Merve Çubuktepe

Gergin açılarla dolu, her anlamda çok yorucu ve yıkıcı bir Temmuz ayını geride bıraktık demek isterdim. Ancak Temmuz ayının son günlerinde Mars’ın son derecelerinde başlayan sayısız yangın bu satırları yazdığım sırada halen devam ediyor. Ciğerimiz kavruluyor. Bu kâbus maalesef 8 Ağustos 2021 Aslan Burcundaki yeniaya kadar devam edebilir gibi görünmekte. Hatta bir de yine 29 derece Kova burcunda 22 Ağustos 2021’de Kova burcunda yine sert bir dolunay var. Hiçbir zaman kara gözlüklerle konuşmayı seçmedim ancak bu korkunç olayın yankıları ay boyunca belli ki sürecek. Umalım ki Aslan yeniayı sonrasında yangınlar dursun… Ancak Kova burcundaki dolunay yine hava olaylarında aşırı sıcaklar, fırtınalar, sıcaklık iniş çıkışlarına gebe dengesizlikleri ve seller gibi konularda maalesef olumsuz vurgular yapmakta.

Büyük bir iklim krizi bizi bekliyor, aslında çoktan başladı ancak farkında giderek kaçınılmaz olarak varıyoruz. 12 Nisan 2022’de Jüpiter-Neptün Balık burcunda özel bir kavuşum yapacaklar. Bu açı kalıbı bir yandan Covid’in etkisinin düşmesi ve dünyanın gerçekten iyileşmeye başlaması ile alakalı olsa da bir yandan da deniz seviyesinin yükselmesi, buzulların erimesi, aşırı yağış ve sellerle doğrudan alakalı. (Neptün ve Balık denizler, okyanus, su; Jüpiter aşırı büyüme, genişleme) Yani doğanın dengesi giderek çöküyor. Ve çok değil 20 Şubat 2026 yılında da Satürn-Neptün Koç burcunda başka bir özel kavuşum yapacak. İşte bu kaçınılmaz olarak kuraklık sürecinin başlangıcı. Ateş elementi tehlikeli bir şekilde güçlenirken su kıtlığı, hatta su savaşları, tarımın işlevini kaybetmesi, dev kuraklıklar, yüksek sıcaklık ölçümleri gibi çok sıkıntılı konular bizi bekliyor. Önlem almazsak eğer geri dönüşü pek mümkün olmayan konular bunlar…

Bunları aylık yorumda neden yazdım, çünkü bunları da konuşmamız gerekli. Bu yaşadığımız olaylar trajediden de öte çok büyük uyarılar.

Bireysel düzleme dönersek eğer 8 Ağustos 2021’de Aslan Burcunda yeniay 16:49’da 16 derecede gerçekleşecek. Sert açı baskınlığı yüksek olan bu yeniayda Güneş ve Ay, Satürn ile karşı karşıya geliyor. Baskıya, basma kalıp eski fikirlere, bir sebebi olmayan despotizme tahammülün pek olmadığı bu etkiler her türlü ego patlamasına açık. Çok hassas olabileceğimizi unutmayalım. Kimsenin farklı görüşlere sabrı olmayabilir ve her şeyi kişisel alabilir. Yeniay anında Merkür Aslan, Hera ile kavuşumda olduğu için aşırı kıskançlık, hınç ve saplantı duyguları da artabilir. Merkür ayrıca Jüpiter ile karşıt açı yaptığından da aşırı abartılı fanatizme varan bir düşünce yapısı baskın olabilir. Provokatif kişilere kulak asmamalıyız, uçlarda düşüncelere ve ayrışmaya oldukça açık olacağız.

22 Ağustos 2021 saat 15:01’de Kova burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay 29 derece yani son anaretik derece Kova burcunda gerçekleşecek. Dolunay anında Güneş, bir kraliyet yıldızı olan Regulus ile kavuşumda. Ay, Jüpiter ile kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Bu bağlamda oldukça sert bir dolunay bizleri bekliyor diyebiliriz. Tepkisellik, isyan, kutuplaşma adına oldukça zorlayıcı tesirler devrede. Dünya genelinde büyük protestolar, kitlesel hareketler bekleyebiliriz. Hava olaylarındaki anomali devam edebilir. Özellikle uç noktada kibir, kışkırtıcı davranışlar ve buna gelen büyük tepkiler görebiliriz. Özellikle güç sahibi olan kişiler kontrolden çıkabilir ve buna karşılık büyük tepkiler de gündeme gelebilir. Tüm gemileri yakma arzusu kontrolden çıkabileceğinden tepkileri verirken de neyi niye yaptığımızı iyi düşünmeliyiz.

12 Ağustos 2021’de Merkür Başak burcuna geçiş yapacak. Merkür yüceldiği burca geçerken daha analitik, detay odaklı ve aklı selim bir forma geçiyor. Daha sağduyulu, mantıklı ve fayda odaklı düşünebiliriz. Konsantrasyon, bir işi en mükemmel hale getirmek adına ideal zamanlardır. Sadece aşırı detaylarda boğulma bazen de aşırı yüksek standartlar sebebiyle memnuniyetsizlik, tatmin eksikliği ve yıkıcı eleştirel tavra dikkat. Merkür bu burçta 30 Ağustos 2021’e kadar seyahat edecek.

Merkür 30 Ağustos 2021’de Terazi burcuna geçiş yapacak. Burada iletişim tarzına daha yumuşak, uzlaşmacı ve empatik bir hava geliyor. Gerilimlerin çözülmesi, orta yolun bulunması adına iyicil bir tesirdir. Hukuki konular ve danışmanlık süreçlerinde de faydalıdır. Bu etkileşim asıl Eylül 2021’de önemli olacak. Merkür bu burçta retro da yapacağından oldukça uzun bir yolculuk geçirecek.

16 Ağustos 2021’de Venüs Terazi burcuna geçecek. Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme etkisidir. Ülkemizin yaralarının sarılması adına da asıl ilk bu tarih itibariyle daha destekleyici bir tesir alacağımızı söyleyebiliriz. İlişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz. Asıl huzur ve uyum ihtiyacı ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Ancak unutmamalı ki tam tersi fevri tavırlar, sertlik, kışkırtma gibi davranışlar da çok ters teper. Venüs bu burçta 10 Eylül 2021’e kadar kalacak.

23 Ağustos 2021’de Güneş Başak burcuna geçiş yapacak. Tüm Başakların doğum günü kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu harika bir yeni yaş dilerim. Güneş 22 Eylül 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Ağustos ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ağustos 2021 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Ağustos 2021 / Merkür-Satürn Karşıtı: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir. Kendimizi ifade etmekte zorluk yaşayabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Ağustos 2021 / Venüs-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Ağustos 2021 / Merkür-Uranüs Karesi: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Ağustos 2021 / Güneş-Uranüs Karesi: Patronlar, ebeveynler (baba), eril figürlerle çatışma; beklenmedik kopukluk ve restleşmeler gündeme gelebilir. Eğer bir konuda isyan edeceksek eğer temelini iyi sorgulamayı ve çocukça hareketlerden kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Ağustos 2021 / Aslan Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde. (+-7 gün etkili)

10 Ağustos 2021 / Venüs-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ağustos 2021 / Merkür-Jüpiter Karşıtı: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Ağustos 2021 / Merkür Başak Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

12 Ağustos 2021 / Venüs-Plüton Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

16 Ağustos 2021 / Venüs Terazi Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

19 Ağustos 2021 / Merkür-Mars Kavuşumu: Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zeka odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Ağustos 2021 / Güneş-Jüpiter Karşıtı: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ağustos 2021 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Ağustos 2021 / Mars-Uranüs Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

22 Ağustos 2021 / Kova Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde. (+-7 gün etkili)

23 Ağustos 2021 / Güneş Başak Burcunda: Tüm Başakların doğum günü kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu harika bir yeni yaş dilerim.

23 Ağustos 2021 / Venüs-Satürn Üçgeni: Açı kalıbı ciddi, kalıcı ve gelecek odaklı ilişkiler kurmak konusunda destekleyicidir. Venüs İkizler burcunda olsa dahi elle tutulur, net ve tutarlı süreçlerle karşılaşabiliriz. Sevgi ve kararlılıkla ele aldığımız meselelerden zaferle çıkmak mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Ağustos 2021 / Merkür-Neptün Karşıtı: Açı kalıbı bizi yanılgılar ve illüzyonlar konusunda uyarıyor. Çevremizde büyük bir bilgi kirliliği olabilir, her haberi hemen doğru olarak kabul etmemeli ve araştırmalıyız. Tutarsızlıklar tespit edersek sorgulamamız gerekir. Dolandırıcılık, yalan gibi konulara açıklık söz konusu. Doğru olan gerçekleri de inkar edebilir, kabul etmekte zorlanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Ağustos 2021 / Merkür-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı etkili konuşmak, insanlar üzerinde güçlü intiba kurmak adına destekleyicidir. Önemli görüşme, toplantı, destek talebi ve başvuru gibi konularda değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Ağustos 2021 / Merkür Terazi Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe