riski var. Aşırı hararetli, hatta fevri ve agresif davranışların beklenmedik sıkıntılar çıkarabileceği aşikar. Kontrolsüz öfke ve tepkisellik görülebilir. Maalesef saldırı, cinayetler artabilir. Finansal açıdan işi iyi bilmeden anlık içgüdü ile kararlar kötü sonuçlar getirebilir, dikkat. Piyasaların daha da dalgalanma ihtimali var.

5 Ağustos 2020 / Merkür Aslan Burcunda: Yazıda etkisi detaylı açıklanmıştır. Transit 20 Ağustos 2020’ye kadar sürecek.

7 Ağustos 2020 / Venüs Yengeç Burcunda: Yazıda etkisi detaylı açıklanmıştır. Transit 5 Eylül 2020’ye kadar sürecek.

11 Ağustos 2020 / Merkür-Uranüs Karesi: Gaflar, aniden söylenen ve bomba etkisi yaratan sözler gündeme gelebilir. Ayarsız olmamak ve düşünmeden hareket etmemek gerekli. Kaçınılan gerçekler sert bir şekilde dile gelebilir.

13 Ağustos 2020 / Mars-Plüton Karesi: Ayın en sert açılarından biri. Bu açı kalıbı oldukça patlayıcı bir enerjiye sahiptir. Büyük tepkiler, öfke krizleri, bastırılan duyguların patlaması gündeme gelebilir. Kontrolsüz davranışlar birey ve çevreye ciddi zarar verebilir. Yangın, patlama, cinayet ve terör gibi konuları maalesef tetikleyebilir.

15 Ağustos 2020 / Uranüs Retrosu Başlıyor: Uranüs uzun vadeli retrosuna başlıyor. Bu süreçte yarattığı devrimsel etkiler daha içsel hale gelecek. Geri plana attığımız ancak artık ele alıp bir dönem kapatmamız gereken konular gündeme gelebilir.

16 Ağustos 2020 / Güneş-Mars Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı oldukça canlandırıcı, heyecan ve enerji doludur. Yaşam sevinci ve vücut enerjisi artabilir. Spor yapmak, kondisyon yükseltmek için çok uygundur. Motivasyon yükselebilir. Gayret duygusu artar.

17 Ağustos 2020 / Merkür-Mars Üçgeni: Bu açı kalıbı cesur ve yaratıcı düşünceyle ilişkidir. Fikirlerimizi ateşli ve etkili bir şekilde savunabiliriz. Üretkenlik artar. Önemli konular konuşmak, mülakatlarda kendimizi en iyi şekilde ifade etmek adına idealdir.

18 Ağustos 2020 / Venüs-Uranüs Altmışlığı: Aşk ve ilişkiler adına canlandırıcı bir etki. İlişkilerde güzel sürprizler, heyecanlar ve eğlence gündeme gelebilir. Yeni aşklar başlatabilen bu etkileşim hayat dolu ve neşelidir. Bir ilişkiyi daha da canlandırıp boyutunu yükseltebilir. Finansal açıdan da avantajlı bir tesirdir.

19 Ağustos 2020 / Aslan Burcunda Yeniay: Yazıda etkisi detaylı açıklanmıştır.

20 Ağustos 2020 / Merkür Başak Burcunda: Yazıda etkisi detaylı açıklanmıştır. Transit 5 Eylül 2020’ye kadar sürecek.

22 Ağustos 2020 / Güneş Başak Burcunda: Tüm Başakların doğum günü kutlu olsun. Mutlu ve sağlıklı harika bir yaş dilerim.

24 Ağustos 2020 / Mars-Satürn Karesi: Ağustos ayının bir diğer zorlayıcı açısı. Bu açı kalıbında iki malefik (kötücül) Mars ve Satürn birbirlerine sert açı yapacak. İsteklerin engellenmesi, blokaj gibi konular gündeme gelebilir. Açı fevri ve düşüncesiz harekete ters tepen bir yapıda. Zorbalık ve baskı görülebilir.

25 Ağustos 2020 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı işleri pratik ve etkili şekilde çözmek, en kusursuzu yaratmak adına idealdir. Önemli görüşmeler, başvurular ve mülakatlar için harika bir açıdır. Üşenilen bir konuda gayret edip harika sonuçlar almak mümkün.

26 Ağustos 2020 / Venüs-Jüpiter Karşıtı: Bu açı kalıbı özellikle ilişkilerde abartıyı gösterir. Abartılı tepkiler ve talepler ciddi şekilde ters tepebilir. Olumlu veya olumsuz duygularımızı dizginlemekte zorlanabiliriz. Finansal açıdan oldukça riskli bir açıdır. Aşırı savurganlık veya yatırım hataları oluşturabilir.

28 Ağustos 2020 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bir önceki sert açının gölgesine düşülmediği takdirde ilişkiler romantizm, masalsı etki katan bir açıdır. Romantik anlar söz konusu olabilir. Yaratıcılığı yükselten bir tesirdir, ilham vericidir. Ayrıca kişinin kendisi ile barışması, sevmesi ve başkalarını da affedebilmesi adına destekleyicidir.

29 Ağustos 2020 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu iyicil açı kalıbı finansal kazanç, başarılı anlaşmalar ve görüşmelerle alakalıdır. Her türlü kariyer ve finans konusu için değerlendirilebilir. Ayrıca bir şeyler öğrenmek ve gelişim adına da etkilidir.

30 Ağustos 2020 / Venüs-Plüton Karşıtı: Bu açı kalıbı kıskançlık, saplantılı tutku, ısrar ve ilişkiyi ısrarla domine etme çabasını temsil eder. Duygusal olarak bir konuya aşırı takma, bu sebeple yanlış hareket ve sonuçlar meydana getirebilir. Dikkatli olunması gereken bu tesirde sağlıklı bağlanma ve kişisel alan konularına dikkat etmek gerekmektedir.

30 Ağustos 2020 / Merkür-Neptün Karşıtı: Aldatma ve aldanma açısı. Bu dönemde gelen haberlerin üzerine hemen atlamamak ve detaylı bir şekilde değerlendirmek gerekir. Saklanan şeyler ortaya çıkabilir. Birey kendini kandırıyorsa bu konuyla yüzleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe